Temizlik için sirke kullanmaya karar verdim ama daha önce sirke ile temizlik yapmamıştım. Acaba bana yardımcı olur musunuz, sirkeli temizlik suyu nasıl hazırlanır, evde yapılır mı veya hangi sirkeleri kullanabilirim söyler misiniz?temizlik sirkesi
Temizlikte kimyasal ürünler kullanmak istemiyor olabilirsin, bunu ben de bazen istiyor ve senin gibi sirke ile temizliğe başvuruyorum. Bazen de içerisinde sirke bulunan ürünleri tercih ediyorum, yani anlayacağın moduma ve ihtiyacıma göre temizlikte sirke kullanımım değişiyor. Bunun için sirke ile temizlik yöntemlerimden bahsederek seni aydınlatabilirim.
Sirke temizlikte nasıl kullanılır?
beyaz sirke
Sirke temizlikte nasıl kullanılır diye merak edenler için ben sirkeyi nasıl kullanıyorum, nerelerde ve hangi lekelerde etkili görüyorum bundan biraz bahsedeyim.
Öncelikle sirke, bildiğimiz ve evde de kullandığımız üzere elma sirkesi ve üzüm sirkesi en sık kullanılanlardandır. Özellikle elma sirkesi, üzüm sirkesine göre daha az yoğunlukta kokuya sahip olduğu için, gerek normal kullanımda gerekse temizlikteki kullanımından kolaylık sağlıyor.
Elma ve üzüm sirkesi dışında, beyaz sirke de sıkça kullanılan sirkelerdendir. Özellikle temizlik amacıyla tercih edilen beyaz sirkeyi; perde gibi tülleri, beyaz çamaşırları yıkamak için ve yerleri silmek için silme suyuna sahil ederek kullanıyorum.
Eğer elma sirkesi gibi kokusu olan bir sirke kullanacaksam; 1 litreye 1 veya yarım çay bardağı kadar sirke ekleyip karıştırıyorum. Böylece kokusu da azalıyor ve rahatsız etmiyor.
Beyaz sirke kullanacaksam; çamaşır makinesine 1 çay bardağı sirkeyi yumuşatıcı gözüne ekleyip toz veya sıvı deterjanla beraber çalıştırıyorum. Beyaz sirkenin zaten keskin bir kokusu yok, rengi de yok, çamaşırlarda da etkili olduğu için tercih ediyorum.
Evde temizlik sirkesi yapımı mümkün mü, nasıl?
sirke
Eğer marketten temizlik veya normal tüketim için sirke almak istemiyorsanız, evde kendi sirkenizle beraber sirkeli temizlik suyunuzu da kolayca yapabilirsiniz. Evde temizlik sirkesi yapımı hakkında merak ettiklerinizi, yapım aşamalarını bu videodan izleyebilirsiniz.
Üzüm sirkesi evdeki nazara birebir dir, bir çay bardağı üzüm sirkesi ne bir kova su ve iki kapak çamaşır suyu bir de kokuyu bastirmasi için yuzey temizleyici koyuyorum parkeler fayanslar cok guzel oluyor evin tozunu da yuzey temizleyici koymadan silebilirsin