İran güvenli mi? Türkiye'den gelenlere bakışları nasıl? Azerilerin çok olduğunu biliyorum. Dilimiz aynı aşağı yukarı anlaşabiliriz. Ama ülke olarak güvenli mi? Orada hayat nasıl ucuz mu pahalı mı?
Güzel özellikle başkenti erkek arkadaşımdan biliyorum bilgilerin doğru orada yaşayanların çoğu Azeri çok ucuz ve ulaşımı kolay insanları çok sıcak ve kültürlüler yemeklerine değinmiyorum bile güvenilir bir ülke Türkleri çok seviyorlar aşırı paylaşımcılar hatta bunu sen de fark edeceksin Azerilerden daha çok Türklere yakınlar gerçekten bizi kardeşleri gibi görüyorlar kızları da çok bakımlı egzotik çok mistik bir gezi seni bekliyor :)
Hem güvenli hem de medeni gidince az bile söylemişsin diyeceksin çoğu arkadaşım orada iş dolayısıyla ayrıca o kadar ucuz ki her şeyi bana makyaj malzemeleri , yazma v. s.. göndermişler yok böyle bir şey oraya gitmişken alışveriş yapmayı ihmal etme burada bulamayacağın kalitede ve daha ucuza parçalar yakalarsın.. Fars kedisine ve şehrin atmosferine hayran kalacaksın hiç söylenenlere takılma genellikle kötülenen bütün ülkeler çok güzeldir Türkiye gibi.. :)
Devlet kendi vatandaşlarına gözü gibi bakıyor burayla orayı kıyaslamak bu konuda çok büyük bir yanlışlık olur. Halk zaten tek bir konudan veryansın ediyor o da şeriat kadınlar üzerinde çok katı bir sistem uyguluyor o yüzden onlarda buraya gelmek istiyorlar ama geldiklerinde burayı çok pahalı buluyorlar her şeylerini oradan temin ediyorlar. Buranın rahat bir ülke olması onların hoşuna gidiyor ama bilim ve kültür konusunda bizden çok öndeler insanlarıyla konuşunca aradaki farkları zaten kendin yaparsın..
Bence de gitmelisin ben erkek olsam gidip bir daha dönmezdim en azından yaşam standartları çok yüksek kalitede dediğin gibi burada insan soyuluyor devlet zaten en büyük hırsız oluyor
Kadinlar icin cok guvenöi degil özellikle tek basina ama sana sorun olmaz cok janjanli giyinmi yani sende para oldugunu bilmesinler soyulursun öyle herkesin anlattigi kadar kötü degil. Ahlak polisinin karsisinda sigara ictik bir bok olmadi
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Türksün diye dokunmamış iranlı olsan jiletli sopayla yüze vuran sivil polisler varmış. Haberlerde duymuştum.
Olabilir yane biliyorlardi türk oldugumuzu ay yildizli tshort giy ne biliym yap bsy belli et türk oldugunu. korkuyorlae türkiye buyuk ülke polisler bile papaz olmak istemiyor
ne korkacaklar onlar kendi kanunlarından korkuyorlardır suriyenin aynısıdır tahminimce. Savaştan önce suriyedeydim herşey o kadar ucuz ve güzeldi. Polislerin çoğu manken gibi seçilmişti. Çok kibarlardı.
Ters konuşan insanı sevme genç adam. Soruna fikrimi belirttim. Bu benim düşüncem... İşine gelir ya da gelmez. Ben bundan sorumlu değilim. Güvenlik ise tek kaygin, İsrail'e git Gött kadar ülkede metre kareye 5 tane mosad iti düşüyor. Pek bir güvenli...
Ben de sevmem Dahası nefret ediyorum dedemin imparatorluğunu yikan hainlerden... Ama bu kadar güvenlik odakli düşünmeni garipsedim. Altı üstü bir can. Allah nerede alır kimse bilmiyor. Gitmek istiyorsan atla git. Uçakla ya da Van üzerinden...
En İyi Cevaplar