Nemrut Krater Gölü'nde çadır kuran kampçı yanı başındaki ayıların videosunu çekmeye başladı. Ayıların kimseye saldırmayacağını, korkulacak bir şey olmadığını söylese de saniyeler içinde korku dolu anlar yaşandı. İki tane ayının saldırdığı kampçı yaralandı. Kampçının, ayılar yanınıza gelebilir, korkmanıza gerek yok, saldırmıyorlar dediği anda ayıların saldırması ise dikkat çekti.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 11 ay
Kamp kuralları var. Bunları bilirsen asla yabani hayvan saldırmaz.
Türkiye'de çadır mat uyku tulumu şeklinde uyuyun başınıza hiç bir şey gelmez. Yabani hayvanların olduğu noktalarda ise kırmızı
gece lambası özellikli çadır lambası yakın
tamamdir. Dışarıdan gözüken kırmızı
Isık hayvanlar tarafından ateş sanılacak
ve hiç birisi yaklaşmayacak. Bu sebeple
Işik geçirmez festival çadırlarını asla
kamplarda kullanmamalısınız. Ek olarak
bazı köylüler geceleri bahçelerine evlerine
tarlalarına yaklaşan yabani hayvanlar için
tüfekle havaya ateş ederler ve çalıların
ağaçların arasında bir kıpırtı görürlerse
oraya da sıkabilirler. Bu yüzden kırmızı
gece lambası özellikli çadır lambası
vurulma riskinin de önüne geçer. Yine ek
bir bilgi gece yürüyecekseniz Üzerinizde
Işık olsun yoksa yine köylü tarafından
yabani hayvan diye vurulabilirsiniz veya
yabani hayvan saldırabilir. Örneğin yaban
domuzu. Domuz üzerinize koşarken elde
silah dahi olsa fayda etmez siz sıkana
kadar sizi parçalar ve genellikle sürü
halinde dolaşırlar.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ayı gelse ne olurdu bilmiyorum. 7 Güllere 2 çift gittik vakti zamanında 15 yıl belki daha fazla zaman önce. Kurbağaların çiftleşme dönemiymiş. Araba ile gittiğim yolda asfalt ve ya toprak yol gözükmüyordu kurbağadan. Nerden mi anladık? Sürücü (yani ben) Hava gelsin diye camı açtığımda çıkan ezilen kurbağa seslerinden anladım. Bu azmış gibi birde karaca arabayı anası sanıp üzerine atlamaz mı? Araba kiralık ve jelatinlerini biz söktük o kadar sıfır verdiler :D Çadır kurup kamp yapmak için çıkılan yolda kızların bu iki olay sonrasında bizi **** çadırda yatmayız demeleri bana ben çadırı kurayım da isteyen gelsin dedirtti.
Bir de ayı ziyaret etseydi ne olurdu bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey daha var, sanırım böyle durumlarda açık alanda iseniz çok yüksek ses çıkarmanız gerekiyormuş. Arkadaş çadıra girdi ise salavat yeterli olacaktır.
Saygılar
10 Yorumla
- 1 yıl
Evet bunu izledim sabah , ayıda hiç çaktırmadan saldırdı😄Demek adam ayıdan hızlı koşuyordu kurtuldu 😂
11 Yorumla
- 1 yıl
Ahahah hemen topukk hadi beslesene😂
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
16Cevap
profil fotomdan da anlaşılacağı gibi doğada kamp yapmak benim için terapi gibi. doğançay sülüklügöl maden deresi karagöl taraklı keremali daha aklıma gelmeyen marmara bölgesinden akdenize kadar kamp yaptıgım yerler oldu. Ayıların bulundugu tabiat parkında da kamp yaptım.
Şunu söyleyebilirim ki,
ayı saldırmaz diye bir şey olamaz. Yavrusu yanındaysa ölümlerden ölüm beğen.
daha önce başka biri yaralamıstır acı çekiyodur yine size saldırabilir.
kış uykusundan erken uyanmıstır öfkelidir saldırabilir.
sizi bölgede tehdit olarak görür güç gösterisi yapar saldırabilir.
