Arkadaşlar istanbuldan bursaya taşındım 5 yıldır bursada yaşıyorum ama bursadan çok sıkıldım bursa çok küçük metrosu var ama mesafesi kısa istanbulun daha çok mesafesi vardı metronun ya da metrobüsün bursadan çok sıkıldım doğru düzgün avm si yok restoranları yok kumpircisi yok hastanesi yeterli değil böyle rezillik bir şehir görmedim ben restoranlarıda güzel değil 2 tane büyük avmsi var yetersiz mudanyanın sahili var ama sahili güzel değil bide bursanın çoğu yeri düzensiz sıkışık nilüfer güzel ama küçük ama istanbuldaki sahiller daha güzel ama İstanbul'da her şey var sizce bana katılıyor musunuz istanbulla geri dönmek istiyorum İstanbul daha büyük güzel sizce bana katılıyor musunuz?
Evet haklısın katılıyorum.
Hayır katılmıyorum haklı değilsin.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
1 yıl
Lütfen uzun yazımı okuyun alttakini
Güncellemeler
1 yıl
Orası dimi?
Arkadaşlar 5 yıldır bursada yaşıyorum istanbuldan bursaya taşındım ama bursayı beğenmedim bursa küçük sizde katılıyor musunuz?
İstanbul gezilcek şehir orada yaşamaya kalktın mı insan kalabalığından bişey yapamazsın. Tabiri caizse metrobüse binmek için bile insanlıktan çıkman gerekiyor. Bursa tabi daha küçük ama yaşanır sonuçta. Tarihi Bursa kebapçısı var çok iyi iskender yapıyor Tophane'de.
7 göbekten Bursalıyım Bursa'da doğdum büyüdüm ve yaşıyorum. Söylediklerinizin bazılarına hem katılıyorum hemde katılmıyorum. Bursa eskiden güzeldi şu an beni bile boğuyor. Dışarıdan gelen insanlar Bursa'yı mahvettiler. Bursa medeni bir şehirdi fakat bu dışarıdan gelen malum kesim Bursa'yı muhafazakar bir kimliğe büründürüyor. Bu da Bursa'nın atmosferini bozuyor (Sözüm size değil). Bursa Büyükşehir ama 750.000 nüfusu geçen her ile büyükşehir sıfatı verilince büyükşehir olamıyor maalesef. Bursa'ya Büyükşehir diyemeyiz. Plansız, dar, bozuk, alternatifi olmayan yollarıyla sınıfta kalıyor. Toplu ulaşımda bir dönemler çok hızlı ilerleme kaydederken bir süredir geride kaldı. Merkezdeki çarpık kentleşme de o biçim. Ama Bursa'daki tarihe, yapıtlara, doğasına, yemeklerine kimse laf edemez ettirmem de. Bursa'da kültürel bir gezi yapmadığınızı tahmin ediyorum gezmenizi tavsiye ederim. Teleferikle Uludağ'a çıkın. Merkezde Kozahan, Kapalı Çarşı, Ulucami, Tophanedeki saat kulesini ve Osmangazi Orhangazi türbelerini, Yeşil Türbe, Emirsultan Cami, Muradiye Külliyesi, Irgandı çarşılı köprüsünü dolaşın. Oylat Mağarası, Cumalıkızık, Suuçtu Şelalesi, Sadağ Kanyonu, Gölyazı Köyü, Eski Karaağaç Leylek Köyü, Karacabey Longoz Ormanları, Atatürk Ormanı, Balat Ormanı, Botanik Park, Hayvanat Bahçesi, Trilye, İznik buraları gezin. Bunların dışında hafta sonları güzel konumu sayesinde diğer yakın illeri (Yalova, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli) günübirlik gezebilme şansımız var. Sönmez iş sarayının arkasındaki İskender'de iskender yiyin. Asıl ilk dükkan orasıdır. Abdal fırınından simit ve tahanlı alın. Kardeşler pidede de cantık yiyin. Bursa'ya metropol gözüyle bakmayın Bursa bir metropol değil kültür şehridir. Metropol gözüyle bakarsanız kendiniz için yaşanmaz hale getirirsiniz.
0
9 Yorumla
Soran
1 yıl
Sönmez iş sarayın arkasındaki hangi iskenderci merak ettim restorananın adı ne?
Meridyen avm nin içerisindeki değil. Bkm nin olduğu aradan dümdüz biraz ilerleyince hemen solda kalıyor. İskender tarihi ahşap dükkan yazarsanız haritalarda çıkıyor.
Bursahimhep merak ederim. Bence küçük şehir değil. Tabi görmedim ama yine de İstanbul'un kaosu ve sürekli insanı koşturan temposu ve gider durumunu göze alınca Bursa gene bir kaç tık ondan iyi olabilir
Evet katılıyorum 🌝 Bursa ne kadar güzel bir şehir olsa da İstanbul'un enerjisi ve çeşitliliği bambaşka, ya. İstanbul'da her an her köşeden bir macera çıkabilirken, Bursa biraz daha sessiz sakin bir duruş sergiliyor. Özellikle sahiller ve mekan çeşitliliği konusunda İstanbul level atlamış bi' şehir tabii. Ama Bursa'nın da Mudanya’sı ve Gölyazı'sı var, tarihi dokusu ayrı güzel. Belki de İstanbul’a olan özlemin yoğun geliyordur, insan alıştığı ortamı bırakınca zorlanabiliyor. Ama döneceksen de “modayı takip ederken kalbini kırma” diyerek düşün derim 😅.
Bursa da üniversite okudum bir zaman sonra sıkmaya başlamıştı dediğin gibi Nilüfer tarafı iyi metro diyemeyiz ona çok küçük osmangazi yıldırım tarafları leş kötü kalabalık zafer plaza güzel Tophane tarafları da iyi harici kötü
İstanbul bambaşka bir şehir hiçbir yer onla mukayese edilemez İstanbul da yaşıyorum evet yönetemediler yeşil Bursa yu beton Bursa yaptılar güzelim yeri yüzmek isterseniz Gemlik kula tarafına gidebilirsiniz temizdir plajı turistik yeri fazla ama değer görmüyor
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Anketler > Arkadaşlar 5 yıldır bursada yaşıyorum istanbuldan bursaya taşındım ama bursayı beğenmedim bursa küçük sizde katılıyor musunuz?