İnsanlar vücutlarını dinlendirmek için bir fırsat olarak görüyorlar bayramları. Bu sebepten tatil yörelerine gitme imkanı bulamayan insanlara evden çıkmamak cazip geliyor olabilir.Tatil her bayram yapmak isteyip yapamadığım-dır... Maalesef bazılarımız bayramlarda da çalışmak zorunda kalıyor.
Siz bayramda ne yapacaksınız, ne tavsiye ediyorsunuz?
Bayramda şehirde kalmak mı, tatile gitmek mi? Hangisini tavsiye edersiniz, hangisini yapıyorsunuz?
yıllar önce anneannemi kaybettik ailede kalan son büyüktü o yaşarken onun evinde toplanırdık çok güzeldi herşey ve o dört gözle hepimizin gelmesini beklerdi. onu kaybettikten sonraki hiç bir bayramda tam olamadık küçük teyzem eşi ve çocuklarıyla her bayram yazlığa veya tatıle gidiyor maddi olanağı iyi olan biri bulduğu her fırsatı değerlendıre bılır bu bayram olmak zorunda değil ki her bayram gözlerim en azından ailedeki en büyüğümüz olan teyzemde toplanmayı bekledi ama artık herkes farklı yönlere dağılıyor ve buna sebep biziz gelecekte çocuklarımız bayramların anlamını tatıl fırsatı olarak bilecek ektiğimizi biçeceğiz.
ramazan bayramında tatil olayı olabilir ki normalde gitme fırsatı bulamıyorsan. Kurbanda kesinlikle tatili onaylamıyorum. Hele ki kurban kesmeyipte kurban parasıyla tatile gidenleri cok kınıyorum. Bayram dediğin eş dost akraba ziyaretleridir. Gitcek hiç kimsen bile olmasa; huzur evlerine, Alzheimer evlerine, çocuk yetiştirme yurtlarına gidip orada bulunan kimsesizlerle bayramlaşmak gerekir, mezarlıklar ziyaret edilir.
Çalışıyorum 😑 Ama en azından mesai ücretinin 2 katını veriyorlar. Bayramlarda şehirde olmayı tercih ediyorum. İnsanlarin gümbür cemaat Antalya'ya Muğla'ya gidip, gümbür cemaat geri gelmesine anlam veremiyorum. Tatile zaten insanlardan uzaklaşıp kafa dinlemek için gidilir. Bayramda gidenler insanlardan uzaklasamiyorlar ki, orada da aynı kalabalık, burada da aynı kalabalık. Bir anlamı yok..
Suriyeli kabzımallar sayesinde artık uçakla gitmek bile esiyet oldu. Gereksiz kuru kalabalıklarından bıktık bunların. En güzeli şehirde kalmak. Zira onlar için de İstanbul iyi bşr tatil yeri. Başka nereye gidecekler ki.. Bahaneyle kovdular pislikleri bize kakaladılar.
Bayram bayram gibi yasanmalı sehir de sevdiklerinle elbette azaldı artık bayramlaşmalar ama geregince oldugu kadar kaybetmemeli bu özel güzel günleri onlardan hala alınabilecek bir parça nostaljiyi, o nostaljik sıcak tadı
Kurban bayramı tüm aile hatta sülale arka bahçesi geniş bir evde toplanırız erkekler kurbanları keser ilk kesilen kurban hemen temizlenip kavrulur herkes güne o kurban etiyle başlar diğer günlerdede yaşlı ziyareti yapılır bizde
Kuşadası, wait me! Tatildeyim sesin duyulmuyor! Tatil is coming! Vb cümlelerle bavul hazırlayacağım, ve o özel günlerden önce yaptığım muhteşem bakımımı yapacağım
evet aynen ben bu sene güvenliği bıraktım aetık bayramda çaşmayacağım 6 gün tatil oacak ve tokata gideceğim inşallah bayramda ailemizin en yaşlı üyesi 91 yaşındaki annanemi zyarete ailecek
genelde bayramın ılk 2 gunu anane babane zıyareti sonra bızımkılerı bır yerlere yollarım evde kafamı dınlerım :D ben zaten bayramdan once tatlılımı yapmıs olurum muhakkak :D
Evde tek başıma kalmak istiyorum insan görmek istemiyorum.;-)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ailem zorla babaannemlerin yanına götürür ve bütün bayramı orda geçiririz resmen daha tatile gitmek nasip olmadı ama 18 yasındayım giderim elbet bir gün 😂
En İyi Cevaplar