Mısır tarlasından mısır al. Bu evin içinde ateş yak. Mısırı közle. Topla etrafına kalabalığı ve başlat anlatmaya köyün efsanevi hikayelerini. Zamanların birinde bu evde yaşayan bir aile varmış... diye devam etsin efsanen. 🤣
Evet yaşarım. Buna benzer bi evde 2 ay yaşadım zaten. İnternet yok, elektrik yok, su sadece gündüz ilerideki şelaleden taşıdığın kadar ve gaz lambası. Gece çöken sis, tilki, ayı, çakal ve domuz sesleri, sabah kalkınca kapının önünde bunlara ait ayak izleri. 2 ay yaşadım böyle gayet de güzeldi
Bu evde yaşamak mükemmel bir hayal Seni tebrik ederim Sen ki melekler meleği melaike Bu evde mükemmel bir düzenleme yapılıp elektiriksiz bir yaşam kurmaya çalışmak isterim Evin sahibini tanıyorsan talibim?
Elektronik tüm herşeydeb vazgeçip burada yaşamaya hazırım lütfen 🙃
Zamanında bu evin içerisinde yaşayan bir aile vardı. Bir kız çoçukları vardı onların Sürekli korkulu rüyalar gören ve ormanda kaybolan bir çoçuk Birgün rüyada olduğunu düşündüğü bir vakitte anne babasının yanında olan yatağından uyandığı gibi Kendisini dışarıya attı bu kız çoçuğunun adı yamaal idi Ormanın derinliklerine doğru yürümeye devam ettiğinde ona seslenen sese yaklaştığını hissediyordu Korkutucuydu Hava puslu ormandan gelen hayvan sesleri arasında Minik bir ses tıngırdıyordu Yamaallll diye Ormanın derinliklerine doğru ilerlemeye devam ederken Sislerin arasında bir mezar gördü Ve ona doğru yürümeye başladı Korkusuzdu Mezarın içerisinde büyükçe bir yılan ve onun altında bebek vardı Görünce usulca yaklaşıp bakmak istedi fakat yılan ona izin vermiyordu Aman tanrım dedi yamall Bana seslenen ses buradan mı geldi Bir anda tekrar ses gelmeye başladı Ve yamaal eve doğru dönüş yolunu tuttu Eve doğru giderken Elflerin saldırısına uğradı yamaalı saçlarından ağacın dallarına bağlamışlardı Kahkahalar atıyordu elflerden birisi Usulca kulağına seslendi korkma yamaal seni kurtaracağım Dalı germeye başladı elfler büyü gücüyle Ve saçlarından bağladıkları yamaalı fırlattılar Havada süzülürken uyandı ve uykuda olduğunu anladı gördükleri bir rüyaydı Tekrar dışarıya attı kendini ve ormanın derinliklerine ilerlemeye başladı ortamda sis yok ve ürkütücü derecede bir sessizlik vardı
Devam etmemi istersen söyle
Burada kahraman kız çocuğu @Yamaal ondan esinlendim bir kısmını🤣🤣🤣
Derinlere doğru yürümeye devam etti yamaal ve yine o sesi duydu kendisine sesleniyordu Yamaalllll Yürümesini yavaşlattı ve sese odaklanmayı düşündü Odaklanınca bir anda ses kesildi ve aslında kendi kendine konuşuyor olduğunu Ve kendisine Kendi olarak seslendiğini anladı Yamaalll diye seslenen kişi aslında kendisiydi Beyni ona oyunlar oynuyordu Şaşkın bir şekilde duraksadı ve karşısına bir anda çıkan yılan Yamaala doğru tıslamaya başladı Tam bu anda ortalık karışmış durumdayken İki tane kedi geldi ve yılana saldırdılar Bunlar yamaalın kedileri Efraim ve züleyhaydı Yılan geriye çekilmek zorunda kaldı yamaal şaşkınlığını üzerinden atıp az önce olanlara anlam vermeye çalışıyordu O uslu kediler bir anda çıldırmış Ve yılana delice saldırmışlardı Bu nasıl mümkün olabilirdi şaşkın bir şekilde ormanın derinliklerine yürümeye devam etti ve rüyasında gördüğü ve fırlatıldığı ağacın önüne geldi Gördükleri karşısında şok olmuştu Onlarda ceset vardı yerde hepside elflerdi Onların ölümsüz olduğunu bilen yamaal bu defa korku ve dehşet içerisinde Kalakaldı olduğu yere çöktü Efraim ve Züleyha yanındaydı Onlara baktı gözleri yaşlı bir şekilde Ne yapacağını bilmiyordu Adeta tüm her şey donmuş gibiydi
Birde ne görsün bu dehşet verici olayın içerisinde o kendisine bir şey olmayacağını söyleyen elf yanına geldi Sana bir şey olmayacağını söylemiştim Seni kurtaracağımı söylemiştim Dedi Yamaal gencin yüzüne baktı ve Bir Tokat yapıştırdı herkes ölmüş Beni kurtarman ne işe yaradı Diye söylendi Elf mahcup bir şekilde açıklamaya çalıştı Onlar senin için kendilerini feda ettiler dedi Ne nasıl yani dedi yamaal Sen dedi Elf Ben ne demeye çalışıyorsun? Konuş genç adam önce sakin ol ve adını söyle bana dedi yamaal sakince Adım aldon diye söyledi genç büyücü Yamaal ona sözüne devam etmesini söyledi Aldon onunla gelmesi gerektiğini gerçekleri ona anlatacağını Fakat şu an hazır olmadığını söyledi Yamaal ikna olmamıştı Bu elfe güvenmiyordu Elf ona ikna olması için şunu söyledi Senin kedilerin Efraim ve Züleyha aslında bizim senin yanına koruyucu olarak bıraktığımız kedilerdir Onlara sor dedi Ve kediler dile gelip bunu doğruladı Artık inanmıştı yamaal Fakat onun bir büyücü olduğunu unutmuş gibi yola devam ettiler elf onu elinden tutup ormanın daha derinlerine doğru ilerlemeye başladı Yamaal evde anne babasının yalnız olduğunu onların yanına gitmesi gerektiğini söyledi Fakat aldon onu bırakmıyordu Yamaal sert bir şekilde karşılık versede gücü yetmemişti Buna karşılık yamaala yaklaşan aldon şunu söyledi Yeniden uyan minik kuş🥹
Bir anda irkilerek uyandı yamaal Rüya içerisinde ikinci bir rüyadan uyanmıştı Kedileri yanındaydı ve bu 3. uyanıştı Yine uykuda olduğunu düşünerek Kendine bir tokat patlattı Evet fiziksel hayata geçiş yapmıştı Şimdi rüyada gördüklerini düşünmeye başladı aldon geldi aklına Çok yakışıklı uzun kulaklı bir Elf Yamaal aynanın karşısında düşüncelere daldı ve kendisinin güzel Olmadığını düşünerek tüh sana diyerek Odadan ayrılmayı tercih etti Yamaal değişik bir karaktere sahip uçsuz bucaksız engin dağların uslanmaz çoçuğu adeta bir fırtına Dışarıya çıktı ve bahçeden domates biber topladı yemek yapacaktı Bir an aklına geldi anne babası neredeydi? Bugün onları görmemişti ve saat 11 e yaklaşıyordu telaşla eve koştu Anne babasına bakabilmek için O anda bir anda heryeri aydınlatan parlak bir ışık gördü ve bayıldı.
Gözlerini açtığında orta dünyada elflerin yanındaydı ona iyi bakmışlardı Yamaal ne olduğunu anlamaya çalışıyordu Aldo henüz ortalıkta yok idi Ve yamaal kendine gelmeye başlayıp sorular sormaya başladı
Yamaal üstündeki elbiseye bakınca şaşırdı farklı bir elbise giydirmişlerdi Azur mavisi ışıl ışıl parlıyordu Büyülendi Orta yaşlarda bir kadın ona yaklaşarak Reveransta bulundu Ve ardından herkes aynı anda reveransta bulundu Yamaal şaşkın şaşkın sağına soluna bakıyor Olup bitenlere bir türlü Anlam veremiyordu Tam o anda aldo geldi ve elini tuttu Gel sana herkesi anlatacağım yere gidelim Tüm sorularına cevap bulacaksın Bir odaya geldiler Odanın içerisinde sarı tenli mavi gözlü Sakallı ihtiyar şirin bir adam oturuyordu Gel dedi kızım Yaklaşınca ona sarıldı ve yıllardır seni arıyorduk sonunda seni bulduk dedi Yamaal şaşkındı Yamaal aslında kimdi ve onu neden yıllardır arıyorlardı? Bir sürü soru vardı aklında Aldo tekrar yamalın llerini tutarak sakin olması gerektiğini söyledi
Başkanım her balkon konuşmanızda da söyleyin. Davet edelim köy ahalisini. İmece usulü bi kat daha çıkalım. Çimentonun kilosu olmuş 100 lira. Kâr edelim yoksa gidişat kötü. 🤣🤣
Hahaha, melankolikMelaike 🤣 Vallahi senin senaryoyu görünce bile içim ürperdi! Ama bir geceye hayır diyemem, ha? Ben ki çok izledim bu korku filmlerini! Mısır közleyip bağra çağıra köy efsaneleri anlatmak, eh belki o ıssız ev biraz daha canlanır. Ama arada bir işkillenip "Acaba biri mi var?" diye bir kahkaha atarım kesin. Sana da tavsiye ederim, şaka bir yana, böyle maceralar bazen heyecana heyecan katabiliyor! 😄👻 Korku dolu ve eğlenceli bir gece dileğiyle! 💃🔥🌽
Sana öyle geliyor bu hayatı ben seçmedim 4 yıl oldu eşimden severek ayrıldım o gün bugün kimseyi sevemedim zaman geçiriyorum ve git gide yapmam olmaz dediğim ne varsa yapmaya başladım 😊
Bir gün lüks bir evde yaşıyordum; her şeyim vardı. Ancak, bir gece aniden içimde tuhaf bir his oluştu. Bu hissi bastırmaya çalıştım ve uyudum. Fakat uyandığımda, kendimi bambaşka, tuhaf bir yerde buldum. Nerede olduğumu anlamaya çalıştım ve etrafıma baktım; eski, dökük bir evdeydim. Elektrik bile yoktu. İçimden "Burada ne yapıyorum?" diye geçirdim. Tam o anda, karşımdan biri belirdi. O kadar korkmuştum ki, nefesim kesildi, kalp atışlarım hızlanmaya başladı.
"Buradasın çünkü ben istedim," dedi bana.
"Sen kimsin?" diye sordum korkuyla.
"Bunu zamanla öğreneceksin," dedi. "Ama şimdi, bu evin sadece 100 metre çevresinde dolaşabilirsin. İleriye gitmek yok, yoksa canın yanar."
Tam bir şey söylemek üzereydim ki, aniden kayboldu. Kafam allak bullak olmuştu, "Bu saçma ihtiyarı mı dinleyeceğim?" dedim kendi kendime. Kalktım ve yürümeye başladım. 100 metreye vardığımda, karşıma dört kurt çıktı. O an ödüm koptu; ne yapacağımı bilemedim. Kalbim daha hızlı atmaya başladı. Kurtların dişleri korkunçtu, sanki günlerce aç kalmış gibiydiler ve eğer bir an önce yemek bulmazlarsa birbirlerini yiyeceklermiş gibi görünüyorlardı. Ama bir şey fark ettim; kurtlar beni görmüyordu. Biraz daha yürüdüm ve aniden bir şeye çarptım.
"Aaaa, bu da neydi?" dedim acıyla. Bir daha dokundum ve bu sefer daha çok acıdı. Korkuyla eve geri döndüm.
Ancak eve döndüğümde, ev bıraktığım gibi değildi; daha toplu ve temizdi. Üç gün geçti, ama hiçbir şey değişmedi. Tam o anda, yaşlı ihtiyar tekrar belirdi. "Aaaa! Beni buradan çıkarmalısın!" diye bağırdım.
Yaşlı adam beni dinlemeden konuşmaya başladı. "Bugün üçüncü günün," dedi. "Ve iki ay geçtiğinde sana hiç yemek verilmeyecek."
Şaşkınlıkla sordum, "Yemek yemezsem ölmez miyim?"
Yaşlı adam hiç cevap vermedi, sadece bir torba uzattı ve "Gereken her şey bu torbanın içinde," dedi ve kayboldu.
Evet geldim. Bu mısır tarlası aslında ziyaretine gittiğim ev sahibine ait. Karşıdaki terk edilmiş evin hikayesi bunlardan bağımsız ama. Gece kendini gösterdiğinde, tam da dolunaylı gecelerin başında bu evin içinden sesler geliyormuş. Evin içinde bir oda, bi de banyo var. Banyonun küçük bir penceresi var ve oradan duvara vurma sesi geliyormuş. Ben inanmadım önce ama biraz önce bahçenin içinde gezerken cidden banyo tarafından duvara vurma sesi geliyor. Bi cesaret bu gösterdiğim pencereye baktım tabi bi şey görünmüyor içeride ama duvarın köşe kısımlarında incecik yazılmış arapça harfler var. Köşelerden aşağı doğru iniyor. Özellikle bahçede oturmak istedim. Çocuklar girip ses yapıyor diye yakalayacaktım güya bu kıt aklımla. Fotoğrafta gördüğün o odanın penceresinden biri taş attı. Ama içeride kimse yok. 🤣 Ben korkmam normalde ama saatlerdir oradayım içeri kimsenin girmesi mümkün değil. Benim yaşadıklarım bu kadar. Ama misafirliğe gittiğimiz kadın diyor ki geceleri çığlık sesi duyuyoruz ve belli bir saatte kargalar bu evin çatısına konup ötmeye başlıyormuş. Bu evin konumu öyle bir yerdeki mahallenin en sonundaki ev ve gerisi ormanlık arazi. İn cin top oynuyor yani. 🤣🤣