Bu sene kişi başı 8800 dolardan başlıyormuş (Yaklaşık 430 bin TL) fiyatlar. İnsanlar nasıl gidebiliyor? Aile olarak gitmeye kalksan zaten milyon yapıyor.
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu sene kişi başı 8800 dolardan başlıyormuş (Yaklaşık 430 bin TL) fiyatlar. İnsanlar nasıl gidebiliyor? Aile olarak gitmeye kalksan zaten milyon yapıyor.
Dolar bazında bakınca bile akıl almaz bir para zaten. Türk lirasına vurunca insan gerçekten şok oluyor, tek kişi o parayı vermek bile mucizeyken millet ailece nasıl gidiyor hiç anlamıyorum. İnsanlar yıllarca birikim yapıyor, yemeyip içmeyip kenara atıyor ama her sene fiyatlar öyle bir katlanıyor ki o birikim de eriyip gidiyor yani. Kutsal toprakları görmek bu kadar zor olmamalıydı, gerçekten çok üzücü bir durum.
Umreye gitsen bunu 7-8 de 1 fiyatı ama
Açıkçası şimdiki Arabistan yönetimi çoğu vehabi umurlarinda değil
Evet maalesef
Haklısın Nightwalk35, rakamlar gerçekten dudak uçuklatan cinsten. Uçak bileti, konaklama, Vize, rehberlik ve Mekke ile Medine’deki yoğun sezon fahiş fiyatları birleşince maalesef böyle astronomik bütçeler çıkıyor. Zaten fiyatlar sürekli değiştiği için takip etmek bile zorlaşabiliyor. İnsanlar genelde yıllarca birikim yapıp ya da ziynet eşyalarını satıp gidebiliyor. Senin çevrende yakın zamanda gitmeyi başaran ya da şu an bunun için birikim yapan kimse var mı? 🕋🗺️
Cevap
10Cevap
Dünya turuna çıkarsın o parayla
Zaten parası olana, zengin olana "mecbur" denilmiş. Paran yoksa kasmaya da gerek yok.
Ya tamam da zengin olana bile bu fiyat çok yani. Eskiden bu kadar pahalı degildi bence
Ekonomist sağ olsun. Dolar kurunun içinden geçti.
Mesele sadece dolar kuru değil ki. Umreye gitmek istesen bu fiyatın 7-8 de 1'ine gidebiliyorsun
Sadece o değil elbet ama şu an dolar 4 TL bile olsa 35 bine filan gidilir. Umre daha da rahat olur. Bak sorunun yüzde kaçıymış. Aradaki farkı da yapay zekaya sorsan daha iyi cevap alırsın. Umre neden ucuz diye. Beni pek ilgilendirmiyor şu an.
İyi de doların 4 TL olması mantık dışı zaten. Dolar 4 TL olsa asgari ücret 1000 TL falan olurdu. Yani değişen pek bişey yok
Hocam sen akp veya mhp seçmeni değilsin di mi?
Düzgün biri gelene kadar oy kullanmayı tercih etmiyorum. Dolarla ilgili her yorumu siyasete yormayın. Ekonomiden anlamak yetiyor yorum yapmak için
Önce 1 dolar kaç Rus rublesi yapıyor onu araştır, ondan sonra meselesin dolar kurundaki rakamdan ibaret olmadiğini anlayacaksın zaten. Mesele kişi başına düşen milli gelir, o orana asgari ücret ne kadar veriliyor vs. vs. sadece dolar kuruna bakıp ekonomi yorumu yapmaya kalkanlar ekonomiden anlamadığı gibi anca siyasi ideoloji tespiti yapmaya çalışsın. Az biraz bilgilenin cidden sıkıcı olmaya başladı bu durum
Sadece durumu daha iyi anlamaya çalıştım. Ama şimdi sizin kadar kendimi yoramayacağım.
Dolar 43 lira olunca bele oluyor tabi sadece bundanmıdır bilmiyorum
Hayır umreye gitmeye kalksan 1500-2000 dolar. 1000 dolara bile var ama hac 8800 den başlıyor.
Suudilerin amacı o zaten para yolmak. İşe yaramaz herifler
:(
Üzücü bir durum...
Ben de gitmeyi çok isterdim ama pahalı diye ben de gidemiyorum...
Hac yerine umreye gitmek daha mantıklı geliyor bana. Ben Allah izin verirse inşallah yakın zamanda gideceğim
Haccın yerine umre olmaz. Farz ibadet olan hac. Yerini tutan bir ibadet yok
Orası öyle ama hac için paran olsa da gidemiyorsun sorun orada. Kura ile çıkması gerekiyor. 10 senedir bekleyen tanıdıklarım var
Biz 10 senedir bekliyorduk bu sene çıktı ama gidemiyoruz işte bu fiyatlardan dolayı
Yani hem fiyat hemde bu tarz durumdan gidememektense umreye giderim daha iyi. Önemli olan niyet değil midir zaten
Zaten umre fiyatları 1500 dolar civarında ve daha uygun. İslamda önemli olan da niyet olduğu için Allah kabul eder düşüncesindeyim. Öyle de böyle de sonuçta kutsal toprakları ziyaret etmiş oluyorsun
Hayır. Her şeyin usulü, kuralı var. Senin dedigin şey "Benim kalbim temiz zaten namaz kılmasam da olur" demeye benziyor. Hac ile umre aynı şey değil. İbadeti de yapılış şekli de aynı degil zaten
Tamam sizin dediğinizde doğru ama parasal anlamda uygun bir durumunuz yok. Ee gidemiyoruz paramız çıkışmıyor hiç gitmeyelim demekte olmaz? Ee bu durumda hiç gidememektense umreye gitmek daha mantıklı demek istiyorum. Yoksa elbette hac farz olan ama şu şartlarda herkesin yapabileceği bir farz değil maalesef ki. Keşke herkesin imkanı olsa da hac olarak gitse
Keşke
Ben umreye gitmek istiyorum nasip olursa bakalım
Bana da saçma gelıyor hem farz hemde pahalı
Gitmeyin diye her türlü uğraşıyorlar.
Paramızın değerinden kaynaklı.
Kur olayı
Umrenin 7-8 katı fiyat bu. Sadece kur meselesi degil maalesef
araplar çok dolandırıc
Diyanet soygunu
Bu daha çok Suudi Arabistan politikasıyla alakali gibi
Evet umre ucuz zaten. Hac pahalı. Umrenin 7-8 katı Hac biliyorum
Anladım