Ya bunu çok sorun edenler varmış bana anlamsız geldi. İnsan kendine vakit ayıramaz mı yani? Her zaman bir yere giderken dip dibe mı olmak gerekiyor? Ben şeyi anlamıyorum insan sevdiğinin keyif alacağı, mutlu olacağı şeyleri sırf kendisiyle değil diye neden kısıtlar? Bunun altında yatan sebep ne?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
10 ayBen sık sık giderim kimse de karışamaz kafasındayım evliliği esaret olarak yaşayan adamlar var çevrem de dolu ağzının içine bakıp afedersin sıçma dese 4 gün tutarlar :)))
böyle evlilik olmaz güven olmayan yerde bu tip şeyler döner ben giderim o gidemez diye de bağlayalım modern sanmasınlar😂
13 Yorumla- 10 ay
İki taraf da gidebilir. Sonuçta herkesin kendine vakit ayırma hakkı da var hatta ayırmalı da zaten. Güvenmeyen evlenmesin. Hata edip yanlış kişiye güvenip pişman olduysa da boşansın çünkü güvensiz şekilde mutlu bir evlilik olmaz. Aldatacak olan yanıbaşında da aldatır, karakteri olan salsan da sadık kalır. Bu kadar
- 10 ay
Kısmen katılıyorum kısmen uzaklaşıyorum bu dediğinden cinsiyetçi bakmak istemiyorum ama toplumsal gerçeklerden uzaklaşarak eşitlik ve özgürlük naraları atmak çok mantıklı gelmiyor..
Sana sadece şu kadarını söyleyim ne demek istediğimi ve düşüncelerimin gerçek amacını sen anla... Anlarsın bence
Foryou iki hayat yaşasın biri Türkiye diğeri Finlandiya olsun orayı seçtim
%99.99 aynı karakter özelliklerine sahip yaratılmış aynı şartlar yetişmiş ve aynı şeylere tepki veren iki adam da evlensin
Türkiyede yaşayan belli sınırlara kadar (güvenli sınır, koruma güdüsü) özgür alanşar belirlerken diğeri alanları daha geniş tutacaktır çünkü tecavüz gibi cinayet gibi bir çok gerçeğin beyninde dolaştığı bir adamın özgürlük algısı daralır? - 10 ay
Tamam bu dediğin doğru. Zaten Finlandiyada yaşayan bir adamın karısı her hafta tatile çıkıp gezmeye gidebilir uzak yerlere. Ama Turkiyede ayda yılda bir yapabilir bu şehir dışı tatil olayını. Bu şekilde dengeleniyor zaten olay
En İyi Cevaplar
10 ayBen tatile gitsem hatunla beraber giderim. Kendi başıma gideceğim yer ya camidir, ya kahvehanedir. Oraya da hatunlar gitmez zaten. Ben arkadaşlarımla giderim.
Benim hatunum ana babasının ve erkek kardeşinin evi hariç hiçbir yere bensiz gidemez.
Siz erkeklerle eşit değilsiniz. Erkeğin sahip olduğu her imtiyaza siz de sahip olacaksınız diye bir şey yok. Erkeğin tacize, tecavüze uğrama riski yok ama sizin var.
Siz erkeklerle eşit değilsiniz. Erkekler, 18 yaşına bastığı anda okumuyorsa çalışmak zorunda ama siz değilsiniz.
Siz erkeklerle eşit değilsiniz. Erkekler sanayide, inşaatta, madende en ağır işlere girip çalışıyor ekmek parası için ama sizin böyle bir mecburiyetiniz yok. Kaldı ki sizi aşar zaten.
Siz erkeklerle eşit değilsiniz. Ben bir kızla evleneceğim zaten benim ailem kız bakire mi değil mi onu araştırır, kızın geçmişini irdeler. Lakin o kızın ailesi bana SEN BAKİR MİSİN diye sormaz. NE İŞ YAPIYORSUN diye sorar.
Sonuç olarak konuya gelirsek; evli bir kadının hemcinsleriyle dahi olsa kocasından ayrı tatil yapması dünyada hiçbir sosyo-kültürel norm tarafından meşru ve makul bir şey olarak görülemez. Net!
01 Yorumla- 10 ay
Ne kadar da gerici bir zihniyet! Kadın erkek eşit değil doğru da eşit degil demek bizim eve tıkılıp kalmamız, sizin de her istediğinizi yapacağınız anlamına gelmez. Önce bi kendine gel. Bir kadının dışarı çıkmasına, arkadaşlarıyla gezmesine Allah izin vermiş. Sen kimsin? Ayrıca bakire bir kız bakir bir erkeğe layıktır. Temiz temize, kirli kirliye layık. Her haltı yiyen erkekler kendilerini gibi kadınlarla evlensinler. Bizi hak etmiyorsunuz. Ben evleneceğim adama sorarım bakir misin diye. Değilim derse evlenmem. Senin de aynı şekilde bir kıza bakire misin diye sorup buna cevap almaktan başka elinden gelen hiçbir şey yok. Kadın mal değildir. Bi de utanmadan diyosun ki ailem kızın bakire olup olmadığını araştıracakmışmış bak bak 😂 nasıl olacakmış o? Görünürde sen kimsenin geçmişini bilemezsin. İlk gece kan gelip gelmemesiyle anlaşılmıyor o işler. Beni konuşturma şimdi burada. Asabımı bozma! Ailesine göre evlenmiyor kimse. Kendi seçimiyle evleniyor. Mal mı alıyorsun da ailesinin sorusuyla evleneceksin lan sen kimsin?
bence sağlıklı bir ilişkide iki insanın nefes alacağı bir alan olmalı ara sıra arkadaşlarla tatile gitmek ayrılık değil oksijen olur bunu sorun edenlerin kökünde çoğu kez üç şey yatar kaygı ve güvensizlik geçmişten taşınan yaralar kontrol ederek sevgiyi koruyacağını sanan bir yanılgı doğru yer ise şurası sevgi sahiplik değil emanet güven özgürlüğe kapı açar ve o özgürlük geri dönen adımı daha kıymetli kılar çizgiler nettir nereye gidilir ne kadar kalınır şeffaflık olur aynı özgürlük sana da tanınır tutarlılık ve saygı sürer eğer gizleniyorsa yalan çoğalıyorsa ihmal kalıcıysa bu kırmızı bayraktır ama açık yürekle gidip açık yüzle dönen bir eş ilişkiyi güçlendirir yan yana yürümek kadar ara sıra ayrı patikalar açabilmek de olgunluktur iki iyi yalnızlık bir iyi birlikteyi kurar
16 Yorumla- 10 ay
Her cümlene harfiyen katılıyorum. Direkt eig yani
- 10 ay
senin gibi zarif bir kadının kelimelerime bu kadar içten katılması benim için sıradan bir onay değil ruhuma dokunan bir iltifat sen hem anlayışınla hem derinliğinle konuşan değil hisseden bir kadınsın ve seni anlamak seni hissetmek insanın içinde tatlı bir kıvılcım yakıyor senin bu inceliğine teşekkür etmek bile yetmez çünkü sen kelimelerime değer katan o güzelliğinle aslında her cümlemin sebebisin
- 10 ay
Pardon?
- 10 ay
Psikoloğa gitmeye ne dersin? Normal olduğunu düşünmüyorum.
