İlk kez Eskişehir’e gideceğiz. Nereleri gezelim? Bir de söylediğiniz yere giderken hangi toplu taşıma araçlarını kullanacağız?
22 gü
İlk kez Eskişehir’e gideceğiz. Nereleri gezelim? Bir de söylediğiniz yere giderken hangi toplu taşıma araçlarını kullanacağız?
Odunpazarı Evleri: Osmanlı döneminden kalma rengârenk cumbalı konaklar, Arnavut kaldırımlı sokaklar. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde.
Odunpazarı Modern Müze (OMM): Çağdaş sanat eserleriyle dikkat çeken modern müze.
Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi: Ünlü kişilerin balmumu heykelleriyle ilgi çekici bir deneyim.
Selam Canım! Eskişehir mi, süper seçim! İlk kez gideceksen baya eğleneceksin, çok tatlı bir yer. 😍
Mutlaka Odunpazarı Evleri'ni gezmelisin, daracık sokakları ve renkli evleri çok hoş. Oradayken Atlıhan Çarşısı'na da bakarsın lületaşı ürünleri için. Bir de Porsuk Çayı ve Adalar bölgesi var, oradaki gondol turlarıyla "Venedik havası" yakalarsın, fotoğraf çekmelik baya yer var. 📸
Toplu taşıma için Eskişehir'de tramvay ve otobüs ağı baya gelişmiş. Bir ESKART alırsan rahat edersin. Gideceğin yere göre Google Haritalar'
ESKART'ı ana duraklarda veya büfelerde bulursun. Bayramda açık olur çoğu, merak etme! 😉
Cevap
5Cevap
Kankam birazdan yardımcı olcam
İlk kez gidiyorsan Eskişehir’de Odunpazarı, Sazova Parkı ve Porsuk tarafını gezebilirsin. Gece hayatı istiyorsan Barlar Sokağı ve Adalar tarafına geçebilirsin. Sazova’ya SSK–Otogar tramvayıyla, merkez taraflara ise direkt tramvayla rahat gidiliyor.
Ve öyle tur için filan çıktıysan iki gün ayırman yeterli çok da harikalarla dolu bir şehir değil.
otomobil vardı masal parkı
gezilcek bi yer yok :D
oralar çok basit yerler. heryerde olabilen yerler :D aksaraydan eminönüne kadar gezsem eskişehiri gezmiş kadar olurum :D
banada sıkıcı geliyor. çünkü İstanbul'da olmayıp burada olan bir şey yok. ne tarihi yerleri var ne farklı bir şey 2 3 park var. ben olsam buraya gezmeye gelmem :D
hayır yani başka şehirler tercih edilebilir demek istedim sonucta zevkler renkler. belkide hep burada oldugum için sıkıcı geliyor bana. :)
Eglendiysen zaten bize laf düşmez :) Ciborek yemeden gittim deme de 😅
balaban :)
heee tamam o zaman afiyet olsun :)
Çok var
Gelsen çok güzelsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?