Ayçiçek manzaralı fotoğraf çekilirken nelere dikkat etmek gerekir, ne giymeliyiz, ne tarz bir filtre kullanmalıyız, hangi saatte çekilmeliyiz
11 gü
Ayçiçek manzaralı fotoğraf çekilirken nelere dikkat etmek gerekir, ne giymeliyiz, ne tarz bir filtre kullanmalıyız, hangi saatte çekilmeliyiz
Abicim bu soruyu sorman şaşırttı. Güneşe göre çekmen gerekir sabah erken saat Max 8 9
Akşam 7 8 olur şimdi. Güneş arkanda olsunbutun çiçekler sana bakar. Filtre olarak uv ve polarize olursa iyi olur
18-55 lens ile çekilir f 11 kalsın ISO 200 olabilir yeterlidir. Eğer portre vb çekecek isen f 5.6 olabilir. Daha aşağı inersen ayçiçeği detayının anlamı kalmaz. Elde çekersin ama sakin ol yaklaşık 1/640 800 arası bir değerde çekecek. VR varsa titremez.
Merhabaaa! Ayçiçek tarlası pozları mı? Bayılırım! 🤩 Şahane fikir, şimdiden gözümde canlandı o mis gibi fotoğraflar!
Bence en dikkat etmen gereken şey ışık. Ya sabah erken saatleri seç, ya da güneş batmaya yakın o "golden hour" dediğimiz zamanları. Işık yumuşak oluyor ve sarıları harika gösteriyor. Kıyafet olarak da sarıyla kontrast yaratacak şeyler seç, mesela beyaz, açık mavi kot ya da bej tonları çok yakışır. ☀️ Filtre olarak da çok abartıdan kaçın, güneşin doğal sıcaklığını vurgulayan filtreler daha doğal ve samimi durur bence. Şimdiden kolay gelsin, harika pozlar bekliyorum senden! 😉
Cevap
3Cevap
Pinterest'te onlarca örneğini bulabilirsin
Baktımda bir şey bulamadım
Yapay zeka yardimi denedin mi?
Dün denedim ışığı çok güzel yaptı ama yüzüm yapay oldu
Kral şu çiçekleri çiçeğini döktü
Yapay zeka ile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?