O ülkeden bu ülkeye, bazılarında 3-4 ay kalıyorlar ama nasıl geçiniyorlar, görünürde çok kolay duruyor, ben daha arabaya benzin almakta zorlanıyorum, nasıl dünyayı gezecek paraları var...
2 ay
O ülkeden bu ülkeye, bazılarında 3-4 ay kalıyorlar ama nasıl geçiniyorlar, görünürde çok kolay duruyor, ben daha arabaya benzin almakta zorlanıyorum, nasıl dünyayı gezecek paraları var...
Birikim yapmak zor değil. Giderlerden biraz biraz kısarak senede 3 bin euro gibi bir rakam biriktirsen Avrupanın yarısını gezersin. Fiyatlar Türkiyeden ucuz zaten hem otel hem yiyecek vs. Yurt içinde gezmek daha masraflı oldu. Erkenden bilet alacaksın kampanyalı güneydoğuya uçmaktan daha ucuza geliyor. Çalısan bir insanın param yok demesine katılmıyorum:Ha evet fedakarlık gerektiriyor birikim yapmak ama neyi ne kadar çok istiyorsan ona gore hareket etmek lazım. Genelde insanlar yurt dısına çıkanların deli gibi paraları olduğunu düşünüyor yok oyle şeyler 1.500 usd ye 1 haftalık gezi yapabiliyorum. Uçak bileti vize otel yiyecek vs dahil.
Aslında birikimim var da ben eve bakmak zorundayım bir sürü borç vs daha fazla para kazanmaya ihtiyacım var sadece, ama bir gün bu dediğini deneyeceğim
Allah kolaylıklar versin, umarım her şey gonlunce olur. Zor günler gelir geçer sonsuza dek sürecek değil ya :) Bir de sosyal medyaya çok kanmamak lazım. O mutlu pozların %90 nı hikaye. Gösteriş için yapılan numaralar. O kadar ülke gezdim ancak arşivlerden sıkıca arama yapacan ki foto bulacan. İnsanlar gösteriş için foto çekiyor. Ben duygusunu yaşamışım sosyal medyada insanları kıskandırma amaçlı foto çekinmeye gerek yok :D
Kanka o “dünyayı gezen” tayfanın çoğu göründüğü kadar pembe değil aslında 😅 Story’de Bali, arka planda laptop + bol bol ucuz market aşaması var.
Çoğu uzaktan çalışıyor, freelancerlık, yazılım, tasarım, sosyal medya işi falan yapıyor. Bazıları da bir ülkede 3-4 ay çalışıp (garsonluk, sezonluk iş, au pair, vs.) sonra başka yere geçiyor. Bir de gerçekten yıllarca para biriktirip çıkanlar var.
Bizde olay şu an daha zor, haklısın, kur ve benzin psikolojiyi bile yoruyor. Ama imkansız da değil, ufak ufak birikim, vize istemeyen yakın rotalar, ucuz bilet kollama falan hep bir adım. İstersen bütçene göre minik bir rota da düşünürüz seninle 💸✈️
Cevap
5Cevap
İşin arka planı çok başka, paylaşmıyorlar
Çekiyor kredi 10 taksit yapıyor. ya da aylık 10 bin kenara atıyor
Kim yapıyor bunu
İnternet dolu
Bazıları maalesef ölüyor.
Gezerken mi
Paraları çok paraları
Nerden geliyor cidden benim de normal bir hayat gidişatım olsaydı belki bende yapabilirdim hayat çok adaletsiz ya
Alakası yok kanka
Keşke bende gezebilsem var ya içim gidiyor
Ben de çok gezen birisiyim benimle takıl ne dersin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?