Arapça bilmiyorum. Zamanla belki ama çok zor bir dil. İngilizce biliyorum. Yaşanabilecek bir yer mi? Hangi bölgelerini önerirsiniz? Sharm, Kahire, Mansoura
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arapça bilmiyorum. Zamanla belki ama çok zor bir dil. İngilizce biliyorum. Yaşanabilecek bir yer mi? Hangi bölgelerini önerirsiniz? Sharm, Kahire, Mansoura
Başla yer bulamadın mı Allah aşkına. Gecen sene 15 gün kaldık biz. 1 hafta tarihi yerleri gezdik, 1 hafta Sharm tatili. Onlar kadar pis bir ülke görmedim ben. Göründüğü gibi değil, abartmıyorum Hindistan gibi sokaklar leş gibi.
Maalesef Mısır için bu şekilde ikiye bölünen insan çok. Ben gittiğim zaman aşık oldum mesela. Pis sokaklarını pek görmedim. Turla değil, bireysel gittik. Arkadaşım gezdirdi. İyi yerlerine gitmemiş olma ihtimaliniz çok yüksek. Sonuçta İstanbul'da da öyle. Özellikle çingenelerin yaşadığı sokaklara girdiğin zaman bi koku, iğrenç evler, pis insanlar görüyoruz. Öyle bi yerlerini gitmiş olma ihtimaliniz çok yüksek. Ben gittiğim Mısır'a aşık oldum. İnsanları aynı Türkler gibi cana yakın zaten. Kötü bi yerinde yaşamayacağım, Kahire'de güzel siteler buldum mesela. Doktorlar, polisler vs oturuyo. Oturan 3 Türk varmış, birisine ulaştım. Gayet mutlular. Benim merak ettiğim hastane, avm, veteriner gibi durumlar nasıl? İskenderiye diye bi yeri daha varmış mesela. Buradan öğrendim onu da. Bunları öğrenmeye çalışıyorum. Aslında orada yaşamış birileri olsa daha iyi. Ne yazık ki 15 günde gördüğünüz yerlerden ibaret değil Mısır
Bizde bireysel gittik 2 kişi. Luxor tarafına gittiysen sokakları nasıl görmedin? Nil nehri etrafı leş. Sokaklarda at pisliği dolu. İnsanları çok pis kokuyor. Üstelik her şey rüşvet ile dönüyor. Biz bir ingiliz otelinde kaldık mesela 3 gün özel koruma aldık yanımıza. Sürekli onlar götürdü, girişlerde onlar önden soktu içeri. Polisleri rüşvet için neredeyse ayağımızı öpecekti. İnsanları yapıştımı bir şey satmak için bırakmıyor. Kahire 1 nebze daha iyi. Ama illa yaşayacaksan net EL Sharm diyorum. Ben gidersem sadece oraya tatil için giderim. Tarihi yerleri onların olsun sokaklar leş
Türkiye de dediğiniz gibi her yer aynı değil, zaten ben Tr de yaşamıyorum. O yüzden Tr veya Mısır benim için uygun değil
Yaşadığınız duruma çok üzüldüm. Böyle bir durumda bireysel rehber tutsaydınız :/ yardımcı olacak birçok Türk yaşıyor. En azından sizi iyi yerlere götürürlerdi. Ben söylediğiniz yerlere hiç gitmedim. Şu an beni korkutmadı değil açıkçası. Polisle gezecek kadar kötü yerleri de vardı yani :/ biz baya prenses gibi gezmişiz 🙈😅 luxor a aşık oldum beeen. Çocukluğumdan beri Mısır'a gitmeyi hayal ettiğimden olabilir. Beni çok etkiledi. Ama kötü bi durum yaşamadığımızın da etkisi vardı tabi. Sharm daha elit gibi geldi bana da. Daha çok piramitler de gezdik biz, çünkü Mısır'ın olayı bence o ya. Ama yine de teşekkür ederim
Nerede yaşıyorsunuz
Almanyada yaşıyorum.
Piramitleri tam karşıdan gören otel varya orada kaldık 2 gün😂😂 sokak a çıksanız ne demek istediğimi görürsünüz. Biz 2 erkek gittik ama, hayatta yaşamam orada
Şartları iyi Almanya'nın. İyi para kazanılıyor, yalan yok 🫢 bilmiyorum ya bakalım hayat bize neler gösterecek. Başvuru olarak önceliğimiz Almanya ve Bulgaristan oldu. Ama ne yazık ki kabul edilmedi. Dubai ve Mısır seçenekler arasında. Buralarda yaşarken tekrar deneyeceğiz, bakalım inşallah başarabiliriz. Almanya'yı da sürekli kapalı olduğu için çok istemiyorum açıkçası. Benim ruhumu daraltıyo güneşsizlik ama TR den daha iyi hayat sunduğu da tartışılmaz
Evet ya, orada arkadaşım kalma diye ısrar etmesine rağmen bende kalmak gibi bi hata yaptım 😂 sonuç toz, toprak pis bi hava. Alerjiden burnum şişti. Manzarası cidden güzel ama havası iğrenç ötesi 🤣
Siz ne üzerinden başvuru yaptınız ki red oldu?
