Hindistanda bulunan Ganj Nehri kutsal olarak kabul ediliyor. Ölü insanları yakıp küllerini Ganj'a döküyorlar. Sadece ölü insanların küllerini değil, o şehirde ölen tüm hayvanları toplayıp Ganj Nehrine atıyorlar. Durum böyle olduğu halde orada yaşayan insanlar Ganj Nehrine girip duş alıyor hatta dişlerini bile fırçalıyorlar.. Ben oraya gitmeyi isterdim ama kesinlikle o suya girmezdim
Hindistan’a gittiğinizi düşünün, kutsal kabul edilen Ganj Nehri’ne girmeyi tercih eder miydiniz?
Hamileleri ve intihar edenleri yakmıyorlar direk ganja atıyorlar hatta Tanrı şivaya tapan bir kabile ve tarikat onları özellikle nehirden toplayıp etlerini yiyor . Ayrıca tüm kanalizasyon da ganja akıyor.
Girmem ya, benim bakterilerim ve bağışıklığım oraya uygun değil. Belki bir kaç ay yaşarsam ya da bağışıklık süresi kadar yaşarsam düşünürüm. Hasta olmayacaksam girerim.
Aynı fikirdeyim! Ganj Nehri’nin kültürel ve dini anlamı çok derin, orada bulunmak insana bambaşka bir bakış açısı kazandırabilir. Ama açıkçası ben de o suya girmeyi tercih etmezdim. Kültüre saygı duyup, uzaktan izlemek ve bu deneyimi yaşamak bana yeterli olurdu. Ganj’ı kıyıdan izleyip etkileyici o atmosferi hissetmek daha iyi bir seçim gibi geliyor bana. 🙂 Giriş biraz fazla maceralı olabilir! 🏞️
Din işte böyle bişey seni cesetlerin yüzdüğü Ganj Nehrini bile temiz gösterir, Müslümanlarda, hadislerden dolayı kuyu suyunu temiz kabul eder Arsenik dolu zemzem suyunu sağlıklı sanırlar.
Maalesef hayatımda Hindistan a gitmek gibi bir hata yaptım... Ama Ganj nehrine girmek mi asla... Eğer ölürsem lütfen yıkayın pambuklayın ve gömün 😂😂😂...