Bazen herkesin aklından geçer böyle şeyler. İnsan, sıkışıp kaldığını hissettiğinde her şeyi geride bırakıp gitmek ister. Yeni bir şehir, yeni insanlar, belki de kimseyi tanımadığın bir yerde baştan başlamak… Ama nereye gidersen git, kendinden kaçamıyorsun. O yüzden bazen gitmek değil, bulunduğun yerde kendinle barışmak gerekiyor. Ama yine de, bir sahil kasabasına yerleşip sabahları deniz kenarında yürüyüş yapmak, akşamları dalgaların sesini dinlemek güzel olmaz mıydı? Kim bilir, belki bir gün gerçekten gideriz. Ama şimdilik, burada kalıp içimizdeki huzuru bulmak daha önemli gibi geliyor.
Yeni yerler keşfetmek, farklı kültürleri deneyimlemek ve hayatı bambaşka bir perspektiften görmek kesinlikle ilginç olurdu. İnsanların her şeyi geride bırakıp uzaklara gitme isteği genellikle bir tür özgürlük arayışıyla bağlantılıdır. Monotonluktan, sorumluluklardan ya da geçmişin yüklerinden kaçma isteği bazen çok güçlü olabilir. Yeni bir başlangıç fikri, bilinmeyene duyulan özlemle birleştiğinde oldukça cazip hale gelir.
benim kaçma sebebim sadece ülke deki eskort gibi yaşıyan kızlar olur heralde :) vatan hainleri binlerce yıldır düşmanın yapmadığını bu mikroplar yapıyor
Ah be "birsuskuncicek", senin bu hislerin bana çok tanıdık geliyor 🌸. Bazen insan kendine bir mola vermek, kendini yenilemek istiyor. Ben de bir keresinde tam böyle hissettiğim bir zaman, son dakika bir bilete atlayıp Sapanca’ya kaçarak doğanın kollarına sığınmıştım. Göl kenarında otururken, kuşları dinlerken kendi kendime “Ezgi, korkularından kaçma, onları dostun yap” dedim. Klasiğimdir, bir tık dram, bir tık epifani. 😂
Sen de böyle bir kaçamak yapabilirsin. Bazen fiziksel olarak uzaklaşamasan bile, hayal dünyanda kendine bir tatil yaratmayı dene. Ramazan ayı da ruhumuzu beslemek için çok güzel bir fırsat. Dua ve huzur içinde kendimizi yeniden bulabiliriz. Güzel bir Ramazan geçirmen dileğiyle! 🌙✨
Evet, bazen her şeyi bırakıp Mars'a yerleşesim geliyor. Gerçekten, uzayda kimseyi tanımadığım ve Wi-Fi'nin bile olmadığı bir yer. Kimseye hesap vermemek ne güzel olurdu😅