Ben yurt diṣinda yaṣiyorum ala turkiyede yaṣamayi tercih ederdim ordakilerin coguda yurt diṣina gelmek istiyor ama neden? Turkiyede ekonomi kötu oldugu icin mi tek sebep yoksa baṣka sebeplerde mi var?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiye’de yaşamayı tercih ediyorsan buyur git öyle tercih ederdim diye büyük büyük konuşmakla olmuyor seni tutan ne kurulu düzenin mi? Ben de yurtdışında yaşıyorum. Türkiye’de yaşamayı tercih etmedigim için buradayım ve evet yurt dışı çok güzel. Alım gücü yüksek, insanlar mutlu pozitif, insan gibi çalışıp emeğinin karşılığını alıyorsun bu durumda insanlar neden istemesin ki yurtdışına gitmeyi?
010 Yorumla
Soran+1 yılBirincisi ben ögrenciyim son senem bu sene ileride eṣim icin sorun olmazsa ben onunla gitmeyi duṣunurum ve senin yaṣadigin avrupa hangi avrupa aceba caliṣip emeginin karṣiligi veriliyor dedigin neresi aceba? Ve benim yaṣadigim belcikada insanlarin cogu mutsuz sen nerdesin aceba o kadar mutlu insan göruyorsun
Cevap sahibi+1 yılBen amerikadayım avrupada değilim. Mühendis olarak çalışıyorum ve karşılığını fazlasıyla alıyorum. Türkiye’de olsa bu maaşımın yarısını alamazdım. Gayet insanlar da mutlu şirketim harika.
Soran+1 yılAmerika farkli oralarda maaṣ cok iyi
Cevap sahibi+1 yılKonu amerika degil. Ülkeni çok seviyorsan okumaya da gitmeyecektin başka yere yaptığın saçma sapan showdan başka bişey değil
Soran+1 yılKafanda sorun mu var senin? Ben burada dogdum buyudum ailem buraya geldi ṣimdik turkiyeye gitsem bana ev tutacak misin? Iṣ bulacak misin?
Cevap sahibi+1 yılTürkiye’de ev ve iş sorunu olduğunu biliyorsun yani buna rağmen hala güzellemesini yapman da ayrı bir komiklik😅
Soran+1 yılTurkiyede iPhone 15 ciktiginda insanlar kuyruk oldu lan stocklarda kalmadi gecenin bir körunde ucakla iPhone getirdiler haberlerde var ne kötusunden bahsediyorsun bana
Soran+1 yılEkmek alacak para yok diyorlar ama X bin liraya iPhone alabiliyorlar ne kadar mantikli olsun bu bana?
Soran+1 yılTelefon kulanmak tabiki haklari ama zorlaniyorlarsa ekonomi anlaminda insana sorarlar ozaman neden 13 14 almiyorsun ve en pahalisini aliyorsun diye
Cevap sahibi+1 yılEkonominin iyi veya kötü olduğunu iphone satışına bağlayan birine laf anlatmak inan istemiyorum. Boş boş yorum yazıp durma artık, cahil insana inan tahammülüm sıfır.
En İyi Cevaplar
Ne mi var? Bu soruyu sorman bile saçma bence, ülkeyi Araplar Suriyeliler doldurdu her türlü mülteciyi ülkeye aldılar ekonomik olarak çökük durumdayız, adamlar 2030 yılına kadar ülkeye şeriat getirmek istiyor daha sayayım mi başka ülkeye gitmek için? Ha bi de ülke de değer görmeyen doktorlar ve öğretmenler var ne dedi baştaki giderlerse gitsinler dedi bu sözden sonra gidenlerde suç bulmamak lazım
03 Yorumla
Soran+1 yılBizim burada multeci yok mu? Bizim burada se*efsiz insan yok mu polise doktora kötu davranan?
Ekonomi diṣinda saydiklarinin hepsi burdada var merak etme sen?
Soran+1 yılHayir kurulu duzenle alakasi yok ben ögrenciyim ve son senem eger ileride eṣim isterse sorun yaratmazsa ben turkiyeye gitmek ve orada yaṣamak isterim
Türkiyemi tabii ki kendi vatanım olduğu için seviyorum fakat çocuklugumdan bu yana hayallerim farklı. Ondan.
