Dün annemle hazırlık olsun diye kuyumculara gittik.
1 pırlanta set
2 tane 24 ayar altın set
10 bilezik
Toplam bir ev parasi ödedim 😏
1 pırlanta set
2 tane 24 ayar altın set
10 bilezik
Toplam bir ev parasi ödedim 😏
Erkek ailesi oğulları için önceden yatırım yapmalıydı. Bazı aileler vur patlasın çal oynasın geziyor, bazı aileler bunlar çocuğumun rızkı diye ayırıyor.
Telaşlı gün gelince yatırım yapan aileler para yok diye bir tutum sergiliyor. Oğlun 20 25 hatta belki 35 yıl önceden doğdu. Onun evleneceği zamanı düşünüp para ayırmaları gerekirdi.
Geline yük binecek bu sefer. Gelin ödeyecek gelinin ailesi ödeyecek bazı ödememesi gereken şeyleri. İster istemez kıza yük olursanız o kız ile aileniz arasında sorun çıkabilir.
Birikimim varmış demekki tek kalemde bir ev parasını altına yatırabildim
Ben duğun Nisan veya söz yapmayi dusunmuyorum calisiyorum birikim yapiyorum evlenecegim kişiyle beraber hem evimizi hem esyalarimizi beraber aliriz o kadari yeterli takı veya baska bisey istemiyorum zaten sadece 80 gram mihir oluyor bizim burada dini nikahta en duşügu o onuda zaten harcama yapmam kalir ilerde yine bizim icin kullanirim. Kimseyi dugunuydu takisiydi diyr zora sokamam calismak kolay değil evleniyorsak hayatimizi kolaylastiralim beraber olalim diye zorluk cikaralim diye evlenmiypruz anlayisli olmak lazim diye düşünüyorum
Evlendiğim kadının ailesi ne kadar altın takarsa bende o kadar altın takarım kızıma istediği ayakkabıya, cantaya pahalı diyen aileler iş evliliği geldiğinde nasıl olsa para bizden çıkmayacak diye her şeyi istiyor yok öyle bir dünya kendi kızına 4 bilezik takmayan kadın benden 4 bilezik istemesin
Cevap
2Cevap
Nişanda takı takılmıyor ki
Bizde adet erkek tarafı tüm takıyı nişanda takar
Maalesef bizde öyle
Kayseri
Reis reis bende kayserideyim yapma yanariz 😂😂
Ben aldım dostum sen düşün 😉
İyi de nişanda taki takılmıyorum ki sadece yüzükler
Takıda 24 ayar yok heberin olsun :))))
Altın da varmış bende dün öğrendim
İncelik kalınlık olayı heralde