26 yaşındayım, ailem de benimle şehir değiştirmek istiyor. Üniversiteyi ailemle okudum. Güzel bir mesleğim var fakat arkadaşlarıma bakınca özgüvenliler kendi işlerini halledebiliyorlar. Bense aile kuzusu oldum. Onları kırmadan nasıl vazgeçirebilirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 23b cevap paylaştı.
u +1 yılAilenizin sizinle gelmek istemesinin nedenlerini anlamaya çalışın. Eğer güvenlikleri veya endişeleri söz konusuysa, bu konuda mantıklı açıklamalar sunun. Örneğin, çalıştığınız şehirde size güvenceli bir yaşam sağlayacak tedbirler aldığınızı veya bu konuda düşündüğünüzü belirtebilirsiniz. İlk adım, ailenizle dürüst ve açık bir iletişim kurmaktır. Neden kendi başınıza yaşamak istediğinizi ve bu deneyimin sizin için ne kadar önemli olduğunu anlatın. Kendi bağımsızlığınızı kazanmanın ve yeni deneyimler edinmenin sizin için ne kadar değerli olduğunu ifade edin. Kendi bağımsız yaşamınızı kurma amacınızı ve planlarınızı ailenizle paylaşın. Kendi evinizde yaşamanın, sorumluluk almanın ve yetişkinlik becerilerinizi geliştirmenin sizin için önemli olduğunu anlatın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGelsinler bence ya anne babayla yaşamak o kadar konforlu o kadar rahat ki eve gelince yemeğin hazır, öamasırın bulasıgın yıkanmıs tertemiz ev maddi olarak da kaygın olmuyor bence aileyle yasamak büyük şans. Benimkiler hiç karısmaz mesela o yüzden çok rahatım çok da iyi anlaşırız o yüzden mutluyuz
01 Yorumla
Soran+1 yılYıllardır zaten hep aynıydık, ama benimkiler karışıyor. Ben yediğim yemek hazır olsun istemiyorum ki. Yediğim yemeğin saatine hatta ne kadar yediğime karışılıyor vs vs
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
26Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılAman gelsinler n'olacak gadası
05 Yorumla
Soran+1 yılKendi düzenimi kurmak istiyorum
- +1 yıl
Yine kurarsın onlar başka evde kalırlar
Soran+1 yılİşte sorun benle kalmak istiyorlar😂 yoksa gelsinler
- +1 yıl
Abooo
Soran+1 yılYa iştee
Tek yolu kaşına alıp etraflıca konuşmanız artık hayatın işlerin tek başına üstesinden geleceğine felan filan anladın sen😃
Diyelim evi satıp senin yanına geldiler evlendiğinde belki başka şehire gitmen gerecek o zaman da mı peşinden gelecekler sürekli böyle devam etmez heralde29 Yorumla
Soran+1 yılYa evlenmeyi bırak belki başka iş değiştiricem başka şehire
Soran+1 yılİşte kısa vadeli düşünüyorlar güya kendinlerince iyi ama zarar veriyorlar
Soran+1 yılDaha da yapamaz hale getiriyorlar
Soran+1 yılAileler bazen abartıyor
+1 yılBazı şeyler kırmadan yapılamıyor. Önce bunun özgüvenin için çok kötü olduğunu anlat, anlamazlarsa bu hayatın sana ait olduğunu hatırlat. Hiçbir ebebeyn çocuklarının hayatını yaşamaya kalkmamalı.
14 Yorumla
Soran+1 yılYok neymiş beni özlerlermiş. Hayır beni öyle bir pozisyona sokuyorlar ki sanki onları istemiyorum gibi
- +1 yıl
Ben senin tam tersin bir hayat yaşadım. İlkokuldan sonra ailemle hiç kalmadım, herşeyle kendim başa çıktım böyle yetişmenin çokta faydasını gördüm ilerleyen yıllarda
Soran+1 yılBen de tam tersi üniversite dahil hep ailemleydim. Ben de eksisini çok görüyorum. Düşük özgüven
- +1 yıl
Sonuçta birgün tek başına birşeylerin çaresine bakmak zorunda kalacaksın. Bunu ne kadar erken öğrenirsen o kadar iyi. Bütün hatalar çok geç olmadan yapılmalı.
+1 yılAilenle konuş artık kendi düzenini kurmak istediğini söyle. Emin ol en iyisi oluyor.. Bende yalnız yaşıyorum kafam rahat mis.
