Ben olsam tatil için seçim yaparken biraz daha Egeyi tercih ederdim özellikle deniz ve sahil konusunda Egenin bende ayrı bir yeri var koyları daha sakin daha berrak ve doğayla iç içe olan çok fazla yer var Bodrum Çeşme Datça Marmaris ve Fethiye taraflarında birbirinden güzel koylar ve plajlar bulabiliyorsunuz ayrıca küçük sahil kasabalarının havası da bana daha keyifli geliyor akşamları sahilde yürümek güzel bir yerde oturup yemek yemek ve biraz daha sakin bir tatil yapmak mümkün oluyor Akdeniz ise özellikle denizin sıcak olması uzun bir yaz sezonu ve büyük oteller açısından bence daha avantajlı Antalya Kaş Kemer Side ve Alanya taraflarında çok güzel denizler var ayrıca her şey dahil otel tatili yapmak isteyenler için seçenekler gerçekten fazla ama deniz ve sahil olarak tek bir taraf seçmem gerekse ben Ege derdim çünkü berrak deniz koylar doğal güzellikler ve küçük sahil kasabalarının verdiği o tatil havasını daha çok seviyorum ama çok sıcak olsun deniz suyu daha sıcak olsun otelde her şey hazır olsun ve günlerce sadece dinleneyim diyorsanız Akdeniz daha mantıklı olabilir kısacası sakinlik doğa koylar ve keşif için Egeyi uzun deniz sezonu sıcak su ve konforlu otel tatili için de Akdenizi tercih ederdim
Akdeniz, Ege'nin yanından geçemez çok turist çekmesi güzel olduğu anlamına gelmiyor ege de seçenek çok ayak basılmamış koyları var sahilleri temiz, Marmaris ve Fethiye özellikle