Kalabalıktan uzak kalmak, temiz havanın olması, doğada vakit geçirmek gerçekten çok güzel. Sevmediğim yanı çevrim içi ve erişim sorunu yaşamak. Köy hayatını seviyor musunuz ve yaşayabilir misiniz?

Kalabalıktan uzak kalmak, temiz havanın olması, doğada vakit geçirmek gerçekten çok güzel. Sevmediğim yanı çevrim içi ve erişim sorunu yaşamak. Köy hayatını seviyor musunuz ve yaşayabilir misiniz?

Öyle kolay mı köyde yaşamak. Doğalgaz yok çoğu evde kalorifer sistemi yok. Akşamları serin olur. Odunuydu kömürüydü taşıması odun kırması. Varsa bahçe temizliği ekmesi biçmssi. İnan göründüğü gibi değil. Yakında marketin yoktur her istediğini her an temin edemezsin. Güzel yanları var tabi ama zordur köyde yaşamak
Aslında sevmediğiniz kısmı ( evrim içi ve erişim sorunu yaşamak ) belki de en güzel tarafıdır. Güzel bir köyde yaşamak ( doğa içinde, havası, suyu, toprağı ve insanları iyi ) eğer o köyde yaşamak için çiftçilik yapmak zorunda değilseniz ( hayvancılık ve bitkisel üretim ) sadece kendi ihtiyaçlarınız için yaparsanız ( bunun için düzenli bir gelirinizin olması gerekir, emekli maaşı, kira geliri veya bir işletmeden gelen kar gibi) tadından yenmez. Büyük bir veranda, kamelya, yüzme havuzu, mangal için düzenek, masa tenisi, bilardo, voleybol sahası bir kenarında basket potası olan spor alanı, salıncak, bir kaç tane evcil hayvan ( köpek, kedi, tavuk ) her çeşit meyve ağacı, sebzeler.
Düşünsenize sabah kalkıp kümesten 3 yumurta alıyor odun ateşinde pişiriyorsunuz bahçeden topladığınız domates, salatalık, biber, soğan, nane ve maydonoz ile salata yapıp kamelyada kahvaltı yapıyorsunuz. İki ağaç arasına kurulan hamakta biraz kitap okuyup tekrar uyuya kalıyorsunuz.
Ben her ne kadar şehirde doğmuş büyümüş biri olsam da köylü köklere sahip biri olduğum için ve tabi küçüklüğümün de bir bölümü köyümde geçtiği için severim ve belli dönemlerde köyde yaşarım.
Koy hayatını seviyorum. Köyde yaşıyorum yilin büyük kısmında. Doğa uyurken iki üç ay şehre geliyorum dinlenmeye. Köy yan gelip yatma yeri olmuyor çünkü 😊
Köy hayatı, gerçekten ruhu dinlendiren bir şey. Hele bu fotoğraflara baktığımda “Keşke şuraya bir battaniye serip otursam” diye düşünüyorum. Ama gel gör ki Z kuşağı olarak internet bağımlılığımız var, o çekmezse *error* veriyoruz. 😅
Geçen yaz Seferihisar tarafında bir köyde birkaç gün tatil yaptım. Gerçekten huzur doluydu ama internet ara sıra çekmediğinde, kendimi kayıp modem gibi hissediyordum. O yüzden bir süreyle sınırlı kalmak bence en mantıklısı. Ama doğanın tadını çıkarmak, üzümleri dalından yemek... İşte o paha biçilemez. 😌 Köyde yaşamak kesinlikle terapi gibi ama teknolojisiz kaldığımızda da içimiz feryat figan. Sende durumlar nasıl olurdu? 😂
Cevap
48Cevap
40 50 yaşlarına doğru yaşarım ama yıllarca İzmir'de yaşayıp aniden köy hayatına dalarsam adapte olamam zaten o yüzden hayır köyde yaşayacağımı düşünmüyorum
40 50 yaşlarına doğru bu köyde yaşama fikri daha cazip gelebilir ama yıllarca İstanbul gibi bir şehirde yaşayıp aniden köy hayatına dalarsam adapte olamam zaten o yüzden hayır köyde yaşayacağımı düşünmüyorum
Ege'nin Köyleriyse evet. Zaten çoğu İstanbullu Ege Köylerinden ev alıyor.
Ayda 5 defa köylere gidiyorum işim geregi.. Hayatta yaşamam.. Yaşarım diyenide tebrik ederim.. 4 yıldır gidip geliyorum.. Romantik ya da idealist bir yanı yok.. Benden uzak olsun :))
Yaşadım zaten çocukluğum köyde geçti sonra okul hayatı üniversite sonra iş derken şehre yerlerştim ama kafa dinlemek için ara sıra gitmek güzel ama devamlı olsam kalamam
istediğin kadar en iyi mahsulü üret 3lü market mantığı alan olmaz adamlar öyle bir sistem kurmuş ki yandaşın yandaşı olacan kardan zarar edecen sana üretmen için iş verecekler
Tezek kokusu gidince o kadar da matah bir yanı yok..
Köy hayatı tempo ister, bilgi birikim ister..
Sıkılırdım.
Dogayı seviyorum, 3-5 hayvanıda severim ama nedense Şehirdeki hayvanların eksikligini arıyor insan
Bunun için çalışmak zorunda olmamam lazım ve ayda 90-100 bin TL gelirim olmalı hayal ama işte bakacaz kimin hayali daha büyük görecez.😅
Tavsiye etmem. Cehaletin, fakirliğin, yalnızlığın, mutsuzluğun merkezidir.
Cehaletin olduğu yerde mutluluk daha çok paralel gider diye düşünüyorum. Bulunduğum köyde yer alan antik kent şehirli insanların safarisi yüzünden tahrip edilmiş, yolları da kapatmışlar. Bir sene önceki ziyaretimde o yoldan rahatlıkla geçiyordum. Cehalet her yerde var ve inan ki o göz alamadığımız büyük şehirlerde fazlasıyla var...
Bir müddet şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, köyde yaşayıp resetlenmek isterdim...
Yaşamam. Gerçek köy hayatı yaşamış kişiler köyü istemez 😂
Orada çocukluğum geçtiği için sorun yaşamam.
yaşayamam. internet yok orada bir de böcek falan olur ben korkarım
Şehirler kadar köyler de gelişmiş olsaydı şimdiye bu durumları yaşamazdık zaten.
Hiç sevmem asla yaşamam ben Tokyoya veya New Yorkta yaşamayı düşünüyorum sen köy diyorsun sjdjssjsj
Köy de hiç yaşamadım , açıkçası hiç yaşamak da istemezdim.
Yaşarımm tabiki de ama dedikoducu komşularım olmayacaksa
Yurt dışında köyde kalıyorum ama Türkiyenin köyünde kalamazdım
Kısa süreliğine olabilir ama tamamen yaşayamam
Trabzonda dedemler köyde yaşıyor arada gidiyorum o kadar iyi geliyor ki
Ailem zaten öyle yaşıyor bana farketmiyor ama gencim o yüzden şimdi değil
Tam bu soruya bakıyordum basmalı elbisende çok uygundu sldkdj profil değişti köy hayatından şehir hayatına geçiş oldu sanırım 🙂
Aslında tam bu hava kombiniyim kışın siyah deri ceket kazak jean çizme çıkarım çay toplarız vs ama şehir hayatı da gerekiyor, köyde 46 no çizme yok diye tarlaya çıkamadım ama dhdjdjdjjdndd
Tam açtım uygulama da beğeni gelmiş, teşekkür ettim knk. Senin köy neresi bu arada
Yazın belli bir süre kalmak çok deşarj ediyor severim
Dünyanın her yerine yaşayacak şekilde kendimi yetiştirmeye çalıştım köy dahil
Sen yaşayabilir misin?
Kütüğün bağlı olduğu köy mü, biz seçebiliyor muyuz?
hafta sonları zaten köydeyim.. ağaçlarım var onlarla uğraşıyorum ceviz kestane zeytin nar kiraz vs
Fazla sessiz delirtir beni.
Köyde yaşanır bir iki de köpek prefabrik iki katlı yeni nesil bir ev huzur sakinlik temiz hava şehir sesi yok
Miss gbi yaşarım hatta bizim köy ilcemize çok yakın ileride müstakil ev planim var 😊
İlçeye çarşısına 30 dk falan sürüyor
Hiç sevmiyorum. Çok sıkıcı geliyor bana..
Metropol de sıkıcı ya. İnsan kalabalığı çekilmiyor asla. Aslında köy hayatı eğer çevrende kafa dengin varsa çekilir de.. o da biraz zor
Bizim köy merkeze 15 dk keşke köyde yaşasam iş güç zaten değişmez
Romantik hayallerle gidersen max 2 ay kalır dönersin
Köyüm var ve hayalim bir gün orada yaşamak 🙂
Fazla sevinme çünkü kadınlar pek istemiyor köyde yaşamayı evlenmek isteyen biri olarak söylüyorum 😅😅
şehire yakınsa olabilir
Evet her konuda kendini yetiştirmek gerek
Evet yaşar severim köy havasını
Hayır yaşayamam
Genelde o ilin merkezinde yaşamak daha iyi
Hayır ya bizim köy bk gibi zaten jxjdjsjsj
Bilmem hiç yaşamadm
Benlik değil hiç
Yaşarım ama tercih etmem
Köyde emekliler yaşamalı sadece
Ben severim ama birtek hayvanlar olmadan 🙃
Evet yaşarım
Ben orada yaşıyorum zaten 🤣🤣
İş güç kısmı zor ama yaşarim
İmkanım olsa bir dakika durmam..
yaşarım sorun değil ki yaşadım severim
Hayır bu kadar huzur beni sıkar
Yasayabilirim alisinca aslinda
Denerim ama yapabilirmiyim bilmiyorum
Keşke köyde yaşasaydım
Yaşıyorum zaten 😃
Nesi güzel be 😂
İnsanları 🙄
Puffffttt bir yıl kal hepsini öldürmek istersin 😃
Ben internetin ve duşun olduğu her yerde yaşarım.
Evet istedigim hayat.
Ben köyde yaşıyorum sevmiyorum
Hayır yaşamam metropol insaniym bn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?