22 Yorumla
Soran+1 yılYa kesinlikle en iyisi belirli yaştan sonra aileyle yaşamamak gerek ama gel anlat işte😂 sonra adım ailesini sevmeyen çocuğa çıkacak
- +1 yıl
Yoo alakası yok. Benimde aram ailemle çok iyidir ama belli bir yaştan sonra aileyle yaşamak olmuyor. İnsan kendi düzenini istiyor, kafasına göre hareket etmeyi istiyor. Bence zamanla anlarlar
+1 yılBen yalnız yaşamayı öğrenmek istiyorum, kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum de. Yine sık sık gelirsiniz yanıma ama ben tek yaşayacağım de
21 Yorumla
Soran+1 yılBunu söyledim. Napıcaksınız ben işteyken hem dedm. Olsun seni akşam görürüz diyorlar
+1 yılAmaç ne maasına mi çökecekler yoksa namus koruma kafası mı?
210 Yorumla
Soran+1 yılBana fazla düşkünler
Soran+1 yılHem onlarla daha güvende olabileceğim düşüncesi hem de benle olup sürekli vakit geçircekler
- +1 yıl
Ortam cok pis bence ailenle yasamayi kabul et canim
Soran+1 yılAilemle olsam da pis
- +1 yıl
neden? Sevmiyor musun onları?
Soran+1 yılYa işte olay sevmiyora geliyor. Sorun sevmemek değil çokta seviyorum. Misal evde yediğim yemeğin saatine karışılması, ya da yapacağım her şeyin ince ince soeulması beni bunaltıyor
- +1 yıl
Sen de haklisin. Evden uzaklaşmak icin evlenmeyi beklemiyor olman da güzel. Umarim hayatın cok guzel olur.
Soran+1 yılYani evlilik farklı meşakkatli uzaklaşmak için ya da başka çıkar için evlenilmez.
- +1 yıl
cok doğru. Evden uzaklaşmak icin yeteri kadar gelirin varsa ayril onlara da bunu duzgun bi sekilde anlat ama orasi baba ocağı düzgün ayrılmaya çalış oradan. Anne ve babaların ah etmesi bizi mahveder. Ben anlasamiyorum mesela ailem ile ve baska yerde yasiyorum ama basima bi sey gelse yine onlardan yardim isterim. Gercekten de sonucu merak ediyorum, yazarsin buradan.
Soran+1 yılPeki
- Tatil & Seyahat konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılkonuşmalısın
onlarla
fakat anlyacaklarını pek sanmıyorum12 Yorumla
Soran+1 yılSen bizi istemiyorsuna getiriyorlar. Ya milletin ailesi aynı yerlerindeler. Bizimkiler evi satıp gelme derdinde
- +1 yıl
herşeyin aşırısı fazla
sana olan düşkünlükte
+1 yılBen 30a geldim annem bile aynı şeyi düşündü benle gelecekti 😅 ev arkadaşı buldum ekonomik durumlardan bahsettim vs ikna ettim gelmemelerini
20 Yorumla
+1 yılİsrar et kendi ayaklarim uzernde durmaknistyorum de
20 YorumlaAnlamazlar ama sakın gelmeyin de, sert tepki ver.
20 Yorumla
+1 yılOf of annemin aile hali, bunu yapınca başarılı olma duygusundan vazgeçtim. Allah bol bol yardımcın olsun.
04 Yorumla
Soran+1 yılVallahi kariyeri bırakıp başka şehre gidesim geliyor gelmeyecekleri. Anlamıyorlar ki ben onları neden istemeyeyim
- +1 yıl
Bunu anlatmak aşırı zor ki anlamıyorlar da zaten, bir süre sonra sana da muhtemel evlen baskısına başlayacaklardır. Ayrılmayı başarabilirsen çok büyük iş başarırsın.
Soran+1 yılYok ne evlenmesi😂 adam mı kaldı (sözüm meclisten dışarı)
- +1 yıl
Bunu da senin tercihin olmaktan çıkarmaya çalışıyorlar :D Alınmam merak etme kendimi iyi bilen biriyim :D Keza hanımefendi sayısı da çok çok azaldı.
+1 yılMEmurluk değilde özel sektörse hepten sıkıntı :D
021 Yorumla
Soran+1 yılNeden sıkıntı
Soran+1 yılTayin felan yok diye mi
- +1 yıl
Yani yarın o firmadan çıkıp başka yere gitmek isteyebilirsin diye
Soran+1 yılEvet isteyebilirim😂
- +1 yıl
O zaman sıkıntı işte :D hangi ilden nereye gidiyosunuz ki :D
Soran+1 yılNiye sıkıntı ki onu anlamadım
Soran+1 yılUzak değil komşu şehire
- +1 yıl
Her iş değiştiğinde eşya gibi taşıycan sizinkileri çünkü :D iş değiştirirken daha çok düşünmek zorunda kalıcan :))
Soran+1 yılDaha iyi vazgeçerler belki😂 gelmek istemedikleri şehirlere gideirm
- +1 yıl
Ahahaha :D senin derdin yalnız kalmak gibi geldi şimdi :D
Soran+1 yılEe evet, tek başıma düzen kurmak istiyorum. Arkadaşlarımın hepsi ayrı şehirlerde kendi düzenlerinde mutlular.
- +1 yıl
Kira ve ev masraflarını görünce gelen pişmanlık hissi :D sen sizinkileri döndürmeye ikna etmeye başla bence :))
Soran+1 yılFarkındyım masraflı olacağının ama bunun için çalışıyorum sonuçta.
- +1 yıl
İşte sadece yaşamak için çalışmak bazen sinir bozabilir :))
Soran+1 yılEe napıcaz 😂 kimse yaşamasın o zaman
- +1 yıl
Ahaahha artık o yüzden millet evlenerek farklı eve çıkıyor :D
Soran+1 yılO da saçma😂
- +1 yıl
İşte o hakkını orada kullanıyor :D Yoksa bişeyler alıp borcunu ödemek zor iş :D
Soran+1 yılYani zor felan sonuçta halloluyor
- +1 yıl
Gerçi öyle ya dene gitsin anasını satım, içinde kalmasın tecrübe hepsi
Soran+1 yılAynen bakalım
+1 yılAnnem bana şimdiden onun hesabını yapıyor, demek ki yanlız değilmişim 🙂
02 Yorumla
Soran+1 yılŞimdiden kaçmaya başla
- +1 yıl
Başlıyorum 🙂
Loading...😑
- Tatil & Seyahat konusunda 877 cevap paylaştı.
+1 yılSiz kurulu düzeninizi bozmayın de
22 Yorumla- +1 yıl
Arada kuş yuvadan uçuyor falan de gelmeyeceklermiş gibi konuş
Soran+1 yılBozmayn diyorum da napıcaz burada diyorlar
Tek çocuksan düşkün olmaları normal
23 Yorumla
Soran+1 yılTek değilim aslında ama bana çok düşkünler. Hele annem. Başıma en ufak bir şey gelsin sanki dünyadaki tek çocuk benim
Soran+1 yılMaalesef
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaşka kardeşin yokmu diğer kardeş şehir dışına atanırsa ailen hangi izin yanında durabilir?
02 Yorumla
Soran+1 yılDiğer kardeşim de benim gideceğim şehirde birisiyle evlenme ihtimali var şuanlık
Cevap sahibi+1 yılOradan evlenirse o zaman aileni ikna etmen zor olucak gibi görünüyor
+1 yılGüzelce konuş kendi başımın çaresine bakabilmek istiyorum sizi de ihmal etmem de
07 Yorumla
Soran+1 yılSen bizi istemiyor musun diyorlar, ee yıllardır aynı şehirde yaşıyoruz burada durun diyorum, yok biz sensiz napıcaz seni görmek isteriz diyorlar.
- +1 yıl
Ailen yaşlı mı 60ın üstündeler mi ve sen kaç yaşındasın
Soran+1 yılEvet 60 civarılar. Ben 26
- +1 yıl
Ondandır işte artık korkarlar yanında olmanı isterler işin zor şu an nerede yaşıyorlar iyi bir şehirde mi güvensiz bi yerde mi iyi ve yakınsa haftasonları yanınıza gelirim diyebilirsin
Soran+1 yılYok sevilen bir şehirdeler, güvenli ve hatta yıllardır burdalar. Doğup büyüdükleri yer. Benim gitmek istediğimde zaten güvenilir bir yer
- +1 yıl
O şekilde belki ikna edebilirsin istersen bide öyle konuş ve gideceğin yerde bi arkadaşın varsa ondan yardım iste oda ben burada yardımcı olurum gözünüz arkada kalmasın falan der mesela
Soran+1 yılYok zaten tanıdıklarımız var. Sürekli gidip geldiğim yer ama bunlar benim dibimden ayrılmak istemiyor
Tatil & Seyahat konusunda 431 cevap paylaştı. Acikca sole istemiyorum de
11 Yorumla
Soran+1 yılSöyledim
- Tatil & Seyahat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılneden gelmek istiyorlar
01 Yorumla
Soran+1 yılBeni özlerlermiş
+1 yılNe güzel bırak gelsinler
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte istemiyorum
- +1 yıl
Neden?
Soran+1 yılKendi başıma yetebilmek istiyorum.
Evde her yaptığıma birileri dokunsun sorsun istemiyorum
+1 yılYurtta kalmak istiyorum de
02 Yorumla
Soran+1 yılBu saatten sonra ne yurdu😂 26 yaşındaym
- +1 yıl
Yaw sen yine eve çıkarsın. Öyle de bence
- Tatil & Seyahat konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılGelsinler tabi
00 Yorumla
+1 yılBu nedir ya 😂
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılGelirler işin kötü xd
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir gün onları kaybedince sordun bu soruyu hatırla
01 Yorumla
Soran+1 yılYa kardeşim kaybetmekle ne alaka hemen duygusala bağlıyoruz.
+1 yılYaşayacağım şehir ve mesleğin nedir?
024 Yorumla
Soran+1 yılAnkara :d mühendisim
- +1 yıl
Vazgeçirmeye çalıştırma. Size güvenmediği için değildir sizinle olmak istemeleri, aklında kalacak siz orada onlar memleketinde. zamanla sizi yanlız bırakırlar
Soran+1 yılBir kez yaşamaya kalkarlarsa nasıl yalnız bırakıcaklar😂
- +1 yıl
Tek çocuk musun
Soran+1 yılDeğilim
- +1 yıl
Kardeşim le mi yerleşecek yoksa onlar kendi hayatlarını kurdu mu?
Soran+1 yılKardeşimle
- +1 yıl
Kardeşin okuyor sanırım
Soran+1 yılBenden büyük
- +1 yıl
Sizinle yaşayacaksa onun planları yok mu?
Soran+1 yılŞimdilik yok, ayrıca benim gitmek istediğim şehirden evlenme gibi durumu var. Ailem biraz da o yüzden yanımda durmak istiyor.
- +1 yıl
Ailen, sen Ankara'da olacaksın ve sanırım ablan da orada olacak diye oraya yerleşecekler
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
O zaman yapacak bir şey yok
Soran+1 yılYani ya kariyeri bırakıp başka şehre gidicem, ya da aram bozulacak
- +1 yıl
Başka şehirde ne yapmayı planlıyorsun
Soran+1 yılBaşka şehirde başka iş
- +1 yıl
Mesleğin varken İş değiştirecek derecede sıkıntılı durum var o zaman
Ayrıca bunca emeğin boşa gitmiş olacak
Soran+1 yılİşte özgürlüğüme düşkün biriyim. Daha sabah annemle kahvaltı için tartıştık. İstediğim saatte yapmak istiyorum her gün sormayın diyorum ama her gün aynı mevzu
- +1 yıl
O zaman zamanını kendine göre ayarlayacağın bir işin olmalı
Soran+1 yılKendime göre işim var o konuda sıkıntım yok zaten
- +1 yıl
Kendinize 2 seçenek sundunuz. Ya ailenle kötü olacam ya da iş değiştiririm diye. Ailenle kötü olma. İş değiştir hiçbir şey aileyle kötü olmaya değmez
Soran+1 yılİşte ailemle kötü olmak istemiyorum. İş değil de işyeri diyelim
- +1 yıl
İş yeri ise olabilir ama bunun için meslek değiştirmek emeğinin boşa gitmesi demek
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmeyi düşünüyormsn
06 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılNeden
Soran+1 yılSevdiğim birisi yok
Cevap sahibi+1 yılOlmasını istermydn
Soran+1 yılHayıııırr
Cevap sahibi+1 yılNerelisn
güvenmiyorlar sana
02 Yorumla
Soran+1 yılAşırı düşkünler
+1 yılkaç git
01 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂
+1 yılNe mühendisisin?
03 Yorumla
Soran+1 yılElektronik
- +1 yıl
Iş imkanları iyi mi?
Soran+1 yılDeğişiyor ama geniş bir yelpazesi vae
Gizli Üye(36-45)+1 yılTek basına olmaz kurt dolu heryer
00 Yorumla
+1 yılKonuş
01 Yorumla
Soran+1 yılKonuştum da sen bizi istemiyorsuna bağlıyorlar, sonra da biz sensiz napalım burada evi satar geliriz diyorlar
+1 yılHangi şehre gideceksin
02 Yorumla
Soran+1 yılKomşu şehire aslında😂
- +1 yıl
Ahaha ben vazgecevirirm sana birkaç taktik vereyim instaami versem yazarmsn
+1 yılSeninle gelsinler
00 Yorumla
+1 yılen buyuk korkum
20 Yorumla
+1 yılBana kaç
02 Yorumla
Soran+1 yılYürü git ya
- +1 yıl
Sen bilirsin
+1 yılİse gşr
00 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Ailem çalışacağım şehre benimle gelmek istiyor, nasıl vazgeçirebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler