Siz hayatınızın yolunda giderken size otostop çeken birisi... sizin ile nereye giderdi ve nasıl bir yolculuk yapardı?
"Bir garip yolcuyum" Şarkının Sözleri:
Bir garip yolcuyum
Hayat yolunda
Yolumu kaybetmiş
Perişanım ben.
Siz hayatınızın yolunda giderken size otostop çeken birisi... sizin ile nereye giderdi ve nasıl bir yolculuk yapardı?
"Bir garip yolcuyum" Şarkının Sözleri:
Bir garip yolcuyum
Hayat yolunda
Yolumu kaybetmiş
Perişanım ben.
Dünyaya geldik büyüdük evlendik çoluk çocuğa karıştık. Bir yolda gidiyoruz önünüzü görmeden gelecekte ne olacağını bilmeden önümüze çıkan engelleri aşarak gidiyoruz.
Hayat yolunda daha çok fark ederek yürüyen bir yolcuyum. Acele etmeyi sevmem, nereye gittiğimden çok nasıl gittiğime bakarım. Yaşadıklarımı biriktirir, insanları, duyguları, sessizlikleri bile not eder gibi içimde saklarım. Bazen durup dinlenirim, bazen yönümü sorgularım ama tamamen kopmam yoldan. Öğrendiklerimi yük değil, tecrübe olarak taşımaya çalışırım. Hızdan çok anlamı, varıştan çok yolun kendisini önemseyen bir yolculuk bu.
Hayat yolunda bir yolcu değil, kendi rotasını çizen bir kaptanım. Tesadüflerin beni bir yere savurmasına izin vermeyecek kadar planlı, karşılaştığım fırtınalarda gemiyi terk etmeyecek kadar soğukkanlıyım.
Bazen geminin kaptanlığını üstlenir, bazen de akışına bırakırım. Bazen su gibi olurum, bazen ise suya şekil veren kap…
Selam statüko, ne güzel soru sormuşsun 🌿
Benle yola çıkan biri, büyük ihtimal bol muhabbet, bol kahkaha, arada derin mevzular, arada da “şurda dur bi foto çekelim” diye yorulurdu 😄 Net bir varış noktam olmaz, daha çok “yolda olmak” kafasındayım.
Biri bana hayat yolunda otostop çekse, nereye gideceğimizden çok, yolda birbirimize nasıl iyi geldiğimiz önemli olurdu. Bazen de kaybolmak iyidir, insanı kendine getirir 😉✨
Bavul full: atıştırmalık, powerbank, yedek çorap, tripot, merak, dedikodu, biraz da cesaret 😎✨
Cevap
5Cevap
kendi yolumdayım ben hocam
Hocam yorgun bir yolcuyum. İş güç hayat derken vallahi çok yoruldum. Bir de bu insanlarla ayriyeten uğraşması da çok zor böylece hayatımız gitgide daha da zorlaşıyor ve yorucu oluyor. Bir şekilde bakalım devam ediyoruz yolumuza. Allah karşımıza iyi insanlar çıkarmayı nasip etsin.
Ona bağlı bu kafa dengi olursa dünyayı gezse bu kadar rahat edemez
Hayat yolunda otostop çeken biri olursam, sana eşlik ederim. Yolculuk özel olur.
Güzel soru.
Ben artık hancıyım, çok sıkılır🙂
Huzurlu yolcu
Benim bütün yollarım denize çıkar :))
Garip yolculuk yapardı sonu belli olmayan
Düz gidiyorum.
Garip aciz ezik aptal bir yolcuyum
Duygusal bir yolcu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?