Denize gidenler bilir. Suya girer girmez ilk başta üşürüz sonra geçiyor. ☺ bunu yaşayan var mı?

Evet, suya girdiğinde vücut sıcaklığına göre daha soğuksa ilk başta üşüme hissi yaşanabilir. Bu, cildin ani sıcaklık değişimine verdiği doğal bir tepkidir. Birkaç dakika içinde vücut suya alışır ve üşüme hissi azalır.
Vücut ısısı alışana kadar öyle oluyor ama çok soğuk sularda yine geçmiyor. Ayrıca Mersin Antalya o taraflarda Su soğuk olmuyor hiç üşümüyorum. Ama Ege tarafında özellikle Çanakkale'de girdiğimde donmuştum felç geçireceğimi sanmıştım.
Cevap
29Cevap
Ben üşürüm ama suyun sıcaklığına göre değişiyor genel olarak. :D
Yüksek bir yerden atlayarak girmeyi tercih ediyorum
Bi kere suyun buz gibi oldugunu unutup girmişdim , o an kı sıçramadan düşüp az daha kafamı yarmışdım 😂
Evet genel olarak öyle olur ama hangi mevsimde girdiğinde biraz önemli. Temmuz Ağustos gibi girerken deniz sıcaklığı yüksek olduğu için üşüme olmuyor.
Evet ürperme , ellerin içi kaşınır girince hareket ettikçe üşüme hali geçer çok kalmam denizde güneş çarpar.
Yaşamayan var mı? yazsan daha iyi olur sanki. KKTC'de denize girenler yaşamıyor bunu çünkü 25-28' su sıcaklığı :)
Suyun soğukluğuna göre bu değişiyor tabii ama evet böyle bir durum söz konusu :D
her defasında üşürüm sonra off kendimle mi uğraşıcam ya derim aniden komple girerim 😂
Girerken üşürm ve zorlanırım yüzmek için. sonrasında rahatlarım
İlk bir 5 saniye gibi kısa süre evet üşürüm sonra kimse tutamaz
Suyun ısısı vücut ısısından düşük olduğu için haliyle Evet
Bunu merak etmiş olamazsın 🙂
Evet bi üşürüm ama çabuk alışırım
üşürüm sonra alışıyorum zate
Evet ama su an o anı sevdiğimi fark ettim 😅
suyun sıcaklığına bağlı
Evet çok üşürüm.
Bu mevsimde hayatta denemem 😀
Üşüyorumda igirince alışıyosun
Yoo saldım çayıra mevlam kayıra 🤣
Bunu yaşamayan var mı ki 😂
Ne münasebet kim üşür ki ilk basta
Başta ürperti gelir ama sonra güzel olur
Üşürüm ama üşümeye değer
Değişik bir arkadaşımızsın galiba🤣🤣🤣
en güzeli derin suya dalmak temiz
Biraz evet
Alıştım artık
Evet
Normal
Su soğuksa evet
Üşümeyen vampirdir
He ya üşürük
Evet
Evet üşürüm
Evet üşürüm
Evet üşürüm
üşürüm
o hissi yaşamamak için direk dalıyorum:)
Heralde jzjs
Evet
Üşürüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?