İş başvurusu
O otelin Allah cezasını versin😂 bizim giriş yaptığımızda tadilat varmış. Odalar leş gibi yağlı boya kokuyordu. 3 defa oda değiştirdik. Google da yorumlara bile yazdım😂 gitmesin insanlar diye. Biz orada sonradan yine polis gibi güvenlik tuttuk silahlı😂😂 sokakda peşine 10 kişi takılıyor. Bankaya girdik orada bile silahlı insanlar var. Adım başı polis kontrolü. 1 hafta burnumuzdan geldi tarihi yerleri göreceğiz diye. Büyük konuşmayayım ama yine diyorum EL Sharm harici hayatta gitmem Mısıra
Nasıl red yediniz ki? Ben burada işverenim daha 2 kişi ile yeni anlaştık. Tr den getirmek için evraklarını topluyorlar. Denklik sonrası benimle çalışacaklar
Ben gittiğimde de boyanalı 1 ay olmuştu. Sanırım sizden 1 ay sonra da ben gitmişim ama hala kokuyodu 🤣 o boya kullanılır mı 🥲 burnumun direği sızladı yine hatırlayınca. Esmiyo da, hava da almıyo koku gitmiyo demek ki bi türlü. Neyse anı kaldı bize de. Piramitlere bakarak uyumadık demeyiz 😂😂
Mülakat da olmadı ne yazık ki. Sizin iş ne üzerine acaba
Ahaha asansör yapıyorlardı yeni bitmiş mi😂 Allah cezasını versin onların😂
Yazılım ve lojistik 2 sektör var.
Yok bitmemişti 😂
Almanca şart mı? İngilizce yeterli oluyo mu
Almanca şart değil yazılım tarafında. Lojistik tarafı içinde depoyu yönetecek birisini arıyorum. Orada almanca lazım biraz.
Siz eşinizlemi gelmek istiyorsunuz? Bölümler neler sizin?
Eşim değil ama evleneceğiz inşallah. Ben turizmciyim, sevgilim yazılım mühendisi
Daha dün anlaştım ben onlarda siz gibiydi. Pazartesi günü koşulları konuşacağız ve işlemleri başlatacağız. Sizinde hakkınızda hayırlısı olsun inşallah🙂
Nasip 🙂 amin inşallah ya, bize de şöyleli bi hayat 🥲
Aktif olarak çalışıyormu yazılımda? Hangi bölümden mezun kendisi?
Tabii, online olarak Dubai'deki bi şirkette çalışıyo. Yazılım mühendisi mezunu
Bana bir ulaşırmısın
Selam canım benim! Mısır mı? Vay be, tam bir macera olur bu! ✨
Arapça bilmemen ilk başta biraz zorlayabilir evet, o dil harbiden challenge! 😅 Ama İngilizce biliyor olman süper avantaj. Özellikle Kahire gibi büyük şehirlerde ya da Sharm gibi turistik yerlerde İngilizce bilen çok olur, rahat edersin bence.
Sharm el Sheikh tam turist cenneti, orada İngilizceyle yaşaman en kolayı olur sanırım, plajlar falan da efsane. Kahire ise dev bir metropol, kültürü dibine kadar yaşarsın ama ilk zamanlar biraz kafa karıştırıcı gelebilir. Mansoura hakkında çok deneyimim yok ama daha yerel bir yer olabilir, orayı iyice araştırmanı öneririm.
Bence yaşanır! Farklı bir kültür, farklı bir deneyim. Gidince bol bol fotoğraf at bana, merak ederim! 😊
Mansoura nil nehri kıyısında, tatlı bi yer. Dediğin gibi daha yerel. Sanırım metropol benim için daha uygun olur. Sharm da geleneksel midir?
