Dün Marmaray'da yolculuk eden birisi, terliklerini çıkarıp 3 kişilik koltuğa uzanmış.

Dün Marmaray'da yolculuk eden birisi, terliklerini çıkarıp 3 kişilik koltuğa uzanmış.

İlk gördüğümde aşırı sinirlenmiştim. Fakat uzanan kişinin açıklaması şu şekilde olunca, içim yumuşadı biraz;
"Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz, bizleri ağır şartlarda çalışmaya mecbur bırakıyor. İnşaat işçisi olarak çalışıyorum ve çoğu zaman yalnızca 3 saatlik uykuyla günü tamamlıyorum. Zor koşullarda, hem fiziken hem de ruhen tükenmiş haldeydim. Ancak bizim bu zor durumumuzu görmezden gelenler, bir de üstüne hakaret ediyorlar. Sizin yarattığınız bu tablonun ağır yükünü biz taşıyoruz.
Geçtiğimiz günlerde Marmaray’da dinlenmek için uzandığım bir anın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Evet, hoş bir görüntü değildi; herkesten özür diliyorum ama o anda uzanmasaydım bayılabilirdim. O gün Marmaray sakindi. İstanbul'dan Gebze'ye gidiyordum. Artık ayakta duracak halim kalmamıştı. İş çantamı kafamın altına yastık yaptım, uyuyakalmışım. Ben bir işçiyim. Bir oğlum var. Sabahtan akşama kadar alın terimle çalışıyorum. Can güvenliğimden endişe ediyorum. Bu fotoğraf üzerinden kimliğimi hedef gösteren, beni linç etmeye çalışan, ağır hakaretler ve küfür eden birçok sosyal medya hesabını tespit ettik ve avukatımla birlikte gerekli hukuki adımları atıyoruz. "
Ha ne kadar doğru orasını bilemem tabii
Yorulabilir, ağır calisabilir ama hangimiz şöyle yattik asagiya dogru uzatsa neyse derim ama bu nedir saygısızlık
Orası da doğru tabii de bilmiyorum walla nasıl bir stili olduğunu:d
Aciklama guzel de olmamiş jdjs iyi bizde uzatalim ayağı yukari jsjsj
Şşş herkes çok gergin JHsjsnsnsnsns
Eee metroda bi tek omu yorgun onun gibi yorgun olan binlerce kişi vardır ama kimsenin böyle birsey yaptığını gormedim
O konuda haklısın walla kanka
Böyle tipler hep varya tamam belki işi zor olabilir ama hepsi yok ben çok agir iş yapıyorum böyle söyle yapıyorum havasında sanki etrafındakiler hiç bisi yapmıyor bütün agir şeyi bunlar yapıyor ya elimizi koyduğumuz yere adam ayagini koyuyor bu nasıl etik bi davranış olabilir ben çok sinirlendim görünce ama hala sinirliyim 😄
Tamam kanka bende hala sinirliyim KZHDBZXBZBZBSB
Üzüldüm adamın yaşadıklarına :( Bu ülkenin anasını s... kenler, bankaları hortumlayanlar, halkı açlık ve sefalete mahkum edenler g.. tlerini devirip yatarken kimsenin sesi çıkmıyor ama gariban bir işçinin hali herkesin gözüne batıyor.
@koklerdevrim Ya dayı bende üzüldümde, bende baya yorucu işlerde çalıştım. Diğer yorumları görünce hak verdim. Şimdi kalkıp usulca sağa yatması ayrı, terliklerini çıkartıp ayaklarını uzatarak yayılarak yatması ayrı bence de
@asdafadasf ayaklari asagiya indirse inan sorun olmazdi😀
@inciitanesiii Kız sende taktın ayaklara he admassdfaf
Hahaha aşırı sinir bozucu
@inciitanesiii tamam buraya şikayetini yaz belki görür lsfmşklsfasfs
Bunu avukat yazmış 😂
@Bettterböcek asdşfmadilakfl ben çok iyi niyetliyim ya hüğüğüğüğü ŞSŞLSİFASFD
Vay vay vay demagojiye bak adam isciyim desin fakir fukara edebiyati yapsin sonrada avukatimi ararinnnn desin. Uln her isci ayak uzatsin ozaman aw
Uln heaabinda milyonlari olan adamim bir avukatim yok herif isciyim garubanim diyor ama avukati var hazirda 😅
Tamam ya Kjxhzbsbsjddnsb
Bildiğin Düz KRO işte... dağdan inmiş toplumda yaşamak ne bilmeyen eğitilmez bir dağ ayısı... ister 100 saat çalışsın ister 1 fark etmez hepimiz çalışıyoruz hepimiz yoruluyoruz ama hiçbirimiz böyle bir ayılık yapmıyoruz... Açıklamasında da milleti tehdit etmiş "Kaldır onu iyi olmaz" diye... aklınca etrafa korku salacak geri kalmış varlık...
Bu bizim buradan olması lazım boyleei bizim bolgenin insanı hayvan lik yaptığı ben kesinle rahat olamam hatta yanımda bayan olursa bile rahata oturamam bayanin rahat etmediğini düşünürüm ya da ayakta bayan hamile hasta yaşlı varsa ben olsam bu adamı tutuklardim 1 kişilik akbil le 3 kişilik yer almaktan ceza keserim buna
Böyle Kendini Bilmez İnsanları Gördükçe Sıtkım Sıyrılıyor Resmen Bi Böyle Oturanlar Birde İyiyce Yayılanlardan, Yanlışlıkla Çarpıp Veya Ayağına Bastığı Zaman Özür Dilemeyenlerden Vs Çoğaltılabilir O Yüzden Terbiye Ve Bir İnsan Kendini Geliştirmedikten Sonra Eğitim Versen Ne Olacakta
Haha, fotoğraf bir harika!😅 Vallahi ben orada o kadar rahat olamam herhalde, ama helal olsun adama! Ben genellikle yolculuklarda kitabımı çıkarıp sessizce okuyan tipim. Terlikleri çıkarmak falan, eh biraz cesaret ister doğrusu.😂 Adam resmen kendi evindeymiş gibi, saygı duydum ama bana pek uygun değil.
Geçen yaz Fethiye'ye giderken otobüste uykusuzluktan bayılma noktasına geldim ama asla böyle yayılamadım. Comfort zone'umu bulamıyorum sanırım, haha! Ama gene de hepimizin rahatlama şekli farklı, sonuçta seyahatte bir noktada herkes kendine göre rahatlamak istiyor, değil mi? 😜 Boş ver, eğlen gitsin! 😂👟🛋️
Cevap
98Cevap
rahat değilim ben
Ben olsam tokatı çeker kaldırırdım, Böyle şeyleri normalleştirdikçe daha beterlerine tanık olacaksınız. Açıklamasını gördüm. İnşaat işçisiymiş yoruluyomuş bilmem ne.
Ben yıllardır günde 13 ila 18 saat arası çalışıyorum. Arada toplu taşıma kullanırım. Oturursam bile, yaşlı veya kadın görürsem kalkarım. Ben kimsenin çorapsız ayaklarının kokusunu çekemem. Edep diye bir şey var. Ki o ayağını dayadığı yer insanların tutunduğu yer. Normalleştirmeyin hoş karşılamayın.
Bu rahatlık değil biz burada adab-ı muaşeret kuralları nedir öğrenememiş insan şekline sahip bir mahlukat görüyoruz. Toplu taşıma da bacak ayrılarak oturulmaz, elinde çanta, poşet varsa dikkat edilir ki başkasına degip o kişiyi rahatsız etmesin, telefonun sesi açılmaz bunlar yapılmaz biz kimlerle yaşıyoruz anlamış değilim gerçekten.
Suriyeliler girip terör estirdiginde bu kadar gündem olmuyor ya da başka vatandaş eli bir yerinde iken gündem olmuyor aynı şekilde metro da yasaklı madde içen gündem olmuyor da sırf etnik kimliğinden mi gündem olmuyor ah size davul zurna az kusura bakmayın adam yaptığım iyi değil ama çok yorgunum ben inşaat işçisi bir babayım dedi zaten
Bu rahatlık değil başka bir şey ayağını koyduğu yerlere insanlar tutunuyor. 3 kişilik yeri tek başına işgal etmiş. İnsanın etrafındaki insanlara saygısı olması lazım. Ben bu kadar gevşek değilim. Hamile kadını görünce yer veren yok ben yaşlı, çocuklu ya da hamile birini görünce yer veriyorum. İnsanlık namına bir şey kalmamış maalesef ülkede
Ah kıyamam. Zaten ülkede tek zor şartlar altında çalışan kişi kendisidir. Herşeye hakkı var... Bizde bir laf vardı bir yer için =dikkat daş düşebiluuurrrr, ayu (2ayaklı) çıkabiluuurrr... Kendi çingenemiz yetmedi, idhal ettik zaten. Gerisi tırıvırı
Vücudumun acıdığı anlar olurdu benim hastanede çalışırken ve henüz arabam yokken. Ben nöbetler tutup yine de şu hareketi yapmayan insanım. Değil ki toplu taşıma, anne babamızın yanında bile dikkatli hareket ederiz. Ayıp diye bişey var.
Nefret ediyorum böyle görgüsüz kro ve keko tiplerden. Ulan canım mağarada mı büyüdün, babanın soğan tarlası değil, kamuya açık bir toplu taşıma aracı bu.
Aslında yaptığı çok da yanlış değil ama yatma şekli hoş değil, 3 koltuğa şöyle bir buzulebilirdi, öyle bacakları ayırmak yerine cenin pozisyonunda OK. Bende olsam çok zor durumda kalsam kimseyi düşünmem o şekilde uzanirim yani
biz böylelerine ses çıkarmıyoruz ki onlar da cesaret buluyo işte yani şu pozisyona kendini getirebilmen için ilk insan falan olman lazım. elde olsa bazı insanların cinsel organına kilit vurcan üremesinler anasını satayım.
5 dakika sonra çocuklarınız anneniz babanız onun ayağını koyduğu yerden tutunarak yolculuk yaptı. Yok ya şu metroda yere çömelen uzanan çanta sırtında seyahat edenlere para cezası kesilmesi lazım.
Adabı muaşeret bilmeyen yapar. Buna rahatlık denmez.
Hayır, öyle bir durumda uyarida bulunurum ve arıza çıkartırım. Yapmadığım şey değil.
Herkes toplum kurallarına uygun hareket etmek zorunda özellikle toplu taşımalarda...
Tipe bakarsan zaten işe yaramaz vatan haini kılıklı birisine benziyor... Çokda bişey beklememek lazım... Yorulmuş filan... Bir kendisi yoruluyor tabi
Bu arkadaş bildiğin keko... Aile terbiyesi görmüş, aklı başında bir insan bunu yapmaz. İyi ki ben orada değilmişim. Hemen uyarırdım. Nefret ederim bu tip mallardan.
Yaptığı saygısızlık madem o kadar yorgunsun trene binmeyeceksin o zaman kardeşim git evinde yat uyu 3 kişinin oturduğu yerde sen yatıyorsun resmen.
bu rahatlık değil eşşeklik, medeniyeti öğrenemideyse dağın başında kalsaymış
aslında güvenlik görevlilerinin böyle durumlarda müdahale edebilmesi lazım
Ben bunun saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Neticede o an orada tek sen yoksun ve tek bilet basan sen değilsin.
Yorgun olabilir ama ayaklarını uzatması falann hiç doğru değil rahatsız olurdum ve bisey demedikçe insanlar daha fazlasını yapar ya
Bir emektar gencin daha, az parayla çok iş yapıp nasıl heder olduğunun fotoğrafı o gördüğümüz kare
Saç modeli hiç şaşmaz...
Orada olsam sessiz kalamazdım. Mutlaka bir tartışma çıkardı.
Bazi kedi kopeklerde de bu rahatlıgi görebiliyorsunuz. Hayvansal bir içgüdü galiba. Tuvalet eğitimini ama almis olarak görüyorum basarlili😇😇
Sebep ne olursa olsun toplum olarak birlikte yaşıyorsak görgü kurallarına uymak ve saygı duymak zorundayız
orada yakışıklı bir erkek bu sözleri söyleseydi herkes daha yumuşak davranırdı orada burada paylaşıyordı tabi linçlenerek değil.
Eskiden tren bekçileri vardı trende yanlış hareket yapanı döverek durakta aşağı indirirler kovarlardı
bunun rahatlıkla alakası yok bu saygısızlık eğitimsizlik cahillik toplum içinde nasıl davranılması gerektiğini bilmeyen bir sığır bu
Topluluk içinde ne yapacaklarını bilmiyor öküzler. Ayrıca günde 636372 kişinin gtünü koyduğu yere baş mı koyulur
Yorgundur belki bunu bilemeyiz. Tabiki yaptığı hareket yanlış ve bunu anladığını düşünmekteyim. Bu olaylardan sonra. Herkes hata yapabilir.
Aynı şahıs, fotoğrafı paylaşan kişiye ulaşıp paylaşımı silmesini istiyor ve hemen ardından da tehdit ediyor.
Görgü aileden öğreniliyor. Umarım hayatının tümü bu şekilde topluma ters olacak hareketlerle geçmez..
Bunlar hususi yapıyor bunu, birisi bir şey desin laf atsın kavga çıksın diye hazır olda bekleyip bilinçli yapıyolar
Bana neden denk gelmıyor ki 😔
Kullanmadığın için😂
Yoo 2 kere bindim ki denemek için 😂
Ahahha çok binmişsin😂 Akbilin bile yok senin😂
Akbil mi ne yapacam ki onu 😂
😂😂 şu kadar zengin olsam yeter ya
cidden insanlar çok vurdum duymaz saygı nedir bilmek lazım ama nerde
Türk olmadığı her tipinden de kültüründen de belli.
Orası uyuma yeri değil binen herkes ücretini ödüyor orayı işgal etmiş
Adam yorgunluktan ölmüş diye düşündüm
Ama evet bize göre terbiyesizlik
Uc kisilik yer kaplamasi asil sorun uzanmasi degil
Bunu canlı canlı kaç kez görüp fotoğrafını çekmiştim😂 geç saatte geceleyin makul görülebilir bence
Bunun kadın versiyonunu görmüştüm ve herkes övgüler yağdırmıştı ama erkek olunca dağ ayısı gibi bir sürü lakap taktılar... Pozitif ayrımcılık bu olsa gerek...
Rahatlık değil terbiyesizlik ve saygısızlık bence bu
Kim bilir ondan sonra kaç kişi başını oraya dayayıp uzaklara dalmıştır o ayakların verdiği enerjiyle
Bu rahatlık değil saygısızlık. Milletin elini koyduğu yere ayak koyuyor pççç
Bugün Ankarayda ben de tam olarak böyle yatacaktım az daha adamı anlayabiliyorum🫠
Uzun yolculukda yatıyorum ama böyle bacaklarımı gökyüzüne çıkararak değil.
Saygı olmayınca maalesef oluyor, ben yapmam. Terbiyem müsade etmez
Ayakta insan yoksa sorun yok bence bu kadar kasmayın
Asla olmazdım. Böyle rahatlığı hiç sevmiyorum.
Tipinden belli zaten ne taraftan olduğu allahin dağlisi ne bilsin toplu ulaşımı toplu yaşamanin gerekliliğini. Bu ve bunun gibiler bu ülkenin sırtına yük.
Durakta inmeden hemen önce kapı kapanacağı esnada terliğine tekme atmak lazım
Yok, benim alt kültürüm o kadar değil.
her şey olabilirim ama denyo değil
Kulağından tuttuğun gibi köyüne geri göndereceksin.
Olmam ben
Hem bu rahat değil saygısız
O nasıl saç tıraşı öyle 😂😂
Olamam utaniyom ckgkdmd
Hanzoluk bu rahatlıkla bi alakası yok topluma açık yer orası
Ya bu ülkede köpek bokunu koltuğa yerleştirmeler çıktı ben şaşırmıyorum
Bu ne ki karaköyde taksimde direk yolun ortasına kedi gibi uzaniyorlar babalarının evlenir gibi
hayatımın hiç bir anında bu kadar GEVŞEK olmadım, olmayım da
Cok nadir kullaniyorum ama boş ise birsey demem ama metroda oturacak yer yoksa kaldırırım
Oha artık hanzo. Görgü kurallarından haberi yok ilk insan gibi hareketler. Hayvan
Ben ne olur olmaz diye yastığımıda yanımda taşıyorum
Cidden nereye baksam böyle gevşek p1çler var bunlara bu rahatlık nerden geliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?