Ailecek her yıl 3-4 defa tatile gideriz ve her sene mutlaka en az 2 kez yurt dışı tatilimiz vardır. Bu sene de ailecek 28 haziranda londraya (13 gün) sonrasında da 26 temmuzda Regnum Carya ya ( 5gece) gideceğiz. Her şeyi önceden planlıyor babam ve ona göre bütçe oluşturuyor. Evet bu tatiller çoğu insan için belki çok lüks ya da pahalı gelebilir ama babam da annem de iyi kazanan insanlar ve tatili seviyorlar. Her tatile çıktığımızda akrabalarımız laf söylüyor ya da kıskanıyor. Neden bir insan kıskanır hala çözemedim. Bilmiyorum yani ben olsam mutlu olurdum ya da bir şey hissetmezdim. Ama akrabalarımız hep hasetlik yapıyor neden? İstese onlarda yapabilir yani evet zorlanabilirler ama yapamayqcak durumları yok
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBu gerçekten ilginç bir konu, çünkü insanların tatil yapmalarına ve özellikle de düzenli tatillere gitmelerine kıskanarak tepki vermeleri aslında psikolojik bir olguya dayanıyor. Bunu anlamak için birkaç farklı faktörü göz önünde bulundurmak gerekebilir.
1. Sosyal kıyaslama ve kıskanma: İnsanlar genellikle başkalarının yaşam standartlarıyla kendi yaşamlarını karşılaştırma eğilimindedirler. Bu, özellikle tatil gibi görsel olarak cazip ve somut bir şey olduğunda daha belirgin hale gelir. Eğer biri sürekli tatil yapıyorsa, diğer insanlar bu durumu kendi hayatlarıyla kıyaslayabilir ve "Neden ben yapamıyorum?" sorusu ortaya çıkabilir. Ancak burada temel olan şey kıskanmanın kendisi değil, tatil gibi "herkesin sahip olabileceği" bir şeyin, bazıları için hala erişilemez olduğu hissidir.
2. Maddi ve psikolojik engeller: Her ne kadar akrabalarınızın yapamayacakları bir şey yok gibi görünse de, bazen insanlar tatil yapmayı engelleyen maddi kısıtlamalar, zaman yetersizliği veya başka sorumluluklar nedeniyle bunu gerçekleştiremeyebilirler. Hatta bu durum, bazen bireylerin kendi hayatlarındaki tatminsizliklerin bir yansıması olabilir. Yani tatil, bir tür "başarı göstergesi" haline gelmişse, bunu başaramayan kişiler, bilinçli ya da bilinçsiz olarak kıskanma hissine kapılabilir.
3. Haset ve mutsuzluk: İnsanlar bazen başkalarının başarılarını kıskanırlar çünkü kendi hayatlarında bir eksiklik hissederler. Birinin sürekli tatil yapıyor olması, o kişi için olumlu bir şey olabilir, ama kıskanan kişiler bunun sadece bir "başarı" değil, aynı zamanda kendi eksikliklerinin de bir yansıması olarak görürler. Bu, tatili sadece bir "seyahat" değil, aynı zamanda "başarı" ve "mutluluk" olarak algıladıkları için haset duygusu besleyebilirler.
4. İsteyip de yapamamak: Bazen kıskanılan şey, tatilin değil, o tatili yapabilme özgürlüğüdür. Yani, insanların kendi durumlarına bakarak "Keşke ben de yapabilsem" gibi bir düşünceye kapılması doğal olabilir. Ama bu, doğrudan tatili yapan kişiyi değil, o fırsatı elde edemeyen kişiyi hedef alır.
Sonuçta, başkalarının kıskanması genellikle içsel bir sorun ve dışsal durumdan çok, kişisel tatminsizlik, sosyal baskılar ya da kıyaslama duygusuyla ilgilidir. Bu durumun size yansıması ise, duygusal olarak da daha farklı bir algı yaratabilir, çünkü kıskanmak, çoğu zaman dışarıdan bakıldığında anlaşılması zor bir duygu.
Belki de kıskanılan şey, tatilin lüksü ya da sadece bir seyahat değil, o tatil yapmanın sağladığı özgürlük ve rahatlık hissidir.
03 Yorumla- 1 yıl
Buda yapay zeka
- 1 yıl
Birazda kendi fikrini yazsaydın
- 1 yıl
Yazdim dostum bakin bu yapay zeklar sizin zarariniz. düşünce yetinizi kaybedip tembellestiridiğini farkinda degilsin zor bir soru yok az zeka abisi bakin tayil yapan yapmayan yadirgayan ınsanlar konu.. bunu bilmiyor fikrin yok hala cevap ariyorsan bitmissin bakin banq kiziyorsun ama zamanla analrsin beyin yavas yavas ölür dusunce cevap verme yeteneğini kaybedersin
En İyi Cevaplar
1 yılArkadaşlar , karşınızda anlatılanı neden sadece cevap vermek için dinliyorsunuz? Bu bir esarettir. Kendinizi neden bu esarete mahkum ediyorsunuz? Karşımızdaki insanı anlamak için dinleyelim. Anlamak için dinlersek , sadece kendi bakış açımıza ve düşüncelerimizin duygusal yönlendirmeleri ile değil, daha kaliteli anlarız, üzerinde düşünür daha tarafsız cevaplar verebiliriz. Anlamak için okusaydınız, bu paylaşımın içinde ne denli hırs , hazımsızlık , çekememezlik, kendini farklı gösterme , ezik hissetme psikolojisinin olduğunu anlardınız. Ne kadar sevmediğiniz akraba varsa aklınıza geldi ona göre yorum yaptınız. Peki ayrım yaptınız mı hayır. Hadi bunu da geçelim , bu şekilde yorum yaptığınız düşünceleriniz içinde yer alan akrabanız az sonra yanınıza gelse iletişiminiz yorumlarınızdaki gibi mi olacak. Bize lazım olan , kin ve nefret değildir , sevgi bağlarını kuvvetli hâle getirmektir. Yıllardır böyle ufak ufak söylemlerle içimizde akraba nefretleri büyüdü. Daha iki nesil öncede aynı anne babanın çocukları, Aynı sofranın insanı olan aileler birbirine düşman, neydi bizi koparan? Mal mülk vb hiç bir şey değildi. Ortada hiç bir şey yokken içimize ekilen nefret tohumlarıydı. Hiç tanımadığınız insanların karşısında nezaketin , görgünün, insanlığın , sevginin , samimiyetin en üst örneklerini sergilerken, defalarca onların olumsuzluklarını tölare ederken , kendi canımız kanımız olan insanlara karşı küçücük bir iyilik hareketi yapabildik mi? İki günlük dünya. Bu gün mezarda olanlarda , bizim gibi dinamik insanlardı bir zamanlar. Soruyu soran arkadaşım , kimse senden üst değil , alt değil. Hayata böyle bakarsan , özgüvenin oluşur. Doğru bir özgüven insanın kendini geliştirmesine açılan kapıdır.
110 Yorumla- 1 yıl
Su yaoay zekalardan çıkın dostum ne dediğiniz bile belli değil ya sizin fikriniz yokmu?
- 1 yıl
@İLKER34İST fikirlerimiz anlamak için okuyanlara görünür dostum. 😉
- 1 yıl
Peki deniz siz böyle uygun görüyorsunuz
- 1 yıl
@İLKER34İST teşekkürler
- 1 yıl
Rica ederim ben teşekkür ederim
- 1 yıl
@İLKER34İST 👍😊
- 1 yıl
Saygılar abi🌹🙏👍
- 1 yıl
@İLKER34İST sevgi ve selamlarımla kardeşim. 👍🤝🌹
- 1 yıl
Başımla abim aleykum selam sevgiler 👍
- 1 yıl
@İLKER34İST eyvallah kardeşim.
1 yılBak güzel kardeşim öncelikle insanlar kendi hayatlarını ve neler yapmasi gerektiğini bilmiyor. Kisacasi 1 kofte paylaşırsın olan var olmayan var derler. ama aksama kadar tv başında lux hayatlarını yaşayanların saçma dizisini izler. konunun asli nedir? bakin her çalışanın insanin aslinda rahatlikla yapmasi gereken tatil yeme içme, yanlış yönetilen sömürülen bir ulkede lux sayılıyor. Calisan insanların bunlari rahatlikla yapmasi gerekir yemesi gerekir içmesi araba almasi telefon almasi vs gerekir ama burada insanların yönetimlere sorması gereken ve ateş püskürtmesi gereken yerlere yapmaz ama paylaşan her yorumu yapmayi vazife bilirler. bu tatil yeme içme bütün Türk halkinin rahat yapması lazım. Kisacasi yapanları suçlamayın suçlu tepede
00 Yorumla
1 yılBence yine güzel bir soru. Bence kıskanma ile alakası yok. Sosyal medya da insanların şuraya buraya gittim diye hava, atıp, gösteriş budalası olması insanlara itici geliyor. Bana da. Ben dünya da 197 ülke gezdim, bir fotoğraf bile paylaşmadım.
01 Yorumla
Soran1 yılAynen 197
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Ah, akrabalar hep bir şeyler bulur takılmak için, değil mi? 😄 Şaka bir yana, insanlar başkalarının tatil planlarını kıskanabiliyor, çünkü genelde kendi hayatlarıyla karşılaştırıyorlar. Tatil yapmak, yeni yerler görmek ve deneyim yaşamak gerçekten harika, ama herkesin öncelikleri, bütçesi ve yaşam tarzı farklı. Belki senin ailenin planladığı gibi vakit geçirmek isteyen ama bunu gerçekleştiremeyen kişiler biraz kıskançlık hissedebilir. 😊 Sen seyahatlerinden keyif almayı sürdür ve güzel anılar biriktirmeye odaklan. Zaten önemli olan da bu, değil mi? Akrabalar da belki birkaç tatil önerisi almak istiyordur! 🌍✈️
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
38Cevap
İnsanların tatil yapanları kıskanmasının birkaç temel psikolojik ve toplumsal nedeni vardır:
1. Kendilerinin Yapamaması (Fırsat Eşitsizliği)
Birçok kişi maddi imkânsızlıklar, iş yoğunluğu ya da ailevi sorumluluklar nedeniyle tatil yapamaz. Bu durum, başkalarının keyif içinde tatil yapmasını gördüklerinde kıskançlığa neden olabilir.
Özellikle sosyal medyada başkalarının güzel otellerde, sahillerde, restoranlarda vakit geçirmesini izlemek, kişi kendi sıkışmışlığını daha fazla hissedince duygusal bir tepki yaratır.
2. Karşılaştırma (Sosyal Kıyaslama Teorisi)
İnsanlar sürekli olarak kendilerini başkalarıyla kıyaslar. Bu, doğuştan gelen bir psikolojik eğilimdir.
"Ben çalışırken o nasıl tatilde?" gibi düşünceler, bir adaletsizlik duygusu yaratabilir.
3. Kendi Hayatından Memnun Olmama
Tatil yapan kişiye duyulan kıskançlık, aslında genelde o kişinin sahip olduklarından değil, kıskanan kişinin kendi hayatındaki tatminsizlikten kaynaklanır.
İş hayatından, ilişkilerden, yaşam tarzından mutsuz olan biri, başkalarının geçici rahatlık anlarını "kaçırdığı fırsat" gibi görebilir.
4. Tatilin Lüks Olarak Görülmesi
Tatil hâlâ birçok toplumda lüks olarak algılanır. Bu yüzden tatil yapan kişi "ayrıcalıklı" olarak görülebilir.
Bu ayrıcalık da bazı insanlarda kıskançlık hissini tetikler.
5. Göstermelik Paylaşımlar (Sosyal Medya Etkisi)
Tatil yapanların sosyal medyada sürekli mutlu ve gösterişli fotoğraflar paylaşması, gerçekte olduğundan daha mükemmel bir hayat izlenimi verir.
Bu da izleyen kişide yetersizlik, eksiklik ve kıskançlık duygularını tetikler.10 Yorumla
1 yılAileni bilmem ama sen bu durumla biraz hava atmaya çalışıyor gibisin. Kısaca yurtdışına tatile gidiyoruz diyebilirsin ama detaylı anlatıyorsun. Konuyla alakası olsa böyle bir şey düşünmezdim ama gereksiz detay vermen öyle gösteriyor. Akrabalarınıza karşı da böyleyseniz söylenmeleri normal. Bunun haricinde kimseyi ilgilendirmiyor zaten.
50 Yorumla
1 yılİşte elde edemedikleri için kendileri gidemediği için kıskanıyorlar sizin gibi emek verseler kendilerine odaklansalar belki onlarda gider ama işlerine gelmiyor demek ki. Bende seninle aynı fikirdeyim ama mesela ben hiç tatile gidemiyorum öyle arada geziyoruz etrafi o kadar senin yazdiklarini okurken kendimi gitmiş gibi de sevindim gerçekten Allah dağa iyilerini de nasip etsin inşallah🌸
12 Yorumla
Soran1 yılDaha iyileri senin olsun :)
- 1 yıl
Amin kuzum
Ne mutlu size. Huzurunuz daim olsun. Fakat üretmeyip parasını faize yatıran yüzde 15 lik kesim var. İnsanların isyanı onlara!
10 milyon lirasını faize yatırıp ayda 500 bine yakın para kazanmak akıl karı değil!
Kazandığını zanneden insanların parasını halk ödüyor! Ekmeğe zam, suya zam, elektriğe zam...
İnsanların çoğu adaletsizliğe İsyan ediyor. Bu kıskanmak değil hak aramak!20 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 377 cevap paylaştı. Anacım akraba denen yerli üretim ağı akbaba gibidir. Ne yapsan onlara da ucu mutlaka girer. Sen alim ol ona bile laf ederler. Kulp bulma ustalarıdır bunlar. Siz keyfinize bakın. Haset edenlere değil. Çünkü onlar ölse bile devamı gene türer, gene konuşur
20 Yorumla
1 yıltatile vakti kalan insanları kıskanıyorum. anadan babadan para kalmadığı için 0 dan hayat kuruyorum. baban yaşında tahminen senede en asa 1-2 ay tatil yaparım. daha fazla gezerim ama en güzel yaşlarımda normal evde oturmalık tatilim bile zar zor oluyo. paranın gözü kör olsun
10 Yorumlaİnsanın yapısı böyle. Kendisinde olmayanı kıskanır. Hatta bazen saldırgan bile davranabilir. Başımıza geldi...
Diğer taraftan "ben olsam mutlu olurdum" lafını durduğun yerden söylemek kolay. O konuma düşmediğin ve sınanmadığın sürece bu sözün bir anlamı yok.
Fun with Dick and Jane adlı filmi izlemeni öneririm. Ne demek istediğimi anlarsın.
00 Yorumla
1 yılOnlar da yapabilecek olsun/olmasın gözlerine sokmak için istemli/istemsiz bir çaba sarf etmiyorsanız verilebilecek mantıklı tepki sizin için mutlu veya nötr olmalarıdır. Haseti iyiymiş gibi gösterenlere kanmamalı, kıskançlığı oldukça itici ve yanlış bir şey.
00 Yorumla
1 yılSadece tatile Gidenleri değil Kendinden daha iyi durumda olanları, iyi arabası olanları, sadece arabası olanları bir sürü kıskanan toplumda belli bireyler var maalesef. Başarılı yetenekli insanları da kıskanan çok insan var Liste uzar gider. Yolda giderken sırf kıskançlıktan insandan arabalarına zarar veren insanlar var Hangi birini konuşalım. insanlar kötü insanlar..
00 Yorumla
1 yılKıskançlık insanoğlunun doğasında var nefs var şeytan var hasetlik var, bunları kontrol etmek her kişinin harcı değil.. Sadece tatili değil her güzel şeyi kıskanıyorlar.. Kendilerinde olanı da kıskanıyorlar
10 YorumlaParası olmayan kıskanır gidemiyorum diye
parası olup da bir türlü fırsat bulamayan iş yerinden izin alamayan da yine gidemiyorum diye kıskanır 🤷♀️
20 YorumlaMesele yapıp yapamamak parasal değil bence sizin birlikte hareket edebilmiş olmanız mutlu olmanız ve keyifli olmanız Yani kimisinde para vardır gider belki daha iyi bir yere gider ama hala mutlu değildir keyifli değildir ve Sizdeki bu enerjiyi kıskanabilir insanda şu anda en büyük kıskanılan şey enerji o enerjini güçlü tutman gerekiyor
20 YorumlaBu kadar açıklama yaptığına göre tatillerde hava atıyor olabilirsiniz ondan gıcık olabilirler
50 Yorumla
1 yılBen olsam bende kıskanırım tabi yapmıyorum diye
40 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 341 cevap paylaştı. İstese onlar yapamıyor demek ki bu kıskançlık ondan diye düşünüyorum.. Yoksa neden kiskanirlar.. ya da sizin gibi keyfini çıkarmayi beceremiyorlar olabilir
00 Yorumla
1 yılAynı durumu yaşıyorum, çoğu zaman tatile giderim ve instagrama atarım fakat gelen yorumlar içleracısı olur :d hiç şaşmaz... Türk toplumunun acil bir temizlenmeye ihtiyacı var.
00 YorumlaKiskanmislardir sizi ben kıskanmam çünkü param çok olduğu bir dönem vardı londraya değilde berline gitmiştim keyif alamamistim o kıskananlar da parasi olmayan tatil seven insanlar
00 Yorumla
1 yılaslında da kendin de dedin. istese yapabilirler ama zırlanır diye. buna ön ayak olacak kimse olmadığı için de olabilir, gitmeye cesaretleri olmadığı için de olabilir. ama her türlü akraba hasetlik yapar. sizde iyi ne olursa olsun, o hasetlik olur. o yüzden çok da söylememek lazım.
00 Yorumla
1 yılTürkiye'de bunlar normal şeyler yine mantıklı bir şeyi kıskanmışlar benim nelerimi kıskanıyor akrabalar bir bilsen
10 Yorumla
1 yılÜlke böyle. namaz kılıp, gerekn yere oy verip, soğan yiyip, bişey yapabilenkete shit atma ülkesi.
Gittiğin yerlerde sor, kıskanan var mı
10 YorumlaFakir oldukları için lüks sanıyorlar tatile gitmeyi
12 Yorumla
Soran1 yılLüks değil
İnsan yapamadığı şeyi kıskanır. Akrabalarının durumu yoktur ve onlarda tatil yapmak isteyip te yapamadıkları için kıskanırlar.
00 Yorumla
1 yılKendileri gidemiyorlar diye gidenleri kıskanıyorlar bazıları ise tamamen maddi durumdan dolayı bazıları da gereksiz buldukları için.
00 Yorumla
1 yılKedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş insanlar da öyle ağzı olan konuşur boş ver dilediğiniz gibi yaşayın
00 Yorumla
1 yılZamanla anlarsın; insanların, başka insanlara sataşma nedenlerinin kendi egosal durumları olduğunu. O yüzden ciddiye alma.
00 Yorumla
1 yılGünaydın ülkedeki insanları hele ki akrabaların akrep olduğunu yeni mi anlıyorsun
10 Yorumla
1 yılKendileri gibi herkesin mutsuz olmasını istedikleri için
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence kiskanmiyorlar sen hava atıyorsun sana gıcık oldukları için kiskandiklarini düşünüyorsun
20 Yorumla
11 ayÖyle bir devirdeyiz ki ona iyilik edene bile hasretle bakanlar var artık..
01 Yorumla- 11 ay
Hasetle*
- Tatil & Seyahat konusunda 752 cevap paylaştı.
1 yılHer şeyi herkese duyurmamak lazım. İnsandır... Kendi ulaşamadığı şeyleri kıskanabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTatil yaptığı için bile kıskanıldığını düşünmek çok narsist bir eylem. Psikolojik bir durum bu diye düşünüyorum bu takıntılı ruh hali ileri zamanlarda şizofreniye bile sebep olabilir
00 YorumlaBen kıskanmıyorum çünkü bende tatil yapabiliyorum denize yüzmeye gidip 😅😂😎
00 Yorumla
1 yılKiskanmalari normal biz yurtdışında yaşayamıyoruz siz geçici geziyonuz😄
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBu anlattıklarına göre sanıyorum senenin yarısı tatildesiniz bence uzun bir tatile Çıkın artık hiç geri dönmeyin çevrenizdeki insanlar size hasetlik etmez Böylece Anladın mı zengin bebesi
01 Yorumla- 1 yıl
akrabalare takmaya gerek yoki onlar zaten her alanda konuşurlar
Haset insan yapısında var besledikçe büyür farkında olup büyütmemek lazım
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 347 cevap paylaştı.
1 yılBebeğim babana sorsana bir, damat lazım mı 😝
00 Yorumla
1 yılÇünkü bizim halkımız kıskanç, kötü kalpli ve nefret dolu.
00 Yorumla
1 yılMillet malı mülkü parayı istifleme peşinde olduğu için yemekten acizler o yüzden
00 Yorumlaadam olan cebine 20 k koyar mis gibi tatlı yapar bence
00 YorumlaBunlar benim için artık çok normal şeyler, umrumda değil
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 345 cevap paylaştı. Çekememezlik resmen.
Siz ne güzel sistemi de oturtmuşsunuz.
İyi eğlenceler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYapamayacak durumları olmadığı için kıskanıyordur, peki hava atıyor musunuz belki ondan dolayı da bi antipati geliştiriyorlardır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAllah Allah acaba neden 😂😂 bu soru niye var olum sen daha iyi biliyorsun neden kıskandıklarını işte
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOnlar hiç gidemedikleri için olabilir mi? Bazen imkan olmuyor parası olmuyor onlar da hakları var
10 YorumlaÇok uzundu okuyamadim hepsini londraya kadar okudum iyi tatiller
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen bu kibirinden dolayı sana hak veremiyorum. Burada bile ilan etmişsin hava atmışsın. Kim bilir sosyal medyada ballandıra ballandıra nasıl paylaşıyorsundur. Kıskanmakta haklılar. Giden var gidemeyen var.
20 Yorumla
1 yılİnsanların imkanı yok yurt dışı diyorsun maddi olarak güç ister yok uçak bileti kalacak yer masraflar özenmek ve üzeri kıskançlık normal kendileri yapamayınca insanlar da imkan yok böyle oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılArada foçaya günübirlik kaçıyorum, zaten yakın 1 saat uzaklıkta bunu bile çok gören var
00 Yorumla
1 yılYurt dışı tatile cıkmam da ama bodrumda Muğla’da tatile gidiyorum ama aylık 40 bin maaş alanda tatile gider normal ama yurt dışına istesem de gidemem gitmek de istemem
00 Yorumla
1 yılhikaye gönderi vs gçrmesinler engelleyin gitsin hasetleri değmesin. inanın insanlar 5 kurulumuz olmadığında da yaşamayı sevdiğinizi görünce haset edebiliyorlar istemsizce
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMillet fakir çünkü evde oturup szc now falan izleyip çıldırıyor sebebi bu 😅
00 Yorumla
1 yılİnsanlar artik herseyi kkiskanir duruma gelmisler bu tatille sınırli olsa keske artik insanlarin davranislarina guncelleme sart
10 YorumlaSen tatile gidiyoruz diye ilan edersen giden var gidemeyen var ne yapsinlar
20 YorumlaGözleri götürmüyordur durumunuz iyi olup yurtdışa ve şehir dışına tatile gidip kendileri gidemiyorlar diyedir eminim
00 YorumlaAile üyeleri arasındaki o uyumu mutluluğu kıskanıyorlar
00 Yorumla
1 yılKimseyi kiskanmıyorum. Kıskananların durumu olmayabilir belki hor görmemek lazım
00 Yorumla
1 yılKendileri çıkamadıkları için
Annen baban ne is yapıyor
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılKendileri yapamadıkları icin xd
10 Yorumla Kendileri gidemediği içinn
10 YorumlaYapamadıkları için kiskanirlar
10 Yorumla- Devamını Gör (26)
Devamını Gör(71)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?