Bu sektöre çalışan herkese başarılar diliyorum. Ben bıraktım artık Allah bu sektöre bir daha düşürmesin 🤲
1 ay
Cevap
4Cevap
Geçmiş olsun. Şimdi ne yapmayı düşünüyorsun? Belki bana da bir fikir olur. Kafam çok karışık iş güç konusunda da.
Meslek öğren
İki mesleğim var zaten ama ikisini de öğrenesim yok Nefret ediyorum
Farklı bir alan istiyorum
Ne var elinde
Çevre mühendisliği diploması ve C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sertifikası
Birinin okulunu okudum diğerinin sonradan sınavına girdim de aldım
Boşuna çabalamışım ama
Artık üni mezunu olmak boş özel de dahi mesun olsan aynı tr de bu şekilde yurt dışı olabilir bakabilirsin ama yurt dışında master da yapsan doktora da yapsan tr de aynı şekilde özetle okul boş
Dükkan açmak bu devirde kimseye köle olunmaz dükkan açmaya bakacaksın hedef üret
Artık okul okuyacak sınava çalışacak kafa kalmadı bende. Hiç gücüm yok. Kesinlikle zaman kaybıymış, boş işmiş.
Dükkan açmak için sermaya lazım o da yok. Onu biriktirmek için yine bir yere girip çalışmam lazım. İş yok ama piyasada.
Şehir neresi
Benim hayalim çiftlik kuracam ticaret yapacam
Bursa,
Umarım hayalini gerçekleştirirsin
Benim bir hayalim bile yok
Yolumu kaybettim hiçbir fikrim yok ne yapacağımla ilgili
Ama biraz para billeyip konteyner ev ve hayvan çiftliği mezra bir yere yerleşecem insanlar dan uzak olacak şekilde
Sen hangi şehirdeydin?
Güzel fikir
Teşekkür ederim yani umarim sende bir yolunu bulursun yani bugün gördüm durum felaket turizm olmuş bende birakdim
İnşallah, Turizm sektörünü ben de eledim o zaman.
Okul sınav boş bunlar tanıdık varsa girersin mülakat da eleniyorsun
Antalya da yaşıyorum
Ya ben dedim diye bırakma benim görüsum bu
Tanıdık ya yok Başvuru yapıyorum kendi kendime Denk gelecek inşallah bir yer
Sabrediyorum
İstersen çalış belki hoşuna gider devam edersin ama benlik değil ben sildim artık gerek yok
Bir erkek olarak sen zorlandıysan bir kadın olarak daha bile zordur Bir sürü manyağı var sapığı var
Çalışan olarak değil müşteri olarak otele giderim sonra işime dönerim özellik de restoran bölümü berbaattt oturamiyorsun canın çıkıyor
Yani neler gördüm kaç sene gerek yok bulaşma
Hırsızlık falan tecavüz yani yaşandı geç bile kaldım ailem de istemiyor çalışmamı
Yeteri kadar manyakla sapıkla uğraştım zaten Yenilerine gerek yok aynen
Bugün elveda dedim çalışanlara kolaylik dilerim ama şu kesin kendini kurtaran bu sektör den akıllı yoksa bu sektörde kölelik olarak devam eder kim olursa yabancıya hizmet ediyorsun başka bişey yok
Dicegim bu ne desem aynı zaten
Hamur işi biliyon mu açma falan
Yok hiç anlamam
İstek atar mısın yorum sevmiyorum
Soruyu gizli sormuşsun kim olduğunu göremediğim için istek atamam;
Benim gizliden çıkmam gerek anca sen istek atabilirsin
Tamamdır
Yazdım
Tamamdır
Eski mesleğim turizmdi keyifli yanları da var ama en zoru insanla uğraşmak
Geçmiş olsun :D
Eyvallah
Hayırlısı olsun.
Eyvallah kardeşim
Neden bıraktınız
Rezalet yapılmaz kölelik sistemi
Hım peki şimdi nerde çalısyorsun
Görüştüm bir yerle haber bekliyorum
Para billeyip konteyner ev alıp ve çiftlik kuracam ticaret yapacam artık uğraşamam elin işiyle
Bugün gördüm insanlar perişan, ücret düşük kölelik yani sezonluk iş üstelik
Neden
Kurtuldum işte rezalet asla yapılmaz
Bende gircektim
İş bulunması zor , hakkın verilmiyor, sezonluk vs kendini bişey zannedenler falan birakdim
Girme kardeşim git başka iş yap meslek öğren
Kölelik bugün gördüm insanlar perişan ediyor bulaşma
Garsonluk housekeper da mı yapılmaz
Bulaşma ha fırça yerim vs dersen sen bilirsin ömrüm hizmette geçsin falan dersen karışmam ama kendi emsaline hizmet etmek bana dokanir seni bilmem
Üni atanan bir bölüm okumak ya da meslek öğrenmrk ama okumakds fayda etmiyor hiç bulaşma artık ben okumak vs artık geçti benden kendime dükkan açmak niyetim
Gerekirse git dükkan aç kendi işinin patronu olmaya bak en azından
maaşı iyi değil mi
Değil kardeşim
Maaşlar çok düşük
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kurtuldum diyorsan geçmiş olsun reis, baya yıpranmışsın belli 😅 Turizm gerçekten dışarıdan “mis gibi deniz tatili” gibi durup içeride kölelik gibi işleyen bir sektör olabiliyor.
Şu an ne yapıyorsun peki, yeni plan ne? Bir de merak ettim, en çok ne soğuttu seni turizmden? Belki başkalarına da fikir olur. 🙏🏻