Ayı insan kokusunu 1km den alabilir insanın tehlikesini de bilir ve kolay kolay gelmez. Tavsıyem ayıların yaşadıgı alanlara yaklaşılmaması ve onlara evcil hayvanmıs gıbı muamele yapılmaması. Sonra çok üzerler.20 Yorumla- 11 ay
Kardeşim bu iş. biber gazı yok osuruk gazı elektrik ile olur mu hayvan aç zaten ver ona yiyecek alır yiyeceği gider zaten hayvanlar. insanlar gibi aç gözlü değil ki yemeği ver gider sen hayvana aç iken sık o. gazi nasıl tecavüz ediyor hayvan sana sonra😃
10 Yorumla sürekli kamp yapıyoruz kurt çakal vs karşılaştık ama bizim bölgede bildiğim kadarıyla ayı yok. olsada zaten silahla gidiyoruz saldırmasın o zararlı çıkar
12 Yorumla- 11 ay
tüfenk mi :)
- 11 ay
Top 😀 evet tüfek
- 1 yıl
Boş boğazlıgın cezasini çekmiş iyi olmus öldürselerdi keşke bunun gibi beyinsizlerin yasamasi yanlış zaten beyni olmayıp ağzı olan konusuyor işte
20 Yorumla - 11 ay
Senede en az 5 kez kampa gidiyorum ve birçok kez ayı olmasada böyle yaban hayvanlarına denk geldiğim oldu ama zararını görmedim
10 Yorumla - 11 ay10 Yorumla
- u1 yıl
Hayır hiç yapmadım ama ayı sonuçta her an saldırabilir yine de insandan daha çok güvenirim hayvanlara..
10 Yorumla - 1 yıl
Ayı "bizim adımıza ahkam kesme" demek istemiş.
20 Yorumla Bir söz söyledikten sonra başıma gelenler olur gibi djjdk
10 Yorumla2006'da Orta asyayi 7 ay yurume otostop ile gectim.
10 Yorumla- 1 yıl
Ayıya tehdit oluşturuyor o yüzden saldırıyor ayı. Sessiz ve hareketsiz kalsa saldırmaz
12 Yorumla- 1 yıl
Sussa bir şey olmazdı belki de bıkbık ses çıkarıyorken hayvanın tetiklenmemesi zor zaten.
10 YorumlaEvet ben yaptım 1hafta olarak planlanmışti gittikten sonra geceleri uyurken kurt sürüsü çadırin etrafına çok gidip gelmeye başladi hani 1.2 tane olsa tamam ama yok sürüyle geliyorlar oyuzden 3. Günü sabahı topukladim ordan😂
10 Yorumla- 11 ay
Şöle hayvan sever gardaşlarımızı neden 10 parçöaya bölmüyor ayı kardeşlerimiz anlamış değilim henüz.
00 Yorumla Ne canım canım insanlar var ua
12 Yorumla- 1 yıl
Canım demek canım demek, herkes biliyor merak etme😊
- 1 yıl
🤣 korkmayın demez herhalde bir daha ahsh
20 Yorumla - u11 ay
Yapmadım ama iyi ki Yapmadım aferim bana jsjs
10 Yorumla Korkmayın demiş ben korkmam dememiş ki 😄
10 YorumlaHiç kamp yapmadım
10 Yorumla- 11 ay
Ayı sevmemiş adamı o yüzden skksks
10 Yorumla Tatil & Seyahat konusunda 605 cevap paylaştı. Hak etmiş desem çarpılır mıyım acaba ajsjsjsj
10 Yorumla- 1 yıl
Kamp yapmak ürkütücü geliyor bana
11 Yorumla Sen kime ayı diyorsun olmuş sanki
10 YorumlaKamp yapmayalım daha uyu
10 YorumlaYok yapmadım
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 300 cevap paylaştı. Cahil cesareti işte
10 Yorumla- 11 ay
Hayir korkarim
10 Yorumla Yapamk istemem
10 Yorumla- 11 ay
Yuh ya
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)11 ay
Hayır
00 Yorumla - 10 ay
Ahaha * dua etsin
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > "Kamp yaptığınız esnada ayılar çadırınıza gelse de korkmayın" diyen kampçıya ayı saldırdı! Hiç kamp yaptınız mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
av bayilerinden alınacak biber gazı ile müdahale en güzeli. onun haricinde yok ölü takliti yapın, yok çömelin gibi şeylerin işe yarayacağını kimse garanti edemez. biber gazı da garanti değil tabi. ama kaçmanız için silah haricinde en iyi çözüm diye düşünüyorum.
Av bayisi harici alınanaöaz mı, çol teşekkür ederim cevabınız için.
normalde askeri malzeme satanlarda biber gazı var ancak yaban hayatı için av bayilerinde bakmanız gerekiyor.
iyi günler dilerim