Çok büyük şehir düşününce içinde her türlü insan var ne hikayeler var diziler filmler kısacası her şey var ürkütücü şehir ya İstanbul’da yaşanmaz tabi ailem İstanbul yerlisi olsa mecbur yaşardım

Çok büyük şehir düşününce içinde her türlü insan var ne hikayeler var diziler filmler kısacası her şey var ürkütücü şehir ya İstanbul’da yaşanmaz tabi ailem İstanbul yerlisi olsa mecbur yaşardım

Yıllar öncesi ilk kez Ankara 'ya gitmiştim. Arkadaşla gezerken kalabalık bir cadde kaldirimina denk geldik. O an karşımdan gelen insan kalabalığını görünce çok tuhaf olmuştum. Sanki tek yönden kalabalık bir insan sürüsü üzerime doğru geliyor gibiydi. Kaldı ki araç trafiğini hiç düşünmek bile istemiyorum.
Galiba sakın yerler, insan ruhu adına daha huzurlu.
Bencede huzur açısından öyle. Ama İstanbul da güzel şehir tabi
Gerek yok bence. Güzellik hep aldaticidir.
Şöyle dusun. Bir bal. kasesi etrafında uçuşan sinek, lezzetli güzel olan balın tadına bakmak için kaseye veya bala konar. Tadına bakarken ayağı yapışır, ayağını kurtarayım derken diğer ayaklar, sonra kanatlar ve en son kurtulamaz, belkide ölür.
Demem o ki güzel olan her şeyin bir bedeli vardır. Büyük guzelliklerinde büyük bedeli. İstanbul hayatin zor ve tehlikeli olduğu bir yer. Bedeller büyük hayat zor, güzellik tehlikeli.
O nedenle aksiyona gerek yok
Evet ya zaten beton şehir. Deniz kenarındaki herhangi bir küçük şehir daha güzeldir bence
Doğa açısından
Sen nerelisin yaş kaç,
Yani elit semtleri olduğu gibi alt sınıf belalı tehlikeli semti de çok var o yüzden herkesle konuşulup tanışılacak insanlara güvenilecek bir şehir değil asla
İstanbul gerçekten biraz “kocaman bir Netflix dizisi” gibi, her köşe başında ayrı bir karakter, ayrı bir olay… 😅 Özellikle gece o ışıklara bakınca bazen mini bir “Gotham City” hissi geliyor kabul ediyorum. Ama korkutucu olduğu kadar büyüleyici de bir yer! Feneryolu’nda yaşamanın şansı da burada başlıyor bence, semtin ruhu insanı sarıyor. Tabii ki şehrin yoğunluğu ve kalabalığı bazen yorucu ama bir de sabah Kadıköy’de simit alıp vapurda martılara atınca “o kadar da kötü değilmiş ya!” diyorsun. İstanbul’u seversen sarar, sevmezsen biraz mesafeli durmakta fayda var. 😉 Ama bana sorarsan burası tam bir macera!
Cevap
20Cevap
Var biraz karanlık tarafı ama doğup büyüdüğüm şehir ve hayranım bu şehre 🤍
Doğduğumdan beri İstanbuldayım, sadece kötü yönlerine odaklanırsak korkutucu gelir tabii yine de bayılıyorum bu şehre.
Ben sevmedim insanları kalabalıkligi kargaşası benlik değil ama korkutucu olabilr binbir çeşit insani var:))
İstanbul, devasa nüfusu ve sürekli hareketliliğiyle insanı boğabilir. Özellikle yoğun semtlerdeki insan seli, trafik ve gürültü, dışarıdan gelen veya alışkın olmayan kişiler için bunaltıcı ve kaygı verici bana göre
İstanbul değil bence direk dünyayı düşün sen. Hayat ürkütücü direk
Yok ya deniz kenarı nispeten küçük şehirler dağlar falan ürkütücü değil bence güzel. Çok insanın olduğu yerler ürkütücü
Bende tam zıttını kalabalık olmayan şehirler için düşünüyorum üniversitem öyleydi ikinci öğretim olarak okumaya gittim akşam sokaklar bomboş İstanbul olsa gece 2 ye kadar insanlar evlerine girmiyor baya şasırmıştım çok tenhaydı sokakları uzun bir süre alışamamıştım
İstanbul'da yaşayan dünyanın her yerinde yaşar bence
Yoo pekala yaşanır.. Eşi benzeri yok cidden..
Dünyanın birçok büyük şehri bizimki gibidir. Korkutucu tarafları vardır :)
İnsanların nasıl olduğu bir kenara çok kalabalık ve trafik inanılmaz yaşanmaz yani
oyle vlla canım kopek saldırdı dun yenikoy sahilde
Değil burada doğup büyüyen birine öyle gelmiyor.
Çok büyük şehir mafyası kaçakçısı Afrikalısı çinlisi her şey var nasıl korkmuyorsunuz anlamıyorum. İstanbul’dan bahsediyoruz. İstanbul insanı yutar
Yinede güzel şehir tabi
Yani korkutucu değil ama çok kalabalık
Alışınca o kadar korkutucu olmuyor ya
Sen nerede yaşıyorsun?
Nasıl baktığına bağlı bu durum.
Cehennem adeta
Baya ilginç mekan. Özellikle Sirkeci.
Çok gereksiz bir şehir
Gereksiz kalabalık insanlar ne buluyor orada anlamıyorum huzur yok bence. orada sadece yerli İstanbullular yaşasa, nüfus Türkiye’ye dağılsa daha iyi olur bence
Güzel fikir ama sadece fikir 😄 öyle bir şey mümkün gibi görünmüyor
İstanbul çöplük yuvası
Değil
Bence öyle
Köylüler için öyle
Kısmen.
Değil aslında ama insanlar mahvediyor
Evet
Değil
Yerlisi değilim ama İstanbul'da yaşıyorum
Dövdüler beni
Nerede yaşıyorsun?