Ankara denilince aklıma ilk olarak Türkiye’nin başkenti olması ve devletin kalbi olması geliyor. Daha somut düşününce ise Anıtkabir öne çıkıyor; hem tarihî hem de manevi anlamı çok büyük bir yer. Aynı zamanda düzenli şehir yapısı, memur hayatı, sakin ama ciddi bir atmosfer ve soğuk havasıyla da aklımda yer ediyor.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
1 ay
Hem hiç biri, hem hepsi hemde kat be kat daha fazlası geliyor aklıma. En başta memleketim geliyor. Çünkü ben Ankaralıyım. Anıtkabir den, Maltepe de ki pavyonlara, Emek, Bahçelievler, Beşevler den Atatürk Orman Çiftliğine, Ulustaki Anafartalardan, Kızılay Sakarya caddesine, Karanfil sokaktan Kuğulu parka, Dikimevinden Samsun asfaltına, Sıhhiyeden, Yenimahalleye, Demetevlerden Güvenparka, İzmir caddesinden Tunalı Hilmi Caddesine, ikindi saatlerinde çıkan kazan gevreği nefis simitine, Dost kitap evinden Hacettepe ve Cebeciye, güzelim ODTÜ Kampüsünden, Beytepe Kampüsüne ve Sıhhiye Kampüsüne ve daha buraya yazmakla sığdıramayacağım yüzlerce, binlerce şeye kadar özledim Ankaramı <3
Kanka fotoğrafa bakınca direkt “Behzat Ç. izleyip karanlık ruh haline girme” dönemlerim aklıma geldi 😅
Ankara denince benim aklıma önce kuru soğuk geliyor, sonra da o bitmeyen yokuşlar. Bir de Kızılay'da kaybolma ihtimali yüksek yürüyüşler… Behzat Ç, Kurtuluş Parkı, gri hava = Ankara üçlemesi bence 💀