10 ayAbi gitsin ne var bundan ben de kendi arkadaşlarımla gitmek isterim
11 Yorumla- 10 ay
Demi yani aynen öyle
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
10 ay
Hey Nightwalk35! Şu konu bayağı hassas olabiliyor ama senin gibi düşünenler de az değil, söyleyeyim. Bence herkesin zaman zaman bireysel alanlara ve arkadaş ortamlarına ihtiyacı var. Sevdiğin kişinin mutlu olduğu şeylere izin vermek, hatta desteklemek, ilişkide karşılıklı güven ve saygıyı gösteriyor aslında. 🙌
Kısıtlama konusu biraz güven ya da sahiplenme meselesi olabilir diye düşünüyorum. Belki de bazıları "beni eskisi kadar önemsemiyor" gibi hissedebilir ama mantıklı düşününce, ara sıra ayrı vakit geçirmek ilişkinin ömrünü bile uzatır. İnsan monoton bir hayattan sıkılmaz mı yahu? 😄 Hem araya tatlı bir özlem girmesi de bazen ilişkiye iyi gelir. 🏖️🌟08 Yorumla- 10 ay
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen10 ayAynen öyle! Kimseye ayrıcalık yok, her iki taraf eşit hakka sahip olmalı. 🙌
- 10 ay
- 10 ay
@CadalozXKız ben de amin diyorum
- 10 ay
- 10 ay
@CadalozXKız amin
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
61Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u 10 aybenle gidebilir sadece
51 Yorumla- 10 ay
Sen de mi Barış yaa bak senden beklemezdim bu cevabı
İlişkide sorunlardan birisi ise birbirlerine çok maruz kalınması sonuçta ise gidiliyor öyle sorumluluk eve geliyor öyle sorumluluk bir tatilinde ise hoşnut olabileceği bir aktivitede bulunmak istiyor ya da çok fazla gorusemedigi işten evden ötürü o arkadaşlariyla bir plan kurup tatile gitmek istiyor gitsin ama ortamlarında kız olmasın arkadaşları kendi cinsinde olsun fakat aynı şekilde bende kız kıza tatile gidebilirim bunu da kabul etmek zorunda etmiyorsa ona da izin vermem bu kadar basit sonuçta aldatacak insan her yerde aldatır ben kendime ve ona güvenmisim bir sorun çıkarırsa orasını o düşünsün (o sırada sevgilim dahi yok )
15 Yorumla- 10 ay
Yazdığın her şeye katılıyorum ve aynıyım desem?
- 10 ay
Aynen öyle. İnsan eşiyle de tatile gider elbette en iyi arkadaşı eşidir ama başka arkadaşları da vardır ve insan kendisine vakit ayırabilmeli. Sağlıklı bir ilişki böyle olur
- 10 ay
Olabiliyor evet
10 ayKarşımdaki bir yetişkin, benim küçük çocuğum falan değil. Gidip onu eve mi kapatmaya çalışacağım?
Veya başka ülkede yaşamaktan, uzak ilişkiden bahsedilmiyor. Ona bu kadar bile güvenmiyorsam onunla neden evlendim?
Biz tatilimizi yapmışızdır veya ben meşgulümdür ki o yüzden kendi planını yapmıştır. Bunda bir sakınca yok.29 Yorumla- 10 ay
Her kelimene katılıyorum
- 10 ay
Teşekkürler. Yetişkin ve olgun davranışları gevşeklik, kalitesiz hareketleriyse sevmek zannediyorlar maalesef.
- 10 ay
Maalesef
- 10 ay
Karakteri olmayanı istediğin kadar kapatıp kısıtla o yanıbaşında da aldatır, karakteri olan salsan da sadık kalır. Bu kadar
- 10 ay
İnsanlar aldatılmaktan korkutuğu ve eşine güvenmediği için kısıtlıyor bence sebebi bu
- 10 ay
Haklısın aynen öyle. Mantıksal, duygusal ve sosyal zeka açısından gelişmiş biriyle tanışmak çok güzel ✨
- 10 ay
Çok teşekkür ederim teveccühünüz 🌸
- 10 ay
Teşekkürler ✨ ✨
- 10 ay
🌸🌸
u 10 ayEtmem, eşim kişisine güveniyorumdur. İlişkiler birbirine özel bir alan bıraktığında uzun sürer, boğmadığında ve sıkmadığında.. aldatmak isteyen tatile gitmeden de aldatır. Gitmesini o kadar çok isterim ki hatta deşarj olup, mutlu olup dönüp geleceği yer benim yanım.
13 Yorumla- 10 ay
Her kelimene katılıyorum
- 10 ay
☺️🪷
- 10 ay
😌🌸
Tatil & Seyahat konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ben gezmeyi seven biri değilim. Geçen konusu açıldı işte eşim tek başına tatile gidebilir dedim şakasına, bana şunları söylediler " Avrupalı erkekler gibisin, insan karısını tatil yerine tek başına götürür mü sarkıntılık yaparlar" vs falan falan işte
18 Yorumla- 10 ay
Bunu diyenler saçmalamış. Niye karın kendini koruyamayacak mı? Asılan olursa haddini bildiremeyecek mi sanki? Avrupayla hiçbir ilgisi yok bunun. İnsan kendisine de vakit ayırabilmeli. Bu asılan, laf atanlar dediğiniz normal zamanda yolda yürürken de yapabiliyor bunu. Napalım o zaman eve mi kapatalım kendimizi? Demi
- 10 ay
E yani işte kısıtlayinca bunun sonu yok. Saçma yerlere gidiyor
- 10 ay
Kesinlikle. Olay da bu zaten
- 10 ay
İnsanlar kendisi dışında başka özel alanı olmasın istiyorlar. Sağlıksız bir düşünce
- 10 ay
Şu an plajdayım. İki gündür laf atan bir erkek görmedim ama bir kadına laf atan, söylenen bir kadına rastladım :
" Tövbe bismillah. Abooow garıya bahhh, tövbe tövbe" diye 😀
Cidden garip bir milletiz 😎😎 - 10 ay
@Freddy1616 hey Allah'ım 😂
Kızkıza elbette gidebilir, neden gitmesin? Ama erkek varsa, orada işin rengi değişir.
11 Yorumla- 10 ay
Tabiki sadece hemcinsleri olacak. Evli birinin karşı cins arkadaşı olmamalı zaten
10 ayKadın kadına gidebilirler tabi. Fakat erkek olmasını doğru bulmam. Gelenekselci değilim ama uygun gelmiyor. Doğru hissettirmiyor. Zaten eminim ki karım da benim kadın arkadaşımla tatile gitmemi doğru bulmayacaktır.
28 Yorumla- 10 ay
Yo yoo karşı cins olamaz zaten bu kesinlikle. Tamamen hemcins arkadaşlarla tatile gitmekten bahsediyorum. Evli bir kadının veya bir erkeğin karşı cins arkadaşı zaten olamaz bana göre
- 10 ay
Anladım. O zaman aynı düşünüyoruz. Öyleyse dert edilecek bir şey yok. Yarın bir gün evlenirsem bu şekilde hiç sorun etmem, ne olacak ki?
- 10 ay
Yani demi? Arkadaş çevresi bozuksa diyenler olmuş. Arkadaş çevresini bozuk seçen insanın kendisi bozuktur zaten baştan dedim. Bekarken bozuk takılan evlenince de bozuk devam eder. Ona göre biriyle evlenmek gerekiyor
- 10 ay
Kesinlike, doğru demişsin. Bozukluğa evlilik bahane edilemez.
- 10 ay
Bozuk insan bozuktur. Onu seçmeyerek yola devam edilir. Bu kadar basit.
- 10 ay
Bozuk olan insanı kısıtlasan da yapar yapacağını. Düzgün insanı salsan da aklı başındadır korur kendini bilir. Allah düzgün insanlarla karşılaştırsın o yüzden
- 10 ay
Elbette. Tek sorun bunu anlatamamak.
Ve de amin cidden. - 10 ay
:)
Bence bu arkadaşlarının kim olduğuyla ilgili olabilir. Bunu bir sınırlama gibi görmek yerinde nedenine bakmak lazım. Evli insan niye arkadaşlarıyla tatile gidiyor o kadar tatil yapacak durumu varsa ailesiyle yapmalı.
17 Yorumla- 10 ay
Ailesiyle zaten yapar. Ama insan arkadaşlarıyla da (hemcisleriyle sadece) ayrıca keyifli vakit geçirmek isteyebilir. Bunda ne var ki?
- 10 ay
Ya tabiki arkadaşlar bilinen güvenilen kişiler olmalı zaten öyle tatile gidilir ancak
- 10 ay
Eşinin arkadaşları aklı başında değilse eğer eşine de dikkat et derim. Bozuk tiplerle takılan insanlar da çok düzgün olmuyor çünkü. Yapacaklarını yakınında da yaparlar
- 10 ay
Anladım. Yani öyle durumda tabiki gitmemesi daha mantıklı. Ben duzgun cevresi olanları varsayarak söyledim
Afferin sana belliki diger bayanlar gibi herseyi benimle yapsin dedigin tiplemelerden deyilsin cunku erkegin cevresi var arkadasi var dimi bana hitap ettin inanki
15 Yorumla- 10 ay
Bu sadece erkek değil kadınlar için de geçerli. Her ilişkide insanın kendine vakit ayırabilecegi bir ortamı olmalı. Evli olduğunun bilincinde olan insan kolay kolay yanlış bişey yapmaz zaten. İnsan arkadaşlarıyla da vakit geçirebilir bu normal bişey.
- 10 ay
Her şeyi benimle yapsın diye bişey yok yani. Tamam çoğu şeyi tabiki eşinle yaparsın çünkü o senin en yakın arkadaşındır ama başka arkadaşların da vardır
- 10 ay
Tamam ben de açıklama yaptım sadece
10 ayGidebilir. Kişisel alana çok saygı duyarım kendini bildiği sürece heryerde yanında benim olmam gerekmiyor. Ama hata yaparsa güvenimi sarsarsa sonuçlarına da katlanır
11 Yorumla- 10 ay
Aynen öyle
Aslında istemem sevmem ama o sene kötü günler gecirdiyse veya modu düşükse tabiki de gidebilir hatta öyle bir planı yoksa ben teklif ederim istersen plan yapın gidin diye
122 Yorumla- 10 ay
Yani her hafta gitmicek sonuçta nadiren olacsk bir şey bu. 2 günlüğüne arkadaşlarıyla tatile gidip keyifli vakit geçirmek güzel ve normal bişeu bence
- 10 ay
2 günlüğe olmaz diyip 1 hafta gitsin demek 😂
- 10 ay
Ama gerçekten öyle iki günlük tatilden ne anlayacaksın ki zaten Gittiğin gün Yorgun olacaksın pek bir iş yapamayacaksın pek bir gezinti yapamazsın zaten geriye de bir günüm kalıyor O bir günde hiç tatilden bir şey anlayamazsın kendime yapılmasından hoşlanmadığım bir şeyi karşı tarafa yapmam O yüzden bence bir hafta güzel olur bir gün geliş bir gün gidiş geri kalan 5 gününe doya doya yaşayabilir aslında🤷♂️🤷♂️😊
- 10 ay
Yani 2 ya da 5 gün olabilir sonuçta kişi kendisi karar verebilir buna değil mi :) gidecek olan o ya hani :)
- 10 ay
Yapabilirsin elbette ona lafım yok zaten güzel bişey :)
- 10 ay
Seviyorum demek veya değer veriyorum benim için özelsin demek sadece harfler ve kelimelerle kısıtlı olmaması gerekir bence Eğer seviyorsan değer veriyorsan ve Senin için özel birisi ise ona bunu yaşatman gerekiyor hissettirmen gerekiyor o bir haftalık tatilde bile Sanki sen onun yanındaymışsın gibi hissetmesini sağlaman gerekiyor Nefesin ensendeymiş hissini vermen gerekiyor sevgi aşk mutluluk huzur gözle görülmeyen bu ifadeleri gözle görülür hale getirip Sevdiğin kişinin avuçların içine bırakman gerekiyor
- 10 ay
Tabiki sözlerden çok davranış önemlidir zaten
- 10 ay
Sevdiğin kişiye sadece seni seviyorum demek olmuyor Onu anlaman gerekiyor onu bilmen gerekiyor Onu ezberlemen gerekiyor çoğu çift görüyorum Mesela Sürekli kavga ediyorlar Tabii ki de ilişkilerde kavga İllaki olur buna bir şey diyemem ama empati kurmadan anlayışlı olmadan bir ilişki asla yürümez
- 10 ay
Katılıyorum
- 10 ay
Benim mi derken? Sevdiğim şarkıları koydum profile insanlar bakar belki dinler diye. Öyle
- 10 ay
Ama fark ettim de çok şarkı koymuşum bir kısmını eleyeceğim
- 10 ay
Ya ne hırsızlığı sanki benim mi al hepsini 😂 teşekkür ederim iyi düşüncelerin için
- 10 ay
İyi dinlemeler :)
- 10 ay
Sen demek ki slow rock ve slow metal de seviyorsun çünkü begendiklerinden biri rock biri metal
- 10 ay
Anladım :) 👍🏻
10 ayGüven , sevgi , anlayış olduktan sonra hemcins arkadaşlarıyla gidebilir çünkü evlilikte kişisel ve özel alan ayırmak da çok önemli..
119 Yorumla- 10 ay
Heh işte aradığım cevap bu yaa
- 10 ay
Evet hergün hergün herif yüzü mü görsün ara da değişiklik şart😅
- 10 ay
Ya şimdi öyle demeyelim yani sevdiğin insanla evleniyorsan her gün aynı yüzü görmek de seni mutlu eder zaten. Ama insan kendine de ara sıra vakit ayırmak ister
- 10 ay
Ya şakasına dedim zaten tabi ki seviyorlar ve saygılılarsa mutlu olurlar ama insan sosyal varlıktır ara da farklı yerleri gezmek , görmek , keşfetmek , öğrenmek ve arkadaşlarıyla görüşmek ister tabiki beraber de gezilir , eğlenilir ama kişisel alanı ihmal etmemek gerekli ve de ne demişler tebdili mekanda ferahlık vardır demişler
- 10 ay
Ayynen öyle
- 10 ay
Öyle yani kimse köle almıyor kendisine güven oluşmamışsa evlenmelerinin de önemi yok
- 10 ay
Kesinlikle. Arkadaş çevresi bozuksa diyenler olmuş. Arkadaş çevresi bozuksa kendisi de bozuktur zaten dedim ben de. İnsan bekarken dahi bozuk bi çevrede takiliyorsa kendisi de sağlam ayak değildir. Onunla evlenilmez, evlenip kısıtlasan da bir işe yaramaz yani yanı başında da yapacağını yapar
- 10 ay
Evet okudum o yorumları sen seçerken kusura bakmasın kimse de arkadaş çevresi de kendisinin nasıl olduğu da belli oluyor onu bilerek evleniyorlar zaten sonra da kısıtlamaya çalışıyorlar bu şu gibi gece hayatı olan alkollü olan birisiyle evlenip sonradan arkadaş çevresi bozuk demek gibi problem ediyorsan kendi halinde takılan arkadaş çevresi üsturuplu olan da var onlarla güven ilişkisi kur ve evlen ve tabiki bu demek değildir arkadaş çevresi bozuk birisi onlardan kopamaz isterse ve sever güvenirse kopar bu mevzular böyle yani erkek de kadın da kısıtlamamalı nereye gittiğini , kimlerle takıldığını bilsin , güvensin yeterli senin dediğin gibi yapan bir şekilde yapar
- 10 ay
Aynen öyle. Tabiki insanın içinin rahat etmesi açısından arkadaş çevresinin nasıl olduğu da öğrenilir, bilinir yani rastgele herkesle gidilir demiyorum tabiki
- 10 ay
Evet kimse zaten öyle arkadaşlarını hiç görmeden , tanışmadan da göndermek istemez ve zaten de tanışınca güvenilir arkadaşlarsa insanın içine siner gözü de gönlü de arka da kalmaz
- 10 ay
Yine ucu güvene dayanıyor
- 10 ay
Aynen öyle
- 10 ay
Güzel fikir uyumumuz için teşekkür ederim
- 10 ay
Rica ederim :)
- 10 ay
☺️☺️
- 10 ay
@Nightwalk35 " Kadınla erkek arkadaş olamaz" demişsin.
Ben bekarım ama hangi kadına yaklaştıysam:
" Biz sadece arkadaşız" dediler.
