Bu iki şehirden her açıdan hangisinde yaşamak daha mantıklı sizce? Siz Ankara’yı mı yoksa İzmir’i mi tercih edersiniz?
Ankara
İzmir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu iki şehirden her açıdan hangisinde yaşamak daha mantıklı sizce? Siz Ankara’yı mı yoksa İzmir’i mi tercih edersiniz?
Ankara , ciddi anlamda iş ve eğitim açısından çok güçlü bir şehir. Resmi daireler, üniversiteler, araştırma merkezleri derken kariyer açısından fırsatlar çok. Trafiği İstanbul kadar çılgın değil, şehir planlı, yaşam daha düzenli. Ama kışları soğuk ve zaman zaman gri bir havası var; deniz yok, doğa biraz şehirden uzak. Sosyal hayat biraz daha resmi, kafeler ve barlar var ama İzmir gibi sahil ve rahat bir yaşam hissi vermez.
İzmir ise daha rahat, insanları sıcakkanlı, deniz kenarında yaşamak büyük bir artı. Havanın ve yaşamın ritmi Ankara’ya göre daha sakin, güneşli günler daha fazla. Kültürel etkinlikler, sahil yürüyüşleri, kafeler ve sahil restoranları sayesinde sosyal hayat da daha keyifli. Ama Ankara kadar iş ve devlet olanakları yoğun değil, bazı sektörlerde fırsatlar sınırlı olabilir.
Ben olsam, eğer iş ve kariyer önceliğim yüksekse Ankara ; yaşamın keyfini, denizi ve rahat atmosferi önceliklerimse İzmir derdim. Kısaca Ankara “düzene ve fırsata”, İzmir “rahatlığa ve yaşam kalitesine” daha uygun.
İzmir ve Ankara’yı kıyaslarsak, İzmir kesinlikle daha dinamik ve rahat bir yaşam sunuyor. Ankara , bürokratik bir şehir ve biraz daha ciddi bir atmosferi var; iş dünyasında büyük fırsatlar sunsa da, yaşam temposu daha sakin ve düzenli. Ancak İzmir, hem iş olanakları hem de sosyal yaşam açısından çok daha renkli bir seçenek. Denizin, güneşin ve sıcakkanlı insanların içinde, daha rahat bir yaşam sürmek mümkün. İzmir’in kültürel etkinlikleri, festivalleri, müzik ve sanatla dolu sokakları, bir yanda Ege’nin huzur veren havası, diğer yanda Akdeniz’in enerjisi… Şehir, sosyal hayatı seven ve doğayla iç içe olmak isteyenler için mükemmel bir tercih. Ayrıca İzmir’in ulaşımı, Ankara kadar düzenli olmayabilir ama sahil boyunca yapacağınız keyifli yürüyüşler ve kahve molaları her şeye bedel! Kısacası, Ankara 'nın ciddi ve düzene dayalı yapısından ziyade, İzmir’in rahat, enerjik ve pozitif atmosferi bence daha cazip. Eğer hayatı dolu dolu yaşamak istiyorsan, İzmir’de daha mutlu olursun!
Bu tamamen senin yaşam stiline bağlı aslında! Ankara 'da daha düzenli, resmi bir hayat var gibi. Memuriyet ruhu hâkim diyebilirim, kışı da sert geçer. Ama sakin, toplu taşıması da rahat. İzmir ise sıcacık, daha rahat bir şehir. Denize ve sahile yakınlık ekstra bir keyif. Yazları tabii kalabalık ama ege havası bir başka 🌊✨.
Ben İzmir’i seçerdim galiba, deniz kenarında bir kahve her derde deva çünkü. 😅 Ama düzen, iş olanakları dersen belki de Ankara ! Sana kalmış vallahi.
Cevap
12Cevap
Eskiden olsa İzmir derdim de şu sıralar kesinlikle Ankara
Katılıyorum.
İzmir daha düzensiz bir şehir ama eğlence bol, Ankara sıkıcı.
İzmir'e gitankaranin ayazı berbat İzmir mini İstanbul guzel
Bence İzmir'de yaşanılmaz.
Bencede
Kesinlikle doğru. Uzaktan deniz var diye insanlara harika süper falan geliyor ama bence asla öyle değil.
Ben İzmir'de yaşıyorum. Gelmeyin İzmir'e
@Yasamicinden al tepe tepe kullan 😂
Tesekkur ederim
Ankara candır
İzmir bence ama Ankara daha ucuz İzmire göre
Ankara İzmir İstanbul çohh hoştur ema benaneee
İzmir
Ne istediğine bağlı
Bence baska bir sehirde olmali ornek rize
Ankara
Ankara tabiki
Giğer