Karadeniz turu yapmayı düşünüyorum İsmail abiye sordum bana aşağıdaki yerleri söyledi nasıl iyi mi?

İzmit Bolu Gerede Tosya'dan dolanalım yolcukdan geçen geçer pişmanı yiyor canım elmasının tadına hastayım Sakarya'nın Karamürsel Sapanca Hendek'te var dostlarım terası unutulmaz sende yaşadıklarım Düzce Akçakoca'nın çok gezdim yollarına ben de zamanlarında çaldım kapılarını kömür siyah incisi sahili Zonguldak'ın ulaşım rahatlanır Bolu olmasa dağın Beçikoğlu dayıma geçmem uğrayacağım çok emeği var bana da gönlünü alacağım Kastamonu'ya dursak Cide'de suya girsek Bozkurt'u Abana'yı gündüz gözüyle görsek Amasya elma dağı çakal ile sallandı düğündü geldiğimiz Samsun'da karşılandık Çarşamba'yı sel vurur Havza'yı sarar duman imamla uşaklarla sohbet ettik bir zaman Bafra insan canlısı çoktur hasmı kanlısı yiğittir yüreklidir merttir delikanlısı Samsun tütün yatağı da Ordu'da boldur fındık Giresun'a girmeden et yemek için durduk Espiye Tirebolu sevda kokardır Bulancak ne kaldı Görele'ye on dakika sürer ancak Alucra Yağlıdere halkı gurbet ellere alnı açık dik yürür de göğsünü gere gere zorlu yolları açtık Trabzon'a yaklaştık ilk durak Beşikdüzü'de her tarafı dolaştık duymasın kemençeyi de tutmak zor olur onu fırtına gibi oynar akşam atlı horonu başladı Tonyalı'nın kemençeye merakı neden farklı oluyor Vakfıkebir'in yağı bıçak sürmem elime de ver silahı Yomra'ya bir delikanlı yetti arsını duyurmaya uzun yol Sürmene'de her yere namı yürür Of'un özelliğidir bir adım önde durur etrafımı bir tarayın elli üçü arayın Rize'ye mi yanaştık kokusu geldi çayın girdik İyidere'ye Pazar'a en iyi balı yapar İkizdere evde arı geçilir mi görmeden kaleyi ziraatı çayı orada içmek keyif veriyor zaten Yılmaz Karadere'li cesurdur gözü pektir gurbette garibanın yaslandığı direktir Taşlıdere Sağaka gördük taş ocağını Potomya'sı yasetten aldı alacağını Çayeli çay vatanı çaydan aldı adını fasulye sanat oldu buldu damak tadını dağları aşıyorum tulumla coşuyorum ay beni tanımayan demesin yaşıyorum atmaca bıldırcını görünce durmaz hele Pazarlı atmacayı da şimdi taşı beni kanıtladı Ardeşen bu işte zekasını bir eğe tornavida yapar tabancasını fındık düşer içe dur gidemedim nicedir yaşlılar iyi bilir eski adı Viçe'dir Arhavi'nin Opara'nın köprüsündendir karı vazgeçilmez tutkudur Artvin'de atabarı böyle soğuk suyu da elinde tutamazsın binbir çeşit çiçeğinde kokusuna doyamazsın derelerinde olur nefis alabalıklar şiirleşir orada yaşanan sevdalıklar güzel memleketimi anlatmaktır emelim şöhreti sınırları da aştı bizim Temel'im hırçındır Karadeniz dağları sabır taşı birlik olsak kimsenin ağrır mıydı başı aramızdaki nifak tohumlarını mı kırsak ne kadar güzel olur dargınlıkları silsek bir ortak nokta bulsak da omuz omuza olsak dolan sen oralardan gez iyice oraları.

Karadeniz turu yapmayı düşünüyorum İsmail abiye sordum bana aşağıdaki yerleri söyledi nasıl iyi mi?