Tek gittiğiniz tatilin avantajı olduğu gibi bazen dezavantajları da olabiliyor. Siz bu durumu nasıl özetlersiniz?
Avantaj kısmı bence istediğin her şeyin kararını sen veriyorsun gidip bir koyda saatlerce oturabilir, bir antik kenti rahatça gezebilirsin. Dezavantajları da siz yazın bakalım.
Tatile tek gitmenin sizin için avantajları/dezavantajları nedir?
Tatile tek başıma hiç gitmedim ama tek gitmek bence daha avantajlı gibi. Yanımda götürebileceğim kişi çok önemli. Tatilin zehir olması kaçınılmaz olabilir.
Tatil aslında insanın sosyalleşmesi ve arkadaşlarıyla buluşup eğlenmesi ve rahatlaması demektir. Tatile tek başına çıktığı zaman birey, alacağı kararları sadece kendine göre alır. Bulunmak istediği mekana kendi zevkine göre seçer, dışa bağımlılıktan sıyrılıp sadece kendine odaklanır. Sorumluluk sahibi olursunuz. İnsanlarla iletişim kolay kuramasa da çevreyi gözlemleyebilir. Diğeri de daha ekonomik olması. Sadece harcamalarınızı kendinize göre yapar. Daha çok şey yapabilmek için bütçe hazırlayabilirsiniz. Dezavantajları ise, eğer seyahat veya tatil esnasında rahatsızlandı sağlık sorunları yaşarsan bununlabununla ilgilenecek birini bulmak o tatilde zor olacak ve yalnız kalacaksınızdır. Tabi bu da sağlık kısmı kenara dursun insanı güvensiz hissettirir. O tatil de zehir olup, burnunuzdan gelebilir. 𝕾𝖚𝖓𝖘𝖍𝖎𝖓𝖊
Tek gidersen kafana göre takılırsın, birileriyle gidersen onların da isteklerini göz önünde bulundurmak zorundasın ve bazen bu istekler hoşumuza gitmeyebilir.
Tatilin benim için en önemli anlamlarından biri kafa dinlemek olduğu için kalabalıktan pek hoşlanmam. Ama yalnız başına yapılan bir tatil de belli bir süre sonra sıkıcı olmaya başlayabilir. Sanırım en iyisi çok iyi anlaştığın iki insanı yanına alıp da tatile çıkmak.
2. ve 3. günden sonra aslında o kadar bile geçmeden canın sıkılır. Eğlenebileceğin birileri var mı diye etrafına bakarsın. 2-3 aday belirlersin, reddedilirsin. Canın yine sıkılır. Keşke gelmeseydim tek diye düşünürsün. Akşam bir disco&bara gitmeye karar verirsin. Teksin diye almazlar. :) Otelin barına gidersin, tek başına takılırsın. Senden başka etrafındaki herkes çifttir veya arkadaş grubudur. Onlar deli gibi eğlenirken sen sıkıntıdan patlıyorsundur. Aslında tek başına tatile çıkmak başta iyi fikir gibi gelse de bir daha asla tek tatile çıkmamaya yemin edersin. :D
Oraya alışıyorsun gerisin geriye dönmek istemiyorsun ve eğer gittiğiniz yerde herhangi birine bir duygusal ya da fiziksel çekim hissetmek daha kötü olabilir. Çünkü oraya ait değilsin. Orda kurulu bir düzenin yok ve yaşadığın yere dönünce içinde burukluk oluşabilir. Benim için dezavantajlar bunlar olabilir.
Bana göre hiç bir aktivite tek başına keyifli olmaz. Tatilde tek başına eğlenceli olmayacağı kesin ya tatilde bulduğun yerden arkadaş edineceksin ki keyifli vakitler geçirebilesin.
Dezavantaj ise yanında kafa dengi birisi olmamasının vereceği sıkıcılık, eğlencesizlik, güvencesizlik olabilir. Başımıza bir iş gelse destek verecek kimsemiz olmaz.
Tek oldugun için düşünecek biri olmaz ve rahat olursun istedigin zaman girer istedigin zaman çıkarsın ama ben tek olmak istemezdim çünkü fotoğrafımı çekecek biri lazım 😂
https://www.dailymotion.com/video/k5wUBs4nwkP4XqwHobATatile tek gitmek hakkında...