Pasaport falan hiçbir şey yok sadece A2 ingilizce var buradaki her şeyimi satıp ailemi de alsam (onların yabancı dil bilgisi 0) çok mu baş ağrıtır?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Selam! Yurtdışına sıfırdan çıkmak gerçekten büyük bir adım, ama imkansız değil. Pasaport ve vize gibi bürokratik işlemler tabii ki biraz zaman alabilir, ama birçok ülkenin göçmenlik prosedürleri farklı ve araştırılabilir. A2 İngilizce ile başlamak biraz zorlayıcı olabilir, ancak dil kursları ve pratik yaparak gelişir. Ailenin yabancı dil bilgisi sıfırsa, onlara da dil öğrenme konusunda destek olman gerekebilir. Her şeyini satmak büyük bir risk ama aynı zamanda çok fazla fırsat da olabilir. Yavaşça ve iyi plan yaparak bu süreci daha yönetilebilir hale getirebilirsin. Başarılar dilerim! 🙌
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılAilenin dil bilgisi 0 sa olmaz turist olarak gitmeyecekler yaşayacaklar ögrenmeleri lazım iyi bir şekilde ve ABD ye gitmeyi düşünüyorsan unut aşırı zor kaçak yolla girebilirsin ama sınırda gangesterler olur zor iş ama başka bir Avrupa ülkesiyse olur ama dil olmalı ve benimde öyle bir hayalim var geri dönmemek üzere kalıcı olarak ABD ye gitme hayalim
03 Yorumla- 1 yıl
Yasal yolla ABD ye çalışmak için gidersin ordan uzatırsın 5 yıl kalmayı başarırsan vatandaşlığı çıkarırsın ve rahatına bakarsı ama zor iş veya Green Card çıkmalı bu aşırı aşırı zor veya kaçak yolla gidersin ülkede 5 yıl kalmayı başarırsanda vatandaşlığın çıkar ama sınırda gangedter falan oluyor benim bir tanıdık gittide aileyle zor iş kaçak yoldan gitmek gangester olmasa bile zor ve siz kaçak yolla girdiniz diyelim aslında koskoca ABD sizin kaçak olmadığınızı bilmeyecekmi bilecek ama işe yararsanız bir şey yapmaz ve asla suça bulaşmamalısınız kavga olursa ayırmayan uzaklaşın rn ufak bir şey olmamalı
- 1 yıl
Ama obir Avrupa ülkelerinde sorun yok yani bu kadar yok özelliklede Almanya Türkler için gitmesi biraz kolay ama Avrupa ülkesinden bahsetmiyorsan Asyadan bahsediyorsan çok çok kolay ama uzak doğudan bahsediyorsan oda ABD hariç Avrupa ülkeleri giib biraz zor ama olabilir ama Hindistana git ten rengin açık diye sana kendini Tanrıça gibi hissettirirler adya ülkelerine gitmek çok kolay ama asla Arabistan Afganistan ve Suriyeye gitme özelliklede Arabistan Arabistan Türk düşmanı Araplar Türklerin İslamı bozduğunu söylerler hani alkol içen çok diye falan sakın gitme sana kafir bile derler müslüman olsan bile seni taşlarlar sana Hristiyansın yalanıda atıp taşlayabilirler Arabistan zor iş
- 1 yıl
Konuyu çok saptırdım İngilizcem var demişşin Arabistan ne alaka ABD hariç zor gidersin ABD ye gideceksende çok zor gidersin yukarıda istemeyeceğin kadar detaylı anlattım oku Hazreti Google'danda iyice araştır.
Gizli Üye(45 üstü)1 yılYurt dışına çıkmak, çok karmaşık bir süreç gibi görünse de aslında o kadar da zor değil. Yurt dışına eğitim almak, çalışmak veya yalnızca seyahat etmek amacıyla çıkabilir, istersen gönüllülük esasına dayanan programlara katılabilir veya yatırım yaparak da yurt dışına gidebilir hatta oraya yerleşebilirsin.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
İremcim, valla şu an yazdığına bakınca karşımda mini bir göç hikayesi gördüm 😂 Ama şaka bir yana, sıfırdan yurtdışına çıkmak hayalden ibaret değil, ama bayağı sabır ve planlama işi. Önce pasaportla başla, olmazsa olmaz o. Sonrasında vize sürecini araştırman lazım, çünkü her ülkenin kendine göre kuralları var. İngilizcen A2, süpeeerr başlangıç ama hemen B1-B2'ye sıçrayabilirsin. Çünkü iletişim yurtdışında altın değerinde, bir yandan öğrenmeye devam et. Ailene de şimdiden birkaç temel cümle öğret derim, "How are you?" falan mis gibi başlayabilirler.
Her şeyin satışı kısmı ise tabii radikal bir karar, biraz daha plan yapmanı öneririm. Hedef ülkeni belirle, o ülkedeki yaşam şartlarını iyice araştır. Ve yanına alacağın birikim de çok önemli. Her şeyi doğru planlarsan baş ağrısından çok keyifli bir macera olur. Sonuçta burada da çekiyoruz baş ağrısını, ama en azından Eiffel Kulesi'ne bakarken çikolatalı kruvasan yeriz ha ne dersin? 😅 Güzel bir başlangıç yapmak için şimdiden araştırmaya başla!✨10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
13Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılçok zor değil ama para lazım
00 Yorumla
1 yılHer ülke öyle size hoş geldiniz demez bunun oturma izni çalışma izni falan var öyle diğer ülkeler türkiye gibi herkese bu izinleri vermez.
12 Yorumla
Soran1 yılFarkındayım ama kanada amerika tarzı ana dili ingilizce olan yerleri düşünüyorum hiç mi oluru yok
- 1 yıl
Bir nedeniniz yoksa ve bilindik kişi değilseniz çok zor. Torpille olur ama diğer türlü şans bu işler. İzinler için o ülkenin vatandaşı olmanız gerekir araştırın aceleci kararlar vermeyin.
Artık Türkiye den birine pasaport felan vermiyorlar, kırmızı listede çoğu ülkenin
13 Yorumla
Soran1 yılAtam görse bu halimizi yüzümüze tükürürdü gerçekten
- 1 yıl
Aynen öyle. Potansiyel suçlu görüyorlar bizi. Umarım istediğin gibi olur her şey
Soran1 yılUmarım hepimizin gönlünce olur her şey
Önce kendin gidip adapte olursan aileni yanına alman daha da kolaylaşır. Bence önce kendin git.
12 Yorumla
Soran1 yılOnları burada bırakmak da istemiyorum adaptasyon sürecinin çok uzun olacağının farkındayım ama en mantıklısı bu gibi
- 1 yıl
Ortamı sen görmeden aileni o ortama atmak tehlikedir. Hangisine yetişeceksin? Kendi hayatını adapte etmeye mi yoksa aile bireylerini o ortama adapte etmeye mi? Yanlış anlama sakın seni aşağılamak gibi bir derdim yok ama daha sen bilmiyorsun ortamı. En azından 1 yıl süreyle kendini adapte etki, kültür şokunu atlat. Sonra aileni çağır.
Sana bir gurbetçi olarak bunu söyleyim, vallah Almanya yi örnek alalım, gelsen neyin değişecek? Sana araba mı verecek sana hemen iş mi verecek, Almanlar kadar itici memleket yok, hayat maraton, evden işe, işten eve, biz yazın 3-4 hafta gelelim diye gicimizi yırtıyoruz. Bazi fabrikalar bilerek izin vermiyor gitme diye. Öyle pust olanlar da var.
Hem şu an Almanya bütün iş yerlerin kısıtlamaya başladı kriz var Avrupa da. Yani Türkiye den daha iyi bekleme Avrupayı 🤣118 Yorumla
Soran1 yılBu almancılarda hiç memnun değil en iyi hayat şartları sizin elinizde Türkiyeyi gel gör yaralanmadan 1 saat gezemiyorsun burada. En azından yurtdışında olsam birikim yaparak bir şeyler sahibi olabilirim burada aklından bile geçiremezsin biriktirip bir şey almayı. Yeni asgari ücret açıklandı açlık sınırının altında ne yapsın bu millet?
- 1 yıl
Oy verirken beynini kullansın bir dakinde :)
Almanya da Suriyeli yetmiyormuş gibi Ukraynalı doldu bide siz gelseniz tam olur.
Evet şuanki gidişatından memnun değiliz. 20 senenin içinde Almanya da hayat pahalılığı yaşıyor. Avrupa da TL hesapı yapmayacaksın. 2000 Euro ile zar zor ev geçindiriyoruz.
Soran1 yılÇok şükür Euro ile TL’yi kıyaslamıyorum birime bakıyorum bazı şeyleri bilmiyorum ama her şeyi bilmediğim anlamına da gelmez. Ayrıca bir kere bile oy vermedim o kesimden de değilim.
Soran1 yılArtılarınıda eksilerinide biliyoruz ama en azından kötünün iyisini tercih ediyoruz
Soran1 yılOlabilir yaparlar beklerim
Soran1 yılÇok haklısın yanlış ama bizim millet abartmayı seviyor
Soran1 yılKesinlikle
- 1 yıl
Almanlar zaten kendileri ne ki kötü değiller ama insan olarak pek bisey değiller yakından tanimadim ama rahat insanlar değil herkes bence onlarla anlasamaz
Ama avrupa almanyadan ibaret değil ki ve yurt dışı da öyle amerka da var
Sadece şu var ki turkiyeden daha rahat sinir krizi gecirmeden yasayabiliyorsun
Para lazım is bulman lazım öyle çok kolay değil kimse sen gel çalış diye beklemiyorki
Once plan yap ve ingilizceni geliştir
010 Yorumla
Soran1 yılİngilizcemi zaten geliştireceğim gitmeden önce kalacak yer ve iş de ayarlayacagım pat diye dalmıcam merak etme
Soran1 yılÇok mu zor hiç girmesemmi dedim bu işe vizesiydi falan baya iş
Soran1 yılBurada mal varlığım çok onları satsam baya baya para eder ama o riske girmeye değer mi ortada kalır mıyım kafamdaki soruları netleştirmek için sordum
Soran1 yılŞu anda ülke durumuda kritik her ülke almıyor ki anam milletin gözünde arap mültecilerinden bir farkımız yok
- 1 yıl
Doğru
Ben azerbaycanlıyım bizde de turkler istenmiyor artık
Ama daha ses eden çok insan yok
Bunun için kendini sağlama Alcan ben öyle yapardım ama hayatını bilmiyorum
Kritik bir olay yoksa sabr et bir güvence elde etme sansin varsa bunu yap yatırım filan yap sonra mazandigini sat git derdim
Soran1 yılTürkler çığırından çıktı artık bakalım nereye gitcek sonumuz
Gizli Üye(25-29)1 yılBacım tek git benide götür
29 Yorumla
Soran1 yılGel bacım gel rahat yok bize buralarda
Cevap sahibi1 yılGençliğimiz yok oluyor valla
Soran1 yılÖyle valla hele şu asgari açıklanınca iyice sinirim bozuldu farklı yollar aramaya başladık hayırlısı bakalım
Cevap sahibi1 yılEvet gerçekten aşırı stresli bir ülkedeyiz
Soran1 yılGeçim derdini geçtim can güvenliğimiz bile yok
Cevap sahibi1 yılCanımız Bi tarafta dışarı cıkıyoz valla dışarımı çıksak içerdemi kalsak bilmiyorum ne dışarısı ne içerisi güvenli değil
Soran1 yılÖyle ne oturduğumuz binalar sağlam ne boş boş dışarı çıkacak paramız var ne de güvenliğimiz bunaldım artık ben de
Cevap sahibi1 yılGerçekten derin Bi iç çektim.
Soran1 yılAh ahh hangimiz çekmedik ki
Tatil & Seyahat konusunda 435 cevap paylaştı. Fazla radikal bir istek
11 Yorumla
Soran1 yılFazlasıyla
Bence biran önce git ama iltica etme bende gitmeyi düşünüyorum
00 YorumlaSadece gözünde zor.
13 Yorumla
Soran1 yılEvet bende biraz büyütüyorum gözümde başlasam gerisi gelir ama her ihtimali düşünmeden de edemiyor insan
Soran1 yılÇok haklısın
Hemde nasıl
119 Yorumla
Soran1 yılİmkansız değildir dimi 🥲
- 1 yıl
İmkansız değil hiçbir zaman tabii ki ama şu an çok zor. 2 yıl önce çok çok daha kolaydı en son zaten o yıldan sonra her şey zorlaştı. Tavsiyem iyice araştırma yapıp kesin bi yol bulmadan hiçbir şeyi satmaya falan kalkışmaman. İki ülke arasında kalıp hiçbir düzen kuramayıp kendi ülkendeki düzenini de bozduğun için hiçbir şey yapamamanın zorluğunu çok iyi biliyorum düşmanımın bile başına gelsin istemem yani
Soran1 yılEvet çok zor bir durum iyice araştırıyorum zaten ama bakalım nasip artık
Soran1 yılKanada veya amerika falan amerikaya çok sıcak bakmıyorum ama başka dilimde yok o yüzden bunları düşünüyorum şu anlık
Soran1 yılJakdksk olsun en azından denedin o bile çok büyük bir şey benim için
- 1 yıl