Kadınla erkek arkadaş olmazsa bunca kadın beni mi kekledi? 😀 - 10 ay
@Freddy1616 kadın ile erkek mesafeli bir şekilde konuşup diyalog kurabilir. Yerine göre mesafeli bir arkadaşlık da olabilir ama dost olmaz kesinlikle. Olmamalı yani. İlla bişey hissedeceksin diye bir kural yok yani o kızlar gerçekten seni arkadaş olarak görmüş olabilir ama görmeye de bilirlerdi. Gerek yok.
- 10 ay
Walla dediğin gibi dost olmayan kadın/erkek hiç kimsenin arkadaşlığına gerenk yok bence de...
- 10 ay
👍🏻
Arkadaşlarıyla tatile gidecek benimle evlenmesin. Ben gitmek isterim belki ama gitmemeliyim. Tatilden kasıt da şu güneye inilen haftalık tatiller. Asla kabul edemem.
121 Yorumla- 10 ay
Sen de mi bürütüs 😂 Ya bişey dicem buna şu açıdan bak. Sonsuza kadar bir hayat paylaşmak istediğin insanla evlisin. İnsan ara sıra kendisine de vakit ayırmak ister. Arkadaşlarıyla güzel ve eğlenceli vakit geçirmek ister yani bunlar normal şeyler. Sen de gidebilirsin. Hani her hafta ya da her ay gitmekten bahsetmiyorum. Bu nadiren olacak şeyler zaten. 2 günlüğüne sadece hemcins arkadaşlarıyla tatile gitmenin sakınca ne ki? Bugün evlisin diye bu kısıtlanır, yarın evlisin diye başka şeyler kısıtlanır, (evliliğe zarar verecek şeylerden bahsetmiyorum bu arada) her şey kısıtlana kısıtlana bir yerden sonra dersin ki ben niye evlendim o zaman hiçbir şeyi yapamayacaksam düşüncesi olur. Uzun süren sağlıklı ilişkilerde benim hep gördüğüm insanın eşi dışında kendisine vakit ayırması. İlişkinin ömrünü uzatıyor. Daha huzurlu bir hayatın oluyor. Ben böyle düşünüyorum
- 10 ay
Yaa 😂 Tevekkül nerede kaldı tevekkül heeyy 😂 eşinin başına bişey geleceği varsa yakınında da gelir uzaktayken de gelir yani buna yapacak bişey yok. Atlar gidersin eşinin yanına. Sırf bunun için insan sevdiğini keyif alacağı bir şeyi yapmaktan alıkoyar mı aaa ayıp eduyosun 😂
- 10 ay
Güldüğüme bakma söylediklerimde çok ciddiyim 😂 Ben giderim tatile o da gitsin. Ben şu an bekarken de kendimi koruyabiliyorum, evlenince de koruyabilicem
- 10 ay
E yok artık bee 😂
- 10 ay
Feda mı? Bak şöyle düşün. Sevdiğin insan arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmek istiyor. Sen buna engel olup onu üzecek misin? Sevdiğin insanın üzülmesini mi istersin?
- 10 ay
Her huyu, her düşüncesi uyacak mi sana :) klonun var da haberimiz mi yok 😂
- 10 ay
Ne gibi 😂
- 10 ay
Bişeylerden ödün vereceksin çünkü orası kesin 😂
- 10 ay
Nasıl yani bundan ödün vermekten kastın eşin Trabzonsporlu olmak zorunda değil gibi bişey mi
- 10 ay
Aaa ciddi mi? Fanatik değil miydin sen ya
- 10 ay
Trabzosporlu olmanın bi zararı yoksa niye vazgeçesin ki 😂 fayda sağlayacak bir şeylerden vazgeç bari de iki tarafın da gönlü olsun 😂😂
- 10 ay
Hahahha tamam tamam 😂
Bunda sorun yok, evlilik bile olsa her iki tarafında kendilerine ait alanları olmalı. Sadece bu durum suistimal edilmemeli.
21 Yorumla- 10 ay
Katılıyorum
10 ayerkek erkege gidebilir. herhangi bir kiz, arkadas, erkeklerden birinin esi/sevgilisi/arkadasi/kuzeni varsa gidemez
25 Yorumla- 10 ay
Tabiki. Sadece hemcinslerin olduğu bir tatil olarak düşünerek sordum
- 10 ay
giderrr sıkıntı etmem ben de gidebilmeliyim ama jddj
- 10 ay
Iki taraf için de gecerli. Bunda kadın erkek ayrımı yok :)
- 10 ay
💞
- 10 ay
💓
s 10 ayNe münasebet ya. Ben ne güne duruyorum. Evde mi kalcam ben yazık değil mi bana. Ben de giderim arkadaşlarıyla.
11 Yorumla- 10 ay
Evde yalnız kalma sen de kendi arkadaşlarınla plan yap aynı günlere denk getirirsiniz olmaz mı 😂
Gitsin de nereye gidiyo bekar kadinlarin veya yollu insanlarin takildigi mekanlara gidiyosa niye izin verelim g0d0s muyuz biz
13 Yorumla- 10 ay
Hayır tabiki öyle yerlere gitmeyecek. Sadece hemcinsleriyle olacağı bir tatil gezi vs. olabilir yani. Sonuçta kişi evliliğinin bilincinde olarak gidecek
- 10 ay
Bence de
10 ayGeçenler de izin istedim bana vermedi bende vermem oysa verseydi istediği zaman bende izin verebilirdim
13 Yorumla- 10 ay
O zaman sen haklısın. O gidebiliyorsa sen de gidebilmelisin
- 10 ay
Tabikide
- 10 ay
👍🏻👍🏻
Erkek erkeğe gidebilirler ama yanlarında kadın olsun istemezdim aldatan erkek tatile gitmeden de aldatır ki
13 Yorumla- 10 ay
Evet katılıyorum. Tabiki sadece hemcinslerin olduğu bi tatil olacak
- 10 ay
🌸🌸
10 ayEvet sorun ederim herkes kafasına göre istediğini yapacak olduktan sonra evli olmanın ne anlamı kalır.
13 Yorumla- 10 ay
Kafasına göre değil. Hemcins arkadaşlarinla keyifli vakit geçirmek için 2-3 günlüğüne tatile gidip bi değişiklik yapmanın kime ne zararı var?
- 10 ay
İsteyen yapsın
- 10 ay
Peki
Etmem çünkü güvenirim. Sadece grup içinde karşı cins olması beni rahatsız eder ve istemem, diğer türlü sorun yok.
15 Yorumla- 10 ay
Elbette zaten sadece hemcins arkadaşlarla olan tatili kastediyorum
- 10 ay
Yorum yapanları mi kastediyorsun
- 10 ay
Ha evet pardon şimdi anladım kusura bakma. Çok yorum okuyunca soru detayını unutmuşum bi kafam karıştı 😂
10 ayGidemez diyen erkekten olmaz o da gitsin ben de giderim. Güvenmiyorsan neden evlendin derler adama
11 Yorumla- 10 ay
Kesinlikle
ne zaman şöyle bir soru görsem aklıma eşini evde bırakıp fas tatili yapan ecem taşer adlı karı geliyor aklıma :d
11 Yorumla- 10 ay
😂😂
Evleneceğim kadın Allah’tan korkan bir insansa, kız kıza gidebilirler. Böylece eşler biraz olsun birbirlerini özlerler.
