Nişanlımla gitmeyi düşünüyoruz ama henüz imam nikahımız yok, bu durum engel oluyor mu, insan ister istemez oraya gidince ve imam nikahı da olmayınca biraz rahatsız hissederiz kendimizi, bilemedim..
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selamun aleyküm abla öncelikle Rabb'im tez vaktinde niyetinizi nasip etsin. Umre'ye gittiğinizde Kâbe, Allah'ın evi olduğunu unutmamalıyız, orada niyetiniz daima temiz olmalı nişanlınınız ile farklı gibi şeyler bel altı tür şakaları veya cinsel tür konular şakaları yapılması hoş bulunmaz yani yargılamak olarak söylemiyorum aile evinde nasıl saygılı isek Yaradanın huzurunda da daha da saygılı olmamız gerekiyor.
Eşiniz helaliniz değilse orada Kâbe'de tavaf yaparken nişanlınız ile temas ettiğiniz için günaha girersiniz sizin için de sakınca olur ya da şöyle yaparsınız Kâbe'ye tavaf etmeye gittiğinizde nişanlınız ile temas etmeden kalben, niyetle 7 tavafı bitirip Kâbe'den ayrıldıktan sonra da normal yaşantınıza dönersiniz bana kalırsa en iyisi imam nikahı kıyarak gitmek daha uygun.
2'incisi ise ibadetten sonra orada zaten vaktiniz olacak gezip görebilmek için bu konuda sorun olmaz yine de nişanlı iken ikiniz birbirinize dokunduğunuz için bu durum size bağlı oluyor.
Rabb'im mesut etsin.🙃
https://ibb.co/Y4p5k03D
Nişanlı değil de evlendikten sonra gidin ya da nikahınizi kıyıp gidin çünkü sevap için gidiyoruz derken daha çok günaha giriceksiniz birincisi 90 kilometreyi mahremsiz gitmenin günahı ikincisi helalin olmayan biriyle gitmen birde harem bölgesinde günahlar da sevaplar da bine katlanıyor yani sen sana helal olmayan nişanlin ile devamlı günaha girmiş olucaksin en güzeli dini nikahinizi kıyın güzel güzel gidin gelin inş
Canım merhaba 🌸
Bu konuyu çok kişi düşünüyor aslında, yalnız değilsin. Dini açıdan bakınca, imam nikahı olmadan “karı koca” sayılmadığınız için, oradayken de ona göre davranmanız gerekiyor; aynı odada kalmamak, sarmaş dolaş olmamak gibi.
İçine sinmeyecekse bence ya resmi+imam nikahını öne çekip öyle gidin ya da umreyi biraz erteleyin. Manevi ortam sonuçta, kafanın rahat olması çok önemli. İçine oturacaksa tadını çıkaramazsın çünkü 🙈
Cevap
7Cevap
İmamnikahı şart mahremin degil şu an orada işlenmiş günah burdakindan kat ve kat daha büyük
Gidemezsiniz gitsenizde ayrı odalarda kalmak şartıyla olabilir tabi.
Sitede sürekli umreye giden bi arkadaşımız var
Hayır bu zamanda gitmem
@Kauren
Olmaz
Gitmedim
Resmi nikah var mı? ben gittim bir kaç kez.
Evlenince gidin işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?