Herşeyi geride bırakıp sahil kasabasina yerleştim tam bu gün 10 yıl oldu tek başına tanımadığın bir yer koca 10 yıl : ) kurtuldum İstanbul'dan kalabalıktan kahvemi alıp atıyorum sandalyemi bütün sıkıntılar unutuluyor.

Herşeyi geride bırakıp sahil kasabasina yerleştim tam bu gün 10 yıl oldu tek başına tanımadığın bir yer koca 10 yıl : ) kurtuldum İstanbul'dan kalabalıktan kahvemi alıp atıyorum sandalyemi bütün sıkıntılar unutuluyor.

Enteresan. İş hayatıyla alakalı kesinlikle tüm imkanlar büyük şehirlerde oluyor ama kasaba hayatı da huzur ve daha sağlıklı bir ortam fikri de cazip.
Şehirde yaşamanın artıları var; daha fazla iş ve eğitim fırsatı, sosyal yaşam, kültürel etkinlikler ve her yere kolay ulaşım gibi. Ama bazen bu kalabalık ve gürültü stres yaratabilir. Sahil kasabasında yaşamak ise daha huzurlu ve doğayla iç içe, ama iş olanakları ve sosyal etkinlikler sınırlı olabilir. Bence, herkes hangisinin kendisine daha uygun olduğuna karar vermek için, hangi ortamda kendini daha mutlu hissedeceğini ve yaşam tarzına hangisinin daha iyi uyacağını iyice düşünmeli. Ben çoğunlukla iş ve sosyal yaşam gereği şehir hayatını benimsedim ama tatillerimde ya da haftasonlarimda sahil kasabalari gibi yerler tercihim.
ya da işini sen gotureceksin.
@Dostoviski yaa bizi de kurtarın bu hayattan ozaman 😂 biz hala istanbulun kargaşasında boğuşup duruyoruz 😂 senin adına gerçekten çok sevindim çok iyi yapmışsın ama iste kendi işimiz olmayınca bizim için zor bu kararı almak , hakkinda hayırlısı olsun rabbim huzurunu mutluluğunu daim etsin inşallah 🙏 bir kahvede bizim yerimize iç afiyet olsun 😊🤗
Teşekkür ederim: )
Çok güzel fakat herkes sizin kadar şanslı olamayabiliyor 😊
Hayat şartları her yerde iş imkanı sunmayabiliyor, serbest çalışacak bir işiniz varsa, cebiniz doluysa, hatta calisma gayeniz bile olmayabilir, veyahut eş çocuk ve çocukların eğitim hayati gibi sorumluluklar yoksa, tek basinaysaniz elbette bu mümkün.
Cevap
38Cevap
Şehirde yaşamak istiyorum. Kücük yerde yaşamanında güzellikleri var tabiki insanlardan uzak ve huzurlu, doğanın güzellikleriyle iç içe. Köyde doğup büyüdüm halada köyde yaşıyoruz ama birazda şehir hayatı yaşamak istiyorum. İstediğim gibi çıkıp gezeyim
Kasaba köy değil , şehir burası da ama sakın şehir netlik kazandıralım herkes köy sanıyor : )
Senin yaşadığın yere demedim zaten ben kendimden bahsediyorum. 10 yıl sonra muhtemelen bende senin gibi olurum ama ondan önce gençken biraz şehirde yaşamak istiyorum. Köyde yanlız oluyorum hep
İkisinin de kendine göre avantajlari ve dezavantajları var fakat genel olarak sakinliği ve Sesizliği sevdiğim için sahil olmasına bile gerek yok bir kasaba olabilir şehirden uzak bir yer olabilir artık adı ne olursa olsun bu tarz bir halde yaşamak isterdim daha huzurlu daha dingin bir hanımefendi olabilecegimi düşünüyorum o tarz yerlerde
18-20 yaş aralığında hayalin ne diye soranlara; küçük sahil kasabasında, küçük bir evde, mutlu mesut yaşamak derdim hep. Bu hayalim gerçekleşir ya da gerçekleşmez ama şu an mutlu olmayı başardım. Elbette şehirden uzakta, kendi çapımda mutlu ve huzurlu yaşamak, mutluluğuma mutluluk katar.
Sesli bir karar gibi görünüyor! Sahil kasabasında yaşamak, huzur ve sakinlik arayanlar için harika bir seçenek olabilir. İstanbul'un kalabalığından uzaklaşmak ve doğanın tadını çıkarmak kesinlikle hayatınızı olumlu yönde etkilemiş gibi görünüyor. Sıkıntıları unutmak için denizin kıyısında kahve içmek gerçekten rahatlatıcı olmalı.
Sahil kasabasında yaşamak isterdim. Ama aynı zamanda işimi de yapabileceğim yer
Ben boşta miyim 😂
Değilsin ama ben boşta kalabilirim 😂😂
Karavan en güzeli. İkisini de gez gör bir yere bağlı kalma
Ev gibi olmaz ki ama
Bir yeri ev yapan nedir? Ev sadece hareket etmeyen ruhsuz duvardan mı olur?
Bir hafta kadar Karavan kiralamistim ege turu için uzun zaman önce , çok zahmetli inanın kolay değil park alanı, Su sıkıntısı yani sürekli yaşanır mı hayır insan depresyona girer uzaktan göründüğü gibi olmuyor bazı şeyler , kafa dinmek isterken sorunlarla boğuşmak zor.
Bilmiyorum bu sorunun cevabını yıllardır arıyorum kendimde..
Hayvanları çok ama çok severim bazen diyorum yerleşeyim bir kırsala tavuk ördek kaz keçi eşek ne olursa artık
Diğer yanım tam bir metropol ve keyif kadını..
Biraz daha yaşlanıp unumu eleyip eleğimi asınca benim de hayalim sahil kasabası ama o kadar dinginlik için hazır değilim biraz kaos seviyorum kalabalık şehir kargaşa falan şimdilik tahammülüm var hala :))
Şehir kasabası isterim ilerde böyle bir hedefim var.
Biliyorum.
En doğrusunu yapmışsınız. Gürültülü, kalabalık bir şehirde, insan selinin arasında bir nokta olarak hayata tutunmaya çalışmak ve onca kalabalığın arasında kendini yalnız hissetmek... Gürültüden sağır olmak, kalabalıktan boğulmak... Büyük şehirde yaşamak hiç olmak gibi bir şey. Çilesi, trafiği, havası, insanları... Orada yaşam yok sanki. Hayatta kalmaya çalışmak var, yaşadığını sanmak var ama yaşam yok. Hava var, oksijen yok sanki.
Sahil kasabası.. şehrin kalabalığından, karışıklığından, gürültüsünden uzak.. ve deniz aşığı biri için.. bundan daha güzel bir yaşam alanı olamaz..
İmkanlarim canım istediğinde kolaylıkla şehir hayatı yaşamama olanak sağlıyorsa sakin az insanın olduğu kasaba hayatını tercih ederdim.
Sahil kasabasında yaşamak😎 Bir nevi sahil kasabasında yaşıyorum diyebilirim
Şehir tabikii , İstanbul da doğdum büyüdüm yaşıyorum, tatilerde bile İstanbul u özlüyorum belki gezmek için olabilir ama yaşamak olmaz
Nereye giderse gitsin insan. hicbirşeyi unutamaz.. kimi zaman sadece bedenini götürursun gittiğin yere..
Herkesin isteyip de gerçekleştiremediği bir şeyi yapmışsın, sevindim adına.
Bana da nasip olur umarım 🙏🏻
Çokta sessiz yerleri sevmiyorum. Bana ses lazım, insan lazım. Şehir insanıyım ben.
En güzeli yapmışsın.. sahil kasabasını yerleştirmekle iyi etmişsin. Daha sakinlik getiriyor.
Vay be herkesin yapmak isteyip yapamadığı şey helal. Hangi şehir üstad
Şu resim bile insana huzur veriyor. Beton göre göre insanlar betona dönüşebiliyor…
Sevindim senin adına, ara ara bana da geliyor o küçük kasabaya kaçma hissi…
Çok güzel, hayallerimden biri, kıskandım doğrusu... 🙂
Şehir kesiminde yaşamak , kafa dağıtmak için sahil keskine gitmek isterim 🙃😎
Şehir ama böyle sakin bir yer ama denizde olacak ama büyük dehre on dakika ulaşım sağlayacak ama İstanbul gibi bir yerde olacak sessiz sakin olacak
Tâbi ama.
Ben İstanbul da yaşayıp her şeye uza bildiğim bir yapıdayım şükrediyoruz hallimize
Sahil kasabasında yaşamak isterdim ama ekonomik sıkıntılarım olmayacak.
Sahil kasabasında yaşamayı tercih ederim. Bir 10 yıla kadar hedefim o yönde
Şehirde yaşayıp bir ayağımın sahil kasabasında olması en iyisi.
Herşeyin elimin altında olmadı daha cazip kaçış yeri olarak kalması benim için ideal
Herkesin kendi tercihi ben şehir tercih ederim. Sahilde bir saatten fazla duramam.
Sahil kasabasında yaşamak tabi ki de, çünkü huzur dolu. Şehirlerde ki fabrika dumanlarından gına geldi.
Çok güzel ben sahil kasabasını seçerdim neresi burası çok güzel bir yere benziyor?
Konum vermiyorum istila edilmesin : )
Nerenin sahil kasabasi oldugu onemli. Ben her turlu İstanbul diyenlerdenimm. Bayiliyorum bu şehre aşığım
Ne kadar sessizliği sevsem de sahil kasabasında falan yaşayamam, şehirde yaşamak isterim yani
Sahil kasabasına yerleşmek hayalim, umarım ilerleyen zamanlarda bunu gerçekleştiririm..
Ben cesaret edemezdim harbiden , yapan yapıyor tebrik ederim kardeşim 🙏
Dağlık yerde orman yakınlarında ahşaptan ev tercih ederim.
Sahili sadece istediğimde göreyim.
Sahil kasabası tabiki Bende İstanbuldan Ağvaya müstakil ev hayatı bahçe hayatı İstanbul zor vede her gün zor oluyor
kasaba kafan rahat olur kafanı dinleyebilirsin hayat telaşı çok olmaz psikolojik anlamda daha rahat olursun
yaşamamak var mı seçeneklerde
Bu ikinci karamsar cevap yok yaşayacaksınız.
sahil olsun
👍👍
toprağın altında yaşamak.
Son evin orası.
Dur be çocuğum daha bu yaşta Allah Allah..
yaşamamaya geldiğimden dolayı bu hayatı hiç biri diyorum
Kesinlikle katılıyorum
Sahil kasabası ama şehirde yakın. Gece yabani hayatı olacak birazda
Tabii ki sahil kasabası. Yerinde olmak isterdim.
Şehir ama dayanıklı bi gökdelende bunu bile düşündüm😅 40 katlı 33. katta🤗🥳💖💝
Eğer ekonomik sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorsa herkes sahil kasabasını tercih etmeli. Yıllardır sahilde yaşıyorum, şehre taşınmayı asla düşünmüyorum.
Zenginsin gelirin olmadan nasıl yasayacaksin , bizler için hayal zenginler için kaçış..
Beni eve çaycı olarak alabilirsiniz 🤣🤣
Şehirde yaşamak
Sahil kasabasında yaşamak.
Sahil kasabası yazan arkadaşların çoğu 4 gün sonra avm nerede diyecek ama hadi bakalım.
Sahil kasabası bence.
Sahil kasabasında yaşamak
Yaşayalımda gerisi boş be abi 🤦♂️
Her iki yerde evim oksun isterdim.
Şehir hayatını hiçbir şeye değişemiyorum.
Hem şehirde hem deniz kenarında yaşayan ben🫶🏻
Sahil kasabasi her zaman tercihim
İkisi bir olsa süper olurdu
Şehir hayatı iyidir ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?