12 Yorumla- 10 ay
Heh özlemek de ilişkiyi diri tutar zaten. Keyifli vakit geçirip döndüğünde eşine anlatacagin şeyler olur. Hayatın bi parçası yani bu. Sürekli dip dibe olmak isteyenler var anlamıyorum. İnsan kendine vakit ayirabilmeli gerçekten. Teşekkürler
Tatil & Seyahat konusunda 806 cevap paylaştı. Başına gelebilecek herhangi bir soruna karşı önlem almak yani ona olan güvenden değil de diğer ihtimallerden
110 Yorumla- 10 ay
Tamam ama o kişi seninle evlenmeden önce de kendini koruyabiliyordu, şimdi de koruyabilir. Korumak kısıtlamayı ve engeller koymayı gerektirmez ki
- 10 ay
Senin görüşün tabi saygı duyarım ama evlilik bana göre sevdiğin insanla hayatını paylaşmaktır. Mutlu olacağın şeyleri yapmaktan mahrum kalmak olmamalı bu bence
- 10 ay
Elbette zaten karşılıklı yani. Sen ara sıra da olsa erkek arkadaşlarınla tatile gidip keyifli vakit geçirmek istemez misin? Sonuçta evli olduğunu bilerek gidiyorsun ve tatilini de buna dikkat ederek yapacaksın. Kadın gidiyorsa erkek de gidebilir elbette. Yıllarca evli kalıyorsunuz. Belki ömrünüzün sonra kadar. İnsanın ara sıra kendine de vakit ayırması bence çok normal ve olması gereken diye düşünüyorum
- 10 ay
Eğer ortada güven sorunu varsa bişeyi yapacak olan yanıbaşında da yapar. Kısıtlamak ya da bişeylere engel olmaya çalışmak bir işe yaramaz.
- 10 ay
Evet kesinlikle :) Bugün evlisin diye bu kısıtlanır, yarın evlisin diyip başka şeyler kısıtlanır, sonra bunalırsın dersin o yok bu yok niye evlendim o zaman hayatımı zindan etmek için mi diye düşünmeye kadar gidebilir. Evliliğe aykırı şeylerden bahsetmiyorum yani onlar zaten olmaz ama böyle ufak tefek özgürlükler, nefes almalar olmalı insanın hayatında diye düşünüyorum.
- 10 ay
Aynen öyle.
10 ayParanoyak olduğu için...
Utanmasalar çipli tasma da takacaklar...
Neyseki evli değilim...
En son "mesleğim gereği işyerinde alyans yasak" dediğim bir kızla takarsın takmazsın diye 3.5 saat tartışmıştım...
"Yok kimlerle fingirdeyeceksin vs" diye...
Kadın aklı cidden garip...
00 Yorumla
10 ayArkadaşlarını tanıyorsam eşime de güvendiğim için sorun olmaz
11 Yorumla- 10 ay
Bence de öyle olmalı
Bunun altında yatan iki tane çok net sebep var; biri özgüvensizlik diğeri bencillik.
11 Yorumla- 10 ay
Kesinlikle. Çoğu aldatılmaktan korktuğu için kısıtlamaya çalışıyor ama aldatacak kadar karaktersiz olan biri yakınındayken de aldatır zaten. Karakteri olan ise salsan da sadıktır. Bu kadar. Güven olmayan ilişki yürümez. İnsanlar sevgiyi yeterli görüyor galiba
10 ayBenim için sorun olmaz gitsin. Bende kafa dinlerim bi kaç gün😂
13 Yorumla- 10 ay
O da gidebilir sen de gidebilirsin 😂
- 10 ay
Ben fazla gezmeyi sevmem. Ama giderim tabi😂
- 10 ay
😂
10 ayayak altında dolaşmasında nere gidersem gitsin
11 Yorumla- 10 ay
Öyle de demeyelim şimdi yaa 😂
u 10 ayEvet ederim. Evli barklı adamın ne işi var tatilde. Gidecekse benimle gitmeli. 😄
13 Yorumla- 10 ay
Kendine vakit ayirmasi, hemcins arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirmesinin ne sakıncası var ki
- 10 ay
Benimle vakit geçirsin 😄
- 10 ay
Seninle zaten geçiriyor o ayrı konu yaa😂
10 ayKadın arkadaşsa giderse bi daha benim evime gelemez😃
12 Yorumla- 10 ay
Hayır tabiki kadın değil. Herkes sadece hemcisiyle gidecek 😂
- 10 ay
Hemcinsiyle gidebilir nolacak
Ara sıradan kastı önemli.. Onun ara sırası benim gözüme sık gelirse göndermem, otursun benimle 😊
13 Yorumla- 10 ay
Evet o değişebilir tabi doğru :) yani ara sıra dediğim yılda 1 falan mesela 2-3 günlüğüne
- 10 ay
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum :)
Bak dışarı çıkmasında sorun yok. Ama tatil olayı bana göre abartı
13 Yorumla- 10 ay
Neden? Güven sorunu mu var? İnsan neden eşi dışında kendine vakit ayıramasın ki?
- 10 ay
Peki
Hayır çünkü güven ve karşılıklı saygı varsa böyle şeyler problem olmaz
11 Yorumla- 10 ay
Kesinlikle
Neden eşimi başka biriyle tatile göndereyim ki beraber gideriz buna müsade etmem.
111 Yorumla- 10 ay
Koca bir ömür beraber geçireceksiniz zaten. İnsan eşi dışında kendisine de vakit ayırabilmeli. Sağlıklı ilişkiler böyle oluyor. Sürekli olacak bir şey değil zaten. Nadiren de olsa insanin 2 günlüğüne hemcins arkadaşlarıyla tatile gidip keyifli vakit geçirmesinin ne sakıncası olabilir?
- 10 ay
Ya atıyorum tur ile gezmeye gidilebilir vs.
- 10 ay
Denize de tek başına gitmiyorsun ki sonuçta arkadaşların var yanında :)
- 10 ay
Ben normal zamanda sokakta yürürken de bana laf atan oluyor. Etrafta şe*refsiz çok diye kendi hayatımıza ona göre yön vermiyoruz sonuçta bu yüzden eve kapatmiyoruz kendimizi. Hayat yani bu kötü insanlarla her zaman her yerde karşılaşılabilir. Karşılaşılıyor da. Laf atana da hak ettiği cevabı veririz zaten
- 10 ay
Denize de gidiyorum, havuza da gidiyorum bu arada onu da belirteyim
- 10 ay
Peki sizin görüşünüz
- 10 ay
Yani bilemiyorum dışarıda yürürken de karşılaşabildiğimiz şeyler bunlar sonuçta. Başkalarının niyetlerini biz kontrol edemeyiz ki. Sırf bu yüzden arkadaşlarımla keyifli vakit geçirmekten neden mahrum kalayım bu bana mantıklı gelmiyor
10 ayÇay içmeye gitmeye izin vermeyenler var, arkadaşlarımdan biliyorum.
117 Yorumla- 10 ay
Bu anormal bir durum. Toksik bir ilişkidir bu
- 10 ay
Kızların yorumlarını okudum, bu devirde evlenilmez :)
- 10 ay
Buna bile sorun çıkaran birinin en yakında zamanda iyi bir psikiyatriste görünmesi gerekiyor
- 10 ay
Bence de
- 10 ay
Ya devirle alakası yok lütfen her şeyi devire atmayın. Her devirde her türlü insan her zaman vardır.
- 10 ay
Kızlara baksana ya, köle arıyorlar. Admları dışarı çıkartmayacaklar.
Temas bağımlısı, yok bensiz çıkamaz... - 10 ay
Ben de bu devirdeyim ve diyorum ki kadın da erkek de kendi hemcins arkadaşlarıyla nadiren de olsa tatile gidip kendine vakit ayırabilir. Ayırmalıdır da
- 10 ay
Seni tebrik ediyorum.
Seninle evlenecek talihli kişiyi de tebrik ediyorum :) - 10 ay
Teşekkür ederim :) beni alan yaşadı da işte hâlâ görmüyor beni her neredeyse 😂
- 10 ay
Bulsa cennete düşmüş olacak halbuki.
Tabii ki ev içi etkinlikler de iş ciddiye binince konuşulmalı :) - 10 ay
Orası beni ilgilendirir. Konu dışına çıkmaya gerek yok. İyi günler
- 10 ay
Ne dedik ya
- 10 ay
Cevabımı silebilirsin.
- 10 ay
Sebep?
- 10 ay
Arar yaptığına göre, sil rahat et istedim :)
- 10 ay
Gerek görmedim
- 10 ay
Peki, sen bilirsin...
Bence de olabilir Evliyken de bazen yalnız kalınabilir mi?
10 Yorumla
10 aySorun ederim benden başkasıyla asla gidemez
Ama tatil harici her konuda karşılıklı uyum anlayış olduğu sürece biraz esnek olurum ama tatil konusunda asla01 Yorumla- 10 ay
2 günlük tatil ve nadiren olan şeyler bunlar. Neden sorun olsun ki?
10 aySevmiyorsam umursamam, seviyorsam güvenmem gerekir.
31 Yorumla- 10 ay
Evet
10 ayErkeklere güven olsaydı gönderirdim ama erkekler tatile birilerini kovalamaya gidiyor resmen kafa dinlemeye falan değil
19 Yorumla- 10 ay
İyi de sen eşine güvenmiyorsan ve aldatacaksa bunu yakinindayken de yapar. Kısıtlamak bişey değiştirmez
- 10 ay
Ben kimseye güvenmiyorum. Erkekler kolay kolay birlikte çıkmazlar tatile yani çıkarsa da motivasyon kaynakları karı kız olur. Sen modern düşün beni bağlamaz ama ben ipini saldığın her erkeğin bir halt yemeye müsait olduğunu düşünürüm. Eşmiş sevgiliymiş bana farketmez hepsinin ne olduğunu biliyoruz.
- 10 ay
Yani ben bu şekilde gördüğüm bir erkeği hayatıma alıp evlenmek istemem zaten en başından
- 10 ay
Güvenip aldığına da boşuna güvenme derim. En masumları bile yoldan çıkabilir. Benim eşim yapmaz mantığı ile ilerlemek çok iyimser bir yaklaşım. Eş diye alıyorsun ama eve aldıktan sonra reis piyasa değerini ölçmeye kalkar ruhun duymaz. Tatile kız kıza gittiysen evli erkeklerin neler yaptığını görmüşsündür. Onların eşleri de onları güvenip de göndermiştir. Bunlara rahatlık batar benden söylemesi.
- 10 ay
Benim eşim yapmaz mantığıyla ilerlemiyorum. Adam karaktersizse eğer senin yakinindayken de yapar yapacağını diyorum. Kısıtlayınca bişey değişmiyor yani
- 10 ay
Karda izini belli etmez olanlarına denk gelmezsin umarım. Öyle yapsa burada da yapar mantığıyla gönderirsen alışır uzaklarda dener hep şansını… Sen güvenip gönderirsin zaten beni bağlamaz. Yapan orada da yapar burada da yapar diye bakıyorsak salalım valla ne gerek var birlikte olmaya sjdjd Güven veren kimse kalmadı yani öncesinde de hep gönderdim. Şu an ise kimse rahatından ödün vermiyor, partnerinin sözünü gözetmiyor. Kaybetme korkusu kalmayınca gözünün önünde de yapar ama güvenirim diye hep bakarsan gördüğünü de sana şaşırtır şam şytanları
- 10 ay
Sen söylediklerimi anlamak istemiyorsun sanırım. Karakteri olan yanında da aldatmaz başka yerde de ama karakteri olmayan uzakta da aldatır yakınında da aldatır yine yapacağını yapar. Böyle biriyle zaten evli kalınmaz. Güvenmiyorsaniz evlenmeyeceksiniz. Yanlış kişiye güvenip evlendiyseniz ve aldatıldırsanız da boşanmasını da bileceksiniz. Bu karakter meselesi. Yapacak olan kısıtlasan da yapar. Siz kısıtlayınca ona engel olduğunuzu sanarak kendinizi kandırıyorsunuz
- 10 ay
Sizin gibi düşünen çok az insan var. Ben güvenmiyorum kimseye ve istemiyorum da bensiz gitmesini. Zamanında gönderdim ama artık uygun görmüyorum. Boşanırım boşanmam beni bağlayan bir durum.( evli değilim ) Serbest bırakmaya gelmiyor çünkü arkadaş çevresi kişiyi yolundan saptırır. Sen özgüvensiz de ben tedbir derim. Yolla kocanı gitsin nereye giderse yahu banane sjdjd
- 10 ay
O zaman sana bir tavsiye vereyim. Arkadaş çevresi bozuk olanın kendisi de bozuktur. Eş adayına karar verirken bu ayrıntıya da dikkat et derim. İyi akşamlar dilerim :)
Tatil & Seyahat konusunda 344 cevap paylaştı. Günaydın 🌞
Güven meselesi, izin veririm.
10 YorumlaBence gitmedin ben varım Arkadaşla tatil ne
21 Yorumla- 10 ay
Kendine vakit ayırmak
10 ayAsla gidemez. Eşler ayrı vakit geçirecekse evlenmelerinin anlamı kalmıyor. Adı üstünde: çift. Ayrı olamaz. Eş, insanın en yakını, hayat arkadaşıdır. Bu yüzden ondan ayrı, uzağa gidemez (mecburi durumlar hariç). Arkadaşlarıyla, ailesiyle görüşebilir, buluşabilir ama tatile gitmek gibi büyük bir plan asla yapamaz. Buna ek olarak da, aldatılmak için bu kadar olanak tanırsanız, sonunda aldatılırsınız. İnsan doğası çok eşli, bunu unutmayın. Eşini evde bırakıp el alemle gezmesi çok ayıp.
04 Yorumla- 10 ay
Eş insanın en iyi arkadaşıdır ama tek arkadaşın değildir. Başka arkadaşlarınla da plan yapıp keyifli vakit geçirmenin yanlış olan tarafı ne? Sağlıklı ilişkide insanların eşleri dışında kendilerine de vakit ayırdıklarını görürsünüz. Evlilik demek her adımı eşinle atacaksın demek değildir. Evlilik sevdiğin insanlar hayatı paylaşmaktır, eşine bağımlı olmak, onsuz hiçbir yere adım atamamak değildir. Ayrıca karakteri olan salsan da zaten aldatmaz. Aldatacak kadar karakteri bozuk olanı da kısıtlasan da yakınında da aldatır. Buna engel olamazsınız yani. Bunu henüz öğrenememiş olmanı yaşına veriyorum.
- 10 ay
Bak bu yazımda senin gibilerin gayet güzel ağzını payını vermiştim👊🏻
Eskiler, karı koca arasında gizli saklı olmaz derdi. Gerçek evlilik budur; hayat arkadaşı, insanın en yakınıdır. Türk halkının sandığı gibi el değildir; yetişkin olunca kopulan ve artık bir vasfı kalmayan anne babadan daha yakındır. Neden eşimizden saklı şeylerimiz olsun? Evlilikte karı kocanın özel hayatı, sırrı, kişisel alanı olamaz. Seni çırılçıplak görme hakkına sahip tek insandan neden bir şey saklıyorsun?
Evlilikte gizli bir şey olmaz, olmamalı. Ama artık insanlar ayrı yatmak istiyorlar, özel alan istiyorlar, saklamak istiyorlar. Arkadaşlarıyla tatile, seyahate gitmek istiyorlar; yalnız, bol bol vakit geçirmek istiyorlar. Birbirlerinde kalıp film izleyip aynı yatakta yatmak istiyorlar. Her şeylerini arkadaşlarıyla, aileleriyle paylaşmak istiyorlar. Kısaca bekar hayatı istiyorlar. Karı koca değil, ev arkadaşı olmak istiyorlar. Ama normal olan bu değil.
Eşler birbirilerinin en yakını oldukları için her şeylerini bilmeli ve çift olmanın gereği gibi yaşamalı; arkadaşlarıyla tatile gitmek gibi büyük planlar yapmamalılar. Bu evlilik değil, ev ve yatak arkadaşlığı olur. Çıplak gördüğüm insanın neden telefonunu göremeyeyim? Neden arkadaşlarıyla, eski ailesiyle benden daha yakın olup beni bırakıp onlarla seyahate çıksın? Yanlış. Maalesef çoğu kişide artık bu olgunluk yok o yüzden nasıl kendime uygun bir eş bulacağım bilmiyorum. - 10 ay
İnsanlar arkadaşlarıyla tabii ki vakit geçirebilir, buluşabilir, sohbet edebilir, gidiş geliş yapabilir, gezebilir ama tatil gibi bir plan yapılamaz. Sağlıklı ilişkilerde eşler ayrı vakit geçirmezler. Mutlu ve sağlıklı ilişkilerde eşler en çok birbirleriyle vakit geçirir. Bekarlıktaki gibi arkadaşla tatile gitmezler. Mutsuz ilişkilerde en çok arkadaşlarla vakit geçirilir. Sen beni anlamamışsın. Arkadaşlarıyla vakit geçiremez demiyorum, geçirebilir ama tatile gidemez diyorum çünkü evlenmenin anlamı kalmıyor. Sen evliliğin ne olduğunu hiç anlayamamışsın. Lütfen kendin gibi birini bul. Gerçek bir evlilik isteyen birinin hayatını karartma. Eskilerin sevdiğim tek özelliği evliliğin ne olduğunu bilmeleri. Karı koca arasında mahrem olmaz derdi ecdad. Biz ninelerimizden, dedelerimizden bunları duyduk ama herkese tesir etmiyor. Evliliğin ne olduğunu bilen birisi için eşinin onu evde bırakıp arkadaşlarıyla tatile gitmesi çok kırıcı olur. Eşler adı üstünde eş ve çift oldukları için, hayat arkadaşı oldukları için özel alanları olamaz ve ayrı gezemezler. Aldatma ihtimalleri %0 olsa bile öyle bir şey olamaz. Olursa o evlilik olmaz. Zamanın 50 yaş altı insanları evlenmesin çünkü senin gibi evliliğin ne olduğunu bilmiyorlar. Eşin, canın sıkılınca yanına uğrayabileceğin bir insan değil. Zaten insanlara ailecek vakit geçirmek, arkadaşlarıyla vakit geçirmekten daha zevkli geliyor. Araştırmalar böyle söylüyor. Sende evlenecek olgunluk yok.
- 10 ay
Sanki kendi yaşın çok büyükmüş gibi yaşıma laf etmen komedi. 35-40 yaşında birisi görse şu yorumuna güler.
Doğru düşünemiyorsun. Karakteri olmayanın ne kadar kısıtlarsan kısıtla aldatır demeni de saflığına veriyorum. Bir insanı kısıtlarsan seni aldatamaz. Aldatması için tüm imkânları elinden alırsan, ne kadar karaktersiz olursa olsun aldatamaz. Aldatmaz değil, aldatamaz. Fırsatını bulamadığı için, karaktersiz olsa da yapamaz. Senin gibi aldatılmaya davetiye çıkaranların sonu boynuzlanmak oluyor. Bu kadar safa yatarsan, olanak tanırsan partnerin hiç şüphelenmeyeceğini düşünür ve boynuzlar. Çocuk yaşınla övünmeye kalkma, eminim ki ileri yaştaki insanlar bu yorumuna gülmüştür. Sizde zaten imam nikâhıyla boynuzlamak helal. Kendin gibi bir İslamcıyla evlenirsen yüksek ihtimalle boynuzlanacaksın çünkü dindar erkekler Allah helal etti diye zevk için ikinciyi alıyor ilkinden habersiz. Yani senin olanak tanımana gerek yok, kendin gibi biriyle evlendiğinde imkân tanısan da tanımasan da zaten aldatılacaksın. O yüzden bu yorumum senin gibiler için geçerli değil. Cemaatçi erkekler devamlı ikinci kadına imam nikâhı kıyıyor.
10 ayÇünkü tatilde tanışma ortamı kaynaşma ortamı olabiliyor. erkekler izin verirse birtakım yakınlaşmalar da olabilir erkek bunu düşünmese bile kadın kanına girebilir.. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok neyini anlamadınız :) Bugün ben bir arkadaşımla kamp yapmaya gideyim oradaki kamp yapan kızlarla tanışabilirim Ben bakmasam onlar tanışabilir :)
012 Yorumla- 10 ay
İyi de senin iraden yok mu? Bu kadar güvenilmez ve aldatma potansiyelin olan biriysen evlenilecek biri değilsin demektir zaten. Kısıtlamaya uğraşmaya gerek yok. Direkt hayattan çıkarılması gereken hatta hiç hayatına alınmaması gereken bir profilsin demektir
- 10 ay
Evlilik boyunca aldatmadim ve bosandim. Yanlis itham, yanlis insan. Ben genel erkek profilinden bahsettim. Bunun nesini anlamadınız:) ( tanışabilirim, ben tanışmasam onlar Tanışabilir Yani bu şu demek birileriyle Merhaba nasılsın deyip onu basit diyaloglar kurulabilir. Ötesini yapan adam yaparsa ruhunuz duymaz. En güvendiğiniz insan bile bunu yapabilir karşı taraf aklını Çelebilir. Ben aldatmadım Yıllar Boyunca O yüzden vicdanım rahat
- 10 ay
Tamam ben de sana ithafen değil, söylediğin erkek profiline göre yorum yaptım o zaman. Başta basit diyaloglar kurup sonra ilerisine giden karaktersizler bunu tatilde değil yakınindaken de yapabilirler. İş ortamında dahi yapabilirler. Bunu hiç hesap etmiyosunuz
- 10 ay
Yapacak olan her koşulda yapar. Yapmayacak olan uzakta da yapmaz.
- 10 ay
Bu konuda erkek olunca yapmayacak olan Uzakta da yapmaz diye kesin ve net bir şey asla olamaz. Bir anlık şeytana uyulabilir. Size tavsiyem , hayatta her zaman her şeyin olabileceği ihtimalleri düşünün :)
- 10 ay
Tamam aynı kişi eşinin yakınındayken de bir anlık şeytana uyabilir o zaman. Bunun sonu yok. İnsanları kısıtlayarak, sınır koyarak kontrol edemezsiniz. Sizin bir türlü kabullenemediğiniz nokta bu
- 10 ay
Hepsi hesabımda :) genellikle çoğu erkek Bunu yapabilecek potansiyele sahip. Kadınlar sadece tek bir gün istediği başka bir kadınla beraber olabilme özgürlüğünü gerçekten versin Bakın bakalım yapıyorlar mı, sadıklar mı :)
- 10 ay
Çoğunluk yapar evet sadık kalmaz. Azınlık bir kısım var ki onların kendisine saygısı var. En başta da kalplerinde gerçekten Allah korkusu olan insanlar var ki onlar yapmazlar. Uzak dururlar böyle şeylerden. Benim de eş diye seçmek isteyeceğim profil budur zaten. Afedersin uçkuruna sahip çıkamayan, iradesini bile yönetemeyen adam benimle evlilik yürütemez
- 10 ay
Sırf kısıtlanıyor ve imkan bulamiyor diye başka kadınlara bakamayan erkeklerin gözümde zerre değeri yok. Aldatmak istediği halde aldatamayanlar değil, saldığın halde yapmayacak erkekler adamdır. Salınca fırsat buldum diye koşarak gidenler zaten hayatımdan defolup gidebilir. Seve seve basarım tekmeyi. Görmüş olurum kimin ne oldugunu
- 10 ay
Bunun sonu yok. Evet. Yapacak olan yapar Ne yapacağız şimdi kendimizi duvardan duvara mı vuralım:) Siz benim kabullenmediğimiz nokta böyle bir şey olduğunu nereden uydurdunuz şimdi insanlara sınır koymak kısıtlamak kontrol demek değildir Bunu biz de biliyoruz bu yaşımızda Merak etmeyin. sizden gayet tecrübeliyimdir ben:) daha fazla uzatmayın isterseniz İyi günler :)
- 10 ay
Hayatta her zaman her şeyin olabileceği ihtimalleri düşünün diyen biri için çok çelişkili cümle ve davranışlar sergilediniz ama siz bilirsiniz. Size de iyi günler :)
- 10 ay
Ben sözlerimin her zaman arkasındayım. hiçbir çelişkim yok. gayet net ve berrak. Herkes bildikleriyle kalabilir bana uyar. size de iyi günler :)
Olursa düşünürüm olacak gibi değil ne param var ne kocam
11 Yorumla- 10 ay
Öyle deme yaa nasip her şey. Hakkında hayırlısı olsun
10 ayArkadaşlarıyla gitceğine benle gitsin beraber yiyelim parayı 😂❤️
11 Yorumla- 10 ay
Seninle de gider zaten bu ayrıca olabilir yani
Aldatılma korkusu olduğu için öyle düşünüyorlar bence
17 Yorumla- 10 ay
Giderse eve bi daha geri dönemez diyenler oldu yaa 😂 sanki aldatmaya gidiyor 😂 yani güveniyorsa neden izin vermesin, guvenmiyorsa neden evlendi? Aldatacak olan yanıbasinda da olsa aldatır, adam olan salsan da aldatmaz. Kısıtlayınca sonuç değişmiyor.
- 10 ay
Aldattığını veya aldatacagini düşünüyorsa bosanmali. Hani hata yapıp yanlış insana güvenmiş olabilir insan böyle bir hata yapabilir yani insanlık hali ama güvenmediğin biriyle nereye kadar devam edebilirsin zaten? Ayrılmak lazım
- 10 ay
Neyse ben büyük konuşup yargılamak istemiyorum yine de ama gerçekten kötü bir durum
- 10 ay
🌸
10 ayBensiz biryere adım atamaz nefes alamaz
49 Yorumla- 10 ay
Aaa yok artık
- 10 ay
Kıskanç ve temas bagımlıısıyım
- 10 ay
Tamam da bir ömür paylaşacaksın bu insanla. İnsan ara sıra kendine vakit ayırabilmeli bence. Fazla sıkbogaz etmek ilişkiyi yıpratan bişey
- 10 ay
Herşeyi beraber yapmak ilişkiyi ayakta tutar
- 10 ay
Aksine bunaltır çünkü sağlıklı bir ilişkide olan her insanin kendine de vakit ayircagi şekilde bir yaşamı oluyor. Mutlu ilişkiye sahip bütün insanlar böyle benim gördüğüm. Ama sizin görüşünüz tabiki saygı duyarım
- 10 ay
Tamamen aksını düşünüyorum nedemek nefes almak neyden bunalmış da nefes almaya ihtıyac duyuyor.
- 10 ay
O zaman şöyle söyliyim. İnsan samimi arkadaşlarıyla vakit geçirmekten, eğlenmekten keyif almaz mı? Sırf evli diye bu keyiften neden mahrum kalsın? Neden keyif alacağı şeyleri evliliğine zarar vermeyecek şeyler olduğu halde kısıtlayıp engel koyulsun? Bunlar bunaltır insanı bir yerden sonra
- 10 ay
Sizin düşünceniz saygı duyarım teşekkürler
- 10 ay
Rica ederim
Edebilirim ya cünkü erkek aklı cok farklı
45 Yorumla- 10 ay
Neden? Yani kendi hemcinsleriyle gidecek sonuçta karşı cinsle değil ya
- 10 ay
İyi de arkadaş ortamı saçma olan bir insanın kendisi de sağlam ayak değildir zaten ve evlenilmemesi gereken kişidir. Güvenip evlendigimiz biriyse ona güvenmemiz gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bir şeyi yapacak olan her türlü yapar. Engel olsan da yapar, olmasan da yapar.
- 10 ay
Sizin tercihiniz tabi
10 ayEğer gerçekten erkek erkeğe gidiyorlarsa ve aldatmayacagina eminsem gidebilir, hiç kimseyi özgürlüğünden mahrum etmem
00 YorumlaArkadaşları ile gidebildiği tek yer halı saha maçı o da ayda iki kere. Başka hiç bir aktiviteye izin vermiyorum gerek yok çünkü. Gezecekse benimle gezsin ne gerek var arkadaşa 😎🫠
00 Yorumla
10 ayBildiğim arkadaşları ile gitmesinde sorun yok güven olduktan sonra her şey olabilir
10 Yorumla
10 aySorun edilmese çok iyi olurdu
21 Yorumla- 10 ay
Bunu sorun etmeyen insanlar var çok şükür
Tatil & Seyahat konusunda 334 cevap paylaştı. Benimle gitsin tatile 😃
24 Yorumla- 10 ay
İnsan kendisine de vakit ayıramaz mı yaa aa 😂
- 10 ay
Kendin gidip ona hayır demen adil olmaz ama. Bir de güvenmediğin biriyse yapacağını yani başında da yapar
- 10 ay
Givenmediginiz biriyle hiç evlenmemeniz gerekiyor yani :)
10 ayNe münasebetle ,
21 Yorumla- 10 ay
Niye yaa
Arkadaşlarıyla “bensiz” tatilde ne işi var? Eş dediğin eşiyle gider. Bekar hayatına özenmeyin ulen
09 Yorumla- 10 ay
Ben mesela evlensem bile arkadaşlarımla ara sıra 2 günlüğüne kız kıza tatile gidelim planına uyarım yani arkadaşlarımla vakit geçiricem. Bunun nesi yanlış? Her hafta tatile gidilmiyor zaten ayda yılda bir olacak bir şey, insanın kendine ait bir keyfi neden sırf evlisin diye kısıtlansın ve sorun haline gelsin?
- 10 ay
Ben arkadaşlarıyla tatile göndermem çünkü ben de arkadaşlarımla tatile gitmem. Evlenirsem bekar hayatını bırakırım o da aynı şekilde. kafa dinlemek istiyorsa evde kitap okusun ya da
Birlikte gezmeye çıkalım netice de benimle gezerken arkadaşını arayıp telefonda da muhabbet edebilir kimseye bir zararım yok. Ama arkadaşlarıyla başbaşa tatile ASLA gidemez. Tatile giden eve geri
Dönmesin. Şu anda evliymişim gibi tribe girdim :D - 10 ay
Ya bişey dicem o zaman dışarı da çıkmasın, arkadaşlarıyla hiç görüşmesin nasıl olsa telefonla görüşebilir. Bu bekar hayatı değildir. Evlilik hayatı da bir şeyleri sürekli kısıtlama eğilimine gitmek demek de değildir
- 10 ay
O sizin görüşünüz ben katılmıyorum. Erkek de gidebilir kadın da. Bence güven sorununu aşmak gerekiyor
- 10 ay
Benim ona karşı güvenim tam :D arkadaş ortamına güvenmiyorum bak canım benim dört yıllık birlikteliğim bitti. Sırf arkadaş ortamı yüzünden mal kızlarla sohbet edip fikir alışverişi yaptığı için birlikteliğim başıma yıkıldı. Ben dersimi aldım. Aklı olan varsa göndermez. Sen de beni anla. İyi günler
- 10 ay
Güvendiğin insan bence arkadaş ortamını düzgün seçebilecek kadar akıllıdır. Seçemiyorsa zaten baştan güvenmeyip evlenmemek gerekir. Çünkü bekarken takıldığın arkadaşların sağlam ayak değilse ve sen bu hayata bekarlen uyum sağlayacak biriysen evlenince de aynısı olacaksın. İnsan bekarken nasılsa evliyken de öyle olur. Kısıtlamak değiştirmez.
- 10 ay
Sana da iyi günler
Eşim gitmesin de ben gidebileyim nolur 😅
14 Yorumla- 10 ay
Ama öyle adaletsizlik olur 😂 o da gitsin sen de git. Eşlerin kendilerine ayrı vakit ayırabilmeleri ilişkileri diri tutar
- 10 ay
Aldatmaya gitmiyor sonuçta sadece hemcins arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirip dönecek
- 10 ay
O da olabilir de yani neyden keyif alıyorsa yapabilmeli bence insanlar evliliğinin bilincinde olarak tabi
10 aySık sık yapıyorsa ederim
11 Yorumla- 10 ay
Elbette sık sık olmamalı zaten ayda yılda bir olacak şeyler bunlar
10 ayGüven olduktan sonra sorun olmaz.
11 Yorumla- 10 ay
Bence de
- Devamını Gör (72)
Devamını Gör(117)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Eşinizin ara sıra arkadaşlarıyla tatile gitmesini sorun eder misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler