5bin dolarım var. Yasal yolla gitmek istiyorum. Özel sektörde ofis çalışanıyım. Lisans mezunuyum. Bildiğiniz önerebileceğiniz vize türleri ya da programlar nelerdir? Yurt dışına yerleşip hayat kurmak istiyorum
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hic bir ulke risk almiyor. Hali hazirda kendi ulkesinde hali vakti yerinde olmayan birisinin ozel bir sebep olmadan baska ulkede oturum almasi imkansiz gibi birsey.
Evlilik en kolayi. Bircok ulke vatandasi ile evlenene oturma izni veriyor.
Onun disinda is bulup gidiceksin. Onun icin de, temiz ve akici ingilizce lazim.
Okul ihtimali de var, ama hem oyle vizeyle calisamazsin hem de yasamini idame ettirebilecegini kanitlaman gerekir. O da genelde o ulkenin minimum 1 yillik asgari ucreti kadar para gostermen demek.
5K seni pek yurt disina cikaramaz. Bos hayallere kapilma derim
Dil okuluyla gitsem peki?
Farketmez. Calistigin icin, sigortan en azindan bir yildir varsa vs, turist vizesi alirsin bence bazi yerlere.
Ama burada kalacagim dersen, calismadan hayatini nasil idame ettirecegini soracaklar. En az bekleyeni minimum 12 ay asgari ucretlik nakitin oralarin bankalarina yatirilmasini bekleyecek.
5000 dolar anca fakir ulkelerde karsilar o parayi. Turkiye de onlardan kat kat daha iyi.
Dil okuluyla gitmissin, evlenip gitmissin farketmez. Senden en az bu beklenecek.
Ulkenin gelismisligine gore de geri donmen beklenecek ve geri donmek ici sebebin var mi ona bakacaklar. Sana ait ev, araba, arsa vs, uzun yillar odenmis ( gozden cikarilamayacak miktarda ) sigorta vs...
5K yetmez dostum.
Hocam şöyle 1 yıldan fazladır sigortam var. İyi bir meslekteyim. Dünyanın her yerinde yapılabilecek bir mesleğim var. Bunlara rağmen mi her şey imkansız?
Gitmek isteyeceginiz bir ulkede is bulursaniz ve o ulkenin yabanci isci getirme politikalari cok kisitlayici degilse oyle gidebilirsiniz. Ama o zaman da bu sirket icin epey degerli bir eleman olmaniz lazim. Zira size kefil oluyorlar hukumetlerine karsi. Adam niye ugrassin eger ozel bir katkin veya ustun bir basarin yoksa.
Zaten gelismis bir ulkede soracaklar firmaya. Sen bu isi yapan adam burada bulamadin mi? Diye. Bulamadigini kanitlamasini isteyecekler...
Zaten ingilizcen zehir gibi olsa, bu bilgilere kendin de rahat ulasirdin. Buralarda sorduguna gore ingilizcen pek iyi degil ya da yok. Oyleyse zaten is bulup gitmen nasil mumkun olacak? Olan 5K yi da dolandiricilara kaptirma aman diyim.
Reis öyle bi olumsuzluk pompalıyorsun ki adres ver geleyim hayatımı s*k başka ne diyeyim
Dostum. Senin gonlunu yapayim diye yalan soyleyecek halim yok. Bunlar gercekler. Gercekleri de ben belirlemiyorum. Senin isini kolaylastiriyorum burada.
Bak ben yaklasik 10 yil once yurt disina tasindim. Butun bu soylediklerinin ustunden gectim. Bana gecirildi daha dogrusu. Sansliydim ki benim ozel bir alanda ozel bir is yetenegim vardi. Ingilizcem yetetliydi ( it gibi calistigim ici ona da ). Is buldum. O da kolay olmadi.
Ben giderken cebimde 10K euro vardi. Sirket beni goturdugu icin devlete birsey kanitlamam gerekmedi. Ama o 10K ile bile oralarda hayata baslamak cok zordu.
Yoksa cikabilirsen sevinirim. Niye olumsuzluk pompalayayim.
Çevreye bakıyorum bir şekilde gitmiş tutunmuş kendini geliştirmiş, dilini geliştirmiş ve daha iyi mesleklere yükselmiş kişiler var. Ben demiyorum gittiğim gibi her şey hazır olsun ve rahatçs yaşayayım. Türkiyede tüm ömrüm zorlukla geçecek bundan eminim. Ama yurt dışında 3-5 yıl zor geçecek sonra maddi olarak toparlanmış olacağım ve alışacağım. Şu an zaten yalnız yaşayan biriyim, yurt dışında yalnız yabancı bir kültüre gidince bunalıma girecek ya da yalnızlık yaşayacak biri değilim.
Kesinlikle haklisin. Ben su an sahip olduklarima Turkiye'de pek ulasamazdim.
Ancak o bir sekilde gidenlerin ya gosterebilecegi bir birikimi vardir. Ya da ailesinin durumu iyidir. Ailesini sponsor gosteriyordur. Bir sekilde, is bulup gitmiyorsan yeterince paran ve geri donmek icin sebebin olmasini isteyecekler. Bundan kacarin yok.
Is bulabilecegini dusunuyorsan sansini mutlaka dene.
Sürekli araştırıyorum ama kimse yol göstermiyor. Yeni Gidenler de gitme yöntemini şirketini süreçlerini sır gibi saklıyor. Şu an türkiyede hayata tutunma ve çalışma sebebim her şeyim yurt dışında hayat kurabilmek için
Ben saklamiyorum. Vasiflarima gore linkedin den is aradim. Belki 100 tane sirkete basvurdum. 15 kadari geri donus yapti. 14 tanesi beni begendi ama sorumlulugumu almak istemedi. 15. Beni de begendi. Sorumlulugumu da aldi. Gittim.
Surecte de saklanacak birsey yok. Sirket seni yonlendirir buyuk ihtimal. Cunku her ulkenin sartlari prosedurleri farkli.
Hangi ülkedesiniz ve hangi meslektesiniz. Kaç yıl önce linkedinden başvurup gittiniz
10 yildan daha oncesinde hollandaya yazilimci olarak gittim. 2 ve 3 boyutlu grafik uzerine program yazabiliyordum. Cok nadir bir yetenekti o zaman.
Simdi baska ulkedeyim. Tamamen alakasiz, kendime ait bir isim var.
Is bularak gitmek icin hollanda en iyi secenek. Cok cimriler. Ama bir yil orada yasarsan ve idare edersen sonrasinda is degistirmen ve rahat etmen mumkun.
Amerika ve kanada tarafı daha iyi geliyor gibi bana. En iyisi amerika bence ama 2 kez red aldım amerikadan
Yazdigin sartlarda cok normal. Daha da vermezler kolay kolay vize. Eski iki red cok buyuk engel. Vizelere, sartlarindan 100% emin olmadan asla basvurmamalisin.
Bir kere red yedin mi, ikincide sartlarini saglasan bile yine red yeme ihtimalin artiyor.
Ulkelere yorum yapamam. Ben oralari tercih etmedim. Bana hitap etmiyorlar.
Japonyaya, singapur, hongkong. Bunlara turist vizesi yok. Mantiken oturum izni sartlari daha hafif olabilir. Bir arastir derim.
2 reddi çalışma iznim ve işverenim sponsorum olduğu halde yedim. Turist vizesinden yemedim. Buna rağmen bu süreçlerin ne kadar zor olduğunun farkındayım. Aynı derecede stres içindeyim
en mantıklısı Amerika ama sen 5 bin dolar az yurt dışı için daha fazla paran olması lazım
Peki amerikaya hangi vize türüyle çalışmak hayat kurmak için gidebilirim? Hem vize türü ve hem de para miktarı sizce ne kadar olmalı?
yüklü bir miktar lazım kardeşim fazla gelebilir ama 100 bin dolar şu an en uygunu sen git sende 5 bin dolarla hedefine ulaşmazsın 5 yıllık vize al zaten ondan sonra oranın vatandaşı oluyorsun Çalışma Vizesi olarak git
Turist vizesiyle giriş yaparsam çıkamam 5 yıl. Bu süreçte önemli bir durum olursa gelemem. 100 bin dolar çok büyük para benim için. 2 yılda 5 bin doları biriktirdim
yani sen kirada olsan falan filan yaparsın ya zaten oranın ekonomisi buraya göre baya iyi işte diyorum ya en az 5 yıllık vize gerekli oranın vatandaşı olman için ondan sonra zaten şahsi kimliğinle oraya kayıt yaptıra bilirsin turist demedim zaten çalışma vizesi olarak git dedim çünkü zaten senin amacın o
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!