Sorum Şu: Evet, 188 ülke arasında Türkiye vatandaşlarının daha rahat girdiği 110 ülkeden hangisine/hangilerine gitmek isterdiniz?
Kanıt: 2018 Yılında Türkiye' nin 188 ülkeye karşı vize durumu
www.passportindex.org/comparebyPassport.php

Devletin sırtını batıya dönmesinin sonucu listeye fena halde yansımış. Moldova, Senegal, Karadağ, Kırgızistan, Kosova, İran, Irak ve diğerlerini görsem nolur görmesem nolur. Ekleyebiliyorlar mı bir Kanada, Avustralya, Amerika, İtalya, Finlandiya, Danimarka, İsveç falan, tabi sıkar biraz. Japonya, Dominik Cumhuriyeti ve Barbados dışında diğerleri beş para etmeyen ülkeler. Cıks sevmedim bu listeyi yanlış politikanın acısı yine Türk turistlerden çıkıyor.
Japonya ve G. Kore' de geçmişte yaşadığımız yakınlaşma (Kore Savaşı) ve uzak olmamız sebebiyle vize veriyor diye düşünüyorum. Bence onların düşüncesi " Nasıl olsa bize gelen giden insanın cebinden 500 $ çıkması lazım. Eee bizim ülkemizde ucuz bir ülke değil. Nasıl olsa buraya işe yaramaz olanlar gelemez. Türkler geliyorsa da biraz daha kalitelileri gelir. Ondan dolayı 8000 - 10000 km uzaklıktaki Türkiye' ye vize verelim" şeklinde olabilir :)
Bu arada katılmadığım şeyler var. İran gerçekten kültürü ile büyüleyici bir ülke. Aslında Rusya, Ukrayna, Brezilya, Sırbistan da fena değil.
Yalan yok şu aralar ülkemizde pek bir popüler olan yerler nedense benim ilgimi çekmiyor, İran gibi şeriatla yönetilen ortadoğu ülkelerinin kültürüne de ilgi duymuyorum, Türki devletler bizle aynı diye duymuştum o yüzden görmenin anlamı yok. Bunları çıkarınca geriye görmek isteyebileceğim Japonya, Dominik C. ve Barbados kalıyor hadi Meksikayı da katalım daha fazla zor çıkar.
Japonya, Güney Kore Gelişmiş Ülkele; Brezilya, Meksika, Arjantin, Şili Gelişmekte Olan Ülkeler. Bence bunların arasında gezilmeye değer olanlar vardır. :)
irana giris yaparkenbas örtüsü sarti var mi hala? 😂
bknz : türban degil bas örtüsü diyorum zira anadoludaki ninelerimizin esarbiyla siyasi bir simge olan türban arasinda daglar kadar fark vardir 😂
aceba bu konuya da el atacak misin? halki bilinclendirme amacli.
O konu pek alanıma girmiyor :)
İran' a çok farklı düşüncelere sahip insanlar girebiliyor :) Tabi ki düşüncelerini saklamak şartı ile.
Saçını mora boyayıp yine de girebilirsin. Havalimanına iner inmez, karadan gidiyorsan sınır kapısından itibaren ufak bir başörtüsü takarak :) Bazı şehirlerde şeriat uygulamaları daha sert ama turistlerin uğrak yeri olan şehirler esneklik var. Oranın sofularının bulunduğu şehirde başörtünü bağlayış şeklin sorun olabilirken, Tebriz gibi şehirlerde bu sorun oluşturmaz, rahat edebilirsin.
İran kültürü, insanları ile görülmesi gereken bir yer. 50' den fazla ülke gezmiş insanlar İran Halkını en yardım sever halk olarak gösteriyor. Bu şekilde olan 2 gezgin tanıyorum. Ayrıca en rahat otostop yapılan ülkeymiş.
Bahsettiğiniz konuda bir bilgilendirme yaparsanız cevaplarla desteklerim Sayın " hzrahibeteresa Hanım " :)
simdi diyeceklerim biraz kismen hatta tamamen fasizanliga girebilir ama iran insaninin diger ortadogu ülkelerine nazaran farklilik göstermesinin nedeni arap degil persli olmalarindan kaynakli olabilir diye düsünüyorum 😂
iran hakkinda ben de cok sey duydum.
isöam devrimi öncesi ibadet evde eglence disarda yapilirmis islam devriminden sonra ibadet disarda egelnec evlerde yapilir olmus.
baya cilgin partile organize edip partiden partiye akiyormus duyumlarima göre genclik 😂
Hatta şöyle bir İran Ev Partisi görseli atayım :)
i.ytimg.com/vi/Mw9PFfbiZJQ/maxresdefault.jpg
Google ye " İran'da Otostop ve Şiraz'daki Garip Ev Ortamı " yazarsanız bu videoyu bulursunuz :) Koskoca videoyu buraya atmak istemedim :)
İçki yasak. Buldukları kaçak içkileri, kendi ürettikleri içkileri içiyorlar :)
otostop ucuk bir fikir bence otostopcu teami tebrik ediyorum risk budur 😂
irana giden bir arkadas anlatmisti, icki sorunu yasamiyorlarmis partilerde. arkadas demeyelim de arkadasin arkadasi 😂
iranin öteki yüzü ev partileri zatdn google yazdigin an binlerce görsel cikiyor.
Aynen. Otostopçu dediğine göre videoyu izlemişsin 😀
yok izlemedim henüz 😂
Anladım. Sen rahatsın tabi. AB vatandaşı olduğun için pek çok ülkeye gidebiliyorsun. 😊 Diğer ülkeler seni 1' inci Dünya Vatandaşı olarak görüyor.
yani öyle oluyor biraz 😂
Avrupa'nın nasıl Avrupa olduğu tartışılır ama şu an bizden iyiler ve ahlaklılar yani devrimler mi yaparız sanayileşirmiyiz bişey yapmamız lazım şu an tam bir sadaka devleti olduk elimizi açmış bekliyoruz üretmeden tüketiyoruz hepimiz borçlandırdılar bizi resmen modern köle yaptılar nasıl insanlar hala allaha şükür diyor anlamış değilim
Anladım. Peki yukarıdaki 110 ülkeden hangisine gitmek isterdin? :)
Farketmez insanlığın olduğu bir ülke olsun yeter
Avrupada nerelere gittiniz?
İsviçre
Avrupa da değil biliyorum
Avrupa Birliği' nde değil :) Hatta Avrupalılar orayı gezebiliyor ama yerleşmek istediklerinde izin vermiyorlar, bir sürü prosedürleri var :) İsviçre Avrupanın pek çok ülkesinden daha gelişmiş.
Zaten kalmak istemedim yıllar önceydi
Neden kalmak istemediniz ki?
Aslında kalabilirdim şartlar uygundu hatta amcamla bu yüzden kavgada ettik ama biraz memleket sevdası var bizde toprak çekti herhalde😂
İsviçre' de mi kalabilirdiniz? Yoksa başka bir yer miydi. Bir de eğer İsviçre' de akrabanız varsa, siz Afyonlu musunuz? :)
Evet isviçrede kalabilirdim ama afyonlu değilim manisalıyım
Şimdi gitme imkanın olsa gider misin? :)
Hayır gitmem
Neden? Orayı beğenmediniz mi?
Hayır memleket sevdası ağır bastı orasıda güzel yer dünyanın her yeri güzel sıkıntı insanlarda
Cem Karaca gibi " Benim de şu cihandan gidişim hey canım rinna nay rinna rinna nay
Memleket sevdasından hey canım hey " diyorsun :)
Nazımlar , denizler , Mehmet akifler , cem karacalar daha neler neler en başta Mustafa kemal atatürk hepsini saygı ve rahmetle anıyorum ama şu siteye bakıyorum da bazen kendimi sorguluyorum ne işin var burada ya insanlar çok boş ya da ben
Doğrudur.
Yani o ülkelere gitsen ne olur gitmesen ne olur.. Hepsi paraya kurşun atıyor.. Balkan ülkelerine gittik bizden farkları biraz daha modern olmaları.
Hangi ülkelere gittiniz acaba? :)
Anladım, ne mutlu :)
Mısır' da piramitlerin, anıtların, ören yerlerinin orada şimdi seyyar satıcılar, dolandırıcılar fink atıyormuş. Gezi kalitesini baya bir düşürüyorlarmış. 2000 yılında sizin gittiğiniz dönemde nasıldı kim bilir.
Cevap
32Cevap
evet biliyordum bu listeyi..
şuanda gitmek istediğim bir ülke yok..
Bu listedekilerden gittikleriniz var mı? :)
Gitmek istediğim yerler hep vize istiyor maalesef ama yine de teşekkürler bilgilendirdiğin için değerlendirilebilir :)
Gitmek istediğiniz yerler neresi ki? 😊
İngiltere, Filipinler, İceland, Kanada, Avustralya gibi gibi ülkeler
Filipinler Türkiye' ye vize uygulamıyor. Ben ce gidebilirsiniz. Söylediğiniz diğer ülkeler Türkiye' ye vize uyguluyor.
Umarım giderisiniz.
Teşekkür ederim umarım 😊
Tam olarak sayısını bilmemekle beraber biliyordum. Yeşil pasaportum var ama henüz Türkiye dışında 1 ülkeye gittim onda da pasaportsuz gittim 😂😂 İlk fırsatta ukraynaya gitmeyi düşünüyorum :D
Türkiye dışında gittiğiniz o 1 ülke, hangisi acaba? :) Ukrayna' nın hangi özelliklerini merak ediyorsunuz? :)
Savaş çıkmadan önce suriye ye gitmiştim 3 gün kalmıştım tarihi izleri silinmeden görebilmiştim :D Ben öğrenciyim o yüzden çok bütçeye gerek kalmayacak yerleri düşünüyorum öncelikle, balkanlar, ukrayna tarzı yerleri bikaç arkadaşımda gitmişti ukraynaya o yüzden bende orayı seçtim. Hem evlerin mimarisini görmek, yaşam tarzını, limanlarını görmek için hemde merak ettiğim yemek kültürleri var onlar için gitmek istiyorum :) :D
İyiymiş, umarım görürsün :) Ukrayna' nın özellikle köprülerinin ve merdivenlerinin mimarileri güzelmiş. :) Oraları en iyi şekilde değerlendireceğine eminim :)
Gidersem durmadan yürüyeceğim, gezeceğim :) Çok teşekkür ederim :) Peki sen gittin mi biyerlere :D
Gitmedim :)
Sende gidersin umarım :) Hatta bir blog aç orda da paylaş okuyorum onları :D
Yaparım :) Böyle bir yazı yazarım oraya da :)
Güzel olur :)
Tayland, Honkong, Endonezya, Tayvan ve Latin Amerika ülkeleri hariç bilgim vardı. Uçak biletleri de uygun olsa keşke..
Uzakdoğu Ülkelerini ve Latin Ülkelerini - Güney Amerika' yı hangi özelliğinden dolayı seçtiniz? Tahminlerime göre eğlenceyi, karnavalları, festivalleri seven; aynı zamanda Uzakdoğu yemeklerine ilgili birisiniz :)
festivallere, karnavallara ve farklı iklim ve kültürdeki insanları tanımayı seviyorum. Latin danslarına da ayrıca ilgim var. Ancak Latin Amerika, Endonezya gibi ülkeleri görme imkanı bulamadım henüz.. Avrupa'yı yeni bitirebildim :)
Hımmm Latin Danslarını da sevdiğinizi de tahmin etmeliydim. Latin Dansları Kadınlara en çok yakışan danslardandır. Hareketli ve eğlenceli kadınlar Latin Danslarını sever. 😊
Avrupada hangi ülkelere gittiniz acaba?
Belçika, İspanya, Hollanda, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Fransa, İtalya, Sırbistan, Bulgaristan, Avusturya , Polonya, Finlandiya..
İrlanda , İngiltere ve birkaç yer kaldı
Avrupanın 15 ülkesini gezmişsiniz. Avrupanın gitmediğiniz bölgesi kalmamış. Güney Avrupa - Akdeniz Avrupası (İtalya, İspanya, Fransa, Yunanistan), Orta Avrupa (Almanya, Çek Cumhuriyeti), Doğu Avrupa (Polonya), Kuzey Avrupa (Finlandiya, İngiltere, İrlanda), Balkan Avrupası (Sıbistan, Bulgaristan).
Sırbistan' a giden biri Balkan Kültürünü görmüştür, Bosna Hersek, Makedonya' yı görmemesi büyük bir eksiklik olmaz. Bence Avrupayı bitirmişsiniz. Avrupa Birliği' nin 28 ülkesi var diye biliyorum zaten, siz 15' ine gitmişsiniz :)
başka kıtalara geçme zamanı artık
Bu gezgin ruhunuzla başka kıtalara gitmeniz zor olmayacaktır. 😊 Umarım en yakın zamanda başka kıtalara da gidersiniz. 😄
umarım, teşekkürler
Azerbaycan ve Türki cumhuriyetleri ne giymeyi çok isterdim, birde, Barbados adında bir ülkeyi ilk defa duydum. Oraya giderdim🙂
Hımm iyiymiş. Aslında imkansız değil. Özellikle Azerbaycan' a gitmek. Türkiye vatandaşları olarak Azerbaycan' a " Varışta Vize - Kapıda Vize " yöntemiyle havalimanında 10 $ vererek gidebiliyoruz. Karadan girişler için evisa. gov. az/en/ adresinden 20 $ karşılığında online başvuru yaparak gidebiliyoruz.
Kazakistan ve Kırgızistan' a vizesiz gidebilirsin. Azerbaycan' a da online vize ya da havalimanına gidip Kapıda Vize almak suretiyle gidebilirsin. Bu aralar ne olduysa Türkmenistan " Vize " istiyor.
10 yıllık hususi bordo çıkardım geçen sene Özbekistan'a iş için olmadı. Tatil amaçlı bu yaz gitmeyi düşünüyorum.
2018' de Özbekistan vizesizmiş zaten :) Büyük ihtimal zor olmamıştır.
Yok tatil için oraya gitmeyi düşünmüyorum zaten Moskova yi çok merak ediyorum
Rusya vize istiyor. Umarım gidersin. Ama Rusya' ya gitmek Özbekistan' a gitmek kadar kolay değil.
o kötü işte az da değil ki 30.000 euro teminat bedeli karşılığı sağlık sigortası yapılması gerekiyormuş schengen vizesi alabilmek için. Şimdilik en iyisi vizesiz ülkelerden birini ziyaret etmek
Bu kac ulke var iyi aslinda , japonya, guney kore, brezilya, arjantin.. eh birazda tayland.. geriye kalanlardan guney afrika..
Yanı toplasam 10 ülke dışında kalanlar çöp.. avrupa daha cazip.
Avrupa yol parası açısında da cazip. Bir sürü rakip havayolu firması var. Wizz Air, Ryanair, Germanwings gibi havayolları denk gelirse çok ucuza bu ülkelere uçulabilir. Oysaki Brezilya' ya gidiş dönüş uçak bileti almak 3000 TL' den aşağı değildir.
Senın sayende ogrenmıs oldum uruguay dıyorum 😆👵🏼
Haha tekrar mı Uruguay diyorsun :) Uruguay' a vizesiz gidip, 90 gün kalabiliyorsun. Bence bir git gör. Gidip görmekte yarar vardır :)
Sen bir koşup gidip gel :D
Ben Türkiye’yi bile daha tam gezemedimki 😂. Yurtdışı ilgimi çekmiyor.
Yurt dışına ilginiz yok o zaman :)
Hımm anladım. Haklısınız.
Hong kong, japonya bilmiyordum, süpermiş. Eline sağlık moruk.
Umarım gidersin :)
Yeni Zelanda isterim ben... Listede göremedim. Bir hata var sanırım :) :)
Listede hata yok. Yeni Zelanda 2018' de vize istemeye başlamış. Yeşil Karta sahip Devlet çalışanları için farklı bir uygulamaları olabilir ama normali artık bu.
hadi yaa... Desene kaçtı gül gibi ülke. tayyarın futbol kariyerine kim engel olduysa allahından bulsun :) :)
https://pbs.twimg.com/media/BlX0mtxCEAE9vZ9.jpg
Yeni Zelanda yeşil pasaportta vize isteyen ülkeler arasındaymış :)
gezgintech.com/...orta-vize-istemeyen-ulkeler.html
Arjantin, brezilya, Domiik Cumhuriyeti, Iran, Uruguay, Tayland, Ukrayna ve Sırbistan bilmek güzel diger ülkeler gidip görmek, tatil yapmak, kültür vs acisindan ilgi alanima girmiyor
ama yinede bukadar oldugunu bilmiyordum tskler paylastigin icin
Bir şey değil. İlgi alanınız olan ülkelerden eğlenceyi seven bir karakter olduğunuza tahmin ediyorum. Özelikle dans seviyor olabilirsiniz. Tango ve samba gibi :)
😊 Eglenceyi sevdigim kadar gittigim ülkelerin genel anlamda kültürünü, mentalite, dogasi vs de ayni derecede ögrenmeyi, bilgilenmeyi, gözlemlemeyi severim
Anladım iyiymiş. O zaman turla değil kendi kendinize gitmenizi ve özgür dolaşmanızı tavsiye ederim :) Bir ülkenin ara sokaklarına girmeden, turisttik yerlerinin de dışına çıkıp halkın yaşadığı yerlerde zaman geçirmeden kültürünün öğrenilmesi zor :)
Mutlaka bir plaj tatilinden daha eglenceli, keyifli ve dolu dolu oluyor 😊
Umarım rahatsız etmiyorumdur. " 2018 Yılı Asgari Ücreti Eski Demir Perde Ülkelerinin, Doğu Avrupa ve Diğer Avrupa Ülkelerinin Neden Gerisinde Kaldı? " adlı soruma cevap verirseniz sevinirim. :) Soru profilimde.
Umarım rahatsız etmiyorumdur. " Bu Şiiri Görsellerle Birlikte Ele Aldığınızda Size Neleri Düşündürdü, Yorum Yapar Mısınız? " adlı soruma cevap verirseniz sevinirim :) Soru Profilimde.
Arjantin-Güney Kore-Kırgızistan-Güney Afrika Cumhuriyeti bunları isterdim
Baya bir karışık zevkiniz varmış :) Seçtiğiniz ülkelerden neyi sevdiğinizi çözmek çok zor :)
Aralarında görmek istediğim yerler bunlar zaten İran da yaşıyorum bu yüzden ortadoğu yu daha fazla görmeye niyetim yok Azerbaycan a gittim kaç kere Kıbrıs a gitmeyi hiç istemedim Kırgızistam ise arkadaşım var oradan inşallah gitmeyi düşünüyorum Güney Afrika yı da doğasını muhteşem buluyorum ordan sabunlarım vardı sırf orda bir kere duş almaya bile giderim beni inanılmaz çeken bir yer Güney kore yi yemeklerini yemek için giderdim gerçekten damak zevkime uyan bisürü Asya yemeği var Asya da gitmek istediğim tek ülke diyebilirim (çin taylan vs pek ilgimi çekmiyor bilmiyorum) Avrupa da sadece gitmek istediğim yer İspanya o da liste de yok zaten Avrupa yı gezmeyi pek düşünmüyorum ilgi alanım oralar değil asya Amerika kıtası Kanada Avustralya gibi gbi uzar gider 🤗
Anladım baya değişik zevkleriniz varmış. Türk vatandaşlarına da İran vatandaşlarına da Avrupa vize vermiyor. İran ambargoda diye biliyorum. Siz İran' ın Azerbaycan Türklerinden misiniz?
Aslında değişik değil ki. Çok küçük ama bir o kadar da güzel hayaller işte.. Avrupa umrumda değil inan ki değil orası ağzıyla kuş tutsa işe yaramaz bir yer benim için. Ve ben Türkiyeliyim iran türkü değilim
İran' a nasıl yerleştiniz acaba. Ben de İran' ı çok merak ediyorum. Hatta burada bu liste işe yaramaz diyen birine " 110 ülkenin içinde İran' da var ve kültürü, mimarisi, yardımsever - sevecen insanı ile çok güzel bir yer " minvalinde şeyler söyledim :)
İran' ı Servan Turan, Biz Evde Yokuz adlı Vloger' larda gezmişti. Çok güzeldi. Gerçekten çok beğendim :)
Benim olay farklı kısa süreliğine geldim İran a bir alakam yoktu şimdi de sadece gezerim bakarım yani şiir edebiyat gerçekten ilgilenmiyorum normal bir hayatım var işte o kadar İlginiz olması çok güzel Bilinçli bireyler her zaman kazanıyor maşallah size ☺️
Yorumu da görmüştüm aşağıda aslında birazda ondan dolayı yaşadığım yeri söyledim normalde söylemiyorum
Hım anladım. Ortadoğuyu sevmiyorsunuz, Ortadoğuya karşı bir nefretiniz var gibi. Kadınların geri bırakılmasından dolayı mı, kendilerini öldürmelerinden - kesmelerinden dolayı mı, bilinçsiz olmalarından dolayı mı? Nefretiniz neyden kaynaklanıyor?
Nefret değil benimkisi ben sıradan biri gibiyim burada işim var halledip gidicem gibi. bir alakam yok Ortadoğu ile bir sıkıntım yok benim insanlarla sıkıntım var..
Anladım :) İran' ın hayat şartları Türkiye' den daha mı zorlu sizce?
Evet Türkiye den daha zor. Benim alışkın olmadığım bir çevre, ortam vs. Siz peki hangi açıdan sordunuz?
Oranın halkı maddi açıdan zorlanıyor diyorlar ama birçok şey de oraya göre ucuzdur diye düşündüm. Örneğin Türkiye' de 1 kilo kıyma 30 TL ile 40 TL, 1 kilo kuşbaşı et 40 TL ile 50 TL, antrikot et 50 TL ile 60 TL, tereyağı 33 TL ile 45 TL arasında. Yani pahalı. Belki orada Ev Sahipliği Oranı yüksektir. Belki kiralar düşüktür. Bu açıdan sordum :)
Et ve tavuk aynı kiraları söylemeyim Tahran da çok pahalı depozito alıyorlar ama öyle böyle değil yaşam pahalı oldu burda. Halkının maddi açıdan sıkıntı çektiğini düşünmüyorum.
Et, tavuk fiyatları aynı ise, kiealarda Türkiye' ye benziyor ise o ladar da iyi değilmiş. Çünkü İran' daki Asgari Ücret ve Ortalama Maaşın Türkiye' dekinden daha düşük olduğunu biliyorum. Devletin sosyal yardımları varsa onu bilmiyorum. Elektrik, su, ısınma faturası daha düşükse, onlarda sosyal yardım varsa bu alanda iyi olabilirler. Petrol, doğalgaz zengini bir ülke. Belki de her vatandaşına az da olsa maaş bağladıkları bir sistemleri vardır.
Bu arada gezginleri izlerken İran' ı pahalı bulmamıştım. Türkiye' deki 3.00 TL gibi bir paraya ekmek arası şeyler, döner gibi şeyler.
Neyse İran' a gezi düzenlemek istersim. İnsanları sıvak kanlı gibi. Özellikle Azerbaycan Türkleri çok yardımcı oluyor ve bol gönüllü insamlar gibi geldi bana. 2 gezgin en cana yakın ve en yardım sever ülke insanları olarak İran' ı gösterdi.
Kiralar aynı değil inan ki geçen sene evde kalıyordum yaklaşık 2 bin liraya ev tuttuk ve depozito dediğim şey de çok fazla yani 300 bin falan. Atıştırmalık herşey uygun yani yemek uygun. Elektrik ve suyun kesildiğini hatırlamam. Ve Türkiye de ki gibi değil elektrik su gaz çok uygun. Hala şükretmezler. O da var tabi
300 Bin TL kira depozitosu mu? :) Çokmuş yav. Asgari Ücretin 200 katını verip kim ev tutar ki?
İran Halkı demek ki faturalardan kurtarıyormuş.
İstanbul' da dubleks, 5 odalı, 200 metrekare ev daha bu haftaiçinde 1800 TL' ye kiralandı :) Hem de evin içi bakımlı. Ev sahibi o fiyata tutacak aile bulamayınca öğrenciye vermek zorunda kaldı. Gerçi bu dubleks apartmanın 5' inci katında ve asansörü yok. Aileler ve yaşlı insanlar merdiven çıkmak istemiyor.
Ya işte durum bu kısaca
ben inat ediyorum ve vize isteyenlere gitmemeye çalışıyorum. sonuçta benim gibi bir insanı ayakta karşılamaları lazım. pehh.
Haha peki :) Bugüne kadar hangilerine gittiniz acaba? :)
ukranya yunanistan vize aldım gerçi ama bundan sonra vizesizleri temizlicem :)
Anladım. Hangisinden başlarsınız, hangisi size yakın geliyor?
belarus, moldova, japonya, brezilua, arjantin...
biliyordum. vizesiz gidebildiğimiz ülkeler gitmek istediklerim değil
110 ülkenin hiçbirine gitmek istemiyorsunuz demek. Oysa içlerinde güzel kültürü olan, eğlenceli, mimarisi iyi olan ülkeler de vardı.
benim zevkime hitap etmiyorlar pek. tabiki gitsem severim belki hiç gitmediğim için net bir şey diyemem.
Brezilya festivalleri, eğlenceli insanları ile çok iyi. Rio Karnavalını duymuşsundur :)
duydum evet. ben daha sakin mekanları seviyorum bir de sıcak havadan nefret ederim bu yüzden iskandinav ülkeleri kanada filan favorim ama dedim ya gitmeden de net bir şey diyemem. bir gün biri çıksa hadi rio ya gidelim dese giderim ondan sonra değerlendiririm
Size Sırbistan, Ukrayna, Makedonya' yı tavsiye ederim. Hem serinler hem de mimarileri güzel. Makedonya' nın kültürü Türkiye' ye yakın. Özellikle Üsküp şehri :)
Bir kaç tanesine gittim, inşallah bu yaz 20 Avrupa ülkesine gideceğim. Seneye de listedeki bir kaç ülkeye daha gitmeyi düşünüyorum.
Hangilerine gittiniz acaba, merak ettim? :)
KKTC, Bulgaristan, Gürcistan ve Azerbaycan
Baya gezmişsiniz. :) Bu yaz gideceğiniz 20 Avrupa Ülkesi turu ne için acaba? Turisttik mi yoksa iş için mi? Bir de bu 20 ülkeye nasıl gideceksiniz. Üniversite öğrencilerine 10 ülke, 12 ülke gezdiren turlar/organizasyonlar (Interrail) gördüm ama üniversite dışı için Balkan Turu, Orta Avrupa Turu, Akdeniz Turu dışında bir şey görmedim :)
Tamamen gezmek için gidiyorum. Ben farkl ıülkelere gittiğimde gezmeyi seviyorum. Uçak seyahetini pek sevmiyorum gezi için gittiğimde. Bu 20 ülkeyi 20 günde 27 şehir gezecek şekilde ayarlayan bir tur var, onlarla görüşerek rezervasyon yaptırdım. 10 gecesi otel konaklamalı ve diğer geceler otobüs yolculuğunda geçiyor. Zaman kısa olduğu için en mantıklı yöntem de bu. Hem ekonomik hem de tek defada 20 ülke ve 27 şehir görebiliyorsunuz.
Baya iyiymiş, sizi takdir ettim :) Fiyatını ufaktan bir çıtlatır mısınız acaba :)
Tur fiyatı bir çok şeyi karşılıyor sadece yeme-içme ve müze girişi gibi ücretler bize ait oluyır. Bu şekilde 1000 euro civarında fiyatlar.
Çok bir para değilmiş :)
Aynen üstad, insan dünayayı görmeden göçmemeli diye düşünüyorum. :D
Komşu ulkeleri goremedim Iran ve Azerbaycan var şükür.
3- 5 yıl ülke dışı düşünmüyorum normal şartlarda nasip olursa Kutsal topraklarımi görmek isterim Mescid- i Aksa ile.
Canadaya gitmek isterdim. Bu hafta sonu 4 gunluk kiev gezisi vardi. Fakat eski kimlige takildim
Yeni kimlikle gidebiliyorlar. Siz Türkiye' den çıkış yapmadan takıldınız değil mi?
Ukrayna' ya uçakla inip orada takılsaydınız çok daha kötü olurdu. Siz kimlikle girilebiliyor, cümlelerine kanmışsınız. Yeni kimlikler AB ile uyumlu, dijital kimlikler olduğu için onlarla girilebiliyor.
110'na gitsen 10 tanesinden zar zor geri dönersin. ülkelere bak.
Haha aynen :D
bosna ve karadağ gidiyom fakat araçla gidersenz bulgardan geçerken vize lazm en iyisi uçak
Bulgaristan' a girdiğiniz an Schengen lazım olacak. Bunun için uçağı tavsiye ederim. Bosna' ya uçak biletleri daha ucuz ama Karadağ için aynı şeyi söyleyemeceğim. Karadağ' a gitmek için Makedonya Üsküp Havalimanını tercih edenler var. Oradan karayolu ile Karadağ' a gidiyorlarmış ama bu da 30 - 50 € ek masraf demek.
Türk vatandaşları gidebilecek araya sahip mi acaba? :)
Paraya, eksik çıkmış.
Haklısın, geneli sahip değil :) Ülkede yurt dışına çıkabilecek %10' luk bir grup var. O da 8 Milyona tekabül ediyor. Onlar da çıkıyorlar zaten :)
Kesinlikle haklısın Allah herkese gitmeyi nasip etsin :)
Umarım rahatsız etmiyorumdur. " 2018 Yılı Asgari Ücreti Eski Demir Perde Ülkelerinin, Doğu Avrupa ve Diğer Avrupa Ülkelerinin Neden Gerisinde Kaldı? " adlı soruma cevap verirseniz sevinirim. :) Soru profilimde.
Çoğu dandik ülkeler Avrupa gezmek istiyoruz vize çıkmıyor be!
Avrupa Ülkelerine vize yok. " Avrupa tadı, havası almak istiyorum " diyorsanız Karadağ (Montanegro), Sırbistan' ı ziyaret edebilirsiniz :) Karadağ İtalya' nın Adriyatik Denizi karşısı olduğu için İtalyan Mimarisinden ve kültüründen etkilenmiş. Oraya kısa bir süre Venedikliler hakim olduğu için Venedik Mimarisi de etkin.
Sanırım ben Sırbistana gitmeyi isterdim. Çünkü Sırplara karşı Bosna savasindan kaynaklanan bir kinim var. Ve bunu artık sonlandırmak istiyorum
Sırbistan' da ne yapacaksınız ki? Kimin ümüğünü sıkacaksınız? 😊
Korktuğunuz kadar kötü, korkutucu insanlar değiller. Aşırı Milliyetçileri dışında Türklere karşı kini olan yok. Aşırı Milliyetçileri de %30'u geçmez. Yani Sırbistan' ın %70 ile diyalog kurabilirsiniz. Dillerinde bir sürü Türkçe, Osmanlıca kelime var: ne kadar ırkçı oşabilirler ki?
Ayrıca Sırbistan Halkının da yaşadığı acılara bakmak lazım. 1990' lara gelmeden önce 1900' lü yıllardan 1950 arasında 2 Milyon Sırp öldürüldü. Bu Türkiye' de pek bilinmez. Bunun 1 Milyonu 2. Dünya Savaşı' nda öldürüldü. Sırplar çok acılar yaşayarak 1992 ile 1996 yılına geldiler. Bunun patlaması kötü oldu tabi. Bu insanlar oğuştan kötü değiller. Biraz araştırma yaparsanız dediğimi anlarsınız.
Ama bir italya, bir hollanda, bir ispanya yok listede :/
Çünkü onlara gitmek için vize almak lazım :) Vize almak da Vizesiz /Kapıdan Vize ile/Online Vize ile/Nüfus Cüzdanı ile girmek kadar kolay değil :) Onun için ben Avrupa Ülkelerini yazmadım. Burada soruyu açmamın sebebi " Türkiye' nin 188 ülkeden daha kolay girebildiği 110 ülkeyi göstermekti :) Bu kolay girişte " Vize " ile değil Vizesiz /Kapıdan Vize ile/Online Vize ile/Nüfus Cüzdanı ile oluyor :)
iyide bir iki ülke dışındaki yerlere vizesiz gitsem nee gitmesem ne :|
Ben İsviçre'ye gittim ama vize zor
@serHAN4554 zor değildir de Türküz ya zorluk çıkarıyorlardır
Aynen öyle amcam var orada bana zorluk çıkarmadılar ama normal bir insan için gidilmesi en zor yerlerden biri medeniyet orda biz sadece burada adına yaşamak dediğimiz şeyi kader deyip nefes alıp veriyoruz hepsi bu
@serHAN4554 haklisin. Ben kendi ırkımı kötülemiyorum. Insanlar yanlış anliyor beni. Yasam sartlarimizin kalitesinden dem vuruyorum.
Aziz nesin pirimmi yaptı sence yoksa diri diri yanmaktan ucuzmu kurtuldu aptallıktan bahsettiğin için söyledim
KKTC , Balkan ülkeleri sonra Türk devletlerine gitmek isterdim tercihlerim bunlar olurdu
KKTC' ye nüfus cüzdanınla gidebilirsin. Kazakistan ve Kırgızistan' a vizesiz gidebilirsin. Azerbaycan' a da online vize ya da havalimanına gidip Kapıda Vize almak suretiyle gidebilirsin. Bu aralar ne olduysa Türkmenistan " Vize " istiyor. Yani almıyor.
Azerbaycan'a vizesiz geldiğinizi bilmiyordum. Sanırım bir kaç yıl önce böyle değildi
Türkiye vatandaşları olarak Azerbaycan' a " Varışta Vize - Kapıda Vize " yöntemiyle havalimanında 10 $ vererek geliyoruz. Karadan girişler için evisa. gov. az/en/ adresinden 20 $ karşılığında online başvuru yaparak gelebiliyoruz.
Bu bahar ya da yazın en az 5-6'sını ziyaret edeceğim :)
Hım hangilerini ziyaret edeceksiniz acaba? :)
Balkan Turları ile mi gideceksiniz, yoksa kendi kendinize mi gezeceksiniz? :)
Sırt çantalı bir gezgin misiniz yoksa otel de mi kalıyorsunuz? Çok para harcayarak mı geziyorsunuz yoksa düşük bütçelerle mi geziyorsunuz? :)
Oranın restoranlarından mı yiyorsun yoksa Türkiye' de " Bitli turist " lakabını taktıkları turistler gibi markette yiyecekler alıp ekmeğin için doldurup ekmek arası mı yapıyorsun? :) Gerçekten merak ettim :)
Doğrudur. Paris' de biri bir et restoranına gitmişti. Restoranın havası, kalitesine göre restoran ucuz bile geldi ama bilemedim :)
Makedonya Azerbaycan.
Makedonya' nın jangi özelliği ilginizi çekti?
Balkan Ülkesi. Ayrıca Bulgar milleti.
Hım anladım. Makedonya güzel diyorlar. Özellikle Ohri Gölünü çok övüyorlar. Binlerce kaynak tarafından beslenen ve tekne seyahati sırasında suyu içilebilen bir göl. Bu gölde bir sürü inci oluyor. Bunun için Makedonya' dan alınabilecek en güzel hediyelerden biri de incidir.
Meksidaki sarı sembol ne anlama geliyor
ETA üyesi demek. Yani bir kuruluşun üyesi olduğu için o kuruluşa üye devletlere rahat rahat girip çıkanlar Meksika' ya da rahat rahat girip çıkıyor. Schengen vizesi veya geçerli bir ABD vizesi bulunan Türk vatandaşları Meksika’ya visa on arrival (Havalimanında vize) olarak girebiliyor. Meksika' ya internet üzerinde de vize başvurusu yapabiliyorsunuz. Meksika
e-vize ile bize 180 gün vize veriyor. Meksika e-vize için www.inm.gob.mx/sae/publico/tr/solicitud.html sitesinden başvuru yapıyorsunuz.
Rusya'yı ve Kanada'yı çok merak ediyorum. :)
Maalesef ikisine de vize var. Gitmen için vize alman gerekli.
Yok değil; sen Makedonya, Romanya, Kosova, Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan ile karıştırıyorsun :)
"Aslında her ne kadar Komünist olsak da, bizler de evlad-ı Osmanlıyız. M. Kemal gelene kadar Osmanlı vardı. Sonrası malum zaten. Alimler asıldı, Şeriat kaldırıldı, Rus Müslümanlar İslam'ı anlamasın diye alfabemizi Kiril Alfabesi'ne çevirttiler. İşte bunlar hep CEHAPE zihniyeti!"
-Vladimir Lenin, Moskova Osmanlı Ocakları, 29 Nisan 1947
"... Hitler ile yüz yüze geldik. Bana, 'Ulan hayvan gibi ordum vardı, nasıl yendin mk?' diye sordu. Cevap vermedim, ona Risale-i Nur uzattım. Gülümsedim. Kitabın sayfalarını karıştırdıkça yüzü aydınlanıyordu. Bana döndü ve dedi ki, 'Siz Osmanlı torunusunuz. Ordunuz, cephelerde bile namazından taviz vermiyordu. Bizse ırkçılık yaptık. Tövbe ediyorum.' ..."
-Joseph Stalin, Samara Ülkücü Dayanışma Derneği, 18 Ağustos 1967, Ramazan etkinlikleri açılış konuşması
Haha sen de bu konuda iyisin. Bir yerden kopya yapıştır yapmış olabilir misin acaba? :) Yapmadıysan iyisin :)
İçlerinden Japonya dışında gideceğim olmaz.
Japonya' da iyidir ama yol parası ve o ülkeyi gezmek için harcanacak para çok :) Çünkü refahı yüksek ve fiyatları da bize göre yüksek bir ülke :)
Yeni geldim ingiltereden daha bir yere gitmeye halim yok buradakilerden birine de gitmek istemem
İngiltere' de mi yaşıyordunuz? Yoksa okumak için mi gittiniz?
2 hafta tatil yaptim
İyiymiş, normalde İngiltere' de yaşıyorsunuz sandım.
cumartesi günü geldim yaşamak istemem orda İstanbul gibisi yok
İngiltere' nin çoğu şehri Türkiye' nin çoğu şehrinden daha yeşil. Kötü yanı güneşli gün sayısının az olması ve sürekli yağmurlu olması.
Şansıma hava güzel ve günesliydi ama sevmedim
İstanbul çok betonlaştı ve çok kalabalık.
41 yıldır burda yaşıyorum seviyorum istanbulu
Bilmiyodum oo kesin giderim simdi
110 ülkeden hangisine gitmek istersiniz acaba? :)
Hepsine 😁mümkün müdür
Eğer isterseniz mümkündür :) Umarım gidersiniz :)
Inşallah😁
Umarım rahatsız etmiyorumdur. " Bu Şiiri Görsellerle Birlikte Ele Aldığınızda Size Neleri Düşündürdü, Yorum Yapar Mısınız? " adlı soruma cevap verirseniz sevinirim :) Soru Profilimde.
O kadar çok olduğunu bilmiyordum.
Soruyu açtığım iyi olmuş o zaman, insanlar da öğrenmiş oldu :)
Gitmek kolay da davet ile hadi diyelim gittik orada kaybolduk ne yapıcagız dil bilmeden gidilir mi? :(
Türkiye’de iyiyim ben.
Nerde para vizesiz olsa bile 😁😁😂😂 daha türkiyede gezemiyoruz
Özellikle Azerbaycan' a, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC' ye gitmek için çok bir paraya ihtiyaç yok. Türkiye vatandaşları olarak Azerbaycan' a " Varışta Vize - Kapıda Vize " yöntemiyle havalimanında 10 $ vererek gidebiliyorsunuz. Karadan girişler için evisa. gov. az/en/ adresinden 20 $ karşılığında online başvuru yaparak gidebiliyorsunuz.
Kazakistan ve Kırgızistan' a vizesiz gidebilirsin. Azerbaycan' a da online vize ya da havalimanına gidip Kapıda Vize almak suretiyle gidebilirsin.
Ukrayna' ya 600 TL uçak parası, 1000 TL ile gidip 4 gün iyi bir şekilde gezebilirsiniz :)
1000 tl az mi
Türkiye Dünyanın en iyi ekonomisine sahipmiş. Bunu diyen siyasilerin dediklerini baz alıyorum, 1000 TL para bile değil :)
Günaydın. Siyasiler içim değil doğru açlık sınırı neydi acaba 😁😁 2090 civarı türkeyinin yüzde 40 belki daha fazlası aclık sınırının altında maaş alıyot ve memnun
Ne %40' ı. çalışan kesimin %42' si Asgari Ücret alıyor. %58' i Asgari Ücretten yüksek alıyor. Çalışan kesimin %42' si Asgari Ücret + Bekar AGI 'si
Asgari Ücret + Evli, Çocuksuz AGİ' si
Asgari Ücret + Evli, Çocuklu AGİ' si
Asgari Ücret + Evli, 2 Çocuklu AGİ' si
Asgari Ücret + Evli, 3 Çocuklu AGİ' s
Asgari Ücret + Evli, 4 Çocuklu AGİ' si
Asgari Ücret + Evli, 5 Çocuklu AGİ' si
alıyor. Senib dediğin tablo iyimser bile.
Yav arkadaşım batırdın ülkeyi 😁😁 bırak ta iyi olam
Dostum verdim gerek yok
Seni seviyorum davaye gerek yok heö ne rahatsızlığı
Brazilya , meksika, domınık.. Gitmek isterdim
Bir tahmin yapacağım. O zaman siz eğlenceyi, adrenalini ve karnavalları seviyorsunuz :)
Lüksemburg
Lüks, zenginlik ve Avrupa hayatını seviyorsunuz :) Buradan bunu çıkardım :)
Çok doğru tespit :')
Haha peki :) Umarım gidersin :)
Umarım nasip olur 😊
vizesiz olduğu için hepsine giderdim
Hım 110 ülkeye de giderdiniz demek. Öncelikle hangisine giderdiniz? :)
Hım neden Bosna' yı seçtiniz? Bosna' nın hangi yönü sizi çekti? Yoksa Bosnalı mısınız? :)
Anladım, teşekkür ederim :)
Brezilya ve Hong Kong
Neden Brezilya ve Hong Kong? :)
Uzakdoğu ülkelerine gitmeyi çok istiyorum.
Uzakdoğu' nun hangi yönleri ilginizi çekiyor? :)
Kimbap, ramen, yosunlar gibi mi :)
İstanbul Taksim, Fatih ilçelerinde Güney Kore restoranı var :)
Arkadaşım şu adrestekine gidiyordu: Taksim Karaoke Bar, Kuloğlu Mh., Recep Paşa Cad. No:7, 34437 Beyoğlu/İstanbul
Ukrayna'ya bir gidip geleyim bari.
Ukrayna' nın hangi özelliği ilginizi çekti? :)
Erkekleri de kızları kadar güzel mi görmüş olurum 😉
Vallahi kızları güzel, erkekleri de çok bakımsız ve giyinmeyi bilmeyen tipler diyorlar.
Balkanlar olabilir
Hangileri ilginizi çekiyor? :) Bulgaristan, Sırbistan, Romanya, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan? :)
Japonya
Japonya' nın hangi özelliğini seviyorsunuz?
Ülkeler de ülke olsa bari
Hiçbiri mi ilginizi çekmedi? Bir tanesi vardır belki beğeneceğiniz.
Tayland
Tayland' ın neyi ilginizi çekti? :)
Japonya
Japonya' yı hangi özelliğinden ötürü seçtiniz?
İlk ikisi yeter komşuları tanımak lazım
Haklısın, ilk önce komşulara gitmek lazım :)
Kesinlikle :)
Önce hangi komşuna giderdin? :)
Ülke sayılmaz bunlar 😂😂
Neden ki? :) Aralarında Türkiye' nin birkaç katı toprak büyüklüğüne sahip ülkeler bile var :)
ukrayna en kolayı. brezilya olabilirdi oda uzak :)
Kosova
Hımm özel bir nedeni var mı, neden Kosova? 😊
Vay mk
Hiçbiri
Dünyabın 188 ülkesi arasında görmek istediğiniz yok mu?
Tayland😍
Neden Tayland? :)
Dubai ve katar
Neden oralar? :)
Arap Ülkeleri ve çok zenginler. Hatta görmemişliklerini bir sürü gökdelen ve lüks yapıyla yansıtıyorlar ama bana aşırı görgüsüz geliyorlar.
O zaman siz de lüksü ve gösterişi seviyorsunuz :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar