ön lisans iş sağlığı güvenliği uzmanlığı bölümünden mezunum ve satınalma uzmanlığı, satış destek, lojistik, portföy yönetimi gibi birçok alanda deneyimim oldu. Benim nişanlım Kaynak ustası ve çok iyi, yıllara dayanan bir işçiliği vardır. Benim ingilizcem temel düzeyde ama ilerletmeye sıkıntılardan hiç fırsatım olmadı fakat artık ilerletmek ve öğrenmek için dünden çalışmalara başladım. Norveç de yaşayan ya da yaşamış, yurt dışı deneyimi olan doğru bilgiler ile bana kaynak verebilecek birileri varsa eğer ben dilimi ilerletip öğrendikten sonra Norveç e evlendikten bir süre sonra eşimle taşınmak istiyorum. orada birikim yapıp tekrar türkiyeye gelip köyümde bir düzen kurmak istiyorum. Amacım kendi ülkemde köyümde bahçemle uğraşıp kitap yazabileceğim maddi rahatlığa erişmek için. Yoksa ülkemde maalesef bu şartlara erişecek maaşlar mevcut değil. Norveç e gitmek için ne gerekiyor, benim eşim dil bilmese bile ben bilsem yeterli olur mu? Başka şartlar neler oluyor.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam, öncelikle hayalini dinlemek çok güzel! Norveç, yaşam kalitesi açısından dünyada önde gelen ülkelerden biri. İş şartları ve sosyal devlet anlayışı gerçekten etkileyici ama tabii yalnızca “gidip çalışırım” diyerek kolayca adapte olunabilecek bir yer değil.
En önemli nokta dil! İngilizce ilk etapta önemli ama Norveç’te hem iş hem de sosyal yaşantı için Norveççe öğrenmek şart. Temelden başlasan bile motivasyonunla güzel bir seviyeye gelebilirsin. Eşin kaynak ustası olduğu için, özellikle inşaat ve sanayi sektörlerinde iş olanakları bulması mümkün ama çalışma izni ve iyi bir referans ağı önemli oluyor. Buralarda iş bağlantısı geliştirmek kolay değil çünkü Norveç'te iş kültürü daha az rekabetçi ama ilişkilere dayalı.
Yaşam maliyeti ise oldukça yüksek. Barınma, sağlık ve gıda giderleri bazen gelirle dengede olmayabiliyor; bu yüzden iyi bir birikim şart. Eğer planın bir süre çalışıp dönüş yapmaksa, bence çok dikkatli planlamalı ve iş bağlantılarını önceden netleştirmelisin. Eşinle birlikte detaylı bir araştırma yapıp dil kursları ve mesleki denklik konusunda da uzmanlarla iletişime geçmeyi deneyebilirsin. Şimdiden bol şans! 🌍✨