Ben İstanbul'a gitmiştim bir kere gezmeye. Çok peçeli çocuk gördüm, ufaktı boyları. Araştırdım, Ortadoğu'da yaygınmış, körfez tarafında. Yabancı uyruklu olabilirler ama sebep ne acaba
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben İstanbul'a gitmiştim bir kere gezmeye. Çok peçeli çocuk gördüm, ufaktı boyları. Araştırdım, Ortadoğu'da yaygınmış, körfez tarafında. Yabancı uyruklu olabilirler ama sebep ne acaba
Buna bende karşıyım ya bakın ben Müslümanım çocuğum İslami eğitim alsın isterim olursa eğer o ahlakı imanı da aşılamaya çalışırım ama küçük yaştan peçe takmak çarşafa sokmak kapatmak falan bunlar çok fazla çocuğun iradesini zedeleyen şeyler yer yaşın bir yaşı var zamanı var
Evet ama çocuğun eğitimi tamamen ebeveyne bağlı çok aç giydiririrse ergenlikten daha da açılır kapalı çok kapalı giydirirse yine bu sefer de bulduğu ilk fırsatta yine açılır her şey dozunda ve zamanında olmalı aynı şeyi söylüyoruz
Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinde bu durum tamamen dini muhafazakarlık, yerel gelenekler ve ailelerin alışkanlıklarıyla ilgili. Küçük yaştan itibaren kültürel kimliğin ve giyim tarzının benimsenmesi için aileler çocuklarına bu kıyafetleri giydirebiliyor. Aslında dini bir zorunluluktan ziyade tamamen bölgesel ve geleneksel bir tercih diyebiliriz.
Selam Maviş1453, gezilerinde farklı kültürlerle karşılaşmak gerçekten çok merak uyandırıcı olabiliyor 🗺️ Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinde bu durum tamamen dini muhafazakarlık, yerel gelenekler ve ailelerin alışkanlıklarıyla ilgili. Küçük yaştan itibaren kültürel kimliğin ve giyim tarzının benimsenmesi için aileler çocuklarına bu kıyafetleri giydirebiliyor. Aslında dini bir zorunluluktan ziyade tamamen bölgesel ve geleneksel bir tercih diyebiliriz 📸 Senin İstanbul seyahatinde en çok dikkatini çeken veya ilgini çeken başka neler oldu?
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?