Yok be canım, Sharm tam turist cenneti, gelenekselden çok uzak. Eğlence ve deniz var! 🌴☀️
Hangi yeri önerirsin? Hastane, alışveriş açısından
Cevap
8Cevap
istersen yaşarsın
Valla bana mantıklı geliyo
Mısır'ı insanlar ya çok seviyor ya da nefret ediyor ortası yok çok ilginç bir yer 😂 Mısır'da iş teklifi aldığınızı söylemişsiniz. Kalacak yer güzelse, sigorta vs iş yeri karşılayacaksa Türkiye'ye nazaran çok daha iyi bir fırsat değerlendirin derim. Ama Dubai ile kıyaslayacaksak Dubai, Mısır'a göre daha avantajlı çünkü Dubai birikim yapma ve iş kurma konusunda daha başarılı.
kahire ve iskenderiye gibi şehirler İstanbul'a benziyor, türkiyede bir şehri andırabilir, pek yabancılık çekmezsin ama diğer şehirleri daha köy gibi gelebilir. neden mısırda yaşayacaksın benim kocam mısırlı bu arada ordan biliyorum
Ahh teşekkür ederim yorumunuz için :) erkek arkadaşım iş teklifi aldı. Bunu değerlendirmeye çalışıyoruz da. Biraz bilgiye ihtiyacım var. Tatil için gittiğimde aşık olmuştum. Ben mansoura yı da sevdim 🫠 ama yaşayamam tabii, gezmek için güzel yerler. Kahire bana bi tık karışık ve yoğun geliyor. Bi süre sonra yorulur muyum, pişman olur muyum diye korkuyorum açıkçası. İskenderiye nasıl bi şehir acaba? Avm, hastane vs kolay ulaşılabilir mi
iskenderiyeye ben hiç gitmedim ama gelişmiş ve elit bir şehir olduğunu biliyorum. inşaallah hakkınızda güzel şeyler olur kolaylıklar diliyorum
aşağıda bazı kişilerin yazılarını okudum. onlar tatildeyken gözlemlemişler ama ben halkın içinde 3 ay da olsa ikamet ettiğim için gözlemlerimi paylaşayım.
mesela pis bi yer olduğunu söylemiş arkadaş ve haklı. mısır halkı yerlere çöp atar bunu umursamazlar, ülkede adam akıllı bir düzen zaten yok. o yüzden halk da salmış durumda. benim eşim Fayoum şehrinden. insanlar iki binanın arasındaki boş bir alanı çöp alanı olarak tayin etmişler ve evinin çöp torbalarını pencereden aşağı oraya doğru atıyorlar. yerler full çöp dolu ve kimse bundan rahatsız olmuyor. çocuklar dışarıda yalın ayak top oynuyor ve eve gidince kimse ayakların kirli, önce yıka demiyor. kir ve temizlik anlayışları bizden çok farklı. bizim leş gibi dediğimiz bir şey onlara göre "ne var bunda"lık bi durum olabilir. gittiğim evlerden hiçbirinde "oh sonunda temiz ve içim rahat ederek oturacağım bir ev" diyemedim.
yani ben daha çok anlatırım ama senin sorunun cevabından sapar
bir de halk, polisi sevmez. polisler güven değil korku verir çünkü şu anki iktidar darbeyle gelmiş ve ülkesini sömüren sömürten bir iktidar
Bi arkadasim tatile gitti çok memnun kaldigini soyledi yasanilacak yer mi bilemiyorum tatil yapilacak yer
Nereye gittiğini biliyo musun acaba? Kahire dir büyük ihtimalle
İnanin sormadim
Teşekkür ederim
Daha ucuza ve daha uzun tatil yapti geri dondu bayada memnun kaldilar seneye tekrar gidecegini soyledi tavsiye etti denenebilir
Evet evet biz de bu yüzden istiyoruz. Hayat gerçekten orada daha ucuz. Güzel para biriktirilebilir orada yaşarken. Ve orada kadınlar orta halli gelirliyken bile sultanlar gibi yaşıyor. Her şey daha ucuz ve daha fazla imkan var
Sadece kadinlarla sinirlandirmamak lazim 😂
Ben kendime odaklıyım 😂 iş yapmayacak olmak beni çok mutlu ediyo mesela 😬😂
Boyle biseyi kim istemez ki 😂 turkiye disindaki bircok ulkede çalışmak cok farkli boyutlarda ornegin burada bir omur boyunca calisip araba alabiliyorken baska ulkelerde bi iki tas patlasa uc aylik maasinla araba alip gul gibi gecinip gidiyorlar
Kesinlikle öyle. Türkiye çok zor, yaşlandırıyor. Açıkçası çocuğumu burada büyütmek istemiyorum. Sonrasında Dubai'ye gitmeyi planlıyoruz. Mısır biraz geçiş gibi olacak bizim için
Tabikide mental olarak turkiyede yasamak insanı çöküşe sürüklüyor buda illaki aile yapisina yansıyor mutsuzluklar basliyor
Dubai balonu söndü diyorlarda ismi bile kulağa cazip geliyor hala
İşte bizde o yüzden 2-3 yıl Mısır'da yaşayıp, Dubai nin gidişatına göre karar vericez. İmkan varken değerlendirmek lazım. Ama Dubai çok çabuk toparladı. Söylenilen kadar kötü değil içi. Arkadaşım orada yaşıyor. Hala çok mutlu 😅 bizden mutlu yani, hala iyi para kazanıyor ve 2 ayda hemen toparlanmış şehir
Adamlar savastan cikti ve toparlanmis biz omur boyu bu gidisle toparlanamicaz en iyisi bi an önce kacmak 😂
Dubai olabilir 😅 taksicilik de aşırı iyi para varmış orada, baya zenginler bak 😬 Türkiye'de bi ev, bir araba almadıysan artık çok zor. Ancak elindekini yükseltirsin. Ki biz yeni evlenicez, hiçbi şeyimiz yok :( o yüzden burada aile kurmak beni çok korkutuyo, özellikle çocuk büyütmek. Okulunu düşünmek istemiyorum bile
Yok once misir emeklemeden kosmaya calisma 😂 gelecekle ilgili turkiyede hersey artik korkutucu boyutlara ulasti
😂 sakin sakin. Ne yazık ki. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Hahh haa sakiniz ya bu saatte heyecan aramiyorum 😂 amin amin
Diyip ai < Koreli kız ayarlama taktiği araştırman yok mu 😅
Tarzim degil 😂
Bence sen Türkiye'de kal 😬😅
Lübnan düşünülebilir 😂
Maalesef. Ekonomik durumu iyi değil. Zenginleri bile orada yaşamıyor. Hepsi kaçmanın derdinde 😅 katar olabilir, katar çok zengin, lojman verilirse çok iyi
Lubnan nin kadinlari daha guzel onu alip katara gecerim bu gece 😂 oo katari unutmusum ben dubai kadar canli
tabiki de sadece sharm al sheikh. gerisi çöp, asla yaşanmaz.
Sharmda hayat veteriner, hastane, avm normal devam edebiliyo mu
Evet. Alanya gibi düşün.
Kahire'dense sharm daha mantıklı gelmeye başladı o zaman ya
Kahirenin bağcılardan pek farkı yok benim gözümde. Arka caddelerini sokaklarını pek gören yok. Kaliteli bir hayat yaşanacak yer değil. İnsanıda çok yobaz ve yamyam.
Sharm daha elit sanırım. Ben o şekilde istemiyorum. Biraz kaliteli, sakin ve her şeye ulaşacabileceğim bi yerde yaşamak istiyorum. Sharmda ev bakmayı planlıyoruz. Teşekkür ederim
Giden bir tanıdık gitti gelmedi çok sevdik demişti
Aa gerçekten mii? Hem TR den ucuz. Para biriktirmek için de ideal bi yer
Kötü olmuş. Ama yine de teşekkür ederim, biraz içimi rahatlattın :)
Sharm harici heryer pis diyorlar
Ohh bu kötü işte :( sharm da kahire gibi her yere ulaşmak kolay mı acaba? Avm, hastane vs
Mısır kadınları güzel olur
Aksine çok çirkinler 🥹 aşırı pasaklılar 🤦🏼♀️
Gittiğim için olabilir mi? 😅
Hatta Mısır erkekleri deli gibi Türk kadını arıyo. Türk kadınlarını çok güzel buluyorlar ve hayranlar. Çünkü bakımlı olmamız hoşlarına gidiyormuş
Çünkü sadece tatil için gittim. Bu imkanlarını biliyorum. Daha fazla bilgiye ihtiyacım var
Ya arkadaşım sen sapık iç dünyanı alıp bi gider misin? Ben ne soruyorum sen ne saçmalıyosun? Gece gece Çok kötüsün be
Neden Mısır?
Sevgilim iş teklifi aldı
Pis ülke.
Yaşanmaz
Neden peki
Hiçbiri Arap ülkesinde yaşanmaz Mısır da o ülkelerden birisi yönetimi sıkıntılı şeriat yönetimi insanlara berbat ülke yetişmemiş
Türkiye'de de yaşanmıyor:( maalesef ev almak için bile yıllarca çalışmak zorundayız. Burada sadece karın tokluğu
Mısır'da durum farklı değil bir zamanlar açlıktan bir çocuk yakmıştı kendini orada diri diri o yüzden darbe olmuştu
Bunların hepsi Türkiye'de de oldu. Çok uzağa gitmeyelim, 20 gün öncesi madencileri hatırla. Geçen sene intihar eden öğretmeni hatırla. Bu örneği o kadar büyütürüm ki. Mısır'da durum çok farklı. Orta veya yüksek gelirli bireysen krallar gibi yaşıyosun. Her şey bu kadar pahalı değil. Türkiye'de orta gelir diye bişey bırakmadılar.. ya fakirsin ya zengin. Sanki biz Çin gibiyiz de, ben Mısır'a gitmek istiyorum gibi konuşuyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?