Amacım gezmek görmek özgür hissetmek onların anladığı ise çok başka...
Yılda bir defa tatile gitmeyi çok görüyorlar.
Amacım gezmek görmek özgür hissetmek onların anladığı ise çok başka...
Yılda bir defa tatile gitmeyi çok görüyorlar.
Mesela arkadaşlarınız varsa ortaklaşa günü birlik gezi yapabilirsiniz sonrasında hep beraber ne yapacağınızı annenize net şekilde anlatıp adım atmaktan başka çareniz olmaz
Kimle gezeceksin tek başına ne yapacaksın ya başına bir şey gelirse diye korkuyorlar ben 30 yaşına geldim hala ailem bana nereye gidiyorsun diye sorar
Ah, o tanıdık aile tembihi! 😅 Senin yerinde olsam önce sakin bir nefes alır, ardından onların endişelerini anlamaya çalışırdım. Üzere, aileler genelde güvenlikle ilgili kaygılar yaşayabiliyor. Onlarla açık açık konuş, neden gitmek istediğini ve bu seyahatin sana neler katacağını anlat. Belki birlikte bazı güvenlik planları yaparak endişelerini azaltabilirsin.
Şöyle bir anım var: Geçen sene Alanya’ya tek başıma gitmek istemiştim ama ailem tedirgin olmuştu. Sonunda onları güvenliğimi sağlamak adına aldığım önlemlerle ikna ettim; rota, konaklama yeri ve acil durum planlarımı paylaştım. Hatta konum paylaşarak onları sürekli haberdar ettim. Belki bu yaklaşımı deneyebilirsin.
Unutma, ailelerimiz bizi sevdiği için bazen aşırı korumacı olabiliyor. Ama özgürlük ve keşif isteğinin ne kadar değerli olduğunu samimi bir şekilde anlatırsan, ikna edebilirsin! 🌍✨
Cevap
15Cevap
Güvendikleri bi arkadaşın, kuzenin ile çıkmaya ikna edebilirsin. Kendi paramla gideceğim, sizden bir şey istemiyorum vs. diyebilirsin. Seyahatsever programıyla kyk'larda kalabilirsiniz, fazla masrafınız olmaz. Kalmalı izin vermiyolarsa yakın şehirlere günibirlik gezebilirsiniz. Hızlı tren hattı üzerindeki bi şehirde oturuyosanız baya işine yarar.
Evlenmeden gezebilceni sanmıyorum ülkede tek başına dolanan kızlara neler yapılıyor görüyoruz ya da erkek güvendiğiniz bi akraban ve bi kaç kız arkadaş gidebilirsin
evlenenlerinde hali ortada ona bakarsak ve en çok zarar aileden kişilerden geliyor
Haklısın ama başka yapacak bişey yok tek başına gidemiyormuş
Ailen haklı sende haklısın orta yolu bulmalısınız ama onlar seni korumak istiyor sana guvenmedikleri için değil etrafa guvenmiyorlar
Ben motorla geziyorum sana da alalım bir motor birlikte gezelim 😃
Hangi parayla alalım?
Çek bir kredi acıma
Finansal ve bedensel özgürlüğünüze kavuştuğunuzda sıkıntınız ortadan kalkacaktır. Şu an ailenizi ikna etmeniz pek mümkün değil.
Arkadaşlarım var onların yanına gidicem diyebilirsin ben öyle yapardım
Mesleğini eline aldıktan sonra kimse karışamaz kendi paranla yer içer gezersin
Turlarla gitsen yine de karşı çıkarlar mı? Bence bu teklifi sunabilirsin.
Kaç yaşındasın hala onların dediklerini mi yapıyorsun
Ekonomik özgürlüğünü kazandıktan sonra kimse bir şey diyemez.
İkna etmene gerek yok zamanla izin verirler ama şimdilik yaşın küçük olduğu için ondan izin vermiyorlardır.
Bildiğin noktasında pes etmeyerek ve güçlü bir duruş sergileyerek.
Bunun istememelerinin sebebi nedir ilk ona bakmak lazım. Kız olduğun için ise güvenilir biriyle gidersin. Ailenin tanıdığı. Yok sebep maddiyatsa kendin çalışmıyor musun..
Ailenin güvendigi arkadaşlarınla ilk adimi atabilirsin yakın mesafelerle başlayıp. Sonrasında açılırsın :) ben o şekilde yapmıştım
Eğer kendi ayakların üzerinde durabildiğini başına bir şey gelmeyeceğini güçlü olduğunu gösterirsen karşı cıkmazlar bence
Beraber gezmeyi teklif et bir yerden sonra güvenirler elbette sana da tek yollayacak kadar
Bende hep istedim ama benimde sorunum fezecek kimsemin olmamasi.
izin vermeme sebepleri ne?
ona göre cözüm tavsiyeleri veriyim
Benimde aynı geçen babama muglaya gitmek istiyorum dedim orada çıplak kızlar vs var olmaz dedi
Çıplak kızlar seni lezbiyen mi yapıcakmış :d
@yavrupenguen yok ahlaksızlar diye benim öyle bir şehirde ortamda ne işim varmış
Ahlaksızlık olarak görüyosa da (ki değil) bu onların ahlaksızlığıdır, bunun seninle ne ilgisi var ki? Hani tehlikeli, sana zarar verecek insanlarla dolu bi yer olsa neyse...
@yavrupenguen geri kafalı ne bileyim 25 yaşındayım hala karışıyor
Ailene söylemeden git :d baskıcı aileler iyi yalancılar yetiştirirmiş...
@yavrupenguen ben bunu yapmak istemiyorum ama özgür hissetmek istiyorum tesettürlym saçımı açmak istiyorum onlar yüzünden açamıyorum ama açılıp özgür olucam atanıp bu yıl
Ay umarım her şey gönlüne göre olur, bir an önce atanıp istediğin gibi bi hayata kavuşabilirsin. Seni kısıtlayan bir aileyle yaşamak çok zor çünkü...
@yavrupenguen sadece fazla muhafazakarlar diye yoksa kısıtlama konusunda diğer yönden rahat bırakıyorlar
nereye gitmeyi dusunuyrisun
Ya farketmez de köye değil
Sinirle yazdım annem sürekli köye git diyor
birkikte gidelim :)
Nereye
antalya olabilir kibris olabilir İzmir olabilir
İzmir evet çok isterim
Yazmican
nasil gidicez ozaman
Senle gideceğimi mi sandın ailemi haklı mı çıkarayım
niyeki
Ailem de bu imalari yapıyor işte amacım erkek bulmak sanıyor
ben kotu biri değilim. bende gidicemde yalniz sıkıcı olur iste. ondan dedim. sen gercekten dusunmezmisn
Ben belki kötüyümdür?
Sana farketmez demekki yalnız olma da
Bulursun birini onla gidersin işte
evet cok istiyorum birini bulsamda gitsem. aslinda ben yurtdisi istiyorum
Kıbrıs falan mi niye birine ihtiyaç duyuyorsunki
tek sıkıcı olur dedimya. ben aslinda uzakdoguyu istiyorum japonya falan
turk ve Müslüman olmayan biyer. farkli kültür gormek istiyorum
Pasaportun var mı benim yok da skfjdkks
benimde yok gelecek ay param gelince cikarticam. kasim ocak ayindada gidicem ins. yurtdisina biyerlere sicak ulkelere.
yazinda turkiyede iste giderim
Hakkında hayirlisi olsun ben şehir dışına gidemezken yurt dışını dusunemiyorum bile
sen nerde yasiyorsunki.
Antep'te maalesef
Sen
Ankara
unv falan yokmu senin. herkes unv okumak icin gidiyor zaten baska şehire
Ona da izin vermediler
ohaa vanli bir kiz taniyirum burdan ona bile izin veriyorlar. sen antepten baska biyer gormedinmi
biraz ozele girdik keske dmden konussaydik
Evet
ortalik kotu tabi. kiz olunca zor oluyor. evlenince eşin heryeri gezdirir ins.
İnşallah
Ekonomik bağımsızlığını alınca gidersin
evden kaç en iyisi
Hayat senin. Karşı cikacaksin
Aynısı bende de mevcut
Bir kac gere git alisirlar
Ooooffff bende be biktimmharbi
Beraber gidin
Tuhafmisin
Nedenki
Onlardan birincide yanına al
Zamanı gelince izin verirler