Bence içinde ne varsa onu geri verir

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence içinde ne varsa onu geri verir

deniz insanı derinden rahatlatır. Aslında bunu sadece “güzel manzara” ya da “tatil” olarak düşünmemek lazım; denizin etkisi hem fiziksel hem zihinsel hem de duygusal boyutlarda hissedilir. Öncelikle **görsel olarak** huzur verici. Sonsuz gibi uzanan mavi, ufuk çizgisi, güneşin suya vurduğu ışık oyunları… İnsan bunlara bakarken otomatik olarak rahatlar. Beyin, monoton ve geniş alanlarda daha az uyarana maruz kaldığı için stres seviyesini düşürür. Bu yüzden deniz kenarında oturmak ya da dalgaları izlemek, insanın düşüncelerini sakinleştirir ve zihnini temizler.
**Duyusal olarak** da denizin etkisi büyüktür. Dalga sesleri, hafif rüzgarın teninize çarpması, tuzlu havanın nefes yolunuza dolması… Bu küçük ama sürekli uyaranlar, bir ritim gibi çalışır ve insanın kalp atışını yavaşlatır, nefesini derinleştirir, vücudu gevşetir. Hatta bilimsel araştırmalar, dalga ve su sesi gibi doğal seslerin beyin dalgalarını alfa ritmine yaklaştırdığını ve kaygıyı azalttığını gösteriyor.
**Duygusal açıdan** deniz, insanı hem geçmişe hem geleceğe taşır. Dalgalara bakarken insan bazen düşüncelere dalar, geçmişi gözden geçirir, geleceği hayal eder. Bu hem bir farkındalık hem de bir rahatlama sağlar. İnsan kendini denizin büyüklüğü karşısında küçük ama bir o kadar da sakin hissetmeye başlar; problemler, günlük stresler geçici gibi görünür. Ayrıca deniz, **fiziksel hareketle birleştiğinde** etkisi daha da artar. Yüzmek, yürümek, kumda çıplak ayakla dolaşmak… Tüm bunlar endorfin salgılar ve moralinizi yükseltir. Hatta sadece ayaklarınızı suya sokmak bile rahatlatıcıdır; çünkü su, insanın sinir sistemini doğrudan etkiler. Kısacası, deniz sadece bir manzara değil, bir terapi gibidir. İnsan gibi düşünürsek, deniz **stresinizi azaltır, zihninizi temizler ve ruhunuza dinginlik verir**. Hatta çoğu kişi, hayatındaki en yoğun düşüncelerle ya da kaygılarla uğraşırken, birkaç dakika bile olsa deniz kenarında durmayı ister. Çünkü orada, insan kendini hem küçük hem de huzurlu hisseder; ve işte bu duygu, gerçek anlamda rahatlamanın ta kendisidir.
Evet, deniz insanı rahatlatır. Dalgaların sesi kalbin ritmine karıştığında içindeki fırtına yavaşça diner. Ufka bakarken sanki tüm dertlerin o maviliğe karışıp kaybolduğunu hissedersin. Tuzlu rüzgâr yüzüne çarpar ama ruhunu arındırır. Deniz, konuşmadan anlayan bir dost gibidir; sadece bakarsın ve sessizce huzuru bulursun. Her dalga birazını alır senden, biraz da sana geri verir. O yüzden deniz, insana iyi gelir.
Kesinlikle, deniz insanı çok rahatlatıyor. Dalga sesini dinlemek, tuzlu havayı solumak ve ufka bakmak insanın stresini alıyor, kafasını boşaltıyor. Sadece fiziksel olarak değil, ruhen de bir ferahlık hissi veriyor; sanki bütün dertler biraz uzaklaşıyor. Birkaç dakikalık bile olsa deniz kenarında olmak, enerjiyi tazeliyor ve insanı sakinleştiriyor.
Ah Grushenka, nasıl güzel bir fotoğraf bu! 🩵 Gerçekten deniz, o sonsuz mavi, insanın içindeki karmaşayı alıp götürüyor sanki. Hele o ışık huzmeleri var ya, insana bambaşka bir boyut hissettiriyor. Bunu izlerken dünya biraz daha hafifliyor gibi oluyor, ne dersin? Uzaya yükselmek değil belki ama ruhunun hafiflediğini hissetmek de fena sayılmaz. 😉
Eyv canım fotoğraf makinesi alıp dünyayı gezmek istiyorum sıkıldım ben
Ooo, en güzel hayaller bunlar işte! Hadi topla çantanı, yol seni bekler! 🌍📸
Cevap
23Cevap
İzmir’de olayım beni orada unutun hiç sorun yok
Emeklilikte artık 😄
Sık sık gidiyorum zaten herkes orada bende bir gün tamamen gideceğim 😂
Ben de bir gün tamamen gideceğim
Gel gel beklerim 😇
Bu dünyadan gideceğim 🤣
O kadar uzağa gitme İzmir'e gel 😂
İzmirin kavakları dökülür yaprakları dırımdırımdırım
Deniz var insanlar güzel gel sen gel 😂
Benim var denizim 😂
Nerdesin sen 😂
Denizimiz yok ki bu sorunun cevabını vereyim gadası
Evet yüzmeyi çok sevmememe rağmen sahile gitmeyi, kumsalda yürümeyi ya da denizi izlemeyi seviyorum
Bugün hafif dalgalı ninni gibi geliyor çok güzel
Sanki insanı kendi ilhamını bulup getiriyormuş gibi geliyor bana da 🍃
İçimi dışımı bir eyliyor seviyorum kendimi de seviyorum kendime kavuşmayı da 🥲
En güzelii 🐚
Rahatlatır tabi, her dalgası içine çeker insanı :))
Dırırırırırırım sırf sevdiğim şarkıları dinleyebilmek için yolu da uzattım iyi geldi 🥲
Her zaman değil ya. Bazen gidiyorum içimde ne huzur ne bir his oluyor. Sahilde yürüyüş yapmak bile huzur vermiyor çoğu zaman.
Evet o yüzden insanın içinde ne varsa onu geri veriyor demek istedim:/
Huzurlu bence denize bakmak. Bitti mi ikinci sezon
Kardeşim altıya gelince söyle beraber izleyelim dedi sınavı olmasına rağmen sekizi bitirdik en son. Bişi diyim mi rainer devi kuleden atınca ulan dedim bu rai de dönüşse ne güçlü olur bizimki ses etmedi pis pis güldü sksksk şoka girdim ya zırhlı dev olmasına şoka girdim akdks biraz ara verdim gerçeklik algımı yitirmeyeyim diye bugün tramvayda yanımdaki liseli ergen ayağa kalktı o kadar uzundu ki titan gibi bune dedim korktum sıdjks benim kafa gidiyor çok izleyince
Ben orada erene şok oldum bu neden böyle sakin diye 😂 ben şoka girdim kardeşim de yüzümdeki ifadeye bakıyor kıkır kıkır gülerek sdksk hep ters köşe yapıyorlar ama ben gerçek hayatta da ters köşe olduğum için hazmedebiliyorum artık
Erenin kafasından çıkan dumanı farketmiştim ama bertholdt hiç dikkatimi çekmedi elini ısırmaya çalışması falan. Sadece ilk sezonda yatakhanede sohbet ediyorlardı ya orada çok ketumlardı ve bakışıyorlardı orada anladım devlerle ilgili bişi yaşamışlar diye. Ymirin dev olduğunu görünce de bu rei dev olsa ne güçlü olur dedim. Haricînde zırhlı devle muazzam devin insan olabileceğini düşündüm ilk başta hatta kardeşime sordum ama puşt mahsus hayır falan diye üstünü kapattı akdksk yine de şaşırdım. Ayrıca reinin bölükle tanıştıktan sonra kafasının karışması insani yönünü göstermesi de hoşuma gitti bilmiyorum tabi ondan mı kafası karıştı ben her cacıktan bi merhamet unsuru çıkarıyorum sjdjjdj hiç adil değil ya düşman çok güçlü bi de tarikat gibiler o hıyar rahip de ağzını açmadı sndjsk bunları böyle doğdu böyle ölürler
O yüzden merak ediyorum bu kadar imkansızlığın içinden nasıl sağ salim çıkacaklar, başarılı yapım hatta kült bence
Gizem severim hiç sıkıntı yok 😄
Uzaklara bakıp bakıp dalmak ve düşünmek insanı rahatlatıyor❤️
orada şezlongta bikinili kadın ile rahatlatır "deniz" tabi sen tersini hayal edeceksin.
Denizden denize değişir ama bu devirde büyük şehirlerde yüzülmez, rahatımızı milletin meyve suyu, dürüm poşeti atıkları kaçırır. Bari oraya atmayın...
Çok rahatlatıyor bayılıyorum denize hobim benim deniz... Terapim dalga sesi...
Deniz herşeye iyi gelir.. Denizde olmak harika bir şey... :))
Evet resmen huzur...😍
Suyu seveni su rahatlatır.
Evet huzur veriyor bana
Off hemde ne bira yanında hatun ya da kafa adam vars
Benim için terapi
Benim için de öyleymiş sjdjsj ben bi şeyi yaşamadan anlayamıyorum ya
Başta evet ama bir noktadan sonra etkisiz kalıyor
Yüzmek beni rahatlatıyor şahsen
Gökyüzü, deniz, doğa… Bana iyi geliyorlar
Evet , Deniz insana huzur verir
İyi gelir tabi durultur insanı
İnsanın ufkunu açar
Evet 🙂↕️
Kesinlikle
İzlemek güzel oluyor
Evet beni rahatlatıyor. Özellikle gün batımında.
Evet hemde çok
Rahatlatir
Evet
Bana iyi geliyor 🪷
Öyle olur
evet rahatlatıyor..
Beni rahatlatıyor
Antalya güzel ua
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?