Ayrıca tabii ki ekonomi de bir noktada sebep teşkil ediyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılYani hayalerin felan icinse ozaman farkli
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
5Cevap
paraya tapıyorlar ve yapmaları gereken herşeyi ya Allahtan ya da devletten bekliyorlar.
Türk devleti istedikleri parayı vermediğinden şanslarını yurtdışındakilerde denemek istiyorlar.044 Yorumla
Soran+1 yılAbi ben ögrenciyil ve ögrenci olarak caliṣiyorum bir tavuk fabrikasinda sana yemin ederim caliṣtigim insanlarin cogu turk ve turkiyeden gelmiṣ insanlar o kadar piṣmanlar ki cogu geri dönmeyi duṣunuyor yurt diṣi öyle sandiginiz gibi bir yer degil gerçekten
Soran+1 yılHaha abi ne 2382 eurosu ya ben belcikada yaṣiyorum almanyaya arabayla 1 satt felan yani komṣu ulkeyiz ve bizim burada insanlarin aldigi ortalama maaṣ 1600 1800 arasi ama bak ögrenciler gercekten iyi para kazaniyor ögrenci olarak calişinca cunku kesit olmuyor vergi felan yok o yuzden
Soran+1 yılAma cokta borc oluyor mesela kucuk bir ev kirasi ortalama 600 euro kaldi 1000 bunun elektirigi suyu mazotu iviri ziviri var diyelim 300 kaldi 700 sonra yiyecek icecek var 200 kaldi 500 ve eger cocuklarin varsa kiyafet almak sonra baba ṣunu alalim derler 300 de öyle de kaldi 200 cep parasi ve hala telefon faturasi internet felan var
- +1 yıl
www.sahibinden.com/.../detay
3+1 2000 yılı , merkezden uzak. 1000$ neredeyse kira.
Asgari ücret burada 513€
Sen düşün soran bu vaziyetimizi ulus olarak.
Soran+1 yılAma abi neye dogrucu olalim mesela biz sanki hergun diṣarida yemek mi yiyoruz caliṣmadan para mi aliyoruz sanki siz avrupayi cennet saniyorsunuz vallaha
- +1 yıl
@Venetor neden asgari ücret almaktadırlar? çünkü vasatlar
doğru düzgün çalışmazlar. doğru düzgün iş yapmazlar. doğru düzgün okumazlar
Türkiyede kendi işini doğru düzgün yapan kimse asgari ücret almaz.
herkes üniversite mezunu ve kendisine oda, bilgisayar araç ve dolgunda bir maaş verilmesini bekliyor. peki kendisine sen ne verebilirsin dersen sadece gak guk
Türkiyede iş yerinde kahvaltı neredeyse standart
kafana göre sigara molası standart
2-3 şahsi saat cep telefonu mesaisi standart
bu yüzden hiç şikayet edilecek bir durum görmüyorum.
Herkes bitcoinci borsacı ganyancı iddiacı hepsi 1 koyup 10 alacak
neyse paşam bak ben gitmiyorum sen benim yerime de git
Soran+1 yılTamam ekonomik anlamda yurt diṣi daha iyi diyelim ama burada turkiyedeki gibi bir hayat yok bizim burada saat 20:00 oldu mu diṣarida insan bulamazsiniz heryer kapali gezecek yer yok mesela ben belcikada kaliyorum manzara desen yok yaṣam desen yok turkiyedeki gibi komṣuluk felan yok yabancilar anlamaz öyle ṣeylerden burasi hep yagmurlu hava ve heryer tamir icinde ṣimdilik yolar hep tikanik
- +1 yıl
@Venetor siz 20 milyon kişi bir yerde yaşamaya çalışıyorsanız bunun sıkıntısı tabiki olacak.
https://www.sahibinden.com/kiralik-daire/amasya al sana ilan o kadar lazımsa neden amasyada yaşamak istemiyorsun mesela? tıpkı almanya gibi kalabalık yok trafik yok vs. vs
- +1 yıl
@di00ib Senin gibiler hiç akıllanmaz.
İktidara zeval gelmesin modundasın.
Babam 10 yaşından beri çalışıyor. İşini hakkıyla yaptı bugüne kadar
Annem 18 yaşından beri çalısıyor.
