Selâmmm 🙌🏻
Bu hafta salı günü Samsun’a, hemen ardından da Rize’ye gideceğim. Her iki şehirde de 1 hafta kalmayı planlıyorum. Nereleri gezmemi önerirsiniz? Neleri mutlaka tatmalıyım? Rize'de gezilecek yerler nereler?

Selâmmm 🙌🏻
Bu hafta salı günü Samsun’a, hemen ardından da Rize’ye gideceğim. Her iki şehirde de 1 hafta kalmayı planlıyorum. Nereleri gezmemi önerirsiniz? Neleri mutlaka tatmalıyım? Rize'de gezilecek yerler nereler?

Selamlar. 3 gün önce Rize'den dönen biri olarak, eksik gezdiğim yerler var mı diye araştırma yapıyordum ve bu soruyu gördüm. Ben de gezdiğim yerleri önerebilirim.
Karadeniz'in incisi, muhteşem doğası, tarihi zenginlikleri ve enfes lezzetleri ile dolu olan Rize, gerçek bir cennet diyebiliriz. Bol bol fotoğraf çekmek, doğanın tadını çıkarmak ve eşsiz lezzetlerle dolu bir mide yolculuğu yapmak istiyorsanız, doğru adrestesiniz demektir. Birkaç yer önereyim.

İlk durağım Karadeniz'in ünlü yaylalarından olan Ayder'e gitmekti. Burası adeta masal diyarlarından fırlamış gibi diyebilirim. :D Yeşilin her tonuyla kucaklaşan, yayla evleri, şırıl şırıl akan dereleri ve bol oksijeniyle size kendinizi huzurun kollarına bırakma fırsatı veriyor. Tabii ki, yöresel lezzetlerini de tatmadan dönmeyin derim. Muhlama, hamsiköy pidesi, çay gibi şeyleri mutlaka tadın. Rize'de görülmesi gereken yerlerden birisi.

Tarihi sevenler buraya mutlaka gitmeli! Zil Kale, Rize'nin en görkemli yapılarından biri ve geçmişiyle sizi büyüleyecek diyebilirim. Dik bir kayanın üzerine inşa edilmiş olan bu kale, Karadeniz'in mistik atmosferine ayrı bir hava katıyor.

Deniz kenarına uğramadan olmaz! Rize sahili, serin Karadeniz sularında keyifli bir yüzme deneyimi yaşatıyor. Rize'de gezilecek yerler merkez için sahil diyebiliriz. Dalgaların melodisini dinlerken, ayaklarınız kuma gömülürken, denizin tuzu burnunuzda size en güzel anları yaşatır.

Tarih ve kültür meraklıları buraya gitmeli. Bölgenin tarihi ve kültürel mirasını sergileyen önemli bir nokta. Burada yöresel kostümler, el sanatları, arkeolojik kalıntılar ve daha birçok ilgi çekici eseri inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Doğayla baş başa olmak isteyenler için Fırtına Deresi Vadisi tam da aradığınız yer. Yemyeşil ormanların arasından geçen vadi, tertemiz havası ve muhteşem manzaralarıyla size unutulmaz bir yürüyüş deneyimi yaşatacak. Bol bol fotoğraf çekmeden dönmeyin.
Benim gezdiğim ve Rize'de mutlaka gezilmesi gereken en iyi yerler olarak düşündüğüm yerleri yazdım. Sevgiler. :)
Çok teşekkür ederim 😇
Her ikisi de benim memleketim o kadar fazla gezilecek yeri var ki! Samsunu ve Rizeyi gelin bana sorun.
Samsun'da gezilecek en güzel yerler neresi?
19. yüzyılın ortalarında Gürcüler tarafından yapılmış Dolorosa kilisesini, bir doğa harikası olan kabaceviz şelalerini (piknik, trekking ve dağcılık için harika bir yer), ilk adım anıtını, yine İlkadımdaki onur anıtını, taş devrinden kalma tekkeköyün mağaralarını (eğer açılmışsa müze evi de var orada), ilkadımın sahil yolunda sevgi gölü var üzerinde çok güzel kuğular var ama akşam gitmeni tavsiye ederim, ünlü Ladik gölü ve Amisos tepesi de bence mutlaka görmen gereken yerlerden. Onun dışında höyükleri, hamamoğlu kaplıcası, Atakum sahili (oralar eskiden hep dutluktu), kuş cenneti, samsun kalesi, saat kulesi gibi yerleri de var buralarda çok güzel. Açılmışlar mı bilmiyorum ama çok zengin müzeleri var Samsun'un eğer açık bir müze görürsen direk dal :D
Rize'de gezilecek en güzel yerler neresi?
Gelelim Türkiye'nin en temiz havasına sahip memleketime... Rize'nin çok fazla yaylası var o yüzden hiçbirini yazmayacağım çünkü birini yazsam diğeri eksik kalacak biliyorum. Sadece şunu önerebilirim, sıcak bir havada gitmen çünkü yaylaları çok serindir ve çok sislidir kötü bir havada gidersen o harika manzaralarını kaçırabilirsin ayrıca hemen hemen her yaylasında teleferik eğlencesi var ben ayderdekini tavsiye ederim, adrenalin severim diyorsan fırtına deresinde rafting diyorum hayatında unutamayacağın bir şey yaşarsın. Dağları da çok güzel canımın içinin, dağmaranı gidip görmeni isterim Karadeniz'e bir kuş şeklinde bakarsın ayrıca çok güzel kuymak yaparlar. Onun dışında zil kalesi Rize kalesi var, andonu var suyu şifalı derler bizde buz gibi suya ayaklarını sokunca öyle rahatlıyorsun ki... Kıble dağı var bunu özellikle söyledim çünkü dağ harbi dağ eğer özel aracın varsa gidebiliyorsun ama çünkü döne döne gidiyorsun ve hemen yanın uçurum o yüzden şoförü iyi olsun :D
Aklıma gelenler bunlar... Umarım harika bir iki hafta geçirirsin fındık ve çay toplamayı unutma :D İyi eğlenceler!
Harikasın ya neler yazmışsın umarım hepsini deneyimlerim ♥️💋
Trabzonda uzun gole ataturk köskune ve hamsiköye gidebilirsin. Rizede firtına Deresi üzerinde yer alan Kemer Köprüler bu köprülerin en ünlüleri. Mikron Köprüsü, Şenyuva Köprüsü, Köprüköy Köprüsü, Çağlayan Köprüsü, Güneyce Köprüsü de görebileceğiniz köprüler arasinda. Rize Kalesi, Ciha Kalesi, Zil Kalesi, Bozuk Kale ve Yukarı Kale görmenizi tavsiye edrim. Dünyaca ünlü Ayder Yaylası Rize'de ilk görülen yerlerden biri. Ayder'in yanı sıra Çağrankaya Yaylası, Ovit Yaylası, Hazindak Yaylası, Gito Yaylası, Polakcur Yaylası, Çeymakçur Yaylası, Avusor Yaylası, Kavrun Yaylası, Samistal Yaylası, Kale Yaylası, Sal Yaylası, Pokut Yaylası, Palovit Yaylası, Elevit Yaylası, Anzer Yaylası Rize'de gezebileceğiniz yaylalardan. Rize'nin dünyaca ünlü bir diğer doğal güzelliği de Kaçkar Dağları Milli Parkı. Ve hemşin evlerini görmeden olmaz. Birde alabalık ve yöresel yemeklerinizi mutlaka deneyiniz.
