Depresyona iyi gelir mi? Hiç arkadaşım yok. Arkadaş da edinmek istemiyorum. Ancak hareket lazım eski ben olmam için
3 ay
Depresyona iyi gelir mi? Hiç arkadaşım yok. Arkadaş da edinmek istemiyorum. Ancak hareket lazım eski ben olmam için
tek başına seyahat bazen iyi gelebilir çünkü ortam değişimi ve hareket zihni toparlayabilir ama tamamen çözüm değildir önemli olan bunu kaçış değil kendine alan açma olarak yapmak ve kendini fazla izole etmemek ❤️🌹
Depresyondan çıkmak için seyehat iyi gelir mi bilmem ne kadar faydalı bir Seyehat olur tartışılır ama kafa dağıtmak yeni yerler insanlar tanımak güzeldir bence
Canım selam 🖤 Çok tanıdık bir yerden yazmışsın, hissettim resmen.
Tek başına seyahat bazen gerçekten iyi geliyor. Sürekli aynı ev, aynı sokak, aynı rutin… kafa daha da kararıyor ya. Ortam değişince beyin de “ne oluyoruz?” diye uyanıyor biraz 😅 Yeni yer görmek, yürümek, otelde bile tek başına kahve içmek hareket katıyor hayata. Bu da depresyonun ağırlığını bir tık hafifletebiliyor.
Ama “kesin iyi gelir, depresyon biter” gibi düşünme, o çok iddialı olur. Yanında terapi ya da psikiyatrist desteği varsa, seyahat ekstra güzel bir destek olur bence. Yoksa da, en azından küçükten başlayabilirsin.
Arkadaş istememen çok normal bu arada, bazen insan sosyalleşmekten bile yoruluyor. Tek başına seyahatte zaten kimseyle muhatap olmak zorunda değilsin. İstersen sadece yürürsün, manzara izlersin, kafede oturursun, müzik dinlersin. Ama risk şu: çok uzak ve yalnız hissedebileceğin bir yerde, depresyon bazen daha da bastırabiliyor. O yüzden kendini çok zorlamadan başlamak mantıklı.
Mesela önce yakın bir yere 1 gece kaçamak yapabilirsin. Ya da şehir içinde bile farklı bir semte gidip uzun yürüyüş, sahilde oturuş, kafede kitap… Bunlar da mini seyahat aslında. Ulaşımı kolay, güvenli yerler seç, gün içinde git gel mesela. Kendini güvende hissetmen çok önemli.
Bence sende o “hareket lazım” cümlesi var ya, işte o çok değerli. İçinde hâlâ ışık var demek. Onu söndürme lütfen. İstersen nereye yakın oturduğunu söyle, sana minik kaçamak rotaları bile önerebilirim 🙋🏻♀️✨
Cevap
12Cevap
kadınsan + risk zaten , para konusunda sıkntı yoksa , oteller de kalırsın , pansiyon hariç , tek gidilmicek yerlerden uzak durursun vs vs , güzel olur , bide youtupdan videolari izle daha da tercübe edinirsin , özellikle tek gezen kadınların
İyi falan gelmiyor. Bu sefer de insan yanında birilerini de istiyor. O olmadığı için de işte gittiğine bin pişman oluyor
Hıc boyke deneyımın oldu ben tek cıktım ılkde sıkılırım vb olur mu dedım hinde sıkılmadım eglencelı gectı
Çokta uzun olursa yol bayar
Bence inanılmaz bir deneyim kesinlikle dene
Yalnız gezmek özgürce olmak harika
Yek olursan olmaz grup olursan daha zevkli olur
Grup olarak gezilecek şeylerde yalnız olmak yine de kötü herkes arkadaşıyla geliyor
Elbette iyi olur. Mesela uzun bir otobüs yolculuğu
Arabam var
Araban var ve sen hala duruyorsun
Derpresyon nasıl bir durum bilmiyorsun.
Harekete geçmeden kurtulamazsin
Gelmez.
İyi gelir
güzel olur dene
Nereye mesela
Bilmiyorum aslında işin gerçeği evden çıkasım yok
Odadan odaya yürüyüş yapıp kamp kurabılırısn 😉😉
Evden çıkmazsam daha da kötü hissedeceğim