Disiplinli, idealist biridir. Avrupa, asya ve amerikadaki insanla aynı isi yapmalarına rağmen neden onların maasının 1/3'ünden daha düşük maaş alıyorlar.
Nerede adalet?
Herkes okuyacak diye bir kaide yok.
Kaldı ki yukarıdaki örnekten pay biç.
Uzman doktor 1688€ alıyor ülkemizde.
Kanadada ortalama aylık uzman doktor 8529$ maaş alıyor ve isini iyi yapanlar bazı sehirlerde 25.000 $'a rahat çıkabiliyor.
Sizin gibiler her zaman haklıdan degil, sucludan yana olurlar - +1 yıl
@Venetor senin aklın sana yetiyor işte benim derdime neden düştün sen?
git kazan bak nerede ne kazanılıyor da biliyorsun. sen doğrudan git 25.000 olan yerde çalış
sen bu durumdan şikayet ediyorsan anne babana kimlere neden oy verdiklerini sor
zeki biriysen anlarsın sorunu anlamazsan aldığın cevaplarla yaz bana ben sana anlatıyım - +1 yıl
@di00ib ayrıca miss gibi asgari ücretin 1/5 fiyatına tertemiz 1 kisiye fazlasıyla yetecek kiralik daire almanyada
rentberry.com/.../109242954-three-br-kreherstrasse-14-09126-chemnitz-germany
sen cok akıllısın, sanki biz bilmiyoruz köşe kenardan sehir secmeyi. - +1 yıl
@Venetor fanatik sensin yurtdışını hesaplarken bile vergisiz rakamları üstten üstten hesaplıyorsun ben bir şey diyor muyum?
benim tek fanatikliğim akılcılıktır. beynini kullanmayan, günde 3-4 saat instagramda gezip kendini geliştirmeyip birde aldığı asgari ücretten şikayet eden mahluklara karşıyım.
bir işi doğru düzgün yapayım derdinde olmayıp günü geçiştiren hiç kimseden haz etmem Erdoğan dahil. Bu ülkede EYT diye 40 yaşında g. tünü yırtan beleşçi sırtlanlar olduğu sürece asgari ücret bile fazla - +1 yıl
Sözlerin tam olarak bullshit.
Kimden haz edip etmemen tamamiyle sana kalmış. Subjektif bir durum fakat ülkede emek veren çalışana tembel yaftası ile etiketlemek,513€ çok demek akilcılik degil, mal. lık ve ap. tallıktır.
Türkiyenin dahil olduğu avrupa istatistiklerinde en cok çalısan ülke olması ve balkan ulkelerinden bile düsük maaş alması her şeyi açıklıyor.
www.euronews.com/.../average-working-hours-in-europe-which-countries-work-the-longest-and-shortest-weeks
Senin tuzun kuru olabilir ama bu insanların haklarına laf etme hakkını vermiyor onursuz bir insana.
Tuzun kuru değilse daha trajikomik zaten.
Her şey ortada. Akılcılık kılıfıyla yaptığın tek şey ap. tallık ve çirkeflik - +1 yıl
@Venetor he anam he sen doğrusun hadi şimdi defol git kendini kurtar.
azcık beynin olsa zaten bu dediklerinin benim söylediklerimi doğrulayacağını anlayacaksın ama nerde..
Türkiye en çok çalışılan yer değil. En çok mesaide zaman geçirilen ülke. Neden çünkü laga lugadan düzgün iş yapmamaktan dolayı yapılması gereken işler ancak bitiyor.
Anlaşılan hayatında hiç çalışmamış hatta iş yeri görmemişsin.
Sen şimdi git bir iş yerine mesaisi 9da başlayan birisi bak bakalım işe gelince ilk 1 saat ne yapıyor? - +1 yıl
Tabii efenim. Çevresinde kendi seviyende olan ve kendi hayatından gördüğun 10-15 kisiyle koca 50 milyonu genelleyebilmek büyük zırva.
Yeterince zırvalarını okudum. O kadar tembelsen ne acı. Çalışanın hakkını istemesine muhalif olman daha da acı.
Veriler ve istatistikler iki zırvadan deyerlidir. Adios amigo - +1 yıl
Beni tanımadan konuşman ne acı. Neyle uğraştığımı, okurken ne iş yaptığımı, karakterimi kısaca benim hakkımda gram fikrin yokken zırvalarına devam edebilmen öz güvensizligini ve cehaletini bir kez daha gözler önüne seriyor. Senin tek yaptıgın bilgisizligini kamufile edebilmek ve megalomam karakterinin bastırılmasına izin vermemek için karalama ve Ad Hominem.
Yeterince dinledim seni dostum. Acınası... - +1 yıl
Ben sana bir şey yapmadım.
Sen sadece insanların bu kadar düsük maaş aldığıni kanitlayan verilere karşı insanlara tembel etiketi koyman ve onları aşağılamakla cevap vermenden mütevelkik yaptığinın rasyonalizm değil, ap. tallık olduğunu söyledim.
Sense yine aynı Ad Homineme devam edip bu sefer benim hakkında zırvalar ortaya attın.
Burada bunu yapan sadece sensin. İnsanların hakkını araması neden sana batıyor, onu da bir türlü anlamadım.
Zırva olma, bilgili ol.
1 saattir bastan sona okursan full zırvaladığını görürsün tabii ap. tal egona galip gelebilirsen. Bir kere en basta 513€ maaş alan insanlara paraya tapıyorlar demen başlı basına trajikomik.
İyi güldüm.
Yurtdısına üniversitemi bitirip gitmeyi düşünüyorum yüksek lisans için. Ondan daha zamanı değil. Belki stajlar vs. yazın giderim ama benim amacım temelli gitmek. Onun için ihtiyatlıyım.
Yeteri kadar zaman ayırdık birbirimize.
Umarım adil olmayı öğrenirsin bir gün.
5 parmağın 5'i de bir değildir. - +1 yıl
@Venetor bak zübük sadece 1 mesajıdan alıntı yaptım en altta. Kendi yaptığından haberin mi yok yoksa var ama salağamı yatıyorsun emin değilim ama kendini akıllı zanneden senin gibi çok insan gördüm. gizli gizli hakaret etmeye çalışman vs senin gibi çapsız insanların acınası halidir.
Adil olmaktan bahsedecek son kişisin yaptığın hesaplarda nedense hep bir tarafı kayırıyorsun:D
Adil olacaksan her iki tarafın net ücretinden bahsedeceksin saatlik asgari ücret uygulanana bir yerle aylık asgari ücret uygulanan bir yerin doğrudan karşılaştırılamayacağını bileceksin.
aşağıdakini de senin mesajından alıntı tekrar yazayım sana güven olmaz
"Senin gibiler hiç akıllanmaz.
İktidara zeval gelmesin modundasın.
Sizin gibiler her zaman haklıdan degil, sucludan yana olurlar" - +1 yıl
Ne alaka? Ülkemizde aylık askeri ücret haftalık 45 , aylık 180 saatten hesaplanır. Aylık ücreti 180'e böldüğünde minimum saatlik ücretimiz çıkar. Matamatik bilmeyen birisine anlatmak güç tabii. Onun dışında maaş farkı dışında bir fark yok. Kıyaslanamaması için bir sebep yok. Hala anlamsız sebepler bulmaya çalışıyorsun kaymak gibi üste çıkmak için.
Ben senin gibi, insanları aşağılayan ve iftira atan birisine direk, doğrudan hakaret ediyorum. Daha fazla da laf ebeliği dinleyemem. Tek bildiğin şey bu. Bunlar sadece senin söylediklerinin bir kısmından alınti.
%ben biliyorumda bizim mallar bilmiyor. Burada laylaylom çalışıyorlar mesainin yarısı sigarada kahvaltıda vs geçerken yurtdışında adam nefes aldırmaz ama keşke farkında olsalar.
Neyse ne dersen de fayda etmez gidip görecekler ki akıllansınlar.
paraya tapıyorlar ve yapmaları gereken herşeyi ya Allahtan ya da devletten bekliyorlar.
Türk devleti istedikleri parayı vermediğinden şanslarını yurtdışındakilerde denemek istiyorlar." - +1 yıl
@Venetor nasılda işine geldiği gibi cevaplıyorsun.
Türkiyede asgari ücret aylık ve bir insanı çalıştıracaksan aylık ücret üzerinden işe alırsın. Ama almanyada asgari ücret saatlik. Yani bir iş yeri seni ayda 16 saat çalıştırmak isteyebilir.
Yani bu durumda o işyerinden sadece 16 saatlik ücret alırsın anadınmı paşam?
