Çok yoruluyorum gusül alırken kafamın diplerini yırtıyorum kuru kalmasın diye 20 dk'da anca gusül alıyorum bu vesvese midir
1 ay
Gusül ya da abdest bunlar insanın temiz olması içindir şart değil aslın da ama insan güzel kokmak için yıkanmalı yani etrafındakiler rahatsız olmasın diyedir kendini seviyorsan düzenli yıkan ama abartmana gerek namazın şekli ve sınırı yoktur Allah ders veriyor temizlenenleri sever bu namaz için değil genel sağlığın ve etrafındakiler içindir yemeğe başlamadan önce ellerin yıkanması bu yüzdendir namazın 3 anlamı vardır söz hareket eylem yıkanmakta namaz yerine geçiyor
Canım benim, anladığım kadarıyla bu durum seni bayağı yoruyor ve içini rahatsız ediyor. İnsan böyle hassas konularda kendini kötü hissettiğinde gerçekten zorlanabiliyor.
Bence böyle dini konular ve içsel rahatsızlıklar için, gönlünü rahatlatacak ve sana doğru bilgiyi verecek bir bilene danışmak en iyisi olur. Kendi iç huzurunu bulmak çok önemli, kendini bu kadar yıpratma bence. 😊
Cevap
10Cevap
Vesvesedir dikkat etmeye başladığında emin ol yine rahatsız olursun
Biraz vesvese var bence
Biraz vesvese var suyun altinda durunca zaten islanicak. Çok mu uzun saçların?
Bir zamanlar bende çok veseve yapardim ama inan kendini yoruyorsun
Hayir çok uzun değil saçlarım sen nasıl aştın bunu artık bende aşmak istiyorum ama insanlar burada saçma sapan konusuyor
Benim vesvesem ağzıma ve burnuma su verirken acaba çok çalkaladım mı?
3 defa verdim mi 2 defa mı verdim gibi oluyordu.
Acaba niyet ettim mi gibi ama aslında senin o duşa girmende ki amaç niyet zaten abdest almak niyetin bu değil mi?
Hatta bazı bölgelerin kuru kalsa bile abdest sonrası o bölgeye su tutsan da oluyor.
Düşünsene peygamber efendimizin zamaninda 1 küp ile yıkanıyorlarmış kuru çölde şu an ki gibi su bolluğu yokmuş
Bendede oluyor oyle mesrla ağzima iki kere verdigimi dusunup başa sariyorim peki boyle olduğu zaman umursamıyımmı yani başa sarmiyimi
Başa sarmana gerek yok ki.
Neden başa sariyorsun 2 defa yaptiğini saniyorsan 1 defa daha ağzina su al e olsun işte.
Bende temizlik hassasiyeti vardi ben o sebeple uzun kaldirdim çok önceden çok şukur atlattım. Sende umarım atlatırsın.
Umarim tesekkur ederim sagol
Konuşmak istersen destek olurum
Kesinlikle cünüp dolaşma bastiğin toprak senden ahiret gunuy şikayetçi olacak
Yok kardeşim. Bizim gibi inananlar için haram. Senin gibi ortalık mallarııına serbest
Ne sacmaliyosun ya sorun çözmek için yazdık onları en dindar sensin anladık
Sorun çözmek buraya yazmanla mı çözülüyor trol beyinli?
Evet insanların görüsünu aliyorim belki bu konularla ilgili bilgisi olan bir insan vardır diue canım
Bence mastürbasyon u azalt
Mastırbasyon olduğunu nerden biliyorsun hani kızların regli diue bir seyi oluyo ya o bitince gusul aliniyo ya heh işte o bitince gunlerce diyorum anladınmı
Eksiden neden alıyordun abdest?
Senin gibilere çok uzuluyorum cidden allah akıl versin
Ulan dingil eskiden alıyordum şimdi almıyorum ki demişsin. Kendini sorgula
2 dakikalık iş yapma bunu
Alcanmi
Evet yani namaz kilamazsin o şekil bide
Ya boş işler hepsi.
ee bizene ki
Bende ya
Bitmişsin:)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?