Şehirler arası otobüste koltuk geriye ne kadar yatırılabilir, yasal kullanım hakkı nedir?

Dün Alanya'dan bilet kestim Esenler için. Koltuğa oturduğumda önümdeki Rus kadın koltuğu önüme kadar uzatmış, kendisinden rica etmeme rağmen koltuğu düzeltmedi, yorgunum git kendine bilet al dedi. Yanımda iki ufak çocuğum da vardı, yarım saat boyunca bacaklarım dizlerimde seyahat ettim. Şoförle muavine söyledim, onun kullanım hakkı var dediler. Daha sonra kavga çıktı, sırf Rus olduğu için hiçbir şey demedikleri gibi bir de sen sorun çıkarıyorsun, seni önümüzdeki otogarda indiririz diye tehdit etti şoför, saat bu arada gece 12. Şikayet hattını arayınca da kadın yorgun, isterse koltuğu senin önüne kadar uzatabilir, sen de öyle yap dedi. Fakat benim arkamdaki kabul etse onun arkasındaki kabul etmez. Böyle bir kullanım hakkı var mı? Araştırdığımda kullanım hakkı benim konfor alanıma giremez yazıyordu ama bunu inkar ediyorlar
Şehirler arası otobüste koltuk geriye ne kadar yatırılabilir, yasal kullanım hakkı nedir?