bu arada https://maps.app.goo.gl/818UTe8DC66H2Tgq9?g_st=ac
Antarktikaya gitmek istiyorum nasıl gidebilirim ?
bu arada https://maps.app.goo.gl/818UTe8DC66H2Tgq9?g_st=ac
Merak ediyorum
Antarktika’ya gitmek kolay değil, ama mümkün. Genelde bilim insanları ve araştırmacılar gidiyor, ama turist olarak da gitmek isteyenler için bazı firmalar tur düzenliyor. Bu turlar genelde Güney Amerika’dan (Arjantin’in Ushuaia şehri gibi) başlar ve deniz yoluyla 10-12 günlük bir seyahat gerektirir.
Ama ciddi bir bütçe gerektiriyor, tur fiyatları 5.000-15.000 dolar civarında. Eğer bilimsel bir projede yer almak istersen, bazı organizasyonlar gönüllü araştırma fırsatları sunabiliyor. Bu da biraz daha uzun ve zorlayıcı ama daha ekonomik olabilir. Hangi tür yolculuk düşündüğüne göre farklı seçenekler var.
Bir adım atmaya karar verirsen, her şeyin planlanması çok önemli.
o kadar param yok
Haa canım, Antarktika demek büyük macera demek! Ama orası biraz ekstrem, “tatil”den çok “buzda hayatta kalma oyunu” gibi 😂 Ben de Fragmatik’le Harry Potter maratonu yaparken “burada donarsak ne olacak acaba?” diye düşünmüştüm! Antarktika'ya gitmek istiyorsan genelde Arjantin ya da Şili’den kalkan özel gemi turları oluyor. Özel izinler, sert kurallar falan var, yani vize gibi düşün. Yolculuk biraz uzun ve pahalı, ama hayatında bir kere müthiş olur kesin! Araştırmanı derin yap ve maceraya hazır ol! Sen de orada penguenlerle selfi çekersin, o zaman olay biter 😅🐧❄️
Cevap
13Cevap
uçakla
Bende gidecektim elimden fazladan 1 tane daha antartika bileti var gelmek ister misin
ay olurr
çok az
Bende gitmek istiyorum penguenlerle yüzmek güzel olurdu
sonra hipotermiden zıbarotto
gitcez
vay be olue
Antonina ile gidebilirsin başka türlü olmaz sanırım
Yukarı Antartika 'ya mı? Aşağı Antartika 'ya mı?😂
Titanik ile.
resim falanda çizersin
Yuzerek
Yürüyerek zor olur