şimdi kıvırmaya devam et. Matemetik biliyormuş
daha işin vergi kısmına girmedim bile Türkiyedeki vergi düşülmüş net maaşı hesaplarken yurtdışında vergisi ödenmemiş rakamlar üzerinden rakam yazmaya da utanmıyorsun.
kiralık seçiyor paşa kadıkoyde 3+1 iyide paşam sen almanyada kaçtane 3+1 varda seçeceksin?
kendisine alternatif diyince o zaman 70m2 yer seçiyor.
Almanyada pek çok gencin paylaşımlı evlerde oturduğunuda bilmiyormuş gibi yapalım
sana göre neden bu Almanyada böyle aptal gençler var ya? adamlar garsonluk yapsa rahat rahat ev tutabilirken neden paylaşımlı oturuyorlar?
neyse sen paraya tapan birisin tek değerlendirme kriterin EURO :D
sen kendini haklı çıkarmak için gerçekleri özenle örten karşısındakini cahil zanneden zübüğün tekisin. Senin gibi yurt dışı hayali kuran birisi ne arıyor burada ya? gidip derslerine çalışman gerekmezmi? yabancı dilini geliştirmen gerekmez mi? madem yüksek lisans yapacaksın bu konuda araştırma yapman gerekmez mi?
- +1 yıl
@Venetor ne verisi senin seçici yazdıklarından bahsediyorum.
dünyadan haberi yok veri istiyor paşa
www.dw.com/.../a-62470538
www.dw.com/.../a-67959780
www.dw.com/.../a-67781771
https://www.youtube.com/watch?v=8mFqvUE3FhA - +1 yıl
@di00ib
Bunlar seni susturmak için umarım yeterli olur.
Vergi mi dedin?
www.google.com/.../a-66146696
●
www.euronews.com/.../which-european-countries-pay-the-least-and-most-tax-on-cars
alım gücünden bahsedelim biraz
https://www.stat.si/statweb/en/News/Index/11178
●
ec.europa.eu/.../ddn-20210621-1
emeklilerin selamı var sana
www.google.com/.../7426331.html
●
www.blacktowerfm.com/.../ - +1 yıl
ingilizcem yok, attıklarını okuyamıyorum, o yüzden de sana şimdi ywniden çamur atacağım demiyorsun da kız pesimde kosuyor diyorsun.
Sjhjknnj
İngilizcem var ve fransızca öğreniyorum. Burada vence bu tavsiyeyi kendine yapmalısın xd.
Ah ah.
Belki sana hakaret ederek kendime yakışmayan bir şey yapmışımdır. Kabul ederim ama şu senin egon gerçekten aşılmaz. Kibrin kafanda yeni bir gerçeklik yaratıyor.
Uzatma be artık. Türk ekonomisi kötü de geç. Sıktı iyicene - +1 yıl
"Türk ekonomisi iyi diyen oldumu?" söylemin "paraya tapıyorlar ve yapmaları gereken herşeyi ya Allahtan ya da devletten bekliyorlar.
Türk devleti istedikleri parayı vermediğinden şanslarını yurtdışındakilerde denemek istiyorlar." söyleminin başlı başına çelişki içermedini ve tezatlığını ortaya koyuyor.
Ekonomik durumu kötü olan bir ulusun paraya tapması pek olası değil.
Hadi eyvallah, iyi günler.
Ekonomi, adaletsizlik, haksızlık, cahillik 😂 ne ararsan var
03 Yorumla
Soran+1 yılEkonomi diṣinda diger hepsi yurt diṣindada var yani benim yaṣadigim ulkede var digerleri nasil bilmem
Soran+1 yılBelcika
Ekonomi kötü burada ondan
10 YorumlaAk parti düşmanlığı
00 Yorumla
+1 yılartık düzelmesi imkansız bir yola girdi o yüzden
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGel yasa kanka
12 Yorumla
Soran+1 yılÖgrenciyim bu sene son senem eger ileride eṣim icin sıkıntı olmasa ben isterim zaten turkiyeden bir kizla konuṣuyordum ve ciddi duṣunuyordum ama istemedi
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeks için gidiyorlar
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Turkiyedekilerin cogu neden yurt diṣina gitmek istiyor ne var yurt diṣinda?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler