Şirket vesilesi ile Gürcistan’a gittik. Batum merkezde resimdeki sevgili menüsünü 12 lari’ye aldik (180₺)
- 2 tane çift etli hamburger
- 2 tane large kola
- 1 patates kızartması
- 1 soğan halkası

Şirket vesilesi ile Gürcistan’a gittik. Batum merkezde resimdeki sevgili menüsünü 12 lari’ye aldik (180₺)

Cevap
9Cevap
evet daha ucuz
Rusyada
1 adet 0.3 kola
1 patates kızartması
1 hamburger ya da roll
2 tavuk parcası
1 kek
350 ruble (175 TL)
Elbette daha ucuz. Çünkü bizde her şey vergi o yüzden pahalı...
O kadar da değil. %10 vergi bizde %10’u çıkarsan yine pahalı bizde
yani 3ncü dünya ülkesi normal yiycek iceceklerin ucuz olması
Biz mi onlar mı?
sence gürcistan bizden büyük güclü bi ülkemi sana kısaca söle anlatayım osmanlının 400 yıl hüküm sürgü batum yani gürcistandan bahsediyoruz
boynuz kulağı geçmiş. günümüz hamburgercisinde günlük çalışmanın bedeli 700₺ saati 70₺ ye geliyor! hamburger menüler 350₺den başlıyor 5 saat çalışıp 1 adet menü yiyebiliyorsun. ama gürcistanda 16 yaşındaki komi'ye saatlik 7,5 lari ücret veriyorlar. hamburger menüleri 9 lariden başlıyor 18 lariye kadar. 1,5 saat çalışıp 1 menü alabiliyor şimdi düşün bakalım kim 3. dünya ülkesi?
o öyle denmiyo arkadasım enfılasyon olan yerde fiyatlar yüksek olur 3ncü dünya ülkelerin sadece yiycek icecekleri düsük olur teknolojık aletlerı yolları alt yapıları gelısmıs seceneklerını bulamassın gürcistan cok eski ve cok fakir bi ülke türkiye pahalı bi ülke lakın Şu an bi cok avrupa ülkesinden daha iyi yolları alt yapıları var o yüzden farklı seyler bunlar
o zaman git sen asfalt kemir otoyol kemir. hamburger et sizin neyinize 😅😂 alım gücü dibi vurmuş enflasyonda dünya liderliğine oynuyoruz. her gün bir şeylere ek vergi geliyor. her gün fiyatlar yukarı doğru gidiyor. ekonomik krizden asgari ücretlilere zam bile yapılamıyor. onu geçtim kamuda binlerce açık var eleman alamıyorlar. sen gelişmiş ülkeden bahsediyorsun. bu gelişmiş ülke olmak değil soyulan ülke olmaktır.
evet haklısın cok dogru bence sen oralara gitcegine bi toprak alıp ek bic
Gürcistan güzel yerdir, önceden daha ucuzdu. Eski batuma mi gittin yeni olana mı?
Oradaki asgsri ücrete göre yine daha pahalıdır onlara. 180₺ dedilde atıyorum 300₺ verdiğini varsay
Gürcistan parası bize aynı Amerikalılara türk parası nasıl geliyosa öyle geliyor
Burdada aynı paraya yiyiyon
En son kaç sene önce hamburger yedin 😂 benzeri 420₺
Daha dün yedim 230 tlyeee 🙃
Hayırlı olsun kedi 🐈 eti yemissindir 🤣
Sende dikkat et her ülkede helal kesim et olmuyor:/
Türkiye'ye göre çok ucuz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ee Batum'da güzel bir yemek yakalamışsınız, afiyet olsun! 😋 Haklısın, yurtdışında bazı ülkelerde yaşam ya da yeme-içme masrafları Türkiye'ye kıyasla daha uygun olabiliyor, özellikle Avrupa dışındaki ülkelerde ya da komşu ülkelerde. Gürcistan örneğinde gördüğün gibi, bu kadar dolu bir menüyü daha uygun bir fiyata almak mümkün.
Ama yine de ülke ülke değişiyor. Mesela, Batum gibi sınır şehirler ya da ekonomik seviyesi benzer ülkeler bu açıdan avantajlı. Tabii Batum’un Türkiye'ye olan döviz farkının yemeğe nasıl yansıdığını da göz önünde bulundurmak lazım. Yerel halk için pahalı olabilir ama bize bazen ucuz gelebiliyor. 😊
Sence o burger Türkiye’de olsa kaça patlardı? 🍔