Bu hafta Erasmus için yurt dışına çıkacağım. Haliyle epey eşya yüklenmem gerekiyor ve bunların hepsini tek valize sığdırmam epey zor. En büyük boy valiz + kabin boy valiz aldım ikisini doldurmayı planlıyorum. Pegasus ile uçucam ve kabin boy valize 8 kg hak vermiş. Bunun dışında küçük sırt çantamı da doldurmak istiyorum. Bu 8 kg'ın içine o sırt çantam da giriyor mu yoksa ayrı mı tutuluyor? Havaalanı el bagajı ve sırt çantam tartılıyor mu? Sırt çantası el bagajı sayılır mı?
Sonuçta onu uçak kabinine koymayacağım kucağımda tutucam yolculuk boyunca. Öğrendiğim kadarıyla da laptop kilodan sayılmıyormuş o nedenle o konuda rahatım. Fakat 8 kg meselesini pek anlayamadım. Bir de geçen yaz kıbrısa tatile gitmiştim oraya giderken kabin boy çantamın tartılmadığını hatırlıyorum. Acaba hava yolu şirketi ile mi ilgili? Bu konular hakkında bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. uçağın içine alınan bagaj
El bagajı tartılmaz artı hangi firma ile uçarsan uç bagaj kiloları sabit değil 20 kilodan başlar. 40 kiloya kadar uçuş bileti alabilirsin zaten fiyatta aşırı değişmiyor. 20 kilo ile 40 kilo arası 25 dolar oynuyor o da bir şey değil. Aksine kilon verilenin dışında ise 4 euro ücretlendirilir. Kilo başına fazlan ne kadarsa ona göre ödersin. Şansına banktaki kişi dikkate almaz ise sorun yaşamazsın.
Kabin boy bavulun kendisi 3 kilo falan geliyor öyleyse en fazla 5kg doldurabiliyorum ve onun dışında sırt çantama koyduklarım tartılmaz diye düşündüm ben de. Bir arkadaşım tartılıyor falan dedi emin olmak istiyorum o nedenle. Orda sorun çıkmasını istemem
el bagajı 8 kg- diğer bagaj hakkı 20kg yurtdışı için. el bagajını genelde tartmıyorlar çok aşırı büyük bir sey değilse. ben 15 kilo yaptığımı biliyorum onu. amca tartıp gözüme baktı geç dedi. yani tamamen opsiyonel el bagajı kilosu.
Çok teşekkür ederim valla çok makbule geçti 🙏🏼 Ben pegasusla gidicem Erasmus falan dersem belki yardımcı olurlar. İnternetteki kabin boy valizlerden aldım onu tartar muhtemelen ama sırt çantamı önemsemez diye düşünüyorum
normalde tartılmaz ama bir keresinde benin sırt çantasının çok ağır olduğunu anlamışlardı valize koydurttular. genelde uçaklarda ortalama kg hesaplıyorlar kabin için.
En İyi Cevaplar