2 haftalık anne oğul bayramdan sonra tatile gitmek istiyoruz nereler görünmeli doğu kültürü de çok seviyoruz gezmesini görmesini yemesini
3 ay
Van hem göldeki Akdamar adasındaki tarihi manastırı hem de Urartuların tarihi şehir ve kalesi tuşpayı gezersiniz ayrıca inci kefali ve Van serpme kahvaltısını da deneyimlersiniz
Bak tarihten anlayan bir abimiz cok iyi oldu bu gerçekten tarihten cok anlarım diyemem ama gittiğim yerde hep tarihi öğrendim ne var bilmek istedim keşfetmek cok guzel birsey siz hangi şehirdesiniz
Canavar derken?
Ahaha bende anlamadim vallahi basta ama sonra söyleyince hoşuma gitti haklısın o rivayet doğru degil bence ya 😁
inci kefalinin av yasağında dahi popilasyonunun azalması beni düşündürüyor burada inşaat iinde çalışan Vanlılar var onlara sordum var dediler dedeleri babaları görmüş 6-7 metre pullu su üstünde yüzen 1 varlık aşırı büyük 1 su yılanı olabilir Osmanlı zamanında 3 arkadaş Van gölü kenarında abdest alırken 1ini kapmış bu yaratık diğer 2 arkadaşı çekmeye çalışmış ancak başaramamış adam bir daha görünmemiş Osmanlı 1 komite göndermiş ama müsbet 1 sonuç çıkmamış
Hkm bak iste baya bilgin varmış abi doğru olabilir ben ilk defa duydum ve merak ettim Şu an
Canım ne güzel plan bu ya, anne–oğul tatili efsane olur 🥰
Doğu kültürü seviyorsanız Gaziantep–Şanlıurfa–Mardin üçlüsünü tek rotaya bağlayabilirsin. Hem yemek olayı uçuyor, hem tarih, mimari, sokaklar inanılmaz. 2 hafta olunca araya Van veya Kars da ekleyip doğa + kültür karması yapabilirsiniz.
Uçakla bir şehre inip oradan otobüsle diğerlerine geçmek daha rahat olur. Konaklama için de yüksek puanlı otel ya da restoran sitelerine göz atmanı öneririm. İstersen sana gün gün kabaca bir rota da yazarım 💕✈️
Cevap
4Cevap
Doğu derken Çin falan mi
Yok tr de doğuyu seviyoruz yemek kültürleri eski Anadolu tarihi vs cok hoşumuza gidiyor
Doğu soğuktur daha güneyde takılın
Bayramdan sonra gideceğiz daha zaman var ya o zamana kadar iyi olur bence çünkü nişan 15 i gibi gitmiş oluruz önerin sehir olarak neresi
Deniz kum güneş bikini yapmaz Antalya ya ben anca tek giderim 😁
Diyarbakır ve vana kesinlikle gidim
İyi mi diyorsun kalacak yerleri nasil otelleri evleri felan
Merkez dışında iyi degil mi otel kültürleri
Ozelden yazsam daha iyi olur sanki
Doğuya
Neredine mesela
Mardini gezdik Diyarbakıra hoc gitmedik Mardine davet eden var ama farklılık olsun diyoruz
Ne yaptınız gittiniz mi
Yok ya maalesef yaza kaldi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?