Bu arada dil bilmen gerekmiyor bi ülkeye gitmek için. Yani sadece Almanya gibi birkaç ülke dışında. Özellikle avrupanın kaliteli ülkelerinde ücretsiz katılabileceğin devletin verdiği dil kurslarında çok hızlı dil öğrenebiliyorsun. Ben o şekilde 2 yıldan daha kısa bi sürede ana dilim gibi öğrendim. 6 aydan sonra zaten işine çok iyi yarayacak şekilde öğrenmiş oluyorsun sonrası ekstra güzel sosyal hayat falan için
Soran1 yılBak şu anda içime su serpildi resmen peki sen hangi ülkeye gittin
Soran1 yılOrası nasıl süreç nasıl oldu ufaktan anlatabilir misin
- 1 yıl
Şöyle ben bi iş buldum anlaştık oyurum izni için vizeye başvurdum yaklaşık bir yıl bekledim ve tam umudum bittiği zaman çıktı vize. Öyle olduğu için de çok ani oldu çok kötü bi dönemdeydim apar topar gittim. burada atlas diye bi kurum var yabancılara destek oluyorlar yardım ediyorlar. Asistan veriyorlar herkese yardımcı olması için. Geldiğim gibi asistanımla görüştüm dil okuluna başladım. Dil okulunda öğrendiğin kadar işte veya sosyal ortamlarda pratik yapmak da çok önemli yoksa öğrenilmesi zor. Biraz uzun zaman oldu şu an süreç ancak bu kadar aklımda ama bi sorun olursa kesinlikle cevap vermeye çalışırım en doğru şekilde
Soran1 yılKuruma nasıl ulaşabilirim peki
Soran1 yılOraya geldikten sonra mı oluyor
Soran1 yılÖzür dilerim bu konular hakkında pek fazla bilgim yok
Soran1 yılAnladım o zaman ben şu vize pasaport işleri ile uğraşmaya başlayayım daha geç olmadan teşekkür ederim yardımın için 💕
1 yılHangi ülke vize verecek öyle durdum yere
01 Yorumla
Soran1 yılHepsini denerim denemeden bilemeyiz
1 yılbaşın ağrır. ne olarak çıkacaksın
01 Yorumla
Soran1 yılLise mezunu boş bir eleman olarak
1 yılYurtdisina cikinca ne olacagini bekliyorsun
01 Yorumla
Soran1 yılOnuda deneriz
1 yılVize vermezler ki
016 Yorumla
Soran1 yılNeden vermesinler
- 1 yıl
Dilin yok
Soran1 yılOrası bana kolay ama annemler için sıkıntı olur
- 1 yıl
A2 ingilizcen var, en az B1-B2 olmalı
Soran1 yılSıfırdan başlamayacağım heralde halledilir o
- 1 yıl
Ben 1 yıldır uğraşıyorum B1 anca oldum
Soran1 yılZaten pasaport vize hemen olan işler değil diye biliyorum pasaport olasıya dili hallederim sıkı çalışmayla sonrası gelir ama asıl konu buradan nasıl eşya gidecek araba işleri hiçbir bilgim yok bu konu hakkında
- 1 yıl
Önce dil öğrende halledilir o
- 1 yıl
Ne okumuştun
Soran1 yılSağlık lisesi mezunuyum üniversiteye giremedim bile
- 1 yıl
Almanca öğren bence
Soran1 yılAlmanca bana çok zor geliyor ya
- 1 yıl
B2 Almanca yetiyor hemşireliğe, A2 ise ingilizce bence almancaya yönel. İngilizcede zor
Soran1 yılİngilizce alt yapım olduğu için o daha kolay geliyor
- 1 yıl
Kolay gelsin, I hope the people who can go to abroad they can go. İnşallah gideriz.
Soran1 yılİnşallah
1 yılbacım yaparsan benide götür valla
02 Yorumla
Soran1 yılGel bacım gel fayda yok buralarda
- 1 yıl
valla öyle bulaşıkçı bile olsa giderimdi almiler
1 yılPasaport ve para şart🍎💎
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 303 cevap paylaştı.
1 yılAileni ilk etapta zor alırsın
00 Yorumla
1 yılEv bile vermezler size avrupada
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 9,1b cevap paylaştı.
1 yılZor degl artk
00 Yorumla - Tatil & Seyahat konusunda 392 cevap paylaştı.
1 yılNereye gideceksin?
00 Yorumla Napcan yurtdısında
08 Yorumla
Soran1 yılÜlkenin durum belli değil mi
Soran1 yılHer gün farklı farklı haberler bir tane bile iyi haber yok insan artık gitmekte buluyor çareyi
- 1 yıl
Boş yapma adaşım, türkiyenin kıymeymiş ne kıtmetse yurtdışında ki bok daha kıymetli tüm ülkeden,
Soran1 yılHaber seyretmesem ne olacak? Rahat rahat dışarı bile çıkamıyorum
Soran1 yılSen gündemden biraz fazla uzaksın sanırım
1 yılBiraz
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?