En sevdiğiniz şehri merak ediyorum. Tabii detaylandıranlar olursa da mutlu olurum. Örneğin yemeklerini sevdim, şuraları gezdim ve o yüzden sevdim gibi..
Türkiye'de gezdiğiniz şehirlerden en çok beğendiğiniz hangisi?
En sevdiğim il hatay idi. Depremden önce çok kez hatay'a gittim. Yemekleri, ırklar ve kültürler farklı olmasına rağmen onca insanın beraber yaşaması, dinlere saygı, tarihi, Arsuz sahilleri, İskenderun'un sahili, Antakya'nın yemekleri... Çok güzeldi çok.
Ayrıca Antalya diyorum buraya ekstradan. Özellikle Antalya Kaş ve Kekova tarafları dehşet güzel. Geçen yaz gidemedim ama ondan önce gittim. Önümüzdeki yaz da kısmetse ( yıllık izin kalırsa. :D ) gideceğim.
Ben çok şehir gezemedim maalesef.. en çok aklımda kalan iki şehir oldu zaten.. aslında Ankara da var ama ayşadığım şehir olduğu için saymıyorum pek benim için tatil gibi olmadı çünkü.. ama kızılayı sevdim en çok gezecek başka yer yok Ankara da,, tail olaraksa izmiri beğendim diyebilirim.. sahili sevdim havası güzel parkları da oldukça güzel.. tam bir gençler şehri gibi sanki. takılmalık yerleri çok var..
Antalya şehrini beğendim bir de.. denize gitmezsem olmazdı zaten.. mesela manavgat şelalesi vardı güzel yer olarak. sonra otellerin oralarda barlar var gidip de bir şeyler içebiliyorsun. sahil kenarında da bir çok eğlence mekanları vardı.. ayrıca bir de bol rüzgarlı nemli bir yer özellikle de Nisan-mayıs gibi gidilmeli bence..
şu an için bu kadar dediğim gibi zaten bir kaç şehir hariç gezdiğim bir yer olmadı pek. ama bir gün İstanbul'a gitmeyi düşünüyorum
Bir kere Karadeniz. Hiç fark etmez gittiğiniz şehir. Eğer ki doğayı seviyorsanız mutlaka bir Karadeniz turu yapılmalı. Bir seferde keşfetmek yetmiyor zaten. Sürekli gitmek gerekiyor. Bunun dışında Isparta derim. Gül ve Lavanta bahçeleri ile nefis bir şehir. Özellikle dümdüz bir ovaya yayılması ve yüksek bir yerden şehri izlemek harika oluyor. Bir sonraki durağım Mardin olur. Tarihi evleri ve kendine has tarihi ile harika bir şehir. Son olarak listeye Bursa'yı eklerim. Bunlar birebir gezdiğim ve uzun zaman geçirdiğim şehirler.
Memleketim Mardin'e 20 yaşımdayken gidebildim ve hala Artuklu'da gezdiğim yerlerin tarihi dokusunu o çörek kokan sokakları, beni hiç tanimadigi halde bana gülümseyerek bakan çocukları unutamıyorum... unutamıyorum yorulup salaş bir mekanda oturduğumda memleketimin bana hissettirdiklerini... şu an İzmir'de yaşıyor ve İzmir gibi bir kadın olsam da insan bence memleketinin izlerini de taşır ruhunda...
En cok diye birsey yok hepsinde bir parça bırakıyor insan Şimdi Gaziantep'e olsak da bi mangal yesek ya da ilgaz da dağ havası alsak kayseriden bir yol mantı yesek... aslında tam zamanı Şimdi Bolu nun... Heryer güzel bazı şeyler gel gel diyor kendine çekiyor sürekli Niksar dan cevizli ekmek bağırıyor gel diye... Giresun dan camoluk yaylaları saklambaç oynamaya çağırıyor... en diye birsey yok ama tekrar gidilmesi yerler var.
Balıkesir' olabilir. Altınoluk gürenin eşsiz sahilinde yürüyüş yapmak, sonra Edremit Şehitler Parkına gitmek, ve şehitliği de ziyaret etmek etmek, Sabahattin Ali anı evini gezmek vs bu yüzden tavsiye ederim. Ege insanlarınız eşsiz içtenliğine denk gelmek de cabası 😊🌹
Hep icimde İstanbul sevdası vardı, ilk geldiğimde kalabalık korkutucu gelmişti ama alıştım. Hatta o kalabalık içinde bile yalnızlığı hissettim. Neyse dkfkkd bence İstanbul her şeye rağmen çok güzel bir şehir. Tam insana bir ders niteliğinde şehir. Her türlü şeyle karşılaşılabiliyor. Doğal güzellik olarak da Kadıköy sahil en sevdiğim yer. Gece olunca denize karşı oturmak ayrı bir zevk veriyor İstanbul'da bana
Merkeze mi yok be çok fazla küçük değil 😅 büyük şehir de yaşadın ise bariz küçük gelir Amasya nin merkezin de yaşadım ben 2 buçuk yıl Amasya Tokat dan biraz daha küçük ama manzarası güzel Yeşilırmak dağların yeşilliği Tokat in Reşadiye ilçesinde yaşamıştım
Muğla’yı çok sevdim. Turkuaz denizleri, koyları çok güzel. Sokaklarda meyve ağaçlarının, zeytinlerinin olması çok güzel. Binaların 2-3 katlı oluşu kasvetli olmayışı çok güzel. Canım Muğla. 💝
Ankara 'nın sakinliğini bayılıyorum gittiğimde tam olarak kafamı dinliyorum.. yaşadığım şehri İstanbul'u (aynı zamanda geziyorum da) denizinden dolayı çok seviyorum.. havasını alır almaz görür görmez kendime geliyorum. Benim deniz aşkım yüzünden kaç kez güme gidiyorduk 😅 onun dışındaaaa memleketimi beğeniyorum yazın soğuk olduğu için 🙃 ay bursayı da çok seviyorum o kadar sakin ve tatlı bir yerdi kiii evleri çok tatlıydıı yemekleri de çok güzeldii ay hepsini sayarsam bitmez bu işş :D
Tarihi taş evleriyle Gündüz mezarlık gece gerdanlık namıyla meşhur Mardin harika bir şehir. Hatay’ın methini çok duydum ama gezma fırsatım hiç olmadı. Zaten artık Hatay diye bir şehir kalmadı. 😔
Şu sıralar herkesin büyük köy dediği şehir olan İzmir derim. Herhalde insanımız daha samimi ve hala rezidans çöplüğüne dönmediği için büyük köy diyor olabilirler. Sonrada Muğla ve Antalya.
Ülkemizin bir çok şehri çok güzel hemen hemen her yeri gezdim ama ben İzmir ve Diyarbakır gibisini hiç görmedim açıkçası bu iki şehir en beğendim şehirlerdir.
Bartın-Amasra diyorum. 2017'de babamla yolculuk yapmıştık. Hayatımda yaptığım en güzel yolculuktu. Kitap sayfalarında gezmiş gibi hissettim. Bu aylarda gitmiştik ve ben kalbimin yarısını sahilinde bırakıp geldim.
Karadeniz kesinlikle. Özellikle bahar aylarında mis gibi oluyor. Sonrasında Mardin, Muğla ve Antalya diyebilirim.. Fakat yaşadığım şehri de es geçemem Bursa.. :D