İlki sırf vize alabilmek için Hollandalı bir firmada çalıştım. 2'si sırf bilet alabilmek için birikim yaptım. 3. Onlar da yetmedi bir kaç işte birden çalıştım. Kazandıklarımı da bilete ve seyahate yatırdım.
Senlik bir durum değil hemen sana terslemiş gibi olmayalım. O kadar dert var ki kafamda iş güç vs. sebeplerden çıkamıyorum bir gün bırakıp giderim de hadi hayırlısı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bir kere çıktım, yine çıkmak isterim. Nasip olur da gidebilirim inşAllah
Nereye gittin? Tam 10 yıl öncesinden şansımız olacaktı var ya bir de Erasmus yapmak istedik ona bile müsaade etmedi şerefsiz hocalar.
Gürcistana gittiydim, olanda hayır vardır. Geçmiş bitmiş üzülmenin anlam yok. Dua edin yakın gelecekte gitme imkanınız olsun
E birkaç kişiye de götürmesini rica ettim de götüren yok hayır ne bu ön yargı bilemedim😂?
Bu devirde baba oğluna güvenemiyor, güvensizlik duymaları normal. İnşAllah gitmek nasip olur size de
Üniversite birinci sınıfa gidiyorum. Dayım Hollanda'da yaşıyor vizeye başvurdum ancak maalesef kabul olmadı :/ Yakın zamanda Gürcistan planım var.
Hayırlısı olsun. Yaş kaç senin?
18
Neden 23 yazıyor?
Ben de bilmiyorum. Düzeltemiyorum da.
Siteye üye olurken yaşını belirleyebilirsin. Troll müsün?
almanya Dubai fransa yunanistan kibris kanada Isveç hollanda ispanya amerika italya bu kadar
Bizi de dünyayı gezdirsene😂?
mbfnkefnbhvrbhgbhiguhgh
İlk kez 2006'da çıkmıştım. Sonra 2012'de ama daha sonra kaç kez çıktım sayısını bile hatırlamıyorum. 200-250 olmuştur sanırım.
Çok şanslısın
Şanslı değilim. Bu durumu ben seçtim ve olması için çabaladım. Hayatta her şey şans değildir.
Ne yaptın çabalayacak?
İlki sırf vize alabilmek için Hollandalı bir firmada çalıştım. 2'si sırf bilet alabilmek için birikim yaptım. 3. Onlar da yetmedi bir kaç işte birden çalıştım. Kazandıklarımı da bilete ve seyahate yatırdım.
Hollandaya nasıl gittin peki? Yoksa Türkiye'de bulunan bir Hollandalı firma mı?
Tabii ki Merkezi Hollanda'da olan bir firma. Direk Hollanda'da çalışmak ne mümkün. Öyle olsa zaten Hollanda'da yaşamam gerekir.
İngilizceyi nasıl hallettin?
Liseden kalma vardı zaten. 13'te de biraz pratik yaptım. Yeterli değildi ama idare ederdi.
Onun üstüne de*
Bilmiyorum bir ara sular seller gibi ingilizce konuşuyordum şimdi o da yok konuşurken kekeliyorum pelteme var. Akıcı konuşamıyorum yani.
Konuşulmayan her dil unutulmaya mahkumdur. Uzun süre Türkçe konuşma ana dilini bile unutursun.
Konuşma pratiğini geliştirmek için ne yaptın mesela?
Evet çıktım. Gürcistan a ve İngiltere ye gittim.
Batum sayılırsa çıktım
Batum Türkiye sınırında mı?
Gürcistan ama Karadeniz'e çok yakın.
Fark etmez ya
O zaman çıkmış oluyorum
Once sehir dısına cıkayım da o kalsın
Neden şehir dışına çıkamadın😂?
Mubalaga yapıyoz kanka be
Mübalağa yapma da cevapla hadi? Hiç kaldıracak modda değilim. Moralim bozuk zaten.
Senlik bir durum değil hemen sana terslemiş gibi olmayalım. O kadar dert var ki kafamda iş güç vs. sebeplerden çıkamıyorum bir gün bırakıp giderim de hadi hayırlısı.
Almanya Avusturya İtalya...
4 ülke gezdim
Nereler?
Beni de gezdir ya
Almanya Avusturya Çekya Suriye
Suriye'de ne işin var?
Suriye çok güzeldi savaştan önce gitmiştim
Hmm savaş bitti ama şimdilerde değil mi?
Bilmiyorum devam ediyor sanki bazı bölgelerde
Beni de gezdirsene😂?
Evet, çıktım.