Çok teşekkürler faydalı oldu 🙏🏼
Rica ederim😊
Samsun ülkemizin tarihi açısından çok değerli bir şehir. Gezilecek yerler:
Rize'de gezilecek yerler:
Cevap
15Cevap
Samsun'da senin ilgini çekecek bir şey yok deniz işini orada hallet bence. Rize'ye geçtiğinde ben de işlerimi bitirmiş olurım yaylalardan başlar her yeri gezeriz 😎
Sen nereye? İznimi yarıda kestim dedin sinirliydin o kadar hani iş miş?
Tamam işte sen Samsun'dayken halletmeye çalışıcam Rize'ye geçerken ben alırım seni
o zaman ben seni Samsun’dan ayrılmadan ararım yine
Bence Ayder yaylasında tepede bir ev var çardak gibi orada otelle görüş orada kal tam üst koşunda vip oraya yerleş biraz farklı fiyatı ama değer tek git eline sevdiğin kitabı al sabah 4:50 de gün aymadan kalk be gökyüzüne ve yeşilliğin ormanın sesini hisset
Rize'de ayderde güzel ama pek numarası yok pokut yaylasına git sis denizine denk gelirsen müthiş
Teşekkür ederim 😊
samsunluyum havzaya kaplıcaya ugra samsun merkez meydana ugra canik gecer ilersiinde park var hemen yanınfa hayvanat bahçesi
Teşekkür ederim 😊
Samsun’da 56’lar, körfez, Kadırga, Nebiyan, Amisos tepesi, Atakum sahil boyu, devamı körfez zaten, yani daha çok sayabilirim, ama sen buralara bir uğra.😅
Rize de kale botanik bahçesi ve sağmadan gibi çok güzel manzaraya sahip yerler var harika bir kahvaltı ile manzaranın tadını çıkarabilirsin. Gezmek istiyenler daha çok yaylalara gidiyorlar
Teşekkür ederim
Rica ederim daha detaylı bilgiye ihtiyacınız olursa ulaşabilirsiniz
Buraya entry yapayım. Rize ile ilgili detaylıca akşam yazarım. Unutursam bir hatırlatma yeterli (istersen)
Teşekkürler
Samsun umrum diil de Rize'ye giderken beni e atsana bagaja
Ayder ama imkanın varsa trabzon'a da uğramalısın🔥🌱💯
Teşekkür ederim Trabzon’a daha önce gittim 😊
Rica ederim 🙃
Sıra sıra tüm şehirleri gez hepsinin ayrı güzelliği var
maalesef şimdilik sadece Samsun ve Rize ☺️
O zaman rize çamlıhemşin
Teşekkürler 😊
trabzon kısmına dahil olmam gerekirse yöresel yemekleri es geçme derim ben.
Samsun'da Amazonlar ile Atatürk'ün Bandırma gemisi müzesini gez.. Rize'de pek yer yok.
Müzeler açıldı mı?
Teşekkür ederim 🙏🏼
Ne zaman samsunda olacaksın? Görüşelim. 10 gün sonra oradayım
kimseyle buluşmuyorum teşekkürler
Çayevli, uzungöl, yaylara gitmisin
Atatürk'ün bandırma gemisi
Yaylaları gez. Sürmenede pide ye derim
Ben gezemiyom oturun oturduğunuz yerde aaaa sjssj
😂
Samsuna gelcenmi :)
geliyorum işte 😂
gitmemeni öneririm Asdgsdg :D
neden?
gidince anlarsın nedenini
Çarşamba Bafra rize çay eli
Ordu'ya da uğra denizi sahili plajları süper...
Kesinlikle Ayder yaylası
Ayder
Atakuma git samsunda
Ayderrrrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Samsun'da çok kısa vakitte çektiğim seyahat vlogu belki işinize yarayabilir. :)
https://www.youtube.com/embed/_6AWFb-vW2MHarikasınız ya!
Gerçekten bayıldım, hem çok öğretici hem de tadında bir vlog olmuş. 😊 kime sorsam Samsun’da bir şey yok diyordu, benim açımdan şimdiden görülmeye değer bir şehir oldu. Vlogunuz sayesinde rotamı da belirlemiş oldum ✌🏼 çok teşekkür ederim. 🙏🏼
Şimdiden keyifli geziler dilerim sizlere :)