Mısır hangi kıtada
Afrika
Ortadoğu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Mısır'la ilgili gördüğümüz fotoğraflar, kültürü ve ülkemize yakın oluşu sebebiyle, bu ülkenin bir Afrika ülkesi olduğuna hiçbirimizin inanası gelmiyor :) Ama Mısır bir Afrika ülkesi.
Afrika kıtası aslında Asya'ya Süveyş Kanalı ile bağlı. Yani Mısır'ın Süveyş Kanalı'ndan doğuda kalan kısmı aslında Asya kıtasında; özel olarak da Ortadoğu bölgesinde. Ancak Mısır'ın topraklarının çok ciddi bir kısmı Afrika'da yer alıyor. Ayrıca Mısır bu yönüyle tıpkı bizim gibi. Türkiye'nin de sadece Trakya kısmı Avrupa'da yer almasına rağmen, ülkemiz bir Avrupa ülkesi olarak biliniyor.

Mısır, ülkemize en yakın Afrika ülkesi. Doğu Akdeniz'de, örneğin Adana'nın tam da karşısında yer alıyor. Zaten insanların Mısır'ı Afrika ülkesi olarak görmemesinin sebebi de bize bu kadar yakın oluşu. :)

Mısır'ın anadili Arapça. Ama bunun yanında, uzun süre Britanya sömürgesi oldukları için, İngilizce kullanım oranı da hayli yüksektir. Mısırlılar Arap kökenli olmakla birlikte, çöl coğrafyasındaki göçmenler Tuareg kökenlidir. Ayrıca Mısır, Ortadoğu'nun en yüksek Hristiyan nüfusuna sahip ülkelerinden biri. Ülkenin %10'unu oluşturan Kıpti halkı Arapça konuşan ve Hristiyanlığa inanan insanlardan oluşuyor.
Moritanya, Batı Sahra, Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Mısır, Sudan, Cibuti, Somali, Yemen, Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan, Filistin, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Ürdü bunlarhep arap ulkelerr
Geçenlerde bir soruda görmüştüm cezayir fas tunus arap ülkeleri mi diye sormuştu bir kız herkes arap ülkesi demiş ya la
Arap değil mi
Tunuslu birini tanıyorum arabım ben diyodu
Cevap
10Cevap
Afrika bacım kuzey Afrika detay isterlerse de Cezayir Fas falan da komşusu
ortadoğu kıtasında bence
Ama afrika
ortadoğu müslümal kıtası o yüzden ortadoğu doğru cevap
Kuzey Kutbu, ankette niye yok?
Mısır bir Afrika ülkesidir.
Șașırtmalı soru ama :d
Orta doğu diye bir kıta yok