Doğuyu yani Diyarbakır Ergani'yi sevmemin en büyük nedeni ne ne yaparsam yapayım alışamadım hâlâ İstanbul'u batı çok çok özlüyorum sadece bende mi var bu sorun yoksa siz de benim gibi bir İstanbul aşığı mısınız?
3 ay
Doğuyu yani Diyarbakır Ergani'yi sevmemin en büyük nedeni ne ne yaparsam yapayım alışamadım hâlâ İstanbul'u batı çok çok özlüyorum sadece bende mi var bu sorun yoksa siz de benim gibi bir İstanbul aşığı mısınız?
Cevap
8Cevap
Aynen bir de has Diyarbakır’da değil Ergani Diyarbakır’ın en küçüğü gibi bir şey 🤣😂😂
Kültür farkı derken ne demek istedin? Onu da açıklar mısın
En küçüğü değil. Ergani en büyük ilçelerinden biri ona göre 😅
İstanbul'dan taşınınca gittiğin yere alışmak çok zor oluyor
Öyleymiş ben bunu sonra öğrendim taşındıktan sonra
Bilerek edemedim aslında buradakiler insan değil çünkü
Aynen öyle bunaldım zaten ama yapacak bir şey de yok yani
Yok ya ben vallahi hiç çalışamadım zaten alışılacak bir yer değil ki Ergani kesinlikle
Sen nereden Ankara’ya taşındın ki Ankara gene iyi Ergani den
Yok Ergani en kötüsü Ankara İstanbul bunlardan iyi sen neden taşındın peki (özel değilse)
İstanbul'dan nereye gidersen git beğenmezsin zafen. İstanbul givi bir şehir yok Türkiyede
şu an erganide misin?
Aynen öyle hiç sevmiyorum ama maalesef
Aslında güzel bir yerdi ya. Orada kaldım uzun bir süre.
Niye taşındınız peki?
Ben İstanbul’dayken Ergani’yi çok seviyordum çünkü Erganiyi atıyorum bir haftalığına geliyorduk sonrasında bilet alıp İstanbul’a döneceğimiz zaman belliydi o yüzden Erganiye aşık biriydim o zamanlar ama taşındıktan sonra her şey değişti bütün hayat dengem bozuldu psikolojim bozuldu mahvoldum mahvolmuş durumdayım şu anda
Tamam neden geldiniz ki erganiye o zaman
2019’da İstanbul’dayken orada her şeyin güzel olacağını düşünüyorduk bir de ozamanlar teyzemler filan diyordu gelin beraber oluruz falan filan siz oradasınız biz burada görüşemiyoruz filan aslında bir yandan da buraya taşınmamıza ablam sebep oldu sürekli ergani ev ilanlarına bakıyordu filan öyle gelişti her şey bir an da olup bitti
Aslında hiç aklımızda taşınma gibi bir plan asla yoktu
İstersen konuşabiliriz bu konuyu ama sen bilirsin tabi.
İstanbul tek taraflı aşk gibi.
Aynen öyle orada hayat ne kadar pahalı ve zor olsa dahi insan kesinlikle vazgeçemiyor
Evet, hep aklımda. Martı sesi kulaklarımda
Sizde mi benim gibi İstanbul’dan başka bir yere gittiniz ve oradan vazgeçemiyorsunuz evet hep aklımda martı sesi kulaklarımda dediğinize göre
Evet. Süleymaniye'den Eminönü'ne geçmeyi vapura binip Üsküdar'a gitmeyi özledim.
Peki siz nereye gittiniz İstanbul’dan
Anadolu'ya :)
Neyini sevicen erganinin
Kesinlikle öyle hiç hiç sevmedim zaten 😂🤣🤣🤣🤣🤣
Ne icin ordasin ogretmen falan misin
Yok yok bekarım doğuştan yürüme engelliyim ailecek verdiğimiz bir karar sonrası taşındık taşındığımız günden bu yana da bir daha gidemedim zaten
İstanbul başkadır
Kesinlikle öyle oradan taşınalı altı yıl oldu çok çok özlüyorum doğuyu hiç sevemedim maalesef
Kesinlikle öyle
Neden gittin erganiye peki
Ailecek taşındık maalesef İstanbul’dan hiç sevmiyorum Erganiyi
Kaç yaşındasın
22 (doğuştan yürüme engelli olduğum için kendim de gidemiyorum) taşındığımız günden bu yana hiç gidemedim bir kere bile (altı yıldır buradayım) 17 Temmuz 2026’da yedi yıl olacak 17 Temmuz 2019’da gelmiştik
Hadi yaa. İnşallah gelirsin yine. İstanbul özlenir bee :)
Hem de çokkk
En çok nereye giderdin
Eminönü (çok iyi hatırlıyorum eminönüne gittiğim günleri)
Yine güzel oralar :))
Peki vazgeçemem normal mi çünkü dediğim gibi yedi yıl olacak hiç hiç alışamadım kesinlikle burada çoğunlukla psikoloji bozuklukları bile yaşadım çoğu zaman
Diyarbakır Ergani sadece para biriktirmek için güzel başka hiçbir güzelliği yok emin olabilirsin bundan gelmeni hiç tavsiye etmiyorum tatil için bile yaşamak için bile asla ama asla gelinmez yani
Bıkmışsın ordan seni çok iyi anlıyorum :))
Bıktığımı nereden anladınız siz de benim gibi aynı şeyleri mi yaşadınız yoksa veya benzer şeyleri mi?
Ben de memlekete gidince aynı senin gibi oluyorum :))
Sizin memleket neresi peki?
Kayseri
Kayseri yine Ergani’den daha güzeldir bence yani Kayseri’den İstanbul’a gitsen bile bir şey hissetmezsin İstanbul’un eksikliğini hissettirmez yani Kayseri sana
Yani evet ama İstanbul başka yaa
Kesinlikle öyle
İnşallah kısa zamanda gelirsin buraya :)
Âmin inşallah ama biraz zor gibi iyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim
Çok iyi kalplisin umarım mutlu olursun hayatta :))
Ne demek rica ederim çok teşekkür ederim çok çok mutlu oldum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım sen yalnız değilsin ya 🫶 Ben de İstanbul’a fena halde aşığım, kabul ediyorum. Deniz kokusu, vapur sesi, Kadıköy sokakları… Bağımlılık gibi bir şey.
Ama mesele batı-doğu değil bence. Alıştığın tempo, kalabalık, o kaosun verdiği canlılık. İnsan büyüdüğü ya da ruhunun uyduğu yeri özlüyor. Senin kalbin İstanbul demiş demek ki 🌊✨
Şu an en çok